A1 EVO NEURON - מערכת הכיול החדשה .

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #21 

הנה למשל רשימת באגים של משתמש מהשעה האחרונה עם גרסה 1.5 בטא
אם אתה שולח פילטרים והגדרות לרסיבר ומקבל שגיאה שכל הסלוטים מלאים, אני בספק אם תמיד יהיה אפשר לבטל את השינויים שהשליחה בצעה מבלי לאפס הגדרות יצרן... מהסיבה הזאת ההיתי מתאפק ולא מתפתא לשמש ב BETA TESTER לסקריפט הזה. אפשר בנתיים להסתפקב NEXUS או EVO הרגיל כמו ה NEVXX המעולה עד שה NEURON הזה יתיצב והוא ישחרר גרסה סופית שעמוד במסחן הזמן ללא באגים.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #22 

אגב למי שפספס את הדרמה ב AVS. המשתמש Nvexx ו OCA המפתח של NEURON נכנסו למריבה לאחר ש Nvexx יצא נגד ה NEURON שלטענתו מכיל פרצות אבטחה ומרמה את המשתמשים כאילו שלא מדובר בקובץ EXE שעלול להכיל קוד זדוני. הדבר הביא לחסימה של Nvexx שלא ברור אם לתקופה מוגבלת לחודש או לצמיטוט. לא ברור גם אם הוא ימשיך לעבוד על ה Nvexx כי המפתח של EVO לא ממש מהתלהב מה FORK שעשו לסקריפט שלו. זו הייתה ההודעה האחרונה של המשתמש Nvexx

Akila
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 279
שם מלא: Joel Strikovsky
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #23 

Official v1.5 released 😋
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
רשימת הציוד: Denon X3800H | (A1 Evo AcoustiX) | Speakers layout: 7.1.4 | TCL 75C935 | 4K Video: Nvidia Shield 2019 Pro & Homatics R 4K Plus | Android TV | Ugoos AM6B+ | CoreELEC NG (avdvplus R9)

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

04/01/2025 17:39  
Akila כתב:
Official v1.5 released 😋
...
בשני הסקריפטים הקודמים, הגרסאות הסופיות היו v3.0. זה אומר שאנחנו בחצי הדרך בערך. לרוב לוקח חודשיים עד שלושה לסקריפט להתיצב ולעבוד חלק אצל כלל המשתמשים כולל אלו עם סטאפים לא נפוצים. כמובן שככל שיותר מנסים זה מקדם את הפיתוח ומקטין את הבאגים.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #25 

04/01/2025 17:39  
Akila כתב:
Official v1.5 released 😋
...
מאז, הוא הספיק כבר לשחרר את גרסה 1.5 3 פעמים נוספות על עדכונים שקטים בשל באגים שכל פעם מתגלים... אני כבר הפסקתי לעקוב. ניתן להם לשבור את הראש ונבדוק מה יתקדם בעוד חודש...

Akila
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

06/01/2025 20:44  
יהלי ב כתב:
מאז, הוא הספיק כבר לשחרר את גרסה 1.5 3 פעמים נוספות על עדכונים שקטים בשל באגים שכל פעם מתגלים... אני כבר הפסקתי לעקוב. ניתן להם לשבור את הראש ונבדוק מה יתקדם בעוד חודש...
...
זה מה שגם אני חשבתי, נמתין איזה חודשיים ככה
רשימת הציוד: Denon X3800H | (A1 Evo AcoustiX) | Speakers layout: 7.1.4 | TCL 75C935 | 4K Video: Nvidia Shield 2019 Pro & Homatics R 4K Plus | Android TV | Ugoos AM6B+ | CoreELEC NG (avdvplus R9)

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

הסקריפט עכשיו מבצע מדידות מתוך WINDOWS מול הרסיבר באופן יותר נוח וללא באדים של סאב מאשר האפלקציה. הוא אפילו יודע למדוד סאבים בנפרד גם ברסיברים ישנים ללא תמיכה.
אבל התוצאות של האופטימיזציה עדיין טעונות שיפור ואין תמיכה ב DEQ עדיין. אבך ללא ספק, עוד חצי שנה מהיום, זה יהפוך לכלי שנותן פייט ל MULTI_EQ_X וגם ל DIRAC DLBC.

למי שרוצה לנסות את גרסה 1.6, מומלץ לבטל LFE +MAIN שהוא עדיין נסיוני ומאמץ רמקולים קטנים שלא לצורך.

Akila
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #28 

20/01/2025 0:25  
יהלי ב כתב:
הסקריפט עכשיו מבצע מדידות מתוך WINDOWS מול הרסיבר באופן יותר נוח וללא באדים של סאב מאשר האפלקציה. הוא אפילו יודע למדוד סאבים בנפרד גם ברסיברים ישנים ללא תמיכה.
...
לא הבנתי. עושים מדידה ישירה בתוכנה דרך ה odd.wtf Menu.bat וזה ישר מעלה את זה לטיפול בסקריפט לטיוב?
אם כן כמה נקודות מדידה הוא מבצע?
איך זה יותר טוב מלהשתמש בקובץ AYD שנמדד כבר (קובץ AYD עדכני)?

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

29/01/2025 2:20  
Akila כתב:
לא הבנתי. עושים מדידה ישירה בתוכנה דרך ה odd.wtf Menu.bat וזה ישר מעלה את זה לטיפול בסקריפט לטיוב?
אם כן כמה נקודות מדידה הוא מבצע?
איך זה יותר טוב מלהשתמש בקובץ AYD שנמדד כבר (קובץ AYD עדכני)?
...
כן. אתה מבצע מדידה מתוך ה MENU.BAT נכון לעכשיו עם המיקרופון של אודיסי מחובר לרסיבר (הסקריפט כבר יגיל לך מתי לחבר) ואז אתה מקבל תקיה עם המדידות שאתה תוען ל REW וממשיך עם הרצת הסקריפט כרגיל.

לפי הדיווחים, המדידות עי הסקריפט הרבה יותר מדויקות עם יותר אפשרויות גינפוג כולל יותר מדידות מרק 8. הן מאפשרות מדידה נפרדת לכל סאב בכל הרסיברים גם הישנים. הסקריפט שולט בתהליך המדידה הרבה יותר טוב מהאפלקציה. בקרוב תהיה גרסה 2.0 לסקריפט ואז תהיה אפשרות לבצע מדידות עי REW עם UMIK לרבות הכנה אוטומטית של כל ההגדרות ברסיבר.

הבעיה רק שזה לוקח המון זמן ועד שנראה גרסה סופית יקח לפחות שנה מהיום...

Akila
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #30 

29/01/2025 2:33  
יהלי ב כתב:
כן. אתה מבצע מדידה מתוך ה MENU.BAT נכון לעכשיו עם המיקרופון של אודיסי מחובר לרסיבר (הסקריפט כבר יגיל לך מתי לחבר) ואז אתה מקבל תקיה עם המדידות שאתה תוען ל REW וממשיך עם הרצת הסקריפט כרגיל.
...
אז אני מריץ את אופציה 3 או אופציה 5? (יש לי סאב אחד).

ומה לגבי אופציה 4? יש צורך בה? ואם כן, לפני או אחרי אופציה 3 או 5 (בהתאם לתשובה של השאלה הקודמת)?

תמונה

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

אופציה 4 זה לכיול ראשוני של עוצמות הסאבים. באפקציה הכיול הזה מגזים עם הדרישה להנמיך את ה GAIN בסאבים אבל דרך ה MENU זה מכיין טוב יותר. תתחיל עם 4 ואז אם יש לך רסיבר ישן לפני 2023 (ללא דיראק) תמשיך ל 5. אם יש לך רסיבר חדש עם דיראק, תמשיך ל 6. זה אמנם נסיוני אבל עובד טוב. יש מצב שאופציה 6 תעבוד עם רסיבר ישן בעל שתי יציאות סאב. לי יש X4800H שעובד מצויין עם 6. הוא אוטומטית עבר למצב DIRECTIONAL לשם ביצוע המדידות וחסר בסוף ל STANDARD. יש בהחלט שיפור משמעותי בבאסים לאחר מדידה וכיול עי הסקריפט.

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 671
נתן תודות: 449 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #32 

באיזה עוצמה צריכים להיות הסאבים בשלב 4? לא ממש הבנתי מה אני אמור לראות מלבד ששני הסאבים באותו ווליום?

Akila
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #33 

29/01/2025 23:46  
יהלי ב כתב:
אופציה 4 זה לכיול ראשוני של עוצמות הסאבים. באפקציה הכיול הזה מגזים עם הדרישה להנמיך את ה GAIN בסאבים אבל דרך ה MENU זה מכיין טוב יותר. תתחיל עם 4 ואז אם יש לך רסיבר ישן לפני 2023 (ללא דיראק) תמשיך ל 5. אם יש לך רסיבר חדש עם דיראק, תמשיך ל 6. זה אמנם נסיוני אבל עובד טוב. יש מצב שאופציה 6 תעבוד עם רסיבר ישן בעל שתי יציאות סאב. לי יש X4800H שעובד מצויין עם 6. הוא אוטומטית עבר למצב DIRECTIONAL לשם ביצוע המדידות וחסר בסוף ל STANDARD. יש בהחלט שיפור משמעותי בבאסים לאחר מדידה וכיול עי הסקריפט.
...
אני יש לי את ה X3800H ורק סאב אחד, אני על 7.1.4 (אין לי רשיון DIRAC רק MultEQ XT32). אז עדיין אתה ממליץ לי אופציה 6 או שעדיף אופציה 5 במקרה שלי?

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

01/02/2025 4:09  
Akila כתב:
אני יש לי את ה X3800H ורק סאב אחד, אני על 7.1.4 (אין לי רשיון DIRAC רק MultEQ XT32). אז עדיין אתה ממליץ לי אופציה 6 או שעדיף אופציה 5 במקרה שלי?
...
עם סאב בודד, אופציה 6 לא תתן כלום ואולי רק תחזיר שגיאה מהסקריפט על מדידות חסרות. תשתמש באופציה 5 אבל כך בחשבון שהסקריפט לא ישפר הרבה עם סאב בודד, אלא אם כן יש לך קדמיים רצפתיים ואתה מאפשר מצב LFE +Mains כדי לנצל אותם כסוג של סאב שני. ממליץ בחום להוסיף סאב נוסף כדי להרגיש הבדלים עם הסקריפט.

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #35 

NEURON 2.0 יצא לדרך וביחד איתו גם REW 68 אשר הותאם במיוחד לעבוד משותפת .
התוצאות כפי שבחנתי במספר מכשירים בתקופה האחרונה מצוינות עם יכולות חדשות וכמו
תמיד משופרות . כמו כן יצא גם TC חדש ויעודי עבור ה 2.0 .
מומלץ מאוד להתנסות ולאחר הכירות ללמוד לתפור HC מותאם במיוחד עבורכם .
כך נראה בזמן אמת ההתאמה שמבצעת REW עבור כל רמקול או זוג כדי לקבוע מה ה XO
הטוב ביותר עבור אותו רמקול וגם בהתאמה לכל שאר הרמקולים בחלל הנתון .
כדי מאוד ללמוד ולהתנסות בעצמכם ולא ע'פ "נסיון של אחרים" שאולי בעצם לא התנסו .

תמונה
תמונה

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

לא ברור מה נסדר איתו. אחרי שהוא לא מפסיק להפציר שקביעת XO אחיד לכל הרמקולים זה רעיון גרוע כי לא מקבלים חיתוך אופטימאלי, הוא מוציא גרסה חדשה שברירת המחדש שלה זה קביעת XO אחיד לכל הרמקולים. ניסיתי והתוצאה הייתה דיי גרועה בהשוואה ל NEXUS האחרון. כל הסקריפט הזה כבר מרגיש כמו ניסוי וטעיה. גם השמות ההזויים שהוא נותן לכל גרסה. עכשיו זה THE COMISH . נראה שהשיא של הסקריפט הזה היה וישאר ה NEXUS האחרון. רוב החידושים ב NEURON זה בנוחות הממשק וזה בזכות המפתח של odd.wtf. נמשיך להמתין לגרסה סופית. אולי יפתיע בסוף...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”