עוד קצת מידע עלוני על ביטקוין - BITCOIN

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9000
נתן תודות: 1566 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #141 

tomer953 כתב:
...
...
אתה תמיד יכול למכור את הביטקוין באחד מאתרי המסחר ולקבל את המיליון דולר שלך במטבע שאתה מכיר ואוהב
(כמובן אחרי תשלום מס למדינה שאתה מכיר ואוהב גם כן)
...
אוהב את כולם... הלכת רחוק עם המיליון דולר. מסתפק גם במיליון שקל... חחח :lol:
השאלה איך עושים אותם... ? חצי מזה, רבע אפילו גם זורם.
כנראה שנמשיך לעבוד קשה...

אגב, רק לידיעה, יש לי מכר שעובד בסניף בנק ושאלתי אותו את השאלה הזו הוא אמר בצורה חד משמעית שלא משתמעת ל-2 פנים, אם אני בא (לדוגמא) עם מיליון שקל ולצורך העניין שולמו כל המיסים, העמלות, הטיפים, התשר וכוס הקפה מהקיפטריה הסמוכה והגענו עם סכום דומה להפקיד בבנק - הפקיד שולח אותנו כלעומת שבאנו עם כל הכסף ביד.
לא יאשרו את ההפקדה.
שאלת, בטוח ? ענה - מיליון אחוז !! (משחק מילים שכזה).
אפילו נתן דוגמא של עסק (תחנת לוטו) שבא להפקיד את המזומן שלו (לדוגמא) בממוצעיומי של 50 אלף שקל ופתאום יום אחד הגיעעם 250 אלף כי איזה מהמר בילה את כל הערב בגירודי חיש גד - אם הוא לא יביא את הפרטים של מי הבחור ? הוכחות לגירודים ועוד - גם לו, לא תאושר ההפקדה. הסביר שזה עקב עניינים של הלבנת הון וכדו'...
וזה לפני שהזכרנו את הנושא של חוק המזומן שמדברים עליו שהולך לשים תקרה בין אנשים לאנשים ואנשים לעסקים.

קיצור לברי המזל, יכולים לרצף מתחת לבלטות. מישהו שאל כאן לאחרונה איך מייצרים אקוסטיקה טובה לשכנים מלמטה - גם פתרון.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #142 

אתה מדבר על חשד להלבנת הון,
מבטיח לך שיש דרך להפקיד את המליונים גם בדרך חוקית.

אבל זו כמו הבדיחה הישנה של המשפחה שרבים מי יושב קדימה בפרארי שיקנו אם יזכו בלוטו, ואז האבא צועק "שקט צאו מהאוטו!"
נדבר שיהיה לנו את המליון, כבר נמצא דרך להשתמש בו (:

stompy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1416
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 87 פעמים

שליחה #143 

קודם תשיגו קריפטו במליון שקל או תרוויחו אחרי זה נדבר
welcome to the blockchain
things are about to change
open up the gates
systems get replaced

sufgi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748
נתן תודות: 253 פעמים
קיבל תודות: 216 פעמים

זה סופה של כל בועה ?!

שליחה #144 

https://www.calcalist.co.il/markets/art ... l?ref=ynet

לדעתי כל המטבעות הוירטואליים שקולים למשחק פירמידה.
נשמע לי הזוי לרכוש מוצר שבחור מסויים יצר וירטואליות (קוד מחשב), ומאותו הרגע להתחיל לסחור בו.
זה נראה לי שקול לרכישת אויר.
אז בהתחלה אלה שרכשו את המוצר הוירטואלי דאגו לנפח את מחירו לשיאים מטורפים, יצאו עם הרווחים, והשאירו את הפראיירים עם ההפסדים. כמו שאמרתי, פירימידה.

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 678
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #145 

זה מטבע אחר ( הלינק שצרפת ), אבל גם הביטקוין לא בתקופה טובה.
מה שקורה ברקע זו החמרה של הרגולציה במדינות המזרח הרחוק (סיו, קוריאה), וחסימת סליקה מבנקים וחברות אשראי במערב ( בנק אוף אמריקה, לוידס וכו..).
קשה מאוד לנחש להיכן כל זה הולך בטווח הקצר עד בינוני, אבל לטווח הארוך הטכנולוגיה כאן להישאר (לדעתי שלא שווה יותר מדיעה אחרת).
בקיצור, הנבואה ניתנה לשוטים.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #146 

גם הודו בחוץ :-(

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #147 

לא סתם הקריסה הזו, לדעתי הרבה מימשו לאחרונה רווחים וברחו לפני שכל המדינות יחקקו חוקים נגד ההפקדה הזו.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #148 

oferlaor כתב:לא סתם הקריסה הזו, לדעתי הרבה מימשו לאחרונה רווחים וברחו לפני שכל המדינות יחקקו חוקים נגד ההפקדה הזו.
...
לא חושב שזה קשור כי זה לא מסתדר (לי) עם חוקי הכלכלה הבסיסיים.
לפי מה שאני מבין אם היו כאלה שמימשו רווחים זה אומר שהם מכרו למישהו אחר שקנה כלומר היה ביקוש "למוצר" אז הערך אמור לעלות.
לפי הכתבות כאן ומה שיש בכלכליסט/גלובס הירידה התחילה בפריצה כלשהי וגניבת מטבעות לפני שהמטבע חצה את השער של ה-20 אלף דולר ואז התחילו כל מיני חוקים והגבלות / רגולציה של חלק מהמדינות.
באחת מהכתבות שנתקלתי אמרו שאולי הביטקוין יתפוצץ אבל טכנולוגיית הבלוקצ'יין תישאר.
ימים יגידו לאן זה יתגלגל.
לעניות דעתי בשנים הקרובות יהיה גידול מגמתי באמצעי התשלום האלקטרוניים / דיגיטליים על אלו המסורתיים.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #149 

לא חושב שזה קשור כי זה לא מסתדר (לי) עם חוקי הכלכלה הבסיסיים.

לפי מה שאני מבין אם היו כאלה שמימשו רווחים זה אומר שהם מכרו למישהו אחר שקנה כלומר היה ביקוש "למוצר" אז הערך אמור לעלות.
...

לפי ההיגיון הזה אז אף פעם אין עלייה או ירידה של ערך כי בסהכ הכסף מחליף ידיים,הרי ברור שמכירה היא קנייה, וקנייה היא מכירה.

כמו כל סחורה, גם ערכו של הביטקוין הוא תוצאה של איזון בין היצע וביקוש.
בתקופה בה רבים מוכרים ביטקוין ורק מעטים מעוניינים לרכוש, ערכו יורד, ככל שהביקוש לו עולה וההיצע יורד כך מחירו עולה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #150 

avihuli כתב: לא חושב שזה קשור כי זה לא מסתדר (לי) עם חוקי הכלכלה הבסיסיים.
...
·

יש לך בעייה עם חוקי הכלכלה הבסיסיים :-)
יחסי ביקוש והיצע זה לפני העסקה. ברור שמי שקנה משהו ביקש אותו ומי שמכר הציע אותו.
המחיר יורד כאשר יש יותר היצע מביקוש - הוא יורד עד שההיצע והביקוש מתאזנים, ואז יש מחיר חדש.
משה

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #151 

חחח, אין בעיה עם החוקים. הכל ידוע...
אבל לדעתי הירידה וכל הטלטלות שיש בו לא קשורות בעיקרן לנושא ההיצע והביקוש (כאילו זה כן קשור) אבל הכדור שלג להבנתי נוצר מפריצה כלשהי ואז נוצרה התערערות של האמונה באבטחת המטבע והטכנולוגייה חד עם הגבלות חדשות שממשלות הוסיפו על זה.
לא בדיוק מצוי ברזי הפרטים אבל זה זכור לי ממה שקראתי בכל אופן.
רוצה לומר פחות נושא של היצע וביקוש אלא מספר אירועים שהשפיעו על ההיצע והביקוש.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #152 

@avihuli
·
מחירים בשוק חופשי ומשוכלל (שיש בו הרבה מאוד עסקאות) נקבעים על ידי יחסי ההיצע לביקוש. תחשוב על זה כעל חוק טבע.
מה גורם לשינויים ביחס הזה, זה כבר סיפור אחר.

העובדה הראשונה היא כמעט כמו הגדרה ולא כל כך מענינת.
הסיבות כן מענינות.

בכל אופן, מדובר בשני עיניינים שאינם סותרים אחד את השני.
משה

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #153 

חד משמעית כן. ההיצע והביקוש של הביטקוין מושפע כתוצאה ישירה מהאירועים הסובבים את עולם הקריפטו-קרנסי.
ספציפית לחודש האחרון התנודות הן בעיקרן המוחלט בשל רגולציה כבדה שמטילות מדינות על כריית ביטקוין או הנפקות ICO.
ברגע שנהיה יותר קשה להשתמש במטבע, נהיה לו פחות ביקוש וערכו יורד.

וספציפית לגבי הפריצה, היא לא של הביטקוין אבל גם גניבות וסגירות של מטבעות אחרים גורמים לירידה בביקוש בדיוק כפי שאתה פחות מעוניין כי "שמעת שפרצו".

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #154 

@tomer953
ניסחת יותר טוב את מה שהתכוונתי אליו.
שהתנודות נוצרו בעיקר מהשפעה "מסביב" ולא כתוצאה של מסחר "רגיל" של היצע וביקוש בשוק החופשי.
כמובן שהמסביב השפיע בסוף על ההיצע והביקוש.

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #155 

חברים, הפעם לא היצע ולא ביקוש. ה"היצע" היה מלאכותי. אנו מכירים לפחות שתי הרצות מסיביות:

- MT GOX, התחכמות של בורסת mt gox (ששלטה ב 80% משוק המסחר בביטקוין) שהמציאה בקשות קניה במחירים גבוהים, דיווחה לרוכשים על ה"מחיר החדש" אבל מעולם לא הועבר כסף עבור המטבעות, כלומר הרצת ערך (כמו הרצת מניות).
היו עולים על זה מהר מאוד אם התחום היה מפוקח. אבל הוא לא. הסיפור הזה הקפיץ את הערך מ 400$ +- ל 1,200$ .

Tether, שזה נסיון "להכניס יציבות" באמצעות הנפקת עוד מטבע (אלא מה .. :-) ), שצמוד לערך הדולר כפי שהדולר פעם היה צמוד לערך הזהב (אני מפשט ומכליל בכוונה). בגדול הם הבטיחו שיש להם דולרים (אמיתיים) בבנק (אמיתי) עבור על טוקן (מטבע). מן הסתם, הם הסכימו למכור טיט'ר רק בתמורה לביטקוין, מה שיצר ביקוש ספקולטיבי שמסובב על (כנראה, לכאורה, ע"פ הערכות וכיוצ"ב) בלוף. אין באמת דולרים לגבות כלום. החגיגה הזו הקפיצה את הערך מ 1,500$ +- ל 19,000$. מן הסתם בשלב מסויים רוב הביקוש הכבד לביטקוין היה מאנשים שrצו לרכוש טיט'ר. (אי)ההבנה הזו יצרה את הטלטלה הנוכחית (וההתרסקות הצפויה). האם מישהו היה עושה את זה בתחום מפוקח? אולי. אולי יש אנשים שלא ממש חוששים מהפלת הסבון במקלחת במשך 20 שנה.

הבהרה: אני לא מבין בכלום, שום דבר, במיוחד לא כספים, השקעות ובמיוחד במטבעות כקריפטו. לא הייתי קונה או מוכר כלום בהתבסס על ניתוח של מישהו כמוני.

stompy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #156 

להזכירכם השרשור נפתח שביטקוין על ערך פחות מ300$ ואתריום אולי 1$.
ואתם מדברים על ירידות LOL
open up the gates
systems get replaced

stompy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #157 

ביטקוין פה לעוד המון זמן

זה רק ההתחלה של שינוי

פידליטי הפכו את ההשקעה במטבעות דיגיטליים קלה יותר עבור מוסדיים – פידליטי השקעות, מנהלת הנכסים החמישית בגודלה בעולם, הודיעה כי היא תשיק פלטפורמה חדשה שתמשוך קרנות גידור ומוסדיים אחרים להשקעות בקריפטו.
מקור
open up the gates
systems get replaced

stompy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #158 

זוכרים אותי ?

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4996
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 412 פעמים

שליחה #159 

09/12/2024 1:16  
stompy כתב:
זוכרים אותי ?
...
כמה מטבעות כבר קנית ?
והאם אתה יכול ללכת לבנק ולפדות את המטבעות ולקבל עבורים שקלים ??

stompy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #160 

מספיק וכן יכול כמובן משלם מיסים עבור מימושים
השרשור התחיל שאתריום אולי דולר היום 4000 גם ביטקוין היה נמוך 300 דולר היום 107 אלף

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”