שיחות קוליות לא דרך תשתית של קווי נחושת, בלי אינטרנט, ושאין חשמל

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #21 

08/01/2025 22:31  
DanielGR כתב:
?????

קנה UPS פשוט לנתב ב-300 שקל חד פעמי וזהו
...
ולכמה זמן לדעתך הוא יתן חשמל לנתב?
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1462
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 224 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #22 

08/01/2025 22:33  
רמאשכ כתב:
ולכמה זמן לדעתך הוא יתן חשמל לנתב?
...
תהיה בריא… צריך להחזיק את הנתב, הממיר סיב אם קיים ונקודת הגישה האלחוטית. זהו. אז יהיה לך WiFi calling וטלפון קווי
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #23 

08/01/2025 22:37  
DanielGR כתב:
תהיה בריא… צריך להחזיק את הנתב, הממיר סיב אם קיים ונקודת הגישה האלחוטית. זהו. אז יהיה לך WiFi calling וטלפון קווי
...
אבל לכמה זמן הסוללה שלו צריכה להפעיל את הנתב?
האם לדעתך סוללה לשמירת מידע פועלת לתמיד?
ומה עם מקרים שבהם אין אינטרנט בגלל תקלה באינטרנט, ואו שחברת האינטרנט לצורך שיפורים באינטרנט מפסיקה לזמן שצריך, גם אם זה לזמן יותר גדול, את האינטרנט, ושבזמן הזה חשוב באותו בית לדבר בטלפון קווי?
אני מזכיר, לא בכל אזור במדינת ישראל, הקליטה הסלולרית היא תמיד טובה, למי שלמשל חשוב לו בגלל עניין כספי לבקש שירות סלולרי של דור פחות מתקדם מדור 5, ואו לשלם מאות שקלים יותר על מכשיר טלפון סלולרי, שתומך בשירות סלולרי של דור 5.
נערך לאחרונה על ידי רמאשכ ב 08/01/2025 22:58, נערך פעם 1 בסך הכל.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #24 

UPS שמחובר רק לנתב מתאם סיב וכו יכול לעבוד שעות, הוא מותאם להחזיק מחשב למשך 10ד-15ד ציוד תקשורת כזה צורך 10%-5 ממה שצורך מחשב.

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #25 

08/01/2025 22:55  
rm1 כתב:
UPS שמחובר רק לנתב מתאם סיב וכו יכול לעבוד שעות, הוא מותאם להחזיק מחשב למשך 10ד-15ד ציוד תקשורת כזה צורך 10%-5 ממה שצורך מחשב.
...
אז אולי לי זה פיתרון טוב,
אבל לאנשים המסויימים שהמצב הכספי שלהם הוא פחות טוב ממני, גם שיש אנשים שהמצב הכספי שלהם הוא יותר טוב משלי, אז לאנשים המסויימים האלה שגרים במדינת ישראל עם יוקר מחיה גבוה, אני לא בטוח שאם מינוס בבנק יהיה להם קל לשלם עוד מאות שקלים למכשיר UPS,
באם אנשים כאלה מסתכלים גם באשכול הזה שאני פרסמתי.
בנוסף למשל לזה שאם במהלך שנתת 2025 עידן פלוס יהיה רק דרך האינטרנט, אז הם גם יצטרכו לשלם עוד מאות שקלים ואו תשלום חודשי אבל של אולי עשרות שקלים בחודש על סטרימר, ואו על כל מה ששייך לאינטרנט לא סלולרי, באם הם מקבלים את האינטרנט רק מהחברה הסלולרית או מאינטרנט באזורים שבהם הגלישה היא בחינם, למשל בחוץ דרך אותה עירייה ואו מועצה, או בלי תשלום נוסף למשל בבית האראחה.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1462
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 224 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #26 

יש קשר הדוק בין זמינות השירות לעלות שלו. לצורך הדוגמא בלבד, מבלי להתייחס למספרים האבסולוטיים:

שירות יכול להיות עם זמינות של 99% במחיר סביר. אבל, להעלות את הזמינות ל99.5% יכול להיות סיפור יקר ביותר. התוספת השולית באחוזים הגבוהים יקרה לפעמים בסדרי גודל לעומת תוספת שולית באחוזים נמוכים. לתת שירות עם זמינות גבוהה זו שאלה של מודל כלכלי בעיקרה.

אכן יש אנשים שמצבם הכלכלי איננו טוב, וזה מצער כמובן, אותם אנשים יצטרכו להתפשר על משהו, וזו בדיוק הפשרה, והיא בהחלט סבירה למוצר צריכה בסיסי. העלות של שירותי אינטרנט בארץ וגם תקשורת סלולרית איננה גבוהה, וניתן לתת הרבה דוגמאות כהשוואה למדינות מפותחות. להבנתי זה ממצה את הדיון.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

oreach
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שליחה #27 

נראה לי שיש כאן שיח חירשים... נראה לי שפשוט צריך היה להסביר את מה שמובן מאליו לחלק מהאנשים פה.

טלפון קווי של בזק ממשיך לתפקד גם במהלך הפסקת חשמל מכיוון שהוא מקבל את האנרגיה הדרושה להפעלה ישירות מקווי הנחושת של הרשת הטלפונית, שאינם תלויים במערכת החשמל הביתית. קווי נחושת אלה משמשים הן להעברת שיחות והן לספק את המתח הנמוך הנדרש למכשיר הטלפון. גם אם תהיה הפסקת חשמל נרחבת המשפיעה על התשתית, סוללות גיבוי מובנות מספקות כיסוי זמני, ומאפשרות המשך שימוש בטלפון.

סיבים אופטיים אינם מספקים חשמל, ולכן בעת הפסקת חשמל נדרשות סוללות גיבוי כמו UPS, לצורך הפעלת הציוד הנדרש.

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #28 

09/01/2025 12:29  
DanielGR כתב:
יש קשר הדוק בין זמינות השירות לעלות שלו. לצורך הדוגמא בלבד, מבלי להתייחס למספרים האבסולוטיים:

שירות יכול להיות עם זמינות של 99% במחיר סביר. אבל, להעלות את הזמינות ל99.5% יכול להיות סיפור יקר ביותר. התוספת השולית באחוזים הגבוהים יקרה לפעמים בסדרי גודל לעומת תוספת שולית באחוזים נמוכים. לתת שירות עם זמינות גבוהה זו שאלה של מודל כלכלי בעיקרה.

אכן יש אנשים שמצבם הכלכלי איננו טוב, וזה מצער כמובן, אותם אנשים יצטרכו להתפשר על משהו, וזו בדיוק הפשרה, והיא בהחלט סבירה למוצר צריכה בסיסי. העלות של שירותי אינטרנט בארץ וגם תקשורת סלולרית איננה גבוהה, וניתן לתת הרבה דוגמאות כהשוואה למדינות מפותחות. להבנתי זה ממצה את הדיון.
...
אני לא בטוח שבנושא הכספי שאם האדם לא מרוויח בחודש הרבה כסף אז שהוא ייכול להתפשר בזה, במדינה שבה יוקר המחיה הוא מאוד גבוה, אם לא הכי גבוה, ושבה האדם צריך לשלם הרבה כסף על דברים אחרים שהם מאוד חשובים לו, אז שיש לו כסף גם לשלם למה ששייך לאינטרנט לא סלולרי.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”