היי
יש לי מכונה של לליט והמים שהיא מקבלת כרגע הם מי בריטה+ פילטר של לליט
יש צורך להחליף באמת את הפילטר רזין של לליט כל חודש? ועד כמה הוא באמת יעיל?
אולי שווה לעבור לאוסקר במקום?
אני לא מתכנן כרגע להתקין DVA/ אוסמוזה הפוכה (אולי בהמשך)
אשמח לעזרה,
תודה רבה
פילטור מים למכונה בריטה + פילטר רזין או בריטה + אוסקר?
-
DanielMoradSaka
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
- MotiSchenker
- חבר פעיל

- תגובות: 69
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
נראה לי שהתשובה תלויה ברמת הסידן במים שבהם אתה משתמש ובאינטנסיביות השימוש במכונה. גם לי יש מכונה של לליט. אני משתמש גם בפילטר רזין (הפילטר של לליט, יש גם בגרסאות גנריות) וגם בפילטר אוסקר. בשניהם נעשה שימוש באותו מילוי של חומר מסנן, אז זה סוג של "וידואי הריגה" מבחינתי. בעבר הייתה לי תקלה כתוצאה מאבנית, אז אני מעדיף ללכת על בטוח. אני מכין בערך 10 מנות אספרסו בשבוע, חצי מזה עם חלב. אני מחליף את הפילטר של לליט אחת לשלושה חודשים ואת אוסקר אחת לחצי שנה. בנוסף, מידי חודש אני עושה דיסקיילינג למכונה. לא יכול לערוב לזה שמדובר בפרוטוקול שימוש אופטימלי, אבל מאז שהתחלתי לפעול ככה, לפני כשנתיים, לא היו לי בעיות עם המכונה.
-
DanielMoradSaka
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
אז במקום האוסקר יש לי בריטה עם הפילטר של המשקאות החמים... מבחינת הרמת קשיות נראה שהמים דיי רכים אחרי הבריטה30/12/2024 11:44MotiSchenker כתב: נראה לי שהתשובה תלויה ברמת הסידן במים שבהם אתה משתמש ובאינטנסיביות השימוש במכונה. גם לי יש מכונה של לליט. אני משתמש גם בפילטר רזין (הפילטר של לליט, יש גם בגרסאות גנריות) וגם בפילטר אוסקר. בשניהם נעשה שימוש באותו מילוי של חומר מסנן, אז זה סוג של "וידואי הריגה" מבחינתי. בעבר הייתה לי תקלה כתוצאה מאבנית, אז אני מעדיף ללכת על בטוח. אני מכין בערך 10 מנות אספרסו בשבוע, חצי מזה עם חלב. אני מחליף את הפילטר של לליט אחת לשלושה חודשים ואת אוסקר אחת לחצי שנה. בנוסף, מידי חודש אני עושה דיסקיילינג למכונה. לא יכול לערוב לזה שמדובר בפרוטוקול שימוש אופטימלי, אבל מאז שהתחלתי לפעול ככה, לפני כשנתיים, לא היו לי בעיות עם המכונה....
חשבתי שאת הפילטר של לליט מחליפים כל חודש, 3 חודשים זה קצת יותר הגיוני
תודה על התשובה, אני מכיר שיש תקלות עם האבנית ואני מנסה למנוע את זה כמה שאפשר
איך אתה עושה דיסקיילינג למכונה?
- MotiSchenker
- חבר פעיל

- תגובות: 69
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
עד כמה שאני מבין, פילטר של בריטה יעיל לניקוי מים ממזהמים, פחות להורדת רמת הסידן. אני לא סומך על בריטה לריכוך המים, מה גם שאין לי שום דרך לדעת אובייקטיבית, האם המים רכים מספיק. לגבי ההתנהלות שלי- החלפת פילטר רזין אחת לשלושה חודשים ואוסקר אחת לחצי שנה- זה משהו שעובד בשבילי, עם צריכה הנמוכה שלי, ולאו דווקא תואם את המלצות היצרן. לגבי דיסקיילינג, כתבתי שאני עושה אחת לחודש.