C9 הפסיקה לתפקד לאחר עדכון לגרסא 05.40.61 (התקלה נפתרה!)

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #1 

היי פורום יקר. שנים שלא פתחתי כאן פוסט.

הטלויזיה 65C9 הקפיצה לי כל יום בשבועות האחרונים הודעה שיצא עדכון חדש. אני פחות מתלהב לעדכן מכשירים שעובדים נפלא אבל בסופו של דבר, אתמול אישרתי את העדכון. היה ניתן לראות שהעדכון עבד מאחר ובהדלקה לאחר מכן קיבלתי מסך של "WebOS" למשך כחצי דקה עד שהטלויזיה נדלקה.
מפעיל את הטלויזיה היום בערב וכלום לא עובד. מנסה לנגן וידאו ביוטיוב וכלום לא קורה. מסך שחור. מפעיל סלקום טיוי מהסמארט וכלום לא עובד - זה מגיע למסך הבית אבל שום ערוץ לא מצליח להתנגן (טעינה אינסופית שלא הולכת לשום מקום). מאתחל את הראטור וכלום. מאתחל את הטלויזיה להגדרות יצרן - אותו הדבר. לחיצה על לחצן "בית" של הסמארט מעלה רק מסך שחור - כעת אין בכלל תפריט סמארט לטלויזיה. מתחבר לכונן החיצוני שמחובר לטלויזיה עם עשרות סרטים - הטלויזיה לא מצליחה לנגן אף סרט (יש Thumbnail תקין להכל אבל אין יכולת ניגון).

בקיצור כלום. תקוע עם מוניטור (תצוגה מהתקנים חיצוניים כמו ממחשב עובדת כרגיל) אבל זו כבר לא טלויזיה, בטח לא סמארט.
מיותר לציין שהטלויזיה כבר מזמן לא באחריות.

עוד מישהו נתקל? יש אפשרות לגרסאת קושחה אחורה של לפני העדכון? הצעה אחרת?
ממש לא בא לי ואין לי זמן לקריאת שירות - זה מוצא אחרון מבחינתי.
נערך לאחרונה על ידי jacko-il ב 02/07/2025 16:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

yossi_s1
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 439
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 63 פעמים

Re: C9 הפסיקה לתפקד לאחר עדכון לגרסא 05.40.61

שליחה #2 

עדכוני תוכנה הם קללה ובLG אין אפילו דרך להימנע מהם...
חיפוש קצר בגוגל מראה שניתן כנראה לבצע צריבה מחדש עצמאית. למשל:

לפי מה שנאמר לא ניתן לחזור אחורה בגרסאות (אני בטוח שגם זה ניתן לעקיפה בדרך כלשהיא) אבל אולי ניתן לצרוב את הגרסה הקיימת שוב.
בהצלחה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78765
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #3 

שווה לפנות לתמיכה הטכנית. האופציה השניה היא להוריד ידנית את העדכון ולצרוב מחדש בתקווה שזה יסדר משהו.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #4 

תודה יוסי ועפר

פניתי לח.י
מפה לשם תואם טכנאי לעוד שבועיים (הכי קרוב שיש להם) בעלות של 320 ש"ח לביקור לפני הצעת מחיר.

אני ממש סקפטי שטכנאי יצליח לתקן תקלה כזו לא שגרתית אבל שווה לנסות לפני שמסך כל כך יקר ייתרם למדע (לפח).

חפרתי באינטרנט - לא ניתן, בצורה ברורה ופשוטה, לצרוב מחדש תוכנה. לא את אותה גרסא שוב ולא גרסאות אחורה. LG חסמו את האפשרות ואני נשאר עם "בריק".

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

אני לא חושב שאתה צודק. טכנאי יכול להביא גרסא ויש כנראה דרך לעשות force update אז אם באמת לא מדובר בתקלה טכנית אלא בתקלה בצריבה יש סיכוי להחייאת המסך.

עדכון: בדקתי עם ChatGPT שמשוכנע שזה אפשרי ונתן לי את ההוראות איך לפרמט דיסק און קי ואיך לקרוא לספריה ואיזה סוג קבצים אני צריך. לטכנאי אמור להיות נגישות לקבצי firmware ולכן יש מצב שהוא יצליח לצרוב מחדש. נקווה שזה באמת יפתור את הבעיה.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5344
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #6 

ניסית לנתק מחשמל לדקה ולחבר?
לפעמים זה עוזר

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #7 

אם רוצים ממש איפוס אז צריך לחכות 5 דקות אחרי שמנתקים את החשמל

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #8 

כמובן שניתקתי מהחשמל. אנסה היום שוב והפעם לעשר דקות, ליתר ביטחון כי אין מה להפסיד. גם עשיתי שיחזור הגדרות יצרן פעמיים.

לגבי העדכון גרסא,
אני יודע שניתן לעדכן ידנית וכבר הורדתי והכנתי DOK עם הקבצים. רק לגלות (גם לפי המדריך הרישמי של LG וגם בפועל) שבמידה והגרסא זהה או נמוכה יותר - המסך לא יעדכן.

אולי לטכנאי רשמי באמת יש טכניקה וציוד לעדכון גרסא בכח. אני מקווה.

עדכון:
אגב, המסך גם לא מצליח להציג תמונות. ניסיתי מהתקן חיצוני (מה שלפני כן עבד) ועכשיו לא. ה Thumbnails מוצגים אבל כאשר רוצים להציג על מלא מקבלים רק מסך שחור. אותו כנ"ל עם התמונה הפנימית לבדיקת התצוגה, זו שיש במערכת לבדיקת הפאנל (תחת הגדרות תמונה).

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3544
נתן תודות: 1106 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #9 

מאחר ויש שבועיים עד לטכנאי. הייתי פונה לשירות של LG העולמי, לא הגיוני שהם ישלחו עדכון גרסה למסך שלא באחריות, יהרסו, ויתנערו.

נסח הודעה מסודרת, עם ווידאו, עם כל המידע הטכני שקיים ונסה.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

magshield
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #10 

28/11/2024 19:44  
vivi כתב:
מאחר ויש שבועיים עד לטכנאי. הייתי פונה לשירות של LG העולמי, לא הגיוני שהם ישלחו עדכון גרסה למסך שלא באחריות, יהרסו, ויתנערו.

נסח הודעה מסודרת, עם ווידאו, עם כל המידע הטכני שקיים ונסה.
...
למה אתה חושב שזה יעזור? לקרובת משפחה שלי היתה טלויזיה שכן באחריות. טענו שהיא תקינה. לא רוצה לפרט פרטים, רק אומר שבסוף בהמלצה של טכנאי לא של ח.י. נעשתה פניה ל-LG חו"ל ואישרו שיש תקלה. לא שזה שינה יותר מדי.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

היו טכנאים. לא מכירים את התקלה הזו ואין להם מושג למה זה קרה ואיך לתקן. ההצעה היא החלפת לוח האם ב 1200₪ ופחות בא לי להוציא סכום כזה עכשיו (בכל זאת, טלוויזיה בת 4 שנים עם כמעט 9000 שעות עבודה).

החלטתי להשתמש בה ככה כמוניטור (חיברתי בינתיים סטרימר כדי שתהיה לי לפחות גישה כלשהי לאפליקציות) ולהמתין ולקוות שאם וכאשר ייצא עדכון תוכנה חדש אולי הוא יצליח לדרוס את הנוכחי ולהחזיר את הטלוויזיה לחיים.
אם לא - אקנה טלוויזיה חדשה. שמתי עין על ה TCL QM8 החדשות, הביקורות די מחמיאות (זה לא ברמה OLED אבל עולה משמעותית פחות וייכאב פחות הלב כאשר יתקלקל)

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 895
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #12 

אצלי יש עכשיו TCL QM8B ( להבנתי דרגה מתחת ל QM8 ). איכות התמונה לא נופלת משום בחינה מ ה CX ששבקה בדמי ימיה. איכות הסאונד, למרות הלוגו של ONKYO שמתנוסס עליה, פחות טובה וזוית הצפיה רלבנטית, שלא כבאולד. אבל לא מטריד את עצמי מילים כמו צריבות וכאלה והארנק גם יותר תפוח.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

בעיה של צריבות לא מטרידה אותי. זו ה OLED LG השלישית שלי ברצף, כולן היו טובות.
אבל, הכיוון הוא כבר לעבור מ 65 אינץ לאזור ה 75 או 77 וה- OLED C4 קצת יקרה לי כרגע בגודל הזה.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #14 

13/12/2024 10:27  
jacko-il כתב:
היו טכנאים. לא מכירים את התקלה הזו ואין להם מושג למה זה קרה ואיך לתקן. ההצעה היא החלפת לוח האם ב 1200₪ ופחות בא לי להוציא סכום כזה עכשיו (בכל זאת, טלוויזיה בת 4 שנים עם כמעט 9000 שעות עבודה).

החלטתי להשתמש בה ככה כמוניטור (חיברתי בינתיים סטרימר כדי שתהיה לי לפחות גישה כלשהי לאפליקציות) ולהמתין ולקוות שאם וכאשר ייצא עדכון תוכנה חדש אולי הוא יצליח לדרוס את הנוכחי ולהחזיר את הטלוויזיה לחיים.
אם לא - אקנה טלוויזיה חדשה. שמתי עין על ה TCL QM8 החדשות, הביקורות די מחמיאות (זה לא ברמה OLED אבל עולה משמעותית פחות וייכאב פחות הלב כאשר יתקלקל)
...
ההגיון שלי אומר שכאשר יצרן מציע לך בדחיפה עדכון תוכנה, הוא אמור קודם לבדוק את ההשלכות של העדכון הזה על הטלוויזיה שלך, ובמידה אכן העדכון תוכנה השבית את הטלוויזיה שלך, היבואן שהוא נציגו בישראל, אמור לשאת בהשלכות לכך.
להבנתי אין קשר להיותה של הטלוויזיה באחריות. האחריות היא על עדכון התוכנה שנשלח לך בדחיפה, כלומר בהתאמה לדגם הטלוויזיה שלך.

שווה שתתיעץ, יתכן שזו עילה לתביעה קטנה.

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #15 

שבת שלום חברים,
ניתן לומר ש"תיקנתי" בעצמי את הטלוויזיה. די במקרה ראוי לציין. אני כותב פה את הפתרון לבאג ההזוי הזה למרות שאני בספק אם מישהו ייתקל בו אי פעם.

בתפריט הטלוויזיה תחת General תחת Additional Settings ישנו פיצ'ר שנקרא +Quick Start. ההגדרה הזו פעילה כברירת מחדל ואחראית על כך שהטלוויזיה תעלה מהר כאשר מדליקים אותה במקום כיבוי מלא. מעין מצב Sleep במקום Off על מלא.
עשיתי נסיון וכיביתי את הפיצ'ר הזה. כיבוי של הטלוויזיה והדלקה מחדש אילצה את המערכת לטעון מחדש את מערכת ההפעלה. לוגו של WebOS לאיזה דקה וחצי והופ הטלוויזיה חזרה לעצמה ונראה שהכל עובד כרגיל עכשיו.

עושה רושם שעדכון התוכנה יצר איזשהו באג במערכת ההפעלה ושום דבר שעשינו לא עזר כי המערכת מעולם לא עשתה לעצמה אתמול מחדש על מלא (שזה מוזר כי עשיתי כמה פעמים שחזור הגדרות יצרן כמו גם הוצאה מהחשמל לתקופה ארוכה).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #16 

הזיה

אגב, כיבוי מלא (ניתוק חשמל) של 5-15ד אמור לעשות אותו הדבר.

אבל לא הייתי מנחש שזה קשור...

jacko-il פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #17 

יאפ. אמור על הנייר לעשות את אותו הדבר, אבל זה לא פתר.
כפי שציינתי הטלוויזיה גם עברה בנוסף מספר פעמים שחזור הגדרות יצרן (פעמיים אני עשיתי ופעם נוספת הטכנאי של ח.י).

אני ממש שמח שלא הוצאתי 1250₪ על החלפת לוח (ההצעה של הטכנאי) והחלטתי להמתין עם זה. הרעיון במקור היה להמתין לעדכון תכנה הבא שידרוס את הבאג על הדרך, אבל למזלי זה נפתר בקלות ובחינם כבר עכשיו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #18 

עכשיו שאלה מעניינת. נסה שוב להדליק את זה. הבאג חזר?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #19 

אולי הבעיה דרשה כיבוי מסודר של המסך. בהוצאה מהחשמל זה לא כיבוי מסודר.
במסכים שלי quick start תמיד כבוי.

ValorHeart
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1372
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #20 

אפשר רק לנחש, מפתחי התוכנה יהיו היחידים שידעו את התשובה, כמפתח תוכנה,
אפשר לנחש שאולי כאשר המצב הזה דלוק, ישנם קבצי קונפיגורציה שמורים שמיודעים להפעלה מהירה אשר אפילו הוצאה מהחשמל לא מוחקת אותם, אולי כאשר כיבית את הפיצ'ר, הקבצים נמחקו, ואם זה המצב, אז כאשר תפעיל את הפיצ'ר הבאג אמור לא להופיע שוב
נערך לאחרונה על ידי ValorHeart ב 28/12/2024 14:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”