מיקום רמקולים אחוריים מאחורי ספה צמודת קיר בתצורה של 5.2.2 עתידית (עידכון )

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #1 

היי
מה הוא לדעתכם המיקום האופטימאלי למיקום רמקולים אחוריים מדפיים כשהספה צמודה לקיר האחורי?
התצורה כרגע היא 5.2 כשאני מתכנן לעבור ל 5.2.2 בזמן הקרוב.
מצורפת תמונה שח הסלון .מדובר על דירה שכורה כך שלא מתוכנן פה שום חציבה שינוי מבנה כל שהו של הדירה.

ממה שחפרתי באינטרנט בנתיים להבנתי הכי טוב לתלות אותם בקיר האחורי וושהרמקולים יהיו בגובה של 60-90 ס"מ מעל גובה האוזן כשהם 90 /105 מעלות מהקיר לכיוון עמדת הישיבה כשהם מוטים כלפי מטה?

אשמח לתובנות למי שיש כבר סטאפ דומה והגיע לתוצאות .
לחלופין אשמח להמלצה אחרת יותר יעילה במידה וניתן להגיע עלי די החלפת הרמקולים.
1111.jpg
נערך לאחרונה על ידי OBIONE1 ב 24/12/2024 10:56, נערך 3 פעמים בסך הכל.
רסיבר : Denon AVR-X4500H
קדמיים :GoldeanEar Ttriton 5
סנטר : GoldeanEar SuperCenter XXL
אחוריים : GoldeanEar Aon2
אטמוס : GoldeanEar Invisa 525
סאבים : SVS PB-12NSD X 2
סטרימר : Zapitty One 4K HDR

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 677
נתן תודות: 454 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

Re: מיקום רמקולים אחוריים מאחורי ספה צמודת קיר

שליחה #2 

אתה בעצם רוצה להגיע ל-7 ערוצים? כי לא נראה שיש לך מקום לרמקולים BACK, ועדיף לך לשים את הסראונד כמו בתמונה מימין/שמאל של הספה.
העקרון הכי חשוב בהוספת ערוצים היא הפרדה זוויתית בין רמקולים, אין לך שם מספיק מקום להפרדה כזו (אלא אם תקח את הספה מטר קדימה וגם אז זה יהיה צפוף)

masteraudio
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1471
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 322 פעמים

שליחה #3 

אם הספה שלך צמודה לקיר האחורי, רמקולים בי-פולאריים הם באמת פתרון מצוין. היתרון שלהם הוא בפיזור סאונד רחב שמרגיש טבעי ועוטף, כאילו הצליל מגיע מכל כיוון, ולא מנקודה אחת ספציפית. זה נותן תחושת סראונד אמיתית, גם בחללים קטנים או מסובכים למיקום.

אני תליתי אותם על הקיר האחורי, בערך 60–90 ס"מ מעל גובה האוזניים, בלי לשבור את הראש על דיוקים – הם מפזרים את הצליל כל כך טוב שהמיקום הספציפי פחות קריטי. אפילו כשיש קירות קרובים או שהספה ממש צמודה לקיר, הם מצליחים לשמור על צליל מאוזן ומלא.

לדעתי, בדירות שכורות או כשיש מגבלות מיקום, בי-פולאריים הם פשוט הפתרון המושלם. לא צריך להשקיע יותר מדי בהתאמות, והם נותנים סאונד ברמה גבוהה שמרגיש קולנועי אמיתי.
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

ice2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 959
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #4 

אני במצב דומה (חוץ מהשכירות) ויש לי תובנות. צריך לזכור קודם כל שהעדפות זה דבר אישי. אם מה שרשמו פה נכון (זה לא הכי ברור) ואתה רוצה 7 ערוצים אז הסראונד הצדדים חיביים ללכת קדימה, במינימום לפני קו הספה (כלפי התצוגה), אחרת ההפרדה לא תבוא לידי ביטוי. לגבי הערוצים האחורים, אל תשים אותם גבוה מדי, בטח לא 90, וגם 60 זה הגובה של הטוויטר (בהנחה שלא מדובר בבי פולארים, שלא מומלצים לאטמוס). לגבי סוג הרמקולים: מדפיים זה לא טוב, כל סנטימטר חשוב לגבי העומק שלהם וכמה שיותר צמוד לקיר זה יותר טוב. כשהיה לי 5.1, שמתי מדפיים קומפקטים מאוד איכותיים בזווית, משהו היה חסר. כשעברתי ל7 ערוצים קניתי רמקולים שטוחים, מה שנקרא ON WALL. מספיק טובים אבל לא מתקרבים לאיכות של המדפיים המוגזמים שהיו סראונד לפני זה, אותם הזזתי הצידה לקו של קצת לפני הספה. התוצאה טובה מאוד מבחינת האפקטים, הסאונד מאחורה מאוד השתפר (כתלות בפס קול כמובן). יש לציין שהסראונד שנמצא בצד חשוב יותר מזה האחורי ולכן בו חשוב להשקיע יותר.

אם אתה סך הכל רוצה 5 ערוצים, תשאיר אותם איפה שהם. זה יותר טבעי לאופי של פס הקול, הם אמורים להיות בצד אלא אם כן יש עוד רווח מאחורה ואז זווית קלה לאחור כלפי הספה. לתלות אותם על הקיר גבוה לא יכניס אותך לתוך הבועה של הסאונד.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #5 

עברתי לבי פולארי - ומאז החיים דבש

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

שליחה #6 

מצטרף, בי פולאר לתצורה כזו
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

OBIONE1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 551
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #7 

נתחיל בתודה לכל המגיבים

המטרה היא בסופו של דבר להגיע לאטמוס 5.2.2 (עידכנתי את הפוסט המקורי )

בשלב הראשון אני רוצה למקם את המדפיים כסראונד בתצורה של 5.1
שלב שני - יש לי עוד זוג רמקולים inwall שאני או אבנה להם תיבה חיצונית או שאחליף אותם למשהו אחר שיעשה את העבודה אולי משהו כמו ,svs prime elevation או משהו אחר בסגנון.
רסיבר : Denon AVR-X4500H
קדמיים :GoldeanEar Ttriton 5
סנטר : GoldeanEar SuperCenter XXL
אחוריים : GoldeanEar Aon2
אטמוס : GoldeanEar Invisa 525
סאבים : SVS PB-12NSD X 2
סטרימר : Zapitty One 4K HDR

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”