OLED G3 - הגדרות תמונה מיטביות?
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום רב
ברשותי מסך OLED G3 ,גודל 65 אינטש ,שנרכש לאחרונה.
בחיפוש אחרי הגדרות תמונה+כיול מיטביות, גילתי שקיימת הפרדה בין הגדרות ל-SDR ובין הגדרות HDR
למשל כאן:
https://www.reddit.com/r/LGOLED/comment ... _settings/
אלא שלא מצאתי בתפריטים כיצד לעשות זאת, כלומר איך להגדיר בנפרד מצב SDR ואחר כך HDR
סליחה מראש על הבורות.
בטלוויזיה סוני שבסלון, הכול מוגדר לפי מצב אחד וזהו.
תודה רבה
ברשותי מסך OLED G3 ,גודל 65 אינטש ,שנרכש לאחרונה.
בחיפוש אחרי הגדרות תמונה+כיול מיטביות, גילתי שקיימת הפרדה בין הגדרות ל-SDR ובין הגדרות HDR
למשל כאן:
https://www.reddit.com/r/LGOLED/comment ... _settings/
אלא שלא מצאתי בתפריטים כיצד לעשות זאת, כלומר איך להגדיר בנפרד מצב SDR ואחר כך HDR
סליחה מראש על הבורות.
בטלוויזיה סוני שבסלון, הכול מוגדר לפי מצב אחד וזהו.
תודה רבה
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4768
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
בד"כ בטלוויזיות של LG: כאשר אתה רואה תוכן SDR תגדיר עבור SDR, לאחר מכן תעבור לתוכן HDR וההגדרות יהיו לתוכן HDR.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

ChinggisKhan תודה
האם ההגדרות ישמרו תמיד בכל מעבר בין תוכן HDR ל- SDR ?
ברשותכם אוסיף עוד מספר שאלות:
1. האם בכלל נהוג לשנות ערכי כיול, או שעדיף להשאיר על הגדרות יצרן?
2. ראיתי שיש שרשור הגדרות תמונה משותף, אך זה לא כולל G3
אני יכול בינתיים להגדיר נניח בהתאם למה שהציע המשתמש Wilassasin מאותו לינק קודם.
אלא אם כן יש המלצות אחרות שכבר נוסו כאן בהצלחה.
3. האם יש הגדרות אחרות שמומלץ לבצע, בעיקר כאלה שכדאי להפוך למצב enable , או להשאיר כבוי?
האם ההגדרות ישמרו תמיד בכל מעבר בין תוכן HDR ל- SDR ?
ברשותכם אוסיף עוד מספר שאלות:
1. האם בכלל נהוג לשנות ערכי כיול, או שעדיף להשאיר על הגדרות יצרן?
2. ראיתי שיש שרשור הגדרות תמונה משותף, אך זה לא כולל G3
אני יכול בינתיים להגדיר נניח בהתאם למה שהציע המשתמש Wilassasin מאותו לינק קודם.
אלא אם כן יש המלצות אחרות שכבר נוסו כאן בהצלחה.
3. האם יש הגדרות אחרות שמומלץ לבצע, בעיקר כאלה שכדאי להפוך למצב enable , או להשאיר כבוי?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
יש הגדרות נפרדות לכל פורמט, כגון SDR, HDR10, DV. כל אחד כזה אתה יכול להגדיר ע"י ניגון תוכן בפורמט זה.
בנוסף, במסכים של LG ההגדרות נשמרות לכל כניסה בנפרד (כולל גם את "כניסת" ה-SMART), ויש בתפריט אופציה להחל את ההגדרה לכל הכניסות.
עם זאת, המסך מגיע עם מצבי תמונה שכבר מכויילים דיי טוב, בעיקר בפורמטי HDR. הכי פשוט לבחור מצב תמונה זה ולא להתעסק עם הגדרות פרטניות בכלל.
ערכי כיול שאנשים מפרסמים רלוונטים רק למסכים שלהם כך שלא הייתי מסתמך על זה כדי להגדיר מסך אחר.
בנוסף, במסכים של LG ההגדרות נשמרות לכל כניסה בנפרד (כולל גם את "כניסת" ה-SMART), ויש בתפריט אופציה להחל את ההגדרה לכל הכניסות.
עם זאת, המסך מגיע עם מצבי תמונה שכבר מכויילים דיי טוב, בעיקר בפורמטי HDR. הכי פשוט לבחור מצב תמונה זה ולא להתעסק עם הגדרות פרטניות בכלל.
ערכי כיול שאנשים מפרסמים רלוונטים רק למסכים שלהם כך שלא הייתי מסתמך על זה כדי להגדיר מסך אחר.
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

TheCoolest תודה
שימוש במצבי התמונה המובנים, אכן יכול להקל עליי מאוד.
מאחר ובעצם מאה אחוז בשימושים שלי יהיו צפייה בסרטים, האם כדאי להגדיר על filmmaker mode ולהישאר צמוד עליו בכל הפורמטים הקיימים?
שימוש במצבי התמונה המובנים, אכן יכול להקל עליי מאוד.
מאחר ובעצם מאה אחוז בשימושים שלי יהיו צפייה בסרטים, האם כדאי להגדיר על filmmaker mode ולהישאר צמוד עליו בכל הפורמטים הקיימים?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4768
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
בהחלט
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
כן, אני חושב שזה הכי פשוט.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
תלוי מאוד מה אתה מחפש. עקרונית filmmaker mode אמור להבטיח לך מינימום התערבות בתוכן.
מצד שני movie/film/cinema (שמות שונים של יצרנים לאותו הדבר) זו גרסא מכוילת (קרי: עקומת pq, בהירות, צבעים) שעדיין מאפשרת התעסקות בהגדרות. לרוב לא כדאי להתעסק עם הגדרות כיול כיום, כי בניגוד לעבר המסכים מותאמים כראוי לתוכן אצל היצרניות הגדולות. מה כן אפשר ? נושא של חידוד, בעיקר כזה מבוסס AI, וכן עיבוד תנועה (במידה מאוד מצומצמת ורק אם זה עושה לך טוב בעין).
מצד שני movie/film/cinema (שמות שונים של יצרנים לאותו הדבר) זו גרסא מכוילת (קרי: עקומת pq, בהירות, צבעים) שעדיין מאפשרת התעסקות בהגדרות. לרוב לא כדאי להתעסק עם הגדרות כיול כיום, כי בניגוד לעבר המסכים מותאמים כראוי לתוכן אצל היצרניות הגדולות. מה כן אפשר ? נושא של חידוד, בעיקר כזה מבוסס AI, וכן עיבוד תנועה (במידה מאוד מצומצמת ורק אם זה עושה לך טוב בעין).
-
bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה רבה לכולכם.
כן כפי שציינתי קודם, עבורי הכי מתאים להגדיר על מוד אחד וזהו, בלי צורך להתעסק עם זה יותר.
כן כפי שציינתי קודם, עבורי הכי מתאים להגדיר על מוד אחד וזהו, בלי צורך להתעסק עם זה יותר.
היי
אני את הטלוויזיה שלי c1 הגדרתי לפי rtings ועשיתי מעט שינויים... בsdr הבהירות לא מלאה על isf dark אני העמדתי אותה על 60 מתוך מאה. כיביתי בהירות מקסימלית אוטומטית.
בhdr אני על filmaker וכיביתי את מיפוי דינמי אוטומטי.
בדולבי ויז'ן אותו גם כיביתי מיפוי דינמי אוטומטי ואני שם סינמה או עם דפקו את הדירוג צבע לפי דעתי אז סינמה הום הרבה יותר בהיר אבל לפי וינסנט פחות מדוייק. יש עוד מספר מועט של שינויים שעשיתי אבל לא זוכר כרגע. אתה יכול לקרוא על המלצות כיול גם בפורומים ברדיט. אחרי שתגדיר את ההגדרות האלו לא תצטרך להתעסק יותר עם הגדרות הטלווזיה שומרת מה הגדרת לכל מצב כולל אפליקציות פנימיות ולכל יציאת hdmi בנפרד.
כדי למקסם תצטרך להשקיע לפחות איזה שעה במה נראה טוב, אבל זה שווה את זה כי אתה תהנה מהטלווזיה יותר.
אני את הטלוויזיה שלי c1 הגדרתי לפי rtings ועשיתי מעט שינויים... בsdr הבהירות לא מלאה על isf dark אני העמדתי אותה על 60 מתוך מאה. כיביתי בהירות מקסימלית אוטומטית.
בhdr אני על filmaker וכיביתי את מיפוי דינמי אוטומטי.
בדולבי ויז'ן אותו גם כיביתי מיפוי דינמי אוטומטי ואני שם סינמה או עם דפקו את הדירוג צבע לפי דעתי אז סינמה הום הרבה יותר בהיר אבל לפי וינסנט פחות מדוייק. יש עוד מספר מועט של שינויים שעשיתי אבל לא זוכר כרגע. אתה יכול לקרוא על המלצות כיול גם בפורומים ברדיט. אחרי שתגדיר את ההגדרות האלו לא תצטרך להתעסק יותר עם הגדרות הטלווזיה שומרת מה הגדרת לכל מצב כולל אפליקציות פנימיות ולכל יציאת hdmi בנפרד.
כדי למקסם תצטרך להשקיע לפחות איזה שעה במה נראה טוב, אבל זה שווה את זה כי אתה תהנה מהטלווזיה יותר.
Filmmaker מיועד גם לסדרות?24/04/2024 8:45oferlaor כתב: תלוי מאוד מה אתה מחפש. עקרונית filmmaker mode אמור להבטיח לך מינימום התערבות בתוכן.
מצד שני movie/film/cinema (שמות שונים של יצרנים לאותו הדבר) זו גרסא מכוילת (קרי: עקומת pq, בהירות, צבעים) שעדיין מאפשרת התעסקות בהגדרות. לרוב לא כדאי להתעסק עם הגדרות כיול כיום, כי בניגוד לעבר המסכים מותאמים כראוי לתוכן אצל היצרניות הגדולות. מה כן אפשר ? נושא של חידוד, בעיקר כזה מבוסס AI, וכן עיבוד תנועה (במידה מאוד מצומצמת ורק אם זה עושה לך טוב בעין)....
הוא מאוד מאוד חשוך משום מה
- oferlaor
- מנהל

גם אצלי (G4) FILMAKER נראה בהרבה מקרים חשוך מדי, בעיקר ב DV.
אמי מניח שזה בעיקר מצב לצפיה בחושך מוחלט.
צריך דוקא כן לנבור בהגדרות, קודם כל להפעיל DYNAMIC CONTRAST, שמוסיף בהירות.
עכשיו עשיתי את הדבר הבא: בתוכן DV פשוט העתקתי את הערכים של FILMAKER והעתקתי אותם למצבים CINEMA HOME ו VIVID, מה שנותן תמונה פחות או יותר שווה עם ערכי בהירות יותר גבוהים.
עכשיו עשיתי את הדבר הבא: בתוכן DV פשוט העתקתי את הערכים של FILMAKER והעתקתי אותם למצבים CINEMA HOME ו VIVID, מה שנותן תמונה פחות או יותר שווה עם ערכי בהירות יותר גבוהים.
נערך לאחרונה על ידי lambda ב 26/11/2024 8:05, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני עם s90d26/11/2024 5:32lambda כתב: גם אצלי (G4) FILMAKER נראה בהרבה מקרים חשוך מדי, בעיקר ב DV.
עכשיו עשיתי את הדבר הבא: בתוכן DV פשוט העתקתי את הערכים של FILMAKER והעתקתי אותן למצבים CINEMA HOME ו VIVID, מה שנותן תמונה פחות או יותר שווה עם ערכי בהירות יותר גבוהים....
וכשהפעלתי את האפליקציה של appltv ושמתי סרט נפולאון הופעל לי אוטומטית filmsmaker
אולי אמורים להשתמש בזה רק בסרטים שמותאמים לזה ולא לכל סרט?
עד כמה שהבנתי, מצב FILMAKER פשוט מנטרל עד כמה שאפשר את רוב מנגנוני עיבוד התמונה של הטלויזיה כדי לתת תמונה כמה שיותר "נאמנה למקור".
אלא שהמקור אמור להיות מוקרן בקולנוע באולם חשוך לגמרי, וזה לא תמיד מתאים למצבי צפיה רגילים בסלון.
נראה לי שבמצב הזה זאת הטלויזיה שמתאימה את עצמה לסרט, ועקרונית לכל סרט, וגם ב LG יש אפשרות לעבור אוטומטית ל FILMAKER אם היא מזהה שמוקרן סרט.
אני מעדיף לבחור מה מתאים לי...
אלא שהמקור אמור להיות מוקרן בקולנוע באולם חשוך לגמרי, וזה לא תמיד מתאים למצבי צפיה רגילים בסלון.
נראה לי שבמצב הזה זאת הטלויזיה שמתאימה את עצמה לסרט, ועקרונית לכל סרט, וגם ב LG יש אפשרות לעבור אוטומטית ל FILMAKER אם היא מזהה שמוקרן סרט.
אני מעדיף לבחור מה מתאים לי...
- oferlaor
- מנהל

יש אופציה בהגדרות האם filmmaker mode מופעל אוטומטית עבור תכנים שכוללים הגדרות כאלה.
זה עושה כמה דברים:
1. תוכן / אפיליקציה יכולים להתערב בהגדרות. כך שה-filmmaker עצמו יכול לתעדף החלקת תמונה או ביטול של זה, הגדרות צבע והגדרות קונרטסט דינמי וכו'
2. אם התוכן לא כולל הגדרות כאלה, ברירת המחדל של המוד הוא כהה יותר (מתוך הנחה שזה קונטרסט מתאים יותר לחדר חשוך לחלוטין), עם מינימום עיבוד תמונה.
זה עושה כמה דברים:
1. תוכן / אפיליקציה יכולים להתערב בהגדרות. כך שה-filmmaker עצמו יכול לתעדף החלקת תמונה או ביטול של זה, הגדרות צבע והגדרות קונרטסט דינמי וכו'
2. אם התוכן לא כולל הגדרות כאלה, ברירת המחדל של המוד הוא כהה יותר (מתוך הנחה שזה קונטרסט מתאים יותר לחדר חשוך לחלוטין), עם מינימום עיבוד תמונה.