מסכי OLED לשנת 2025 - רשמים מ LG וסמסונג
עוד בשנה שעברה פורסם על שיפור תאורה ואלגוריתם המביא לחסכון עד 30% אנרגיה במסכי OLED - חסכון המתורגם להגברת הבהירות. עובדה המאפשרת לחברה כמו LG לזנוח את טכניקת היצור היקרה של MLA. כמו כן, לטענת אותה החברה ישנו שיפור משמעותי בטווח הדינאמי והפער מ QD-OLED של סמסונג למעשה נסגר. באשר לצפי לטכנולוגיה של PHOLED נצטרך כנראה להמתין לשנה הבאה.
מסכי הדגל של שתי החברות LG G5 ו S95F קרוב לוודאי יציגו במבחנים אחרי כיול בהירות של עד 2,000 ניטים בחלון 10%.
כמובן יהיה שיפור בסאונד ובנגישות בזכות ה ai. מאכז במיוחד הוא הדגם הפופולרי C5 המציג שיפור מינורי לעומת קודמיו ה C3 ו C4.
וינסנט מפרט יותר:
מסכי LG
מסכי סמסונג
מסכי הדגל של שתי החברות LG G5 ו S95F קרוב לוודאי יציגו במבחנים אחרי כיול בהירות של עד 2,000 ניטים בחלון 10%.
כמובן יהיה שיפור בסאונד ובנגישות בזכות ה ai. מאכז במיוחד הוא הדגם הפופולרי C5 המציג שיפור מינורי לעומת קודמיו ה C3 ו C4.
וינסנט מפרט יותר:
מסכי LG
מסכי סמסונג
הפער לעולם לא יוכל להיסגר, מכיוון שעוצמת ההארה היא רק חלק מההבדלים בין טכנולוגיות אלו.06/01/2025 21:02mordsxx כתב: לטענת אותה החברה ישנו שיפור משמעותי בטווח הדינאמי והפער מ QD-OLED של סמסונג למעשה נסגר....
QD-OLED שונה בתכלית מ-WRGB-OLED, בכך שהוא אינו כולל את האור הלבן שכה ממזוהה עם ה- WRGB-OLED, ומשכך לפחות בתיאוריה הצבעים של ה- QD-OLED אמורים להיות מדויקים יותר מאלו של ה- WRGB-OLED.
בעיקרון אתה צודק…רק שהפעם הם עברו להשתמש בטכנולוגיה אחרת לחלוטין הנקראת tandem של 4 שכבות במקום 3 (אפשר למצוא זאת במסכי IPad Pro דור אחרון). אמנם LG שמרה את הקלפים קרוב לחזה, אולם פנסוניק חשפה את דגם ה Z95B ולימדה אותנו מעט יותר על הטכנולוגיה. שים לב לגרפים בצד שמאל בפרט של הירוקים והאדומים בהשוואה ל WOLED:06/01/2025 22:29lasik כתב: הפער לעולם לא יוכל להיסגר, מכיוון שעוצמת ההארה היא רק חלק מההבדלים בין טכנולוגיות אלו.
QD-OLED שונה בתכלית מ-WRGB-OLED, בכך שהוא אינו כולל את האור הלבן שכה ממזוהה עם ה- WRGB-OLED, ומשכך לפחות בתיאוריה הצבעים של ה- QD-OLED אמורים להיות מדויקים יותר מאלו של ה- WRGB-OLED....

- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4769
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
מאד שטחי אבל מספיק להבהיר את הרעיון:
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אני חושב שזה עדיין יהיה WRGB, פשוט צורה יעילה יותר להפקת אור לבן. ובזכות התצורה החדשה החתימה הספקטרלית של הצבע האדום והירוק צרה יותר (שזה טוב)
יש לך מושג למה החריגו את ה97? עלויות?08/01/2025 0:50TheCoolest כתב: אני חושב שזה עדיין יהיה WRGB, פשוט צורה יעילה יותר להפקת אור לבן. ובזכות התצורה החדשה החתימה הספקטרלית של הצבע האדום והירוק צרה יותר (שזה טוב)...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אני מנחש שפס הייצור שמייצר את הגודל הזה עדיין לא קיבל את השדרוג\עדכון הדרוש כדי לייצר את הסוג החדש של הפאנל....
אם הבנתי נכון, כאן מדובר בשתי שכבות של אור כחול, אחד כחול עמוק והשני בהיר. בשיטת tandem (כלומר הדבקת שכבות של אור אחת על גבי השניה) לחברות יש יותר חופש בארכיטקטורה של הפאנל.08/01/2025 0:50TheCoolest כתב: אני חושב שזה עדיין יהיה WRGB, פשוט צורה יעילה יותר להפקת אור לבן. ובזכות התצורה החדשה החתימה הספקטרלית של הצבע האדום והירוק צרה יותר (שזה טוב)...
אור לבן כמסתבר, יורד עתה לסדרות העממיות וסופו להיעלם עם הזמן.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
יכול להיות שאתה צודק, אבל RGB נותן לבן, לכן לא תהיה להם בעיה להוסיף תת-פיקסל לבן.
אבל נחיה ונראה, אני רק מנחש.
אבל נחיה ונראה, אני רק מנחש.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
דבר ראשון בהחלט יש שיפור, אבל זה שיפור אינקרמנטלי, והם גם משקיעים יותר בסדרת ה-G מאשר בסדרת ה-C, אז רוב השיפורים נמצאים שם...12/01/2025 15:17SamiSosa כתב: מדהים שאין שום שיפור משמעותי מה-C9 ועד היום (אומר כאחד שהחליף מ-C9 ל-C4)...
דיברתי רק על הנסיון שלי עם סדרת ה-C16/01/2025 11:08oferlaor כתב: דבר ראשון בהחלט יש שיפור, אבל זה שיפור אינקרמנטלי, והם גם משקיעים יותר בסדרת ה-G מאשר בסדרת ה-C, אז רוב השיפורים נמצאים שם......
בתקופת זמן של 5-6 שנים אני הייתי מצפה לשיפור תמונה משמעותי יותר במה שנחשב לליין הכי נמכר שלהם.
אבל כל אחד והציפיות שלו...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אבל איזה שיפורים אתה רוצה לראות?
המסכים נהיו בהירים יותר. איכות התמונה והדיוק של מסכי OLED של LG תמיד הייתה מצויינת, אין כל כך הרבה לאן להתקדם איתה.
המסכים נהיו בהירים יותר. איכות התמונה והדיוק של מסכי OLED של LG תמיד הייתה מצויינת, אין כל כך הרבה לאן להתקדם איתה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
כן, אבל את השיפורים המשמעותיים שלהם בעוצמות האור הם הוסיפו לסדרת G ולא ל-C. זה לא ש-C ו-B לא השתפרו, אבל לא בד"ג של G.
אם לסכם עפ״י וינסנט הכוכבים הגדולים של השנה הם מסכי הענק בתצורת RGB-Mini LED של TCL ו Hiesene.
בגזרת ה OLED נכנסה טכנולוגיה חדשה של tandem 4 שכבות אצל LG ו Panasonic ו 5 שכבות אצל סמסונג. אצל LG הושג שיפור בטווח הדינמי מ 71% ל 83% מ Rec2020 וזאת לעומת 93% ב QD-OLED. אולם חשוב להדגיש כי מדובר בדור מעבר לפחות עד להופעת ה PHOLED, או אז לא יצטרכו להשתמש יותר בדיודות פלורסנט וכל הצבעים יהיו זרחנים (Phosphorescent). מסכי הגלקסי המתקפלים של סמסונג אומרים להיות המסכים הראשונים לאמץ את טכנולוגית PHOLED ביולי-אוגוסט השנה.
מעבר לכך, ההתרשמויות של מרבית הוולוגים דווקא הסמסונג QD-OLED הציגה את התמונה המרהיבה ביותר, רק שצריך לבלוע את השבחים עם כמה גרגרי מלח. הסרטונים המוצגים בתערוכות והשקות לרוב נבנים בצורה שתבליט את היתרונות ולהסתיר את החסרונות. לפיכך, לא נותר אלא להמתין למבחנים האמיתיים החל מעוד חודשיים עד שלוש.
בגזרת ה OLED נכנסה טכנולוגיה חדשה של tandem 4 שכבות אצל LG ו Panasonic ו 5 שכבות אצל סמסונג. אצל LG הושג שיפור בטווח הדינמי מ 71% ל 83% מ Rec2020 וזאת לעומת 93% ב QD-OLED. אולם חשוב להדגיש כי מדובר בדור מעבר לפחות עד להופעת ה PHOLED, או אז לא יצטרכו להשתמש יותר בדיודות פלורסנט וכל הצבעים יהיו זרחנים (Phosphorescent). מסכי הגלקסי המתקפלים של סמסונג אומרים להיות המסכים הראשונים לאמץ את טכנולוגית PHOLED ביולי-אוגוסט השנה.
מעבר לכך, ההתרשמויות של מרבית הוולוגים דווקא הסמסונג QD-OLED הציגה את התמונה המרהיבה ביותר, רק שצריך לבלוע את השבחים עם כמה גרגרי מלח. הסרטונים המוצגים בתערוכות והשקות לרוב נבנים בצורה שתבליט את היתרונות ולהסתיר את החסרונות. לפיכך, לא נותר אלא להמתין למבחנים האמיתיים החל מעוד חודשיים עד שלוש.
- Akila
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- שם מלא: Joel Strikovsky
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אני לעולם לא אוכל להמליץ על Samsung לא משנה כמה המסך טוב, וזה ביגלל שהוא לא תומך ב Dolby Vision והיום זה מאוד משמעותי כי רוב התכנים בשירותי סטרימינג על Dolby Vision.
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.