צריבה עדיין במסכי (Oled (2

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
sagico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 813
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #1 

בהמשך לשרשור של ambar
אז גם אצלנו צופים בערוצים הישראליים, והלוגו של ערוץ 13/12 נצרב, כמו גם הפס הלבן התחתון.
למרות שבהירות על 50 אחוז, וגם ניגודיות לא גבוהה במיוחד.
אז ברור לי היום שלצפייה סטנדרטית בחדשות ועוד קצת ערוצי טלויזיה זה לא המסך המתאים. ההשקעה במסך הייתה טעות., ואני הולך להחליף אותו. (וזה לא זול, מסכי qled / miniled יקרים יותר או מקסימום זהים במחיר ל Oled.
אחרי שמסך אחד נצרב והחשיך לגמרי אחרי שלוש שנים (ימים אחרי סוף האחריות) וח.י. צפצפו עליי (כן הם עושים את זה גם, הם לא מלאכים).
למסך השני נרכשה הרחבת אחריות, בצריבה הראשונה הוחלף הפאנל, עכשיו צריבה נוספת ואחריות עומדת להסתיים.
עוד לא ברור איך יגמר העניין מולם.
בשרשור של ambar כתב מישהו שOled זה לחמש שנים, אז אני ממש לא מסכים עם האמירה הזו.
יש לי פלזמה של פנסוניק שעובדת עד היום ושהוכיחה את עצמה בהרבה…
כל ״הטכנולוגיות״ והמנגנונים ששמענו עליהם כמו pixel shifting וכו למניעת צריבות ב Oled לא ממש עובדות מסתבר…
ברור וראינו כבר תגובות בשרשור של ambar ש ״לי יש כבר שנים והמסך לא נצרב״ אז אין צורך לחזור.
זו חווייתי ואני משתף את המידע לטובת הכלל…

magshield
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

Re: צריבה עדיין ב 2Oled

שליחה #2 

אם נגמרה האחריות, אני לא חושב שיש מה לבוא כאן בטענות לח.י. (ומשתמשים כאן יעידו שאני האחרון להגן עליהם, אני ובני משפחה חווינו מהם שירות לא טוב בלשון המעטה).
אולד ל-5 שנים - אני לא יודע לאיזה שרשור אתה מתכוון, אבל אולי הכוונה היתה שיש אחריות ל-5 שנים בחלק מהדגמים.

אני לא חושב שיש מה להשקיע באולד בשביל לראות חדשות שגם ככה אפילו לא ב-4k.
--------

דבר אחד שחשבתי עליו לאחרונה. פעם היינו רוכשים טלוויזיה ב-1,000 ש"ח והיא היתה מחזיקה הרבה יותר זמן בלי כל מיני סכנות של צריבה וכו'.

sagico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

יש לי חברים עם סמסונג סוני וכו השייכים לנותני השירות ״הידועים לשמצה״ סמליין , אלקטרוניקס וכו<br />העניין שהם לרוב לא פגשו בהם, ואלו שכן אפילו סיפרו חוויות טובות (גם אני הופתעתי). <br />לעומת פעם שלישית צריבה/תקלה אצלי בחמש שנים במסכים של lg / ח.י. <br />ואין לי שבחים מפליגים לגבי השירות והייחס...<br />בקיצור, <br />הכל יחסי בחיים (אמר מישהו פעם)

yuvalsap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #4 

28/11/2024 0:49  
sagico כתב:
יש לי חברים עם סמסונג סוני וכו השייכים לנותני השירות ״הידועים לשמצה״ סמליין , אלקטרוניקס וכו<br />העניין שהם לרוב לא פגשו בהם, ואלו שכן אפילו סיפרו חוויות טובות (גם אני הופתעתי). <br />לעומת פעם שלישית צריבה/תקלה אצלי בחמש שנים במסכים של lg / ח.י. <br />ואין לי שבחים מפליגים לגבי השירות והייחס...<br />בקיצור, <br />הכל יחסי בחיים (אמר מישהו פעם)
...
יש לך חברים מיוחדים כנראה, אני עברתי גיהנום איתם.never again
בחלק מדגמים החדשים LG נותנים היום 5 שנות אחריות לצריבות בעוד שבסמסונג זה אפילו לא קרוב להיות המצב. להורים שלי לא מזמן הופיע פס צריבה על מסך בן 3 שנים בערך שבוע לפני תום האחריות שלהם, אמרתי להם שישכחו מטיפול כי אני מכיר ישראלים. באו אליהם יום אחרי זה הבייתה והחליפו להם פאנל תחת אחריות לאחד בלי צריבות (מניח שהוא לא היה חדש, אבל עדיין).
יש הרבה יותר סיפורי צריבות ל LG כי מסכי האו לד שלהם קיימים הרבה יותר שנים, סמסונג נכנסו לתמונה באמת רק בשנתיים האחרונות, אבל תשאל את עצמך אם הם כ"כ בטוחים בעצמם ובזה שלא יהיו להם צריבות - למה הם לא מוכנים לגבות את זה באחריות מורחבת.

sagico פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

לא הבנת. <br />יש להם מסכי לד רגילים. <br />אני ח״א עושה השוואות וסטטיסטיקות. <br />רק שיתפתי. כל אחד יעשה הטוב בעיניו.
מיני לד מתפתחת ומתקדמת, והמחירים יורדים וזו אלטרנטיבה מצוינת שמגיעה לרמות קונטרסט מאד קרובים לאולד. עם יתרונות מעבר, כמו black.crash טוב יותר, והכי כיף בלי לחשוש לצפות הרבה בחדשות כשצריך.
האחריות הארוכה שאתה מציג שולית בעיני, ואתן לך דוגמא מתחום שעסקתי בו, חבר רצה לקנות מכונת כביסה המלצתי לו על מותג נישה יקר וטוב עם שנה אחריות, הוא העדיף לרכוש מכונה ממותג עממי וידוע שמגובה בחמש שנות אחריות.
שאלתי אותו , אתה קונה מכונה או אחריות?

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 895
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #6 

28/11/2024 1:55  
yuvalsap כתב:
יש לך חברים מיוחדים כנראה, אני עברתי גיהנום איתם.never again
בחלק מדגמים החדשים LG נותנים היום 5 שנות אחריות לצריבות בעוד שבסמסונג זה אפילו לא קרוב להיות המצב. להורים שלי לא מזמן הופיע פס צריבה על מסך בן 3 שנים בערך שבוע לפני תום האחריות שלהם, אמרתי להם שישכחו מטיפול כי אני מכיר ישראלים. באו אליהם יום אחרי זה הבייתה והחליפו להם פאנל תחת אחריות לאחד בלי צריבות (מניח שהוא לא היה חדש, אבל עדיין).
יש הרבה יותר סיפורי צריבות ל LG כי מסכי האו לד שלהם קיימים הרבה יותר שנים, סמסונג נכנסו לתמונה באמת רק בשנתיים האחרונות, אבל תשאל את עצמך אם הם כ"כ בטוחים בעצמם ובזה שלא יהיו להם צריבות - למה הם לא מוכנים לגבות את זה באחריות מורחבת.
...
אולד זה יופי בכל הנוגע לאיכות התמונה, טבעיותה וכן כשהמדובר בזויות צפיה שאינן מול הטלויזיה. לא קיולד ולא מינילד יתנו לך את אותה טבעיות ויציבות בצבע ובבהירות, לא משנה מהיכן תצפה בהן. אלא שבקשר לאמינות לאורך זמן, התמונה קצת שונה. אצלי הופיעו פסים אחרי שלוש וחצי שנים, כל מגעי עם היבואן העלו חרס, מבחינתם אולי בצדק, אבל אותי כלקוח הם איבדו. האמת היא ששקלתי לרכוש אולד של סמסונג מסידרה 90C אבל כשהבנתי שאין אפילו אפשרות להארכת אחריות מעבר לשנה, נרגעתי.

yuvalsap
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #7 

28/11/2024 2:01  
sagico כתב:
לא הבנת. <br />יש להם מסכי לד רגילים. <br />אני ח״א עושה השוואות וסטטיסטיקות. <br />רק שיתפתי. כל אחד יעשה הטוב בעיניו.
מיני לד מתפתחת ומתקדמת, והמחירים יורדים וזו אלטרנטיבה מצוינת שמגיעה לרמות קונטרסט מאד קרובים לאולד. עם יתרונות מעבר, כמו black.crash טוב יותר, והכי כיף בלי לחשוש לצפות הרבה בחדשות כשצריך.
האחריות הארוכה שאתה מציג שולית בעיני, ואתן לך דוגמא מתחום שעסקתי בו, חבר רצה לקנות מכונת כביסה המלצתי לו על מותג נישה יקר וטוב עם שנה אחריות, הוא העדיף לרכוש מכונה ממותג עממי וידוע שמגובה בחמש שנות אחריות.
שאלתי אותו , אתה קונה מכונה או אחריות?
...
אני מסכים שקודם כל קונים מוצר ואחרי זה אחריות, אבל מסכי ה OLED של אל ג'י הם בפסגת המסכים הקיימים היום ביחד עם סוני וסמסונג, לכל סדרה יש את הדגם המוביל משלה, ככה שהדוגמא שלך לא כ"כ מתאימה פה. ולצערנו אנחנו חיים בתקופה שבה מוצרי חשמל לא נועדו יותר להחזיק עשרות שנים אלא כמה שנים בודדות, והרבה מאד אנשים נזקקים להפעלת אחריות ככה שאי אפשר יותר להתעלם מהנושא הזה והוא חייב להיות שיקול ברכישה.

ambar
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1485
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 100 פעמים

שליחה #8 

C8 אצל ההורים שלי כבר צרובה מכל הכיוונים.
הם מבוגרים ולא מבחינים בזה, אני רואה את זה ומזדעזע.
הסטרימר של YES מוציא אות HDR קבוע שדיי שחק את המסך עוד יותר.

שאלת המיליון דולר, שידגדג לי לשדרג את ה CX הנוכחית והצרובה שלי האם אמשיך עם OLED?
כנראה שכן (מזוכיסט)

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4935
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 688 פעמים

שליחה #9 

עם ״השגחה״ בסיסית, מאמין שאפשר למתוח את גבול הטרום צריבה ל 4-5 שנים.
רמות המחיר של המסכים כיום (בהנחה ואתם לא ״מוכרחים״ LG G /M או מקבילהם בחברות האחרות) מאפשרים החלפה כזו בלי לשבור בלטות...
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

Ido.b
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 247
שם מלא: עידו בנטוב
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #10 

עדיין עם הפלסמה פנסוניק vt65 שלי
אבל גם אצלי הפלזמה בדגם האחרון שפנסוניק ייצרה לפני כניסת ה או-לד יש צריבה של לוגואים.

lior664422
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 95
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #11 

04/12/2024 12:17  
ambar כתב:
C8 אצל ההורים שלי כבר צרובה מכל הכיוונים.
הם מבוגרים ולא מבחינים בזה, אני רואה את זה ומזדעזע.
הסטרימר של YES מוציא אות HDR קבוע שדיי שחק את המסך עוד יותר.

שאלת המיליון דולר, שידגדג לי לשדרג את ה CX הנוכחית והצרובה שלי האם אמשיך עם OLED?
כנראה שכן (מזוכיסט)
...
למה hdr שוחק את המסך?
והאם זה רק באולד?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #12 

כי אז המסך תמיד נמצא ברמת בהירות הכי גבוהה שלו, לכן נשחק מהר יותר.
תאורטית, לא. אבל פרקטית סביר להניח שמסכי LED מושפעים מזה הרבה פחות. למרות שגם שם יכולות להיות בעיות עם הזמן, כמו לדים מתים או ספק כוח שיכול לשבוק.
וכמובן המסך צורך יותר חשמל, למרות שזה כנראה זניח יחסית.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14346
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1218 פעמים

שליחה #13 

04/12/2024 15:30  
sigamore כתב:
עם ״השגחה״ בסיסית, מאמין שאפשר למתוח את גבול הטרום צריבה ל 4-5 שנים.
רמות המחיר של המסכים כיום (בהנחה ואתם לא ״מוכרחים״ LG G /M או מקבילהם בחברות האחרות) מאפשרים החלפה כזו בלי לשבור בלטות...
...
ללא השגחה כלל, כנראה שתוך כ 5 שנים תהיה צריבה כל שהיא.
עם השגחה והבנה בסיסית, כנראה שלא תהיה צריבה כלל.
היה לי עד לאחרונה מסך B7 במשך כ- 8 שנים עם אפס צריבות שהציג אחידות ואמינות מופלאה בכל התקופה הזו.
אצל הורי יש B8 במשך כ 5 שנים עם אפס השגחה שעדיין נקי מצריבות... האמת, קצת מפתיע.

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1779
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #14 

מה הייתם בוחרים למסך 83+ ? מסך OLED שעולה 30000 ש"ח ולהשתמש רק כ3 עד 5 שנים זה כאב לב עצום , אז מה הכי איכותי בגודל הזה ?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #15 

אם אתה מפחד מכאבי לב עצומים, תקנה מסך מינילד.

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

כנפגע אולד ( לא צריבה, פסים שחורים לרוחב המסך אחרי פחות מארבע שנות שימוש די צנועות ) שנשבע לא לגעת יותר במסכים הללו, והיום מסתפק בשני מסכי מינילד ואחד קיולד, אני בהחלט יכול להמליץ למי שאמינות ואורך חיים מעניינים אותו פחות, על אולד. אין תחרות בכל הנוגע לאיכות התמונה, פשוט אין.

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1779
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #17 

לפני 5 שנים הייתי באותה דילמה , בסוף מהפחד הלכתי על סמסונג 75 Q90R ספינת הדגל בזמנו של סמסונג עובדת מעולה אבל תמיד מרגיש שחסר שחור ויש עודף הילה מהתאורה ,
שוב באותה דילמה ונראה לי שעניין הצריבות לא נגמר ,

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #18 

@רועי51

יש לי מסך LED עם בעיה דומה. בעיות מהסוג הזה לא קשורות לסוג הפאנל.

orenhazan
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 634
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #19 

אני רק יכול להגיד מניסיון יש לי את ה s95c 77 של סמסונג נמצאת כל היום על ערוצי חדשות יש למסך כבר 3000 שעות ואין אפילו סימן הכי קטן לצריבה יותר מזה בבדיקה של המסך עם מסך אפור יש אחידות שלמה במסך.
הדגם הקודם s95b נצרב אחרי 400 שעות כבר באותם תנאים בדיוק.
אני לא חושב על צריבה בכלל ומשתמש רגיל במסך.

רועי51
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

01/02/2025 20:06  
TheCoolest כתב:
@רועי51

יש לי מסך LED עם בעיה דומה. בעיות מהסוג הזה לא קשורות לסוג הפאנל.
...
יכול להיות, אבל עברו ועוברות אצלי כבר לא מעט טלויזיות. כשלהכי יקרה יש את האמינות הנמוכה ביותר ואורך החיים הקצר ביותר, והיא מובחנת מהשאר בסוג המסך, אני לא נכנס לסיבות, פשוט עובר למשהו אחר.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”