רסיבר דולבי אטמוס עם רמקולים קדמיים אקטיביים.
היי
צריך המלצתכם לרכישת רסיבר, הדרישות שלי קצת לא קונבנציונליות.
ברשותי זוג רמקולים אקטיביים שבניתי. יושבים בסלון עם טלויזיה ומקרן. המקור שלי למוזיקה וסרטים הוא המחשב עם Madvr tonmap.
המטרה להתחיל להינות גם מסאונד רב ערוצי בסרטים, בשביל זה צריך לרכוש רסיבר מתאים חדש.
חשבתי לחבר את המחשב דרך HDMI לרסיבר, משם להעביר דרך יציאת הפרהאאוט לרמקולים הקידמיים האקטיביים, עדיף יציאה אופטית, האם אפשרי?
לגבי הרסיבר:
- עדיף אחד עם 2 יציאות hdmi 8k איכותיות כאלו שיודעות לדחוף סיגנל ל10 מטר למקרן בלי בעיות סינכרון, המקרן שלי רגיש ואיטי 18Gbps 3d HDR jvc x5000.
- לא צריך רסיבר עם הגברה איכותית, בעיקר כי הקדמיים מוגברים, ורמקולי האטמוס זה בעיקר לאווירה בסרטים לא מחפש איכות. (ולכן גם רסיבר זול יתאים)
- בונוס אם יהיו לי יציאות פרה אאוט לכל 7.2 הרמקולים ואז אולי אוכל לבנות אלחוטיים לתקרה.
מה אתם אומרים אפשרי? יש פתרונות מוצלחים יותר כמו פרוססור?
על איזה רסיבר הייתם ממליצים?
תודה
צריך המלצתכם לרכישת רסיבר, הדרישות שלי קצת לא קונבנציונליות.
ברשותי זוג רמקולים אקטיביים שבניתי. יושבים בסלון עם טלויזיה ומקרן. המקור שלי למוזיקה וסרטים הוא המחשב עם Madvr tonmap.
המטרה להתחיל להינות גם מסאונד רב ערוצי בסרטים, בשביל זה צריך לרכוש רסיבר מתאים חדש.
חשבתי לחבר את המחשב דרך HDMI לרסיבר, משם להעביר דרך יציאת הפרהאאוט לרמקולים הקידמיים האקטיביים, עדיף יציאה אופטית, האם אפשרי?
לגבי הרסיבר:
- עדיף אחד עם 2 יציאות hdmi 8k איכותיות כאלו שיודעות לדחוף סיגנל ל10 מטר למקרן בלי בעיות סינכרון, המקרן שלי רגיש ואיטי 18Gbps 3d HDR jvc x5000.
- לא צריך רסיבר עם הגברה איכותית, בעיקר כי הקדמיים מוגברים, ורמקולי האטמוס זה בעיקר לאווירה בסרטים לא מחפש איכות. (ולכן גם רסיבר זול יתאים)
- בונוס אם יהיו לי יציאות פרה אאוט לכל 7.2 הרמקולים ואז אולי אוכל לבנות אלחוטיים לתקרה.
מה אתם אומרים אפשרי? יש פתרונות מוצלחים יותר כמו פרוססור?
על איזה רסיבר הייתם ממליצים?
תודה
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
הי
אם לרמקולים שלך יש כניסות RCA אז הפתרון הכי קל הוא לחבר מהפרה אאוט ברסיבר.
לסיגנל יציב למקרן למרחק כזה מה שחשוב זה כבל HDMI אופטי בלבד.
מה קשור פרה אאוט לרמקולים אלחוטיים לאטמוס? ..ואיך תבנה רמקול אלחוטי שיתאים לרסיבר? לאטמוס פשוט תעביר כבלים, אין ממש ברירה אחרת כיום.
כל רסיבר חדיש שתמצא היום יוכל לעשות את מה שאתה רוצה.
אם לרמקולים שלך יש כניסות RCA אז הפתרון הכי קל הוא לחבר מהפרה אאוט ברסיבר.
לסיגנל יציב למקרן למרחק כזה מה שחשוב זה כבל HDMI אופטי בלבד.
מה קשור פרה אאוט לרמקולים אלחוטיים לאטמוס? ..ואיך תבנה רמקול אלחוטי שיתאים לרסיבר? לאטמוס פשוט תעביר כבלים, אין ממש ברירה אחרת כיום.
כל רסיבר חדיש שתמצא היום יוכל לעשות את מה שאתה רוצה.
היי, מעולה לשמוע שאפשרי, תודה על התגובה, כן יש כניסת RCA.
היה לי HDMI אופטי סיני שעבד זמן מה ואז התאבד, אני משתמש היום בכבל 9 מטר עבה ואיכותי שעובד טוב.
אם יש יציאת פרה במגבר לרמקולים התקרתיים: אני יכול לחבר אותם למשדר aptX BT וברמקול לשים מקלט עם מגבר / קרוס אקטיבי, לבצע תיקון לדיליי ברסיבר או ברמקולים האקטביים הקדמיים, לא אידיאלי אבל האלטרנטיבה גם לא אידיאלית: להעביר כבלים של 10 מטר ולחצוב בתקרה .
היה לי HDMI אופטי סיני שעבד זמן מה ואז התאבד, אני משתמש היום בכבל 9 מטר עבה ואיכותי שעובד טוב.
אם יש יציאת פרה במגבר לרמקולים התקרתיים: אני יכול לחבר אותם למשדר aptX BT וברמקול לשים מקלט עם מגבר / קרוס אקטיבי, לבצע תיקון לדיליי ברסיבר או ברמקולים האקטביים הקדמיים, לא אידיאלי אבל האלטרנטיבה גם לא אידיאלית: להעביר כבלים של 10 מטר ולחצוב בתקרה .
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
אין לי מושג לגבי זה אבל אם זה יעבוד לך אז אחלה29/09/2024 13:37shlomix כתב:
אם יש יציאת פרה במגבר לרמקולים התקרתיים: אני יכול לחבר אותם למשדר aptX BT וברמקול לשים מקלט עם מגבר / קרוס אקטיבי, לבצע תיקון לדיליי ברסיבר או ברמקולים האקטביים הקדמיים, לא אידיאלי אבל האלטרנטיבה גם לא אידיאלית: להעביר כבלים של 10 מטר ולחצוב בתקרה ....
לקחתי בסוף את הx3800h, בתחושה ראשונית מרגיש כמו צעצוע פלסטיקי, שלט IR מיושן, ממשק מוגבל ואיטי ל2024, במחיר הזה ציפיתי ליותר.
הCEC עם קצת באגים כל נושא השליטה על ההדלקה והכיבוי הוא מאוד וודו.
משתמש באפל טיוי ובמחשב כמקור.
לגבי הhdmi, הוא מסוגל להוציא סיגנל יציב גם למקרן ולדחוף גם כבל ארוך יחסית.
כאמור כדי להניע את הקדמיים האקטיביים לא משתמש במגברים הפנימיים אלא ביציאת הפרה ובפאר 6 ערוצים איכותי של רוטל מדגם 1066.
הסנטר וזוג אטמוס (קיר אחורי עליון) מונעים ישירות מהרסיבר.
מבחינת סאונד בנתיים הוא עושה את העבודה: הכיול שיפר משמעותי את האיזון הטונאלי והבאס התהדק, האטמוס והסאונד הרב ערוצי בכלל, מוסיפים לאוירה.
כאמור כדי להניע את הקדמיים האקטיביים לא משתמש במגברים הפנימיים אלא ביציאת הפרה ובפאר 6 ערוצים איכותי של רוטל מדגם 1066.
מבחינת סאונד בנתיים הוא עושה את העבודה: הכיול שיפר משמעותי את האיזון הטונאלי והבאס התהדק, האטמוס והסאונד הרב ערוצי בכלל, מוסיפים לאוירה.
דרך אגב גם אני חשבתי על משדר אלחוטי לאטמוס \ אחוריים
יש מוצרים יעודיים לזה . למשל : https://www.amazon.com/DYNASTY-PROAUDIO ... r=8-4&th=1
המוצר הזה מתחבר ליציאת הרמקולים ובמקלט יש כבר מגבר
קצת יקר - ראיתי בזמנו מוצרים יותר זולים
יש מוצרים יעודיים לזה . למשל : https://www.amazon.com/DYNASTY-PROAUDIO ... r=8-4&th=1
המוצר הזה מתחבר ליציאת הרמקולים ובמקלט יש כבר מגבר
קצת יקר - ראיתי בזמנו מוצרים יותר זולים
מוצר מעניין. זה אומר שכנראה הרעיון הגיוני וצריך לעבוד.
דרך אגב, היתרון ברסיבר הנדון הוא שהיציאה תהיה דרך הפרה ולא דרך ההגברה, כך שהאיכות לא תיפגע. בנוסף הוא מאפשר כיבוי ערוצי ההגברה הללו - חסכון בחשמל/חום/בלאי.
דרך אגב, היתרון ברסיבר הנדון הוא שהיציאה תהיה דרך הפרה ולא דרך ההגברה, כך שהאיכות לא תיפגע. בנוסף הוא מאפשר כיבוי ערוצי ההגברה הללו - חסכון בחשמל/חום/בלאי.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5140
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 695 פעמים
מה הבעיה עם הכיבוי וההדלקה? אני עם 4800 אין לי חצי בעיה27/10/2024 7:39shlomix כתב: לקחתי בסוף את הx3800h, בתחושה ראשונית מרגיש כמו צעצוע פלסטיקי, שלט IR מיושן, ממשק מוגבל ואיטי ל2024, במחיר הזה ציפיתי ליותר.
מבחינת סאונד בנתיים הוא עושה את העבודה: הכיול שיפר משמעותי את האיזון הטונאלי והבאס התהדק, האטמוס והסאונד הרב ערוצי בכלל, מוסיפים לאוירה....
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78764
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
כבל HDMI ארוך זה רק עם אופטי.
https://htmag.co.il/ruipro-fiber-hdmi.html
לגבי התלונות על הממשק וההתנהגות של הרסיברים, כל הרסיברים זה ככה כבר שנים. הם זזים מאוד לאט וטכנולוגית הרבה פחות מתקדמים משאר החברות בתחום (חברות המסך למשל)...
לגבי CEC, זה ידוע כפרוטוקול באגי במיוחד, זה לא ספציפי לדנון או לחברה אחרת, זה בעייתי תמיד ועם רסיברים זה מחריף.
https://htmag.co.il/ruipro-fiber-hdmi.html
לגבי התלונות על הממשק וההתנהגות של הרסיברים, כל הרסיברים זה ככה כבר שנים. הם זזים מאוד לאט וטכנולוגית הרבה פחות מתקדמים משאר החברות בתחום (חברות המסך למשל)...
לגבי CEC, זה ידוע כפרוטוקול באגי במיוחד, זה לא ספציפי לדנון או לחברה אחרת, זה בעייתי תמיד ועם רסיברים זה מחריף.
- Akila
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- שם מלא: Joel Strikovsky
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אני יש לי את ה 3800 בקנפיגורצייה של 11.1 ערוצים (11 רמקולים + סאב) ועובד מעולה. הבעיה שיש לך Apple TV וזה לא תומך ב Audio Passthrough לרסיבר.27/10/2024 7:39shlomix כתב: לקחתי בסוף את הx3800h, בתחושה ראשונית מרגיש כמו צעצוע פלסטיקי, שלט IR מיושן, ממשק מוגבל ואיטי ל2024, במחיר הזה ציפיתי ליותר....
הסטרימר היחיד שמצאתי שעובד גם ב Pass through מלא עם TrueHD/Atmos ו DTSHD-MA/DTS:X וגם תומיכה מלאה ב Widevine L1 ונטפליק, דיסני+ וכו. באופן מלא ללא מגבלות וגם תומך ב Dolby Vision Profile 5 , 8 & 7+RPU, זה ה Nvidia Shield 2019 Pro (לא בדקתי את גירסאת הלא פרו).
השילד נכון להיום זה הסטרימר היחיד שקיים במה שנקרא All in one Box.
נערך לאחרונה על ידי Akila ב 25/12/2024 16:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
הסטרימרים מבוססי Homatics נראו די בכיוון הזה ואולי בינתיים צצו עוד. לא עקבתי....
Jack of some trades, master of none