בזק סיב 5Gb עם ציוד פרטי

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1449
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #201 

21/11/2024 23:06  
rm1 כתב:
אם כל השימוש שלך הוא כנתב ו FW
עדיף לך כבר Banana PI R4
ללא WiFi כולל מארז וספק 120$+-
...
אכן כן, הביצועים עם Offload טובים מאד, המשמעות היא OpenWRT, ללא תמיכה ב-OPNSense.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1588
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 196 פעמים

שליחה #202 

22/11/2024 0:41  
DanielGR כתב:
אכן כן, הביצועים עם Offload טובים מאד, המשמעות היא OpenWRT, ללא תמיכה ב-OPNSense.
...
כן אבל הפרש עצום במחיר כי ה MiniPC הנ"ל לא כוללים זיכרון ואחסון

shraz92
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #203 

איזה אלופים אתם בחיי
תודה רבה על כל המידע הזה!

@rm1
האם המיני מחשב עם הכרטיס 520 כרטיס 82599es לא תומך בשינוי מהיריות לאחור חוץ מ-10 גיגה?
אני לא ממש מכיר אבל אם אני מצטרף ל5 גיגה בסיב אופטי אחת היציאות ממנו תיהיה חייבת לתמוך לאחור מהמתאם XSGPON
אחרת אין טעם שאביא אותו.

ולגבי הכבלי DAC פתרון מעולה ממש תודה !!

על Banana PI R4 אי אפשר להשוות מבחינת מחיר אתה צודק אבל ראיתי שאין לו תמיכה ב- PFS ויש 4 יציאות של 1 גיגה שנראלי פחות שימושי.
(תמיד יכול להתשמש ביציאה השניה של ה-10 עם סוויצ תומך 10)
השאיפה שזה יהיה ראוטר חזק שיכול להחזיר לי עכשיו לעוד כמה שנים עם PFS או Opnsense

ראיתי גם את האופמציה הזו https://www.aliexpress.com/item/1005006216936256.html
אבל המעבד ATOMS לא חזק בהשווא למעבד i5-1235U.
מה אתה חושב?

@DanielGR
האמת שנתקלתי כבר בנאס TERRAMASTER F6-424 Max
שקלתי ממש להביא אותו נטו בגלל ה-10 גיגה, גם בדקתי את הנאס של Ugreen
https://www.amazon.com/UGREEN-DXP4800-P ... B0D22JRHZB
גם הוא עם כרטיס של 10 גיגה.
הקטע שאני מעדיף להפריד שיהיה נאס לחוד ופיירוול לחוד.

תאורטית, אם אני עושה מה שאתה אומר, להתקין עליו פרומוקס ואז Unraid וPfsanse הדברים יכולים להתנגן בצורה טובה?

כרגע אני כן מעוניין להצטרף ל-5 גיגה, ואני לא יודע מה יוליד יום כן.
אבל חשוב לי מאוד להפריד את הציוד, לוודא שיהיה לי תמיכה ברשת הבתית של עד 10 גיגה כאופציה להכנה.

וממש תודה על הסיקור עם ה-Minisforum MS-0
אני חושב שאני לא צריך 4 פורטים של 10 גיגה שכל אחד מוקצה למשהו יעודי.
לגבי-VPN לא ממש הבנתי למה הקצאת פורט יעודי?

השאיפה שכמובן ליצור VPN בwiregard כדי שאוכל תמיד להתחבר מרחוק ולנהל מה שצריך.
לאפשר חיבורים מרחוק לתוכן שעל הנאס עם אולי התניות של MFA אם אפשרי כמובן..

אז לסיכום אם אני רוצה מכשירים נפרדים לגמרי ולא בצורה וראוטלית אלה מותקן על הברזל, בתמיכה של עד 10 גיגה שכרגע אני רק רוצה להצטרף ל-5 גיגה, מה היתה הבחירה שלכם?

תודה רבה אלופים!!!

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #204 

@shraz92

לשים דברים בפרספקטיבה: התצורה שתיארתי היא לצורך הדוגמא בלבד, לא אמרתי שצריך ארבעה פורטים, רק להדגיש את אפשרויות ההרחבה. זה שאפשר - לא אומר שצריך.

התצורה הזו היתה לבדיקה בלבד, כרגע מה שעובד אצלי בחיבור 5Gbps זה RB5009 + CRS317, מסתמן שלא אשנה את זה עד שמהירויות גבוהות יותר יהיו זמינות, וזה לאחר שבדקתי מספר פלטפורמות חומרה ומערכות הפעלה, חלק מהבדיקות מתועדות בשירשור הזה. בשורה התחתונה - יש הרבה תצורות שעובדות, וכל אחד יכול לבחור על פי התכונות של כל פלטפורמה ובהתאם לצרכים. הסייג היחידי לתצורה שלא עבדה הוא Mikrotik CHR מעל KVM, בשום צורה ועל שום חומרה.

ובהתייחס לשאלותיך:
בקרי 82599 תומכים במהירויות 10G/1G בלבד ללא מהירויות הביניים. לצורך החיבור לאינטרנט אין עם זה בעיה כי ה- ONT Bridge מסתנכרן מול הכרטיס הזה ב-10G. הגבלת התעבורה ל-5Gbps מתבצעת על ידי בזק, וזה לא המגבלה של החיבור המקומי.

לגבי ה- VPN, השימוש אצלי הוא שונה: מדובר בשירות NORDVPN המאפשר לקבל כתובת במדינות שונות דרך Wireguard tunnel. כך ניתן לצפות בתכנים אמריקאים לדוגמא, או שירותים אחרים שחסומים מחוץ למדינה. לכן ברשת הפנימית יש סגמנט VPN ונקודת גישה שמאפשרת גישה לרשת הזו. נוח מאד שיש פורט יעודי לרשת הזו בשימוש עם Minisforum. כרגע לא בסביבת בדיקה זה ממומש על ידי VLAN.

שורה תחתונה: אם תסתפק בניתוב ו- Firewall בסיסי - Banana PI R4 ו- OpenWRT מהווה פיתרון טוב ולא יקר. לחילופין Opensense/PFSense על TOPTON ל- Firewall עם יכולות ניתוב ומודולים נוספים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #205 

@rm1

השאלה שלי קצת אופטופיק, אבל אני אשאל.
הסוויץ' הזה של 8xRJ45 + 2xSFP, כמה הספק הוא צורך?

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #206 

השנאי שלו 12V 2A הצריכה בפועל תלויה בסוג החיבור שתשתמש ב SFP
כבל DAS צורך הכי פחות מתאם SFP-RJ45 הכי גבוהה.

rm1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #207 

כבל DAC - 0.1W
כבל מתאם AOC/אופוטי - 1W
מתאם RJ45 - 2.5W
בחיפוש נתקלתי גם בתמונה של הסווייץ' הנ"ל עם 12V 1A (אבל זה נראה לי כבר גבולי ל 8 פורטים + 2 SFP+)
תמונה

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #208 

למי שמחפש מתאם SFP PLUS ל-RJ45 עם פיזור הספק יותר נמוך ומתחמם פחות:

https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3336586+

1.6w וטמפרטורה בסביבות 40 מעלות גם עם קירור פאסיבי

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #209 

יש לי NAS ומחשב עם כרטיסי רשת 10G שמחוברים ביניהם ישירות עם DAC. וגם לרשת הביתית דרך כרטיסי הרשת המובנים בלוח של 1 גיגה לסוויצ'ים פשוטים.
הסוויץ' הזה נראה ממש מעניין כאופציה שתאפשר לחבר את המחשב וה-NAS ב-10 גיגה לשאר הרשת.

shraz92
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #210 

22/11/2024 15:30  
DanielGR כתב:
@shraz92

לשים דברים בפרספקטיבה: התצורה שתיארתי היא לצורך הדוגמא בלבד, לא אמרתי שצריך ארבעה פורטים, רק להדגיש את אפשרויות ההרחבה. זה שאפשר - לא אומר שצריך.

התצורה הזו היתה לבדיקה בלבד, כרגע מה שעובד אצלי בחיבור 5Gbps זה RB5009 + CRS317, מסתמן שלא אשנה את זה עד שמהירויות גבוהות יותר יהיו זמינות, וזה לאחר שבדקתי מספר פלטפורמות חומרה ומערכות הפעלה, חלק מהבדיקות מתועדות בשירשור הזה. בשורה התחתונה - יש הרבה תצורות שעובדות, וכל אחד יכול לבחור על פי התכונות של כל פלטפורמה ובהתאם לצרכים. הסייג היחידי לתצורה שלא עבדה הוא Mikrotik CHR מעל KVM, בשום צורה ועל שום חומרה.

ובהתייחס לשאלותיך:
בקרי 82599 תומכים במהירויות 10G/1G בלבד ללא מהירויות הביניים. לצורך החיבור לאינטרנט אין עם זה בעיה כי ה- ONT Bridge מסתנכרן מול הכרטיס הזה ב-10G. הגבלת התעבורה ל-5Gbps מתבצעת על ידי בזק, וזה לא המגבלה של החיבור המקומי.

לגבי ה- VPN, השימוש אצלי הוא שונה: מדובר בשירות NORDVPN המאפשר לקבל כתובת במדינות שונות דרך Wireguard tunnel. כך ניתן לצפות בתכנים אמריקאים לדוגמא, או שירותים אחרים שחסומים מחוץ למדינה. לכן ברשת הפנימית יש סגמנט VPN ונקודת גישה שמאפשרת גישה לרשת הזו. נוח מאד שיש פורט יעודי לרשת הזו בשימוש עם Minisforum. כרגע לא בסביבת בדיקה זה ממומש על ידי VLAN.

שורה תחתונה: אם תסתפק בניתוב ו- Firewall בסיסי - Banana PI R4 ו- OpenWRT מהווה פיתרון טוב ולא יקר. לחילופין Opensense/PFSense על TOPTON ל- Firewall עם יכולות ניתוב ומודולים נוספים.
...
תודה על ההסבר דניאל
מעריך מאוד את ההשקעה
אני לדעתי הולך על הTOPTOn שיהיה כבר תמיכה במכשיר אחד לכמה פורטים של 2.5 וpfsanse

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #211 

יש כ"כ הרבה פתרונות חומרה מבוססי Open Source, אז מדוע לשלם 500 דולר וצפונה?

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #212 

25/11/2024 17:00  
tzah כתב:
...

אתה מגיב על פוסט ספציפי? כי ממה שראיתי דווקא כן מדברים כאן על פתרונות חומרה מבוססי Open Source...
גם פתרון חומרה מבוסס Open Source יכול לעלות 500 דולר ויותר.

Batnun

.
Intel NUC 13 Extreme i9-13900K - 64GB - 2TB SSD
Nvidia 4090 FE - Samsung G95SC 49" OLED

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #213 

25/11/2024 17:00  
tzah כתב:
...
לא כל כך הבנתי את השאלה/הערה: ישנם פיתרונות חומרה התואמים לתוכנת Open source זולים ביותר, ויש יקרים ביותר. הם לא ברי השוואה ישירה משום שהיכולות שונות לחלוטין, ובהתאם לדרישות בוחרים את הפיתרון.

השירשור הזה מתייחס לחיבור של 5Gbps, ולכן הדיון הוא על ציוד שמתאים לחיבור כזה (מן הסתם יקר יותר). זו גם היתה המטרה והתיעוד של בדיקות הביצועים לסוגים שונים של פיתרונות בשירשור הזה.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #214 

25/11/2024 18:55  
DanielGR כתב:
לא כל כך הבנתי את השאלה/הערה: ישנם פיתרונות חומרה התואמים לתוכנת Open source זולים ביותר, ויש יקרים ביותר. הם לא ברי השוואה ישירה משום שהיכולות שונות לחלוטין, ובהתאם לדרישות בוחרים את הפיתרון.

השירשור הזה מתייחס לחיבור של 5Gbps, ולכן הדיון הוא על ציוד שמתאים לחיבור כזה (מן הסתם יקר יותר). זו גם היתה המטרה והתיעוד של בדיקות הביצועים לסוגים שונים של פיתרונות בשירשור הזה.
...

הבנתי מצויין.
Banana Pi R4 תומך בחיבור 5Gbps. h. יש לו שני כלובים מסוג SFP+ וחומרתית הוא יכול לתפקד כשרת NAS (עבור לשימושים בייתים).
גם יש לך פתרון נוסף של FriendlyELEC
כבר עדיף ללכת לכוון של NVMe SSD Racks
מה הוא כבר מתכנן לשמור ביחידת ה- NAS. סרטים באיכות בלו ריי ואולי סרטי XXX :)

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #215 

כוונתך ברורה. הנקודה היא שכל פיתרונות ה-ARM זולים יותר, אבל תומכים ב-OPENWRT בלבד (או בלינוקס נקי)

מי שרוצה פיתרון Firewall יותר מקיף, עם כל ה-Plugin למיניהם יעדיף Opensense או PFSense שאין להם גרסאות ARM (פרט למשהו מאד נסיוני). לפתרונות האלו, ל-Vyos, ו-RouterOS צריך X86, שהמשמעות היא עלות יותר גבוהה.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4303
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 900 פעמים

שליחה #216 

25/11/2024 19:38  
tzah כתב:
הבנתי מצויין.
Banana Pi R4 תומך בחיבור 5Gbps. h. יש לו שני כלובים מסוג SFP+ וחומרתית הוא יכול לתפקד כשרת NAS (עבור לשימושים בייתים).
גם יש לך פתרון נוסף של FriendlyELEC
כבר עדיף ללכת לכוון של NVMe SSD Racks
מה הוא כבר מתכנן לשמור ביחידת ה- NAS. סרטים באיכות בלו ריי ואולי סרטי XXX :)
...
מה הוא כבר מתכנן לשמור ביחידת ה- NAS זה רק הוא יכול לספק לנו, אבל תתפלא שיש גם לא מעט אנשים ששומרים ב"יחידת ה- NAS" שלהם בבית דברים אחרים וצריכים גם נפחים אחרים של אחסון ברשת ביתית. כמו למשל כל ההקלטות וידאו משפחתיים של עשרות שנים אחורנית. והקלטות אלה, כוללות גם הקלטות באיכות של 4K מהשנים האחרונות, שלא צולמו עם פלאפון, אלה עם מצלמה אמתית שמייצרת גם קבצים בנפחים "טיפה" שונים ממה שמכירים אלה שמצלמים עם פלאפון. ולשימושים כאלה מן הסתם שמה שהצעת לא יכול לעזור בכלום. מבלי כבר לדבר על אלה ששומרים את הסרטי 4K שהורידו מהרשת ושכל סרט כזה לוקח בין 60 ל 100 ג'יגה. ובדרך כלל מדובר על כמויות מעשרות רבות עד למאות של סרטים כאלה באוסף הביתי, שכל הזמן רק גודל אצל אנשים אלה.
ואפילו זה עוד לפני אלה שגם עובדים מהבית ועובדים בתחום של מדיה ושומרים על ה NAS בבית את החומרים שהם מצלמים ואורכים לצורך העבודה שלהם.
וכמובן שלכל זה יש את "כ"כ הרבה פתרונות חומרה מבוססי Open Source", שחלק קטן מבניהם זה פתרונות חומרה מבוססי Open Source שפירטתי כבר בעמוד הקודם של הדיון זה, שהגבת עליו.
וכמובן גם ש Banana Pi R4 הוא לא אחד מהפתרונות שמתאים לצרכים או לדרישות אלה.

כך שאין מה לעשות, ועל פתרונות חומרה מבוססי Open Source משלמים לפעמים "טיפ טיפה" יותר מ 500$, אבל משלמים על החומרה עצמה בלבד ולא על תוכנה, שבפתרונות הקנייניים, לעומת זה, חלק ניכר מהמחיר המוצר משלמים גם על התוכנה, על מיתוג ופרסום של היצרן.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #217 

חשוב להדגיש שלא כל התקן שיש לו אפשרות לחיבור איחסון הופך לשרת NAS, וזה רלוונטי ל-R4.

מה חסר? לדוגמא - RAID, חיבור מהיר (הסלוט ב-R4 הוא PCIE X1).

ובכלל יש דעות (כולל אותי) שיש להפריד בין פונקציות הניתוב/Firewall לכל השאר.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4303
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 900 פעמים

שליחה #218 

26/11/2024 10:03  
DanielGR כתב:
חשוב להדגיש שלא כל התקן שיש לו אפשרות לחיבור איחסון הופך לשרת NAS, וזה רלוונטי ל-R4.

מה חסר? לדוגמא - RAID, חיבור מהיר (הסלוט ב-R4 הוא PCIE X1).

ובכלל יש דעות (כולל אותי) שיש להפריד בין פונקציות הניתוב/Firewall לכל השאר.
...
בדיוק כך. וגם נקודה נוספת, היא שלצורך הביצועים של מכשיר NAS נדרש גם מעבד שיש לו משאבים מתאימים לזה. ומעבדי ARM, כאלה כמו שיש ב Banana Pi R4 הם לא הכי מתאימים לכך, בטח, אם המעבד זה עסוק בדברים אחרים במקביל.
מאותה הסיבה, אנשים שרוכשים מכשיר NAS יחסית זול, של חברה כמו QNAP או sinology, כזה שמבוסס על מעבד ARM מהר מאוד מגלים שהביצועים של מכשיר זה לא מי יודע כמה.

TomerHorowitz
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 12
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #219 

היי חברים, לפני כמה שבועות הזמנתי מאיביי ב-40$ את ה-ADTRAN SDX 631 שנמצא ברשימה המאושרת של בזק והיום הוא הגיע

כשדיברתי עם בזק הם אמרו לי שאני לא יכול להתחבר עם ציוד פרטי לחבילת ה-5G, כמובן שאמרתי להם שזה בלתי אפשרי ושאני יכול להפנות אותם להתכתבות הזאת, והם קבעו לי טכנאי לעוד כמה ימים (כשהם עדיין לא בטוחים אם זה אפשרי בלי להשתמש בציוד שלהם - קרציות :roll:)

אני זוכר מלפני כמה שנים כשעברתי להשתמש בציוד פרטי עם 2.5G, הייתי צריך לדבר עם בזק ולתת להם את ה-MAC (אם אני לא טועה) של הציוד כדי שהם ״יסכימו״ לו להתחבר לשרתים שלהם.

אני משער שזה גם המקרה כרגע, אבל לבינתיים המוקד של בזק סגור ואני מנסה לשחק עם הציוד שקיבלתי - ניסיתי להשתמש באותו פרטי PPPoE שהציוד הקודם השתמש, אבל נראה שזה לא עובר כי אני לא מקבל חזרה WAN IP וגם יש נורה אדומה מעל לכיתוב Optic שזה כנראה סימן לא חיובי.

השאלות שלי הם ככה:
1. אפשר להתחבר ל-5G בלי לקנות שום ציוד מבזק, נכון? (רק מוודא שאני לא מפספס משהו)
2. צריך לדבר עם נציג של בזק ולתת לו את ה-MAC של הציוד החדש, לפני שיהיה אפשר להשתמש, בו נכון? (אני משער שבכל רגע נתון יכול להיות רק ציוד פרטי אחד שמקושר לחשבון)
3. אפשר לאקטב דרך טלפון איתם בלי טכנאי פיזי? אני לא רואה שום סיבה עבור טכנאי להגיע פיזית, אני רק צריך שיאקטבו את הציוד. האם יש סיבה לטכנאי פיזית להגיע אליי? (כבר אפרט את כל הציוד שלי)

הציוד שאני משתמש, מהסיב שבקיר עד לשרת שצורך אותו:
1. ADTRAN SDX 631
2. https://store.ui.com/us/en/category/acc ... cm-rj45-mg
3. https://cwwk.net/collections/frontpage/ ... 1440489704
4. Opnsense על ה-Mini PC מסעיף 3
5. https://store.ui.com/us/en/category/swi ... c-sfp10-3m
6. https://store.ui.com/us/en/category/swi ... ggregation
7. עוד פעם DAC (אותו דבר כמו מסעיף 5)
8. https://www.amazon.com/dp/B0D398HBYP?re ... asin_title
9. שרת beast שיכול לאכול 100G בלי מלח, אם היה צריך. (אין לי כוח לאסוף את המפרט)

הציוד יעבוד עם 5G בוודאות, אני רק מציין את זה כדי לפסול בעיות. וכן, אני יודע שהציוד יקר. בבקשה, אפשר לחסוך הערות על זה.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #220 

השאלות שלי הם ככה:
1. אפשר להתחבר ל-5G בלי לקנות שום ציוד מבזק, נכון? (רק מוודא שאני לא מפספס משהו)
2. צריך לדבר עם נציג של בזק ולתת לו את ה-MAC של הציוד החדש, לפני שיהיה אפשר להשתמש, בו נכון? (אני משער שבכל רגע נתון יכול להיות רק ציוד פרטי אחד שמקושר לחשבון)
3. אפשר לאקטב דרך טלפון איתם בלי טכנאי פיזי? אני לא רואה שום סיבה עבור טכנאי להגיע פיזית, אני רק צריך שיאקטבו את הציוד. האם יש סיבה לטכנאי פיזית להגיע אליי? (כבר אפרט את כל הציוד שלי)
...
1. אפשר, כאשר ה- ONT שיש לך נמצא ברשימת הציוד התואם של בזק, לצורך זה הרשימה נוצרה
2. צריך לעבור תהליך של אקטיבציה עם ה-ID של הציוד
3. אפשר לבצע אקטיבציה טלפונית ללא טכנאי, אני מניח שטכנאי מגיע כדי לבדוק את עוצמת החיבור ליתר ביטחון. במקרה שלי הטכנאי לא עשה דבר חוץ מלאקטב את ה- ONT ועבד מיד

הערות נוספות:
הכבלים והסוויץ' טובים, הסייג היחיד הוא המחיר, ניתן למצוא ציוד טוב (מנסיון) בעלי אקספרס, אם המחיר לא שיקול תישאר עם זה
כרטיס הרשת הוא מאלנוקס ConnectX 4 התומך ב-25G, זה מיותר, אפשר ללכת על ConnectX 3 התומך ב-10G ויותר זול. לשם השוואה - ConnectX 4 בעלי אקספרס עולה בסביבות 35 דולר.

ביליתי את השבועיים האחרונים בבדיקה של שני מחשבים, TOPTON N305, ו- Minisforum MS-01, ומספר מערכות הפעלה. ספציפית לגבי Opensense, אם מתקינים ללא ווירטואליזציה צריך להפעיל Receive side scaling - RSS אחרת ליבה אחת לוקחת את רוב העומס ומגיעה קרוב ל-100%. וירטואליזציה עם Passthrough - תופעה דומה. וירטואליזציה עם virtio - יותר טוב מבחינת איזון עומס אבל מבדיקת ה- Host - בעומס תעבורה מלא הוא נחנק... שלוש ליבות מתוך 8 על 100% (נבדק על Proxmox).
בסוף - התצורה שכן עובדת עם 5Gbps היא Proxmox, Passthrough, עם RSS, ו- CPU governor על Performance ב- Host, וב-Opensense לקבוע את PowerD על Maximum. עוד חשוב לציין שבדקתי בעבר את OpenSense על מחשב אחר, ו-RSS עבד היטב, ועם המחשב הזה לא באותה מידה, וכנראה ש-RSS הוא גם תלוי חומרה. (תוצאות בדיקה קודמת בשירשור הזה)

ספציפית עם N305 התוצאות הטובות ביותר נתקבלו עם OpenWRT גרסת Snapshot מקומפלת עם אופטימיזציות (ראה בשירשור הזה). התקנה על Proxmox עם Passthrough. ארבע ליבות שהוקצו מגיעים ל-35% נצולת בעומס תעבורה מלא.

החומרה של ה- Minisforum הרבה יותר חזקה ויש פחות צורך להתעסק עם אופטימיזציות כי הוא יסחוב הכל. המחיר הוא חיסרון, אבל רק ההפרש של רכישת כל הציוד ההקפי לא מאמזון או UBNT גדול מההפרש בין ה- TOPTON ל- Minisforum, אבל כפי שביקשת - לא ניפתח דיון על העלויות.

יש בפורום מומחים גדולים ממני ל- pfSense / OpenSense אז כל הערות והארות יתקבלו בברכה.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”