שאלת לגבי הגדרה תדרים LPF בסאב
-
Akila
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- שם מלא: Joel Strikovsky
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
יש לי שאלה בסיסית לגבי הסאב.
ע"פ אתר הייצרן של הסאב שלי ה Crossover Frequency הוא בין 30Hz - 110Hz
זה אומר שאני צריך לקבע את ההגדרה של ה Low Pass Filter ל 110Hz ב Denon שלי?
(Settings -> Speakers -> Advanced -> Low Pass Filter)
או שאין קשר וזה שני דברים שונים?
או שאין קשר וזה שני דברים שונים?
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
Low Pass Filter ברסיבר זו הגדרה המאפשרת הגבלה של התדרים בערוץ LFE (ה- 1. בלבד)
תדרים מעל הערך שמוגדר לא יישלחו לסאב. (התדר המוגדר הוא לא "קיר" - יש עקומת הנחתה שבהדרגה מנמיכה את התדרים מעל לתדר המוגדר)
אין שום צורך להגביל את התדרים הנשלחים לסאב מערוץ LFE, וזה לא קשור לקרוסאובר הקיים על הסאב, שצריך להיות על המקסימום האפשרי.
בעיקרון אמורים להיות בערוץ LFE בפס קול תדרים עד 120 הרץ, וזה מה שצריך להגדיר בהגדרה זו.
תדרים מעל הערך שמוגדר לא יישלחו לסאב. (התדר המוגדר הוא לא "קיר" - יש עקומת הנחתה שבהדרגה מנמיכה את התדרים מעל לתדר המוגדר)
אין שום צורך להגביל את התדרים הנשלחים לסאב מערוץ LFE, וזה לא קשור לקרוסאובר הקיים על הסאב, שצריך להיות על המקסימום האפשרי.
בעיקרון אמורים להיות בערוץ LFE בפס קול תדרים עד 120 הרץ, וזה מה שצריך להגדיר בהגדרה זו.
- Amir64
-
- גורו

עופר, בשביל מה אתה עושה את זה כל פעם?25/11/2024 14:42עופרפולק כתב: אין קשר. אל . אף .אי . לשם אתה מחבר את הכבל לסאב ואתה יכול גם לשים מפצל מאחד לשניים יתן לך בוסט קצת יותר מכיוון הסאב . במגבר לא צריך לגעת...
מה היתה השאלה, ועל מה אתה עונה?
רמז... השאלה לא היתה על חיבור הסאב לרסיבר, אלא על הגדרה ברסיבר.
-
Akila
- חבר פעיל מאוד

הבנתי, בערך..
אז נשאל את זה אחרת... האם יכול להיות תופעה שלילית כלשהו בכל scenario אפשרי שאם אגדיר את ה LPF ל 250Hz בדנון (ההמלצה שה A1 Evo כתב לי בתהליך שהרצתי את הסקריפט), כאשר הסאב שלי על הנייר יכול לתמוך עד 110Hz ומטה?
אז נשאל את זה אחרת... האם יכול להיות תופעה שלילית כלשהו בכל scenario אפשרי שאם אגדיר את ה LPF ל 250Hz בדנון (ההמלצה שה A1 Evo כתב לי בתהליך שהרצתי את הסקריפט), כאשר הסאב שלי על הנייר יכול לתמוך עד 110Hz ומטה?
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
- Amir64
-
- גורו

אין תוכן בערוץ LFE מעבר לתדר 120Hz.
משום מה דנון החליטו לאפשר לבחור תדר גבוה יותר, בניגוד ליצרנים אחרים שמאפשרים עד 120Hz, או שבכלל לא מאפשרים לשנות את ברירת המחדל של 120Hz.
אין קשר להגדרת קרוסאובר בסאב.
משום מה דנון החליטו לאפשר לבחור תדר גבוה יותר, בניגוד ליצרנים אחרים שמאפשרים עד 120Hz, או שבכלל לא מאפשרים לשנות את ברירת המחדל של 120Hz.
אין קשר להגדרת קרוסאובר בסאב.
-
Akila
- חבר פעיל מאוד

אז התשובה היא , לא?
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7640
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
120 הרץ זה הנורמה, עד כמה שידוע היום אין תדרי LFE מעבר ל120 הרץ בערוץ הזה.25/11/2024 11:28Akila כתב: יש לי שאלה בסיסית לגבי הסאב.
או שאין קשר וזה שני דברים שונים?...
אל תתייחס להגדרת היצרן של הסאב, אין לזה קשר. תשאיר על 120, זה בסדר ככה.
-
Akila
- חבר פעיל מאוד

השאלה אם יש להתייחס להגדרת הייצן ל Crossover settings?25/11/2024 17:41mulder כתב: 120 הרץ זה הנורמה, עד כמה שידוע היום אין תדרי LFE מעבר ל120 הרץ בערוץ הזה.
אל תתייחס להגדרת היצרן של הסאב, אין לזה קשר. תשאיר על 120, זה בסדר ככה....
דוגמא: אם Audyssey הגדיר את הרמקולים הקידמיים ל 150Hz Crossover אבל הסאב שלי ע"פ היצרן יכול לטפל רק מ 110Hz ומטה (ע"פ היצרן),
אז יש פה 40Hz שילכו לאיבוד. כי הרמקול יעביר את זה לסאב (כל מה ש 150 ומטה), אבל הסאב יכול לטפל רק מ 110. אז כל מה שמ 111Hz-150Hz אף אחד לא מטפל.
לא זה המצב?
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
ביקשת מהסקריפט שהקדמיים יהיו קטנים?25/11/2024 19:46Akila כתב: השאלה אם יש להתייחס להגדרת הייצן ל Crossover settings?
דוגמא: אם Audyssey הגדיר את הרמקולים הקידמיים ל 150Hz Crossover אבל הסאב שלי ע"פ היצרן יכול לטפל רק מ 110Hz ומטה (ע"פ היצרן),
אז יש פה 40Hz שילכו לאיבוד. כי הרמקול יעביר את זה לסאב (כל מה ש 150 ומטה), אבל הסאב יכול לטפל רק מ 110. אז כל מה שמ 111Hz-150Hz אף אחד לא מטפל.
לא זה המצב?...
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7640
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
במקור שאלת על LPF , זה מתייחס רק לערוץ ה "1." שהוא ה LFE .25/11/2024 19:46Akila כתב: השאלה אם יש להתייחס להגדרת הייצן ל Crossover settings?
לא זה המצב?...
אין כאן עניין של העברת תדרים מרמקולים אחרים כי זה ערוץ יעודי שהוא רק לסאב בלבד.
לגבי השאלה בציטוט זה נכון, אם יש לך סטליטים אז יש "בור" במקרה הזה.
הפתרון הוא לשדרג לרמקולים עם תדרים נמוכים יותר.
- Amir64
-
- גורו

במקום לדבר תיאורטי, תגיד איזה רמקולים וסאב יש לך.25/11/2024 19:46Akila כתב: השאלה אם יש להתייחס להגדרת הייצן ל Crossover settings?
לא זה המצב?...
אם גם הרמקולים וגם הסאב לא מסוגלים לנגן תדרים מסויימים, אז כמובן שיהיה "בור" בתחום התדרים הזה, ואין לך איך לתקן את זה חוץ מהחלפת רמקולים.
-
Akila
- חבר פעיל מאוד

My current setup is of a 7.1.4 where my Front speakers a Cerwin-Vega E-710 (10' Woofer) , Center speaker is Acoustic-Energy AE107 MKII, surround speakers are Cerwin-Vega E-705, Surround Back are Monitor Audio Radius 90, Ceiling speakers, all 4 are TDG Audio NFC-61 (6.5' driver) and Sub by Acoustic-Energy AE108 II (8" Driver)25/11/2024 21:06Amir64 כתב: במקום לדבר תיאורטי, תגיד איזה רמקולים וסאב יש לך.
אם גם הרמקולים וגם הסאב לא מסוגלים לנגן תדרים מסויימים, אז כמובן שיהיה "בור" בתחום התדרים הזה, ואין לך איך לתקן את זה חוץ מהחלפת רמקולים....
My AVR is Denon AVR-X3800H. Room size: 3.6m length, 4.4m Width, 2.5m Hight
הרמקולים שלי יכולים לטפל בתדרים נמוכים הבעיהה שה A1 Evo החליט לכוון חלק ל 150Hz ואם אשנה בחזרה ל 80 לדוגמא, זה ידפוק את כל הכיול שעליו התבסס הסקריפט כי הוא מאמין שזה על 150 כי כך הוא כיוון את זה - זה גם מופיע באזהרה לא לשנות ברסיבר כי זה ידפוק את החישוב שלו בכיול.
ה Audyssey כיוון אותם בין 40 ל 100 תלוי באיזה רמקול. אז יש פער גדול בין מה ש Audyssey כיוון לבין מה ש A1 Evo MJ רוצה לכוון.
- Amir64
-
- גורו

אם הרמקולים תקינים אז ממש לא הגיוני שכיול יגדיר אותם כרמקולים שלא מסוגלים לרדת נמוך מ- 150 הרץ.
אם אתה מריץ כיול אודיסי מהרסיבר מה הקרוס שהוא מגדיר להם?
אם גם אודיסי מקורי מגדיר אותם כך אז או שיש בעיה ברמקולים או שיש בעיה במיקרופון.
מה הקרוסאובר שהוגדר לשאר הרמקולים?
לפי מה שאתה מתאר, נשמע שיש בעיה ב-סקריפט, אם הוא מסרס ככה את יכולת הרמקולים.
אם אתה מנגן קובץ Frequensy Sweep לרמקולים הקדמיים, האם הוא מנגן טוב את הבאסים עד לתדרים נמוכים, נניח עד 60 הרץ?
* צריך להגדיר את הרמקולים כגדולים או להגדיר שהסאב לא משתתף בניגון סטריאו לפני הבדיקה.
אם אתה מריץ כיול אודיסי מהרסיבר מה הקרוס שהוא מגדיר להם?
אם גם אודיסי מקורי מגדיר אותם כך אז או שיש בעיה ברמקולים או שיש בעיה במיקרופון.
מה הקרוסאובר שהוגדר לשאר הרמקולים?
לפי מה שאתה מתאר, נשמע שיש בעיה ב-סקריפט, אם הוא מסרס ככה את יכולת הרמקולים.
אם אתה מנגן קובץ Frequensy Sweep לרמקולים הקדמיים, האם הוא מנגן טוב את הבאסים עד לתדרים נמוכים, נניח עד 60 הרץ?
* צריך להגדיר את הרמקולים כגדולים או להגדיר שהסאב לא משתתף בניגון סטריאו לפני הבדיקה.
נערך לאחרונה על ידי Amir64 ב 25/11/2024 22:45, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
Akila
- חבר פעיל מאוד

כתבתי לך מה Audyssey הגדיר (שורה אחרונה)25/11/2024 22:43Amir64 כתב: אם הרמקולים תקינים אז ממש לא הגיוני שכיול יגדיר אותם כרמקולים שלא מסוגלים לרדת נמוך מ- 150 הרץ.
אם אתה מריץ כיול אודיסי מהרסיבר מה הקרוס שהוא מגדיר להם?...
הנה הפירוט
Front = 40Hz
Center = 40Hz
Surround = 60Hz
Back Surround = 90Hz
Top Front = 120Hz
Top rear = 60Hz
מה שמוזר זה ש Top Front ו Top Rear הם אותם רמקולים בדיוק אבל ה Crossover ש Audyssey ממליץ הוא שונה בפער גדול. מעניין למה.
ואילו ה סקריפט רוצה להגדיר את ה crossover בין 120 ל 150 (תלוי ברמקול).
מה שגורם לי להטיל ספק באמינות של הסקריפט.
לא נסיתי , אבל עד לא מזמן לא היה לי סאב בכלל, ביגלל שהבסים היוא כ"כ טובים ועמוקים שמעולם לא הרגשתי צורך בסאב. אז אני מניח שזה לא הבעיה. אל תשכח שהקידמיים שלי הם 10 אינץ וופר, 3 way. רמקולים של פעם מלפני 25 שנה תוצרת ארצות הברית. כנ"ל גם ה surround25/11/2024 22:43Amir64 כתב: אם אתה מנגן קובץ Frequensy Sweep לרמקולים הקדמיים, האם הוא מנגן טוב את הבאסים עד לתדרים נמוכים, נניח עד 60 הרץ?
* צריך להגדיר את הרמקולים כגדולים או להגדיר שהסאב לא משתתף בניגון סטריאו לפני הבדיקה....
הם ישנים תוצרת ארצות הברית , זה ה Cerwin Vega המקוריים הישנים והטובים. גם הקדמיים וגם הצדדיים.
נערך לאחרונה על ידי Akila ב 25/11/2024 23:11, נערך 10 פעמים בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

סיבה אחת שאני יכול לחשוב עליה, אם טכנית הכל תקין, היא שאולי הבאס מאוד "בומי" מהקדמיים, ואז אולי הסקריפט מנסה לתקן את הבעיה ע"י הרמת הקרוסאובר, מה שאודיסי לא עושה....
- Amir64
-
- גורו

אם אודיסי מזהה את הרמקולים כיורדים עד 40Hz והסקריפט מזהה אותם כיורדים עד 150Hz, אז יש בעיה במדידה או בהבנה שלה.25/11/2024 22:45Akila כתב: כתבתי לך מה Audyssey הגדיר (שורה אחרונה)
הנה הפירוט
Front = 40Hz
Center = 40Hz
Surround = 60Hz
Back Surround = 90Hz
Top Front = 120Hz
Top rear = 60Hz
מה שמוזר זה ש Top Front ו Top Rear הם אותם רמקולים בדיוק אבל ה Crossover ש Audyssey ממליץ הוא שונה בפער גדול. מעניין למה....
אין לי מושג איך מכיילים על הסקריפט.
עם איזה מיקרופון אתה מבצע את המדידה בסקיפט?
המדידה אמורה להיות עם מיקרופון שמחובר למחשב, ובעזרת תוכנת REW, לא?
אם האטמוסים האחוריים קרובים לפינות עם קירות, והקדמיים לא קרובים לקירות, אז יכול להיות הפרש כזה.
יש כפתור על כל רמקול לשליטה על הבאס. בכולם הוא על אותו מצב?
-
Akila
- חבר פעיל מאוד

אני משתמש עם המיקרופון שהגיע עם הרסיבר, מה ש Audyssey ממליצים להשתמש כאשר עושים מדידה, כי ה כלי שלהם בנוי למיקרופון שהגיע עם הרסיבר, לפחות ככה קראתי באתר שלהם.25/11/2024 23:07Amir64 כתב: אם אודיסי מזהה את הרמקולים כיורדים עד 40Hz והסקריפט מזהה אותם כיורדים עד 150Hz, אז יש בעיה במדידה או בהבנה שלה.
אין לי מושג איך מכיילים על הסקריפט.
עם איזה מיקרופון אתה מבצע את המדידה בסקיפט?...
לא הסקריפט של A1 Evo (קיים סקריפט אחר של Nexus שבאמת מצריך מדידה עצמאית עם REW), הסקריפט שאני משתמש (A1 Evo MJ) מבוסס על קובץ ה ADY קיים שה Audyssey יצר בעת המדידה ואז הוא מכייל אותו ע"פ הנתונים שבקובץ....
כנראה שזו הסיבה, האחוריים קרובים יותר לקיר ואילו הקדמיים רחוקים מהקיר.25/11/2024 23:07Amir64 כתב: אם האטמוסים האחוריים קרובים לפינות עם קירות, והקדמיים לא קרובים לקירות, אז יכול להיות הפרש כזה.
יש כפתור על כל רמקול לשליטה על הבאס. בכולם הוא על אותו מצב?...
כל הרמקולים באותה תצורה בכפתור.
- Amir64
-
- גורו

אין לי מושג על הסקריפט, ולא יכול לדעת מה משתבש בהעברת המידע או ניתוחו ע"י הסקריפט.
על פניו, התוצאה לא הגיונית ומצביעה על משהו שגוי בסקריפט עצמו או בתהליך שאתה מבצע.
לדעתי, פתח שרשור חדש המתאר את הבעיה, ואולי מי שמכיר את הסקריפט יכול לעזור יותר.
השרשור הזה התחיל בנושא אחר, שאולי לא מושך את מי שיכול לעזור בנושא הסקריפט להכנס אליו.
על פניו, התוצאה לא הגיונית ומצביעה על משהו שגוי בסקריפט עצמו או בתהליך שאתה מבצע.
לדעתי, פתח שרשור חדש המתאר את הבעיה, ואולי מי שמכיר את הסקריפט יכול לעזור יותר.
השרשור הזה התחיל בנושא אחר, שאולי לא מושך את מי שיכול לעזור בנושא הסקריפט להכנס אליו.