DVB-T1 יסגר סוף החודש
Re: T1 יסגר סוף החודש
רק בישראל נותנים התראה של 20 ימים. לא מאפשרים לציבור להיערך.
לא ברור מה השדרוג בעצם, T2 נקלט פחות טוב. מנחש שהערוצים המסחריים יישארו ב-SD.
לא ברור מה השדרוג בעצם, T2 נקלט פחות טוב. מנחש שהערוצים המסחריים יישארו ב-SD.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
השדרוג גם לי לא ברור
היה יותר הגיוני אם היה לחץ על התדרים ונדרש עוד רוחב פס. לא נראה לי שהמצב הוא כזה שיש ערמה של גופי שידור שלחוצים על מקום בעידן+ ואין להם מקום.
היה יותר הגיוני אם היה לחץ על התדרים ונדרש עוד רוחב פס. לא נראה לי שהמצב הוא כזה שיש ערמה של גופי שידור שלחוצים על מקום בעידן+ ואין להם מקום.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
ההתרעה ניתנה באוגוסט 24, לפני 5 חודשים בדיוק.11/01/2025 15:36asaf23 כתב: רק בישראל נותנים התראה של 20 ימים. לא מאפשרים לציבור להיערך.
לא ברור מה השדרוג בעצם, T2 נקלט פחות טוב. מנחש שהערוצים המסחריים יישארו ב-SD....
עברה הצעת החוק בכנסת, הכוללת את סגירת המרבב T1. הפרטים כאן:
https://main.knesset.gov.il/news/pressr ... 82024.aspx
וזה אפילו פורסם בתקשורת, למשל כאן:
ynet.co.il/economy/article/sjacofy9c
ולמרות כל האמור, עדיין ישנה אפשרות לתיקון נוסף ברגע האחרון שישאיר את מערך T1 באוויר.מערך עידן+ המיושן, המבוסס על אנטנות ארכאיות, מנוהל על ידי הרשות השנייה בעלות של כ-50 מיליון שקל בשנה, שרובם מוטלים על התאגיד. התיקון לחוק הוא בעל תוקף זמני, עד ינואר 2025, משום שמשרד התקשורת מתכוון לסגור את עידן+ במתכונתו הקיימת ולהחליפו בתוך שנתיים באפקליציה, שעלות תפעולה זולה בהרבה. אך נכון להיום, כל ערוץ שמשודר באמצעותו משלם על כך....
נערך לאחרונה על ידי Amir64 ב 12/01/2025 0:34, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
לא מדובר על שום שדרוג, למעט שדרוג הממירים לקליטה אצל מי שיש לו רק מקלט T1.11/01/2025 21:21oferlaor כתב: השדרוג גם לי לא ברור
היה יותר הגיוני אם היה לחץ על התדרים ונדרש עוד רוחב פס. לא נראה לי שהמצב הוא כזה שיש ערמה של גופי שידור שלחוצים על מקום בעידן+ ואין להם מקום....
ממילא, הכוונה היא לסגור בכלל את השידור ב- DVB-T, ולא לשדרג אותו.
בינתים לא מעדיפים לסגור את השידור הזה,12/01/2025 0:27Amir64 כתב: לא מדובר על שום שדרוג, למעט שדרוג הממירים לקליטה אצל מי שיש לו רק מקלט T1.
ממילא, הכוונה היא לסגור בכלל את השידור ב- DVB-T, ולא לשדרג אותו....
הסיבה לסגירת המרבב הראשון זה התייעלות, שיש רק מרבב 1 אז פחות כסף עולה להפעיל אותו, ואז לשדר בעידן פלוס זה יותר זול במחיר, אבל לא בהרבה יותר זול במחיר, יותר זול במחיר לדעתי זה לשדר רק דרך האינטרנט, כמו שלשדר בלווין באיכות יותר טובה זה עולה יותר כסף אז גם לשדר בעידן פלוס באיכות יותר טובה אז זה עולה יותר כסף,
ולכן, קשה לי להאמין שגם בהמשך שבעידן פלוס יהיו יותר ערוצי טלוויזיה ואו יותר ערוצי טלוויזיה שישדרו באיכות תמונת שידור של HD.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
לדעתי זו לא נחשבת התראה… התראה היא הודעה רשמית, כמו זו שהופיעה בעיתון של שבת. תאגיד השידור בשווייץ לדוגמא סגר את ה-FM ב-1.1.25. הודעה רשמית יצאה ביוני 2024.12/01/2025 0:25Amir64 כתב: ההתרעה ניתנה באוגוסט 24, לפני 5 חודשים בדיוק.
עברה הצעת החוק בכנסת, הכוללת את סגירת המרבב T1. הפרטים כאן:
https://main.knesset.gov.il/news/pressr ... 82024.aspx
וזה אפילו פורסם בתקשורת, למשל כאן:
ynet.co.il/economy/article/sjacofy9c
ולמרות כל האמור, עדיין ישנה אפשרות לתיקון נוסף ברגע האחרון שישאיר את מערך T1 באוויר....
לפני שנה בערך נסגרו שידורי הלוויין בהתראה קצרה. אחרי שירדו, התאגיד נאלץ להחזיר את השידורים בערבית כשגילה שבמגזר צופים באמצעות צלחות.
אגב נראה שהכיוון הוא לבטל את המערך לגמרי. חושב שזו טעות. ראינו במלחמה כמה משמעותי delay של דקה.
לאחר יומיים של שיבושים בקליטת T2 במרכז הארץ, השידורים חזרו וכעת כוללים את הערוצים ששודרו עד עתה ב-T1.
למרות שהמהלך משווק כשדרוג עידן פלוס:
1. הערוצים המסחריים עדיין ב-SD.
2. איכות התמונה של כאן HD פחות טובה ונראית כמו משהו שבין SD ל-HD (לפני כן היתה תמונה מרהיבה). כנראה דוחסים יותר מדי ערוצים בתדר בודד.
2. איכות התמונה של כאן HD פחות טובה ונראית כמו משהו שבין SD ל-HD (לפני כן היתה תמונה מרהיבה). כנראה דוחסים יותר מדי ערוצים בתדר בודד.
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
הקצאת הרוחב פס של כאן 11 HD היתה בעבר 8 מגהביט קבוע. עם המעבר של כל הערוצים למרבב בודד, הופעל ריבוב סטטיסטי, וכיום כאן 11 HD מקבל 4-4.5 מגהביט.23/01/2025 17:58asaf23 כתב: לאחר יומיים של שיבושים בקליטת T2 במרכז הארץ, השידורים חזרו וכעת כוללים את הערוצים ששודרו עד עתה ב-T1.
2. איכות התמונה של כאן HD פחות טובה ונראית כמו משהו שבין SD ל-HD (לפני כן היתה תמונה מרהיבה). כנראה דוחסים יותר מדי ערוצים בתדר בודד....
ערוצי ה-SD שהיו במרבב הישן, וקיבלו כ-2 מגהביט כ"א, צנחו לאיזור ה-1.3 מגהביט לכל ערוץ במרבב החדש.
באופן מוזר, כאן 11 משודר פעמיים באותו מרבב (פעם ב-SD ופעם ב-HD) - פשוט בזבוז מזוויע של רוחב פס! יש גם ערוץ "SPARE" (ככה הם קראו לו) שגם עליו הולך איזה 1.1 מגהביט.
שלחתי אליהם מכתב בבקשה להוריד את כאן 11 SD, ולהוריד את ערוץ ה-SPARE, ולפזר את רוחב הפס שלהם בין ערוצי ה-SD אחרים כדי שאולי אולי, יתקרבו לרוחב הפס שהיה להם בעבר במרבב הקודם.
- oferlaor
- מנהל

הם לא באמת מחוברים למציאות. איזה אדם יש לו כיום עדיין מסך שלא יודע לקבל HD... למה בכלל הם טורחים לשדר את כל הערוצים ב-SD כשהם זמינים ב-HD?
בקשת 12 אמרו לי שהסיבה שהם לא משדרים באיכות HD בעידן פלוס דרך האנטנה, כי לשדר שם באיכות HD זה עולה להם עוד הרבה יותר כסף.28/01/2025 18:07oferlaor כתב: הם לא באמת מחוברים למציאות. איזה אדם יש לו כיום עדיין מסך שלא יודע לקבל HD... למה בכלל הם טורחים לשדר את כל הערוצים ב-SD כשהם זמינים ב-HD?...
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
אחרי ארבעה ימים בהם עברתי לקליטה במרבב השני (איזור פתח תקוה) אני יכול לסכם שמדובר בשדרוג מהותי שלו. לא רק שעוצמת הקליטה של המרבב השני שופרה, גם הכיווניות של האנטנה פחות חייבת להיות מדויקת מבעבר. אני עם אותה אנטנה על הגג והקליטה פשוט מצויינת. עוצמת ואיכות הסיגנל עומדים כיום על 100% ללא סטייה קלה, ועד כה הם יציבים.
כמעט לכל הערוצים מקושר לוח תוכניות. למרות שערוץ 12 משדר ב- SD, איכות התמונה שלו גבוהה משמעותית מזה של ערוץ 13, וממש נראית על גבול ה- 720p.
לסיכום, המעבר שווה את המאמץ, ואם יש לכם טלוויזיה מה-6 שנים האחרונות, יש סיכוי רב שהיא כוללת בתוכה גם ממיר שקולט את המרבב השני.
כמעט לכל הערוצים מקושר לוח תוכניות. למרות שערוץ 12 משדר ב- SD, איכות התמונה שלו גבוהה משמעותית מזה של ערוץ 13, וממש נראית על גבול ה- 720p.
לסיכום, המעבר שווה את המאמץ, ואם יש לכם טלוויזיה מה-6 שנים האחרונות, יש סיכוי רב שהיא כוללת בתוכה גם ממיר שקולט את המרבב השני.
- oferlaor
- מנהל

כי המדינה לוקחת יותר כסף על זה, לא כי באמת זה עולה יותר כסף...29/01/2025 1:21רמאשכ כתב: בקשת 12 אמרו לי שהסיבה שהם לא משדרים באיכות HD בעידן פלוס דרך האנטנה, כי לשדר שם באיכות HD זה עולה להם עוד הרבה יותר כסף....
למה לדעתך יש בעידן פלוס 2 ערוצים של כאן 11?29/01/2025 17:49גלובל כתב: כל הערוצים של המרבב הישן T1 ממראים תשדיר הסברה קצר שצריך לעבור ל T2 בלבד ,
במרבב השני T2 משדרים את כל הערוצים ב SD ואת 11 גם ב HD בנוסף ל SD ,
כשעוברים בסריקה לעוד ערוצים מגלים את כל ערוצי הטלויזיה הפלשתינית כולם ב HD ...
20250129_174448.jpg...
ואיך לדעתך לפלסטינים אין בעיה לשדר יותר ערוצים ב HD?
לדעתי, זה רק שידורי הרשות הפלסטינית של יהודה ושומרון, אולי רמאללה, ולא של עזה.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
נכון, הם עכשיו משדרים באיכות 720 HD, במקום 1080 HD,23/01/2025 17:58asaf23 כתב: לאחר יומיים של שיבושים בקליטת T2 במרכז הארץ, השידורים חזרו וכעת כוללים את הערוצים ששודרו עד עתה ב-T1.
2. איכות התמונה של כאן HD פחות טובה ונראית כמו משהו שבין SD ל-HD (לפני כן היתה תמונה מרהיבה). כנראה דוחסים יותר מדי ערוצים בתדר בודד....
קודם מרוב שהם שידרו את זה באיכות HD, אז לא תמיד הייתי בטוח האם זה דרך עידן פלוס מהאנטנה או מחברת יס, עכשיו לצערי, אני מרגיש את ההבדל שדרך עידן פלוס, התמונה פחות חדה במראה שלה.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
בקשר לקליטת שידורי עידן פלוס דרך האנטנה, בכאן אמרו לי שהם בכוונה משדרים 2 ערוצים של כאן 11, 1 של HD, ו 2 של SD, כלומר לא של HD,28/01/2025 17:50amosii כתב: הקצאת הרוחב פס של כאן 11 HD היתה בעבר 8 מגהביט קבוע. עם המעבר של כל הערוצים למרבב בודד, הופעל ריבוב סטטיסטי, וכיום כאן 11 HD מקבל 4-4.5 מגהביט.
ערוצי ה-SD שהיו במרבב הישן, וקיבלו כ-2 מגהביט כ"א, צנחו לאיזור ה-1.3 מגהביט לכל ערוץ במרבב החדש.
באופן מוזר, כאן 11 משודר פעמיים באותו מרבב (פעם ב-SD ופעם ב-HD) - פשוט בזבוז מזוויע של רוחב פס! יש גם ערוץ "SPARE" (ככה הם קראו לו) שגם עליו הולך איזה 1.1 מגהביט.
שלחתי אליהם מכתב בבקשה להוריד את כאן 11 SD, ולהוריד את ערוץ ה-SPARE, ולפזר את רוחב הפס שלהם בין ערוצי ה-SD אחרים כדי שאולי אולי, יתקרבו לרוחב הפס שהיה להם בעבר במרבב הקודם....
סיבה אחת, אם יש תקלה בערוץ אחד, אז הערוץ השני עובד, כאשר לשדר 2 ערוצי HD, בעידן פלוס, זה ע6לה הרבה יותר כסף,
סיבה 2, מי שמעדיף מהסיבה שלו לראות את עידן פלוס שהאנטנה לא על הגג אז שאם עובר מטוס אז השידור שהוא לא של HD, פחות פגיע להפרעת תנועת מטוסים באזור קליטת השידור.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין