התלאות של שחזור מידע מ-NAS שקרס (QNAP)

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78768
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #21 

אגב, מה שאני מניח שאני הייתי עושה במקרה כזה הוא לרכוש מודל חדש יותר של QNAP (לא להמתין שיגיע המודל הספציפי) ולנסות ולהכניס ישירות את הדיסקים אליו.

קרה לי משהו דומה פעם עם Synology וככה פעלתי, זה פשוט דרש שדרוג של המערכת ההפעלה כדי להתאים למודל החדש).

NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #22 

11/12/2024 12:02  
oferlaor כתב:
אגב, מה שאני מניח שאני הייתי עושה במקרה כזה הוא לרכוש מודל חדש יותר של QNAP (לא להמתין שיגיע המודל הספציפי) ולנסות ולהכניס ישירות את הדיסקים אליו.

קרה לי משהו דומה פעם עם Synology וככה פעלתי, זה פשוט דרש שדרוג של המערכת ההפעלה כדי להתאים למודל החדש).
...
מה שלא נמצא במלאי זה מודל חדש יותר. את זה שלי כבר לא מייצרים.
הציעו לי מודל אחר, לכאורה יותר מתקדם (מבחינת פיצ'רים, לא שנת יצור), אבל לא רציתי לשלם עוד 1500₪ על מודל שכולל דברים שאני לא צריך ולא כולל HDMI (לא משתמש בזה בשוטף אבל זה עזר לי פעם כשהוא לא התחבר לרשת אז הבנתי שזה דווקא טוב שיש).

בכל מקרה לקחתי את זה למישהו שעשה לי Resurfacing ב-400₪ + מע"מ (שאני הולך לקזז גם ככה כי אני ע.מ.), אז כרגע הוא עובד ובתקווה יחזיק את השלושה חודשים עד שיגיע הדגם שאני צריך למלאי.

אגב, לא ניתן להעביר דיסקים מכל מודל לכל מודל. באתר של QNAP יש עמוד שאתה יכול לבדוק את התאימות בין דגמים.

NegativeIQ פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #23 

10/12/2024 22:59  
TheCoolest כתב:
לא חושב שזו אנלוגיה טובה.
נתחיל בזה שרוב האנשים לא מכיילים שום דבר, לא רק סאונד. רוב המשתמשים עובדים במצב plug & play לא יותר מזה.
אבל גם אם נניח מישהו יחליט לשחק עם הגדרות או אפילו עם מיקום פיזי של הרמקולים, אלה דברים פשוטים מאד. צריך להכנס לתפריט עם השלט ולשנות מה שאתה רוצה.
אני לא בא להגיד שמה שפותח השרשור עשה הוא בלתי אפשרי, אני רק טוען שמרבית האנשים לא ידעו ואפילו לא ירצו לדעת את מה שעשה פותח השרשור.

אם יש למישהו על ה-NAS מידע רגיש והוא לא בטוח במה שהוא עושה, יש סבירות לא אפסית שאותו אדם יגרום ליותר נזק מאשר תועלת אם ינסה לתקן את זה עצמאית.
...
זאת הסיבה שכשחיברתי את זה למחשב ועשיתי mount ל-VM השתמשתי במצב Non-Persistent, ככה שה-VM לא יכול לכתוב שום דבר לדיסק (הכל נכתב לקובץ זמני על ה-Host ומושמד ברגע שמכבים את ה-VM). אם לא היתה לי האפשרות הזאת לא הייתי לוקח את הסיכון. לפחות לא בלי ליצור עותק, אבל בשביל זה צריך לקנות דיסקים חדשים כי מן הסתם אין לי מחשב שיש בו שטח אחסון גדול יותר ממה שהיה ב-NAS.
כעיקרון גם ככה אני מניח שיהיה צריך להחליף בקרוב את הדיסקים רק בגלל הגיל.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #24 

09/12/2024 10:32  
NegativeIQ כתב:
להרים את מערך ה-RAID דווקא היה חלק - פקודת madm אחת והמערך למעלה. הבעיה היא מה שקורה מכאן. כל Storage Pool הוא בעצם Logical Volume ברמת לינוקס, שזה לא משהו מיוחד - הרבה הפצות לינוקס משתמשות בזה. כשיוצרים Storage Pool חדש זה מבקש לבחור סוג, ונותן שלוש אופציות - סטטי (רגיל), Thin (יוצר LV מינימלי, והוא גדל ככל שנכתב מידע) או Thick (פתרון בינתיים, שבו הגודל נקבע ידנית אבל ניתן להגדיל ולהקטין בהמשך). בזמנו בחרתי ב-Thick - בלי לדעת שמדובר בפורמט ש-QNAP פיתחו והוא לא חלק מלינוקס סטנדרטי. הוא דורש שימוש ב-Kernel שלהם וב-LVM2 Tools שלהם. הם כן מפרסמים את הקוד הזה (כי הוא ברשיון GPL), אבל כמובן לא הוראות איך לבנות אותו או תמיכה בבעיות.

מכאן התחילה דרך תלאות:
  • נסיון לקמפל את ה-Kernel שלהם - לקח שעות לגרום לזה בכלל להתקמפל, ובסוף הוא בכלל לא עבד (המערכת נתקעה ואפילו לא הודפסה שגיאה למסך).
  • נסיון להעביר את הדרייבר הרלוונטי ל-Kernel רגיל - לקח כמעט יום (QNAP עשו המון שינויים בקוד), ובסוף הוא הצליח לאתחל, אבל לא הצליח להעלות את ה-LV. לא יודע אם עשיתי משהו לא נכון או ש-QNAP לא פרסמו את הקוד של איזה מודול שצריך.
בסופו של דבר מה שעבד זה איזה פרוייקט ישן שמנסה להתקין את כל QTS (מערכת ההפעלה של QNAP) על VM. יש סרטון של מישהו עושה את זה ולכאורה זה נראה קל, אבל במקרה שלי הוא פשוט סירב לזהות את הדיסקים. לקח יום שלם והמון חפירות באינטרנט להבין מה קורה שם (איזה באג מוזר שמונע זיהוי תקין). בסוף הצלחתי וזה זיהה את הדיסקים - אבל לא את ה-Storage Pools. היה צריך להרים הכל ידנית.

בשורה התחתונה, בסוף הצלחתי לקבל גישה לקבצים. המשתמש הממוצע בוודאות לא היה מצליח.
...

כל הכבוד! ואתה כמובן צודק, ברור שהמשתמש הממוצע לא היה מצליח ואולי היה גורם נזק לדאטה.

Batnun

.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”