חשבונית YES - עניין עליית המע"מ
לפני יום או יומיים קיבלתי חשבונית על החודש האחרון.
רק עכשיו עברתי עליה וגיליתי הערה ממש מוזרה ומעניין אותי אם זה חוקי - אם יש פה עורכי דין שמבינים - אם זה לא חוקי קיבלתם ממני מתנה לתבוע אותם תביעה ייצוגית ומוכן להצטרף.
למרות שזה עניין של כמה שקלים זה עצבן אותי ברמות ובאמת מעניין אותי אם זה בסדר:
"בהתאם לצו מס ערך מוסף החל מ-1 בינואר 2025 שיעור המע"מ יעלה מ-17% ל-18%, ולאור העובדה שחשבונית זו תשולם בחודש ינואר 2025, החל מחשבונית זו המע"מ שיתווסף למחירי yes יהיה בשיעור 18%".
זה הגיוני שככה הם יעשו? על שירות של חודש דצמבר 2024 שבמהלכו המע"מ 17% - יגבו 18% כי מועד ההוראת קבע או אשראי לא זוכר כבר איך משולם - נגבה רק בעוד כשבוע וחצי...
הזייה
רק עכשיו עברתי עליה וגיליתי הערה ממש מוזרה ומעניין אותי אם זה חוקי - אם יש פה עורכי דין שמבינים - אם זה לא חוקי קיבלתם ממני מתנה לתבוע אותם תביעה ייצוגית ומוכן להצטרף.
למרות שזה עניין של כמה שקלים זה עצבן אותי ברמות ובאמת מעניין אותי אם זה בסדר:
"בהתאם לצו מס ערך מוסף החל מ-1 בינואר 2025 שיעור המע"מ יעלה מ-17% ל-18%, ולאור העובדה שחשבונית זו תשולם בחודש ינואר 2025, החל מחשבונית זו המע"מ שיתווסף למחירי yes יהיה בשיעור 18%".
זה הגיוני שככה הם יעשו? על שירות של חודש דצמבר 2024 שבמהלכו המע"מ 17% - יגבו 18% כי מועד ההוראת קבע או אשראי לא זוכר כבר איך משולם - נגבה רק בעוד כשבוע וחצי...
הזייה
כן ככה גם אצלי. השאלה אם זה דבר חוקי? זה תקין?
מדובר בכמה שקלים בודדים, אבל כשמכפילים במספר הלקוחות שלהם 3 שקלים יכולים בקלות להיות 1,500,000 ש"ח.... נראה לי מוזר בטירוף.
זה מבחינתי כמו שאם היום הייתי הולך ל"רמי לוי" לקנות אוכל הביתה ואז היו מחייבים אותי 18% מע"מ, כי האשראי יורד בעשירי לינואר.
לא מובן לי.
עורכי דין? אנשי חוק? מישהו שמבין בזה? חוקי? לא? מה מו מי?
מדובר בכמה שקלים בודדים, אבל כשמכפילים במספר הלקוחות שלהם 3 שקלים יכולים בקלות להיות 1,500,000 ש"ח.... נראה לי מוזר בטירוף.
זה מבחינתי כמו שאם היום הייתי הולך ל"רמי לוי" לקנות אוכל הביתה ואז היו מחייבים אותי 18% מע"מ, כי האשראי יורד בעשירי לינואר.
לא מובן לי.
עורכי דין? אנשי חוק? מישהו שמבין בזה? חוקי? לא? מה מו מי?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
לא רק שחוקי, אלא שהם חייבים לעשות זאת לפי הנחיית רשות המיסים....
בתשלומים על עסקאות של מכירת מנוי (כמו שירותי תקשורת)
דמי מנוי המשולמים לאורך תקופת המנוי, לגבי כל סכום שישולם לאחר ה- 01/01/2025, יחול מע"מ בשיעור של 18%....
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78775
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5376 פעמים
תאריכי החיוב לא רלוונטים. השאלה מתי נגבה הסכום ולכן מתי הם צריכים להוציא קבלה/חשבונית מס.
ברור לכם שהם לא יכולים להשתמש בכסף הזה נכון? זה עובר לרשויות המס, כך שהם לא מרוויחים יותר אם הם גובים את זה מוקדם...
ברור לכם שהם לא יכולים להשתמש בכסף הזה נכון? זה עובר לרשויות המס, כך שהם לא מרוויחים יותר אם הם גובים את זה מוקדם...
- Amir64
-
- גורו

השאלה הייתה אם הגבייה חוקית.01/01/2025 6:01oferlaor כתב: ברור לכם שהם לא יכולים להשתמש בכסף הזה נכון? זה עובר לרשויות המס, כך שהם לא מרוויחים יותר אם הם גובים את זה מוקדם......
ואם במקרה התשובה הייתה שהגבייה אינה חוקית, אז ברור שהסכום העודף הזה הולך לכיס של הספק והוא לא מעביר אותו לרשות המס.
- Amir64
-
- גורו

viewtopic.php?p=3358740#p3358693+01/01/2025 11:58shayzil כתב: הייתי מבולבל כשכתבתי את ההודעה פה, אחרי שקראתי את התגובות שלכם אני עדיין מבולבלח
אז זה בסדר? או לא בסדר?...

אם מדובר בשרות מתמשך אבל כזה שהסכומים משתנים כל חודש בהתאם לעבודה או לימי החודש כמו למשל קבלן נקיון. היו צריכים להוציא חשבונית 17%01/01/2025 11:58shayzil כתב: הייתי מבולבל כשכתבתי את ההודעה פה, אחרי שקראתי את התגובות שלכם אני עדיין מבולבלח
אז זה בסדר? או לא בסדר?...
במקרה של שרותי התקשורת שבהם אתה מקבל שרות מתמשך ומחויב בסכום קבוע, שיעור המע"מ צ"ל בהתאם למועד החיוב בפועל ובמקרה הזה 18%
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3628
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
ברגע שהספק הוציא חשבונית מס הכסף לא יכול להשאר אצלו - כי הדיווח לרשויות הוא על פי החשבונית ולא על פי מה שמתחשק לו, לא יכולה להיות סתירה בין סכומי המע"מ בחשבונית מס לסכום שמועבר לרשות המיסים01/01/2025 11:25Amir64 כתב: השאלה הייתה אם הגבייה חוקית.
ואם במקרה התשובה הייתה שהגבייה אינה חוקית, אז ברור שהסכום העודף הזה הולך לכיס של הספק והוא לא מעביר אותו לרשות המס....
אתה אומר מידע לא מדוייק בקשר ליס,03/01/2025 18:01em28 כתב: התחילו להגיע חשבוניות ומסתבר שאפשר גם אחרת: 019 והוט (!?!) סופגות את עליית המע"מ.
יס מוסיפה חטא על פשע ומעלה את מחיר החבילות מ-1/1 ב-5 ש"ח....
ההעלאה ב5 שקל זה רק לתכני הפרימיום, ולא על כל סוג של חבילת תוכן.
עובדה ש, , אני עכשיו לקוח ביס במסלול אולטימד, והסכום הכספי לתשלום עלה רק במחיר המע"מ, עליה של פחות מ 5 שקלים לחודש.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין
הבנת הנקרא זה לא הצד החזק שלך, הא ?09/01/2025 1:24רמאשכ כתב: אתה אומר מידע לא מדוייק בקשר ליס,
ההעלאה ב5 שקל זה רק לתכני הפרימיום, ולא על כל סוג של חבילת תוכן.
עובדה ש, , אני עכשיו לקוח ביס במסלול אולטימד, והסכום הכספי לתשלום עלה רק במחיר המע"מ, עליה של פחות מ 5 שקלים לחודש....
התייקרות מ-1/1 = חשבונית על חודש ינואר שתופק סוף ינואר/תחילת פברואר
אמרו לי ביס, עליית 5 שקל של חודש ינואר רק לתכני פרימיום.09/01/2025 7:55em28 כתב: הבנת הנקרא זה לא הצד החזק שלך, הא ?
התייקרות מ-1/1 = חשבונית על חודש ינואר שתופק סוף ינואר/תחילת פברואר...
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין
בורדרליין1
סיס אדמין