אקספנג - השרשור הרשמי

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1485
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #1 

שווה לפתוח שרשור רשמי ולתת בראש לטסלה :)
נערך לאחרונה על ידי ambar ב 29/08/2024 12:58, נערך 2 פעמים בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

Re: שרשור אקפנג רשמי

שליחה #2 

עדכנתי לך את הכותרת של השרשור שזה יהיה כבר השרשור הרשמי

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

זה אקספנג, לא אקפנג.

joey1799
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
שם מלא: אמיר שלום
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #4 

אני קבעתי נסיעת מבחן על הg6 שבוע שעבר בהרצליה (כתחליף פוטנציאלי לטסלה שלי). היחס באולם התצוגה היה כל כך נוראי שפשוט החלטתי לוותר על הנסיעה.
הרכב עצמו נראה ומרגיש מעולה (חומרים, איכות הרכב, מערכת סטריאו, נתונים יבשים) אבל הבעיה שלו זה היבואן, קרסו (פריסבי)
אגב, עלות הביטוח גבוהה בהרבה מרכבי טסלה המקבילים שזהגם יפריע להם לדעתי בשיווק המכונית.

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

28/08/2024 17:37  
TheCoolest כתב:
זה אקספנג, לא אקפנג.
...
אכן. תוקן. תודה.

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Re: שרשור אקספנג רשמי

שליחה #6 

קיבלתי את ה P7 long range עם חבילת דימונד.
עוד מוקדם לסקירה אבל רכב מעניין מאוד.
מאוד ברור ממי הם קיבלו השראה (רוצה לומר מעתיקים בלי להתבלבל) מטסלה.
פעם ראשונה נוהג עם רכב הנעה אחורית, הרכב אוהב לזרוק תחת עד שהאלקטרוניקה מייצבת אותו. לבינתיים נחמד. אין את העוצמה כמו שהיה לי בטסלה Y/P מעמידה במקום אבל זה לא השוואה הוגנת כי יש לאקספנג גם גרסת פרפורמנס. בכל מקרה תאוצות הביניים עד 200+ קמ"ש בקצב לינארי ומהיר מאוד. ממש מפתיע לטובה!
ידיות נשלפות שמגיעים לרכב, טריקה שקטה, לוח שעונים לנהג (תראו ממה אני מתלהב) תאורת אווירה מהממת, הרגשה של פרימיום בתוך הרכב שממש היה חסר לי בטסלה.
מערכת מוליטמידיה מורכבת ולא ידידותית. יש אפל קארפליי שזה פצצה, סוף סוף וויז על כל המסך 15" או בפיצול אבל גם זה לא מבושל עד הסוף, בשיחות טלפון מתלוננים ששומעים אותי חלש מאוד. אין עברית בוויז במסך הרכב אז צריך להגדיר כתובות בנייד...
יאללה סקירה מלאה עוד שבועיים כמו עם הטסלה בול לפני שנה:)

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #7 

מחכה לסקירה..
אגב יש להם עוד דגמים מצוינים כמו ה g6/g9
אני מחכה לראות אם המודל y החדשה בשנה הבאה תיתן פייט כלשהו מבחינת הפרימיום של ה g9

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

ביקורת Xpeng P7 long range

החוויה שלי עם רכב חשמלי היתה לאחר קצת פחות משנה עם טסלה Y/P שמאוד אהבתי את הביצועים שלה, גדולה מרווחת, בגז' ענק אבל פחות התחברתי לספרטניות יתר לטעמי והרגשה כללית של מוצר שמרגיש דיי פשוט/זול (לרכב שהוא לא זול). ה Y החדשה כבר נראית יותר מעניינת ושמח לראות ששיפרו הרבה מהדברים שפחות אהבתי.

בחיפוש אחר רכב חשמלי אחר מאוד התרשמתי מ Xpeng G9 וכמעט הזמנתי אחת. ברגע האחרון קיבלתי רגליים קרות, החלטתי להמתין עם הקנייה וכרגע לקחת רכב בליסינג ממקום העבודה שלי. אז ה G9 היתה ממש יקרה, ה G6 עוד לא היתה זמינה אז הזמנתי את ה P7 עם חבילת דיימונד שמוסיפה מערך רמקולים משופר, רכב במרכב סאדן שמתחרה בטסלה מודל 3.
בדיעבד הייתי ממתין ל G6 שכן הרכב דיי צפוף למשפחה עם 3 ילדים...

ה P7 רכב מפנק מאוד, זה מתחיל עם ידיות שנשלפות ברגע שמתקרבים לרכב, מושבים מעור נאפה איכותי עם קירור וחימום, תאורת אווירה היקפית מהממת, מסך מולטימדיה ענק ומסך לוח שעונים, צימוד לאפל קארפליי ואנדרואיד אוטו ועוד ועוד ועוד

מושבים – המושבים מאוד נוחים, עור נאפה איכותי, בחרתי בצבע אפור בהיר שמשרה אווירה יוקרתית. לטעמי המושבים יותר נוחים מהטסלה שהיו קצרים מידי והעור הסינטטי גרם לי להזיע במושב בקיץ. למושבים יש חימום וקירור אבל רק לבסיס המושב ולא גם בגב. לא דרמטי ועדיין המושב קריר או חם מספיק.

הגה – ניתן להגדיר את רמת ההתנגדות של ההגה בין 3 מצבים, יש באג שגם אני במצב סטנדרט זה תמיד קופץ לי למצב קומפורט שבו ההגה ממש קל. בהתחלה לא אהבתי את זה, הרגיש לי שההגה קל מידי ללא התנגדות סטייל הגה של פלייסטיישן. כמובן שההגה משנה את ההתנגדות ככל שהמהירות עולה. רדיוס סיבוב יותר גבוה מהטסלה, יותר קל בתמרוני חניה
אין חימום בהגה שזה חסרון.
על ההגה יש שתי גלגלות ועוד כפתורים לשליטה על הווליום ובקרת שיוט. שהרכב לא במצב בקרת שיוט אז הכפתורים שולטים על המזגן שזה ממש נוח לתפעל את המזגן לא דרך המסך. הכפתורים והגלגלת עשויים מסוג של אלומניום מוברש איכותי ולא פלסטיק זול.

ביצועים – מנוע אחורי, 270 כ"ס, זה לא טסלה פרפורמנס אז אין לה להשוות. 6.7 שניות למאה אבל תאוצות ביניים לא רעות בכלל, מאיזור ה 40-50 קמ"ש עד למהירות מקסימלית של 213 קמ"ש התאוצה מהירה מאוד וליניארית. בעיה אחת שאני לא יודע אם זה שילוב של הנעה אחורית ו/או צמיגים, האחיזה קצת בעייתית במיוחד בכביש רטוב, לחיצה חזקה על הדוושה והרכב "זורק תחת" מה שמפעיל את בקרת האחיזה, עדיין אין תחושה של בטחון וצריך להיות עדים עם הרכב בטח בכביש רטוב.
ניתן לשלוט על עוצמת הרגנרציה, אני אוהב שהרכב משייט ולא בולם חזק ברגע שמרים את הרגל מהגז וזה עובד נהדר ב P7 הגדרתי רגנרציה בדרגת ביניים ועושה את העבודה.

מערכת מולטימדיה – ניכר ממי אקפנג קיבלו השראה, כל הממשק דומה מאוד מאוד לטסלה, המסך הראשי מחולק לשני חלקים שני שליש של המפה ועוד שליש של תצוגה של הדרך כמו בטסלה. יש צימוד לאפל קארפליי או שימוש באפליקציית וויז מובנית. ניתן להוריד אפליקציות נוספות כמו ספוטיפיי, אפל מיוזיק ועוד. החוויה לא משויפת כמו בטסלה. ביום יום אני משתמש באפל קארפליי עם הממשק המוכר והידוע. המפה של ווייז ומוזיקה עם ספוטיפיי.

מערכות בטיחות – הרכב עמוס בחיישנים, מצלמות, ליידאר (שגם זה הולך לרדת בדגמים הבאים, מעתיקים מטבלה הכל גם את הדברים הפחות טובים). בהפעלת איתות יש ווידאו על המסך כמו בטסלה אבל הרבה יותר איכותי וגם נראה לי עם refresh rate גבוה יותר. חיווי שטח מת במראות, מסך מחוונים מול הנהג, בקרת סטייה מנתיב ועוד עוד. מה שכן מעצבן שכל נסיעה מחדש צריך לבטל את ההתראה על נסיעה מעל המהירות המותרת. ועכשיו יש באג שגם שביטלתי את ההתראה עדיין יש חיווי מהבהב במסך השעונים מה שמצריך עוד ביטול בהגדרות...

בקרת שיוט – יש בקרת שיוט אדפטיבית ובקרת שיוט עם שמירה על נתיב. ניתן להגדיר את כפתור המועדפים על ההגה להפעיל את בקרת השיוט שזה הרבה יותר נוח ומהיר מאשר הפעלה של המנוף מאחורי ההגה. בקרת השיוט עובדת טוב מאוד גם בזחילה בפקקים עד רמת עצירה ללא תאוצות ובלימה חזקות. גם שעוברים נתיב במצב שמירת נתיב אז זה חוזר אוטומטית בלי להפעיל שוב פעם.
חיישני חניה היקפיים מה שעוזר לתמרוני חנייה ולא רק שימוש במצלמות. מצלמה קדמית על הטמבון שגם עוזרת לראות מה קורה מקדימה.

אפליקציה – מאוד דומה לאפליקציה של טסלה, ניתן לבצע פעולות מרחוק. אין עדיין אפשרות לראות את המצלמות סטייל סנטינל.
עדכוני תוכנה – הרכב ברשותי כבר חצי שנה והיו כבר שני עדכוני גרסה גדולים. באחד שופרה החיבוריות לאפל אקרפליי והשמע בדיבורית שהיתה על הפנים. שמח שפתרו את זה. בגרסה האחרונה הוסיפו הקלטה של הנהיגה כמו סנטינל של טסלה. כפי שכתבתי מאוד ברור ממי אקפנג מקבלים השראה. שמח לפחות שהם קשובים לקהל, יש גרסאות בטא שניתן להרשם עליהם ולקבל גרסאות חדשות לתת פידבק.

סוללה – אני טוען את הסוללה ל 100%, ההמלצה היא ל 90% ובנסיעה שלי (דיי אגרסיבית), מגיע ל 350 ק"מ בקלות. נתון שבחיים לא הגעתי בטסלה. בנסיעה רגוע הרכב יכול לעשות בשקט 400-450 ק"מ.

סך הכל אני מאוד מרוצה מהרכב, מאוד מפנק, מרגיש יוקרתי בפנים הרכב, מאוד טכנולוגי ומשתפר כל הזמן. אין לי ספק שתעשיית הרכב הסינית בכלל ואקפנג בפרט משתפרים בקצב מסחרר והיחס תמורה לכסף הוא מעולה. יש לי עוד תקופה עד לתום תקופת הליסינג אבל ללא ספק הרכב הבא שלי יהיה כנראה ה G9 פרפורמנס או אם יגיע איזה דגם יותר מעניין...הזיקר 7X נראה סופר מרשים

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

ועוד דבר ששכחתי, חיישן גשם שאשכרה עובד 😀
חניה אוטמטית שזה סופר מגניב אבל בפועל בקושי משתמש בזה אבל מפחיד כמה שזה עובד טוב
יכולת להזיז את הרכב עם האפליקציה קדימה ואחורה שזה כיף לא נורמלי במיוחד בחניה צפופה או סתם לעשות דאווין

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #10 

המון תודה על השיתוף. האמת שזה נשמע רכב ממש מעניין.

האמת ששיניתי את הדעה שלי על אקספנג (שנראה לי פשוט כמו עוד סיני, יש מיליון כאלה) אחרי הביקור ב-CES.

שם הם הראו (אם כי לא בפועל כי.. תערוכה) רכב שמזכיר לא מעט את הסייברטראק אלא שכל החלק האחורי שלו משמש כמתקן אחסון ושינוע עבור ספק הליקופטר חשמלי ספק רחפן דו מושבי שהם מתכננים להשיק (בתקווה ב-2025, אם כי נראה לי אופטימי יתר על המידה). הם הראו את התפעול וזה די מטורף כל הקונספט.

מרגיש לי שמאז שמאסק עסוק בלהכנס לפוליטיקה החדשנות של טסלה היא כרגע בעיקר בעולמות העיצוב...

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

ועוד כמה דברים ששכחתי:
טריקת וואקום שקטה. תכונה שהיתה לפני עשור רק ברכבי יוקרה.
נהיגה בדוושה אחת. במצב הזה הרגנרציה היא מקסימלית אבל הרכב לא מגיע למצב עצירה מלא. יש צורך ללחוץ על הבלם...דיי מוזר המימוש הזה.
פונקציית auto hold נכנסת לפעולה רק בלחיצה חזקה על הבלם. גם לא ברור לי המימוש הזה. אם הרכב כבר בעמידה אז שיפעיל את ה auto hold אוטומטית...דיי פוגם בחווית הנהיגה. מקווה שישנו זאת בעדכוני תוכנה עתידים.
תצוגת 360 מעוף הציפור סופר איכותית, טובה במיוחד בתמרוני חניה קשים.
המצלמה הקדמית על הטמבון נכנסת לפעולה בתחילת נסיעה קדימה ואי אפשר להפעיל אותה בצורה יזומה.
עדכוני תוכנה דרך חבילת הסלולר, כך שלא צריך לחבר את הרכב ל wifi בשביל להוריד גרסה.
מבחינת הסאונד, בדגם שלקחתי מגיע עם 18-20 רמקולים של DYNAUDIO, הסאונד טוב אבל לא מצויין כמו בטסלה. משהו מוזר שחוויתי, ברגע שמחובר עם אייפון וקארפליי, הסאונד באפל מיוזיק היה מאוד אנמי. מסתבר שלא ניתן לשלוט על האיקולייזר באפל מיוזיק עם קארפליי, עברתי לספוטיפיי ששם כן ניתן והסאונד השתפר פלאים, פתאום יש טריבל ובאס כמו שצריך.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #12 

אני מעל שנה בודק ועוקב אחרי רכבים בקטגוריה של המודל Y
- ה G9 באמת רכב חלומי, אבל התוספת למחיר גבוהה מידי עבורי (מגיעים מעל 300 אחרי כל ההתאמות)
- אקספנג השיקה דגם שהוא הכלאה בין G9/G6 בשם G7 והוא צפוי להגיע לקראת סוף השנה, יהיה מעניין
- חיכיתי ועקבתי המון לראות את המתיחת פנים של ג׳וניפר, נחמד מאוד אבל לא מהפכני, מאז שנסעתי על המודל Y לפני שנה היא התייקרה באיזור ה 50,000 והמתיחת פנים מייקרת עוד יותר, ככה שמתקרבים לאיזור ה 300 שם אפשר לרכוש G9 שעם כל הכבוד לטסלה ויש כבוד, אין מה להשוות ביניהם ולטסלה תהיה בעיה ענקית ברגע שהשוק הישראלי יבין את זה.
- אקספנג הרשימו אותי הכי הרבה ולאחר מחשבה רבה ו value for money אין לי ספק בכלל ש G6 זה הרכב המשפחתי המנצח באיזור מחירים האלו (200k)

אז אחרי המון בדיקות, סקירות ונסיעות מבחן, אני די בטוח שמדובר ברב מכר הבא בישראל, ואני אישית הזמנתי

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1640
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שליחה #13 

באמת ה G6 הוא כרגע מתחרה משמעותי - אבל אתמול הצטרף רכב חדש לתחרות
ההונגצ'י 7
יש 2 רכבים - סדאן ו SUV
רמת הביניים עם מנוע אחורי (מעל 300 כ"ס) ועם סוללה ענקית של 110 קוטש נראה לי הכי משתלמת
מניח שמתי שהוא גם לרכב הזה יהיה שרשור רשמי

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46321
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #14 

אני ממש מתקשה להבין איך אנשים שופכים מאות אלפי ש"ח על מותג שלפני שבוע לא שמעו עליו.

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

27/01/2025 9:23  
ziv_r כתב:
אני ממש מתקשה להבין איך אנשים שופכים מאות אלפי ש"ח על מותג שלפני שבוע לא שמעו עליו.
...
ההונגצ'י הזה נחשב מותג חזק יחסית בסין
בארץ מוכרים את דגם היוקרה שלו - מוגדר כרולרוייס הסיני - מכרו מעל 200 מרכב שעולה כחצי מיליון ש"ח

אם אני לא טועה - זה מותג היוקרה של קבוצת FAW
החברה השנייה בגודלה מתוך חברות הרכב הסיניות שבבעלות המדינה
קיימת כבר כ 70 שנה

כנראה היא יותר יציבה כלכלית מאקספנג

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #16 

היית מסכים לקנות טלפון או TV עם קורות חיים של המותג כמו שכתבת?

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק

Re:

שליחה #17 

27/01/2025 9:33  
ziv_r כתב:
היית מסכים לקנות טלפון או TV עם קורות חיים של המותג כמו שכתבת?
...
אני לא יודע.
אבל מה ההבדל בין אקספנג לזיקר לדופנפנג או הונגצי'?

מכולם רק אקספנג היא סטארטאפ שנמצא פחות מעשור על הכביש

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #18 

אני לא אומר שיש הבדל בין המותגים, את כולם הישראלי לא הכיר לפני שבוע.
ואם הישראלי לא מוכן לקנות טלפון או TV ממותג שהוא לא שמע עליו לפני שבוע, אז למה מכונית כן?

yeuda
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

אני קניתי זיקר בגלל שמגיע מבית ג'ילי

הייתי קונה את האקספנג וכנראה גם ההונגצ'י

ambar פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

27/01/2025 9:47  
ziv_r כתב:
אני לא אומר שיש הבדל בין המותגים, את כולם הישראלי לא הכיר לפני שבוע.
ואם הישראלי לא מוכן לקנות טלפון או TV ממותג שהוא לא שמע עליו לפני שבוע, אז למה מכונית כן?
...
זה כמו לקנות LG לפני 30 שנה או יונדאי לפני 20 שנה...
עכשיו זה התור של הרכבים הסינים.
הקפיצה שעשתה תעשיית הרכב הסינית היא סופר מרשימה, וזה ניכר במספרים. אחד מכל חמש מכוניות שנמכרו ב 2024 היו מתוצרת סינית. בסוף הציבור לא כזה פרייאר ומחליט לתת אמון במוצר עם הכי value for money
כמו שהיפניות עשו פה בשנות ה 80 והקוריאניות בשנות ה 2000...

ואם כבר סינית אז ממותג עם בית חזק סטייל הזיקר מבית ג'ילי שזה קונצרן ענק, אקספנג במקרה הזה חברה צעירה אבל משקיעים בה גופים רציניים ו volkswagen השקיעו בה 700M$ ושתפ למכונית משותפת...

ועדיין יש פלופים וכבר כמה יצרנים סינים פשטו רגל.

המבחן האמיתי יהיה לאורך זמן, ירידת ערך, שוק יד 2, אמינות. כרגע השינויים ברמות המחיר בגלל המיסוי שגרם לעליית מחירים דיי ממתן את הירידה של המשומשות, לאחר שהמצב יתייצב נוכל לראות באמת את ההשפעה.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”