איזה הארד דיסק מתאים לאינטרנט 5GB
-
meninblack
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 194
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
אני מרגיש שההארד דיסק שלי לא מצליח לעמו במהירות של החבילת אינטרנט שלי שהיא 5GB.
יש הארד דיסק שאתם יכולים להמליץ?
זאת מערכת שלי, ולא נראה לי דווקא שהמחשב הוא זה שבעייתי.
Intel(R) Core(TM) i7-10700 CPU @ 2.90GHz 2.90 GHz
RAM 16GB
יש הארד דיסק שאתם יכולים להמליץ?
זאת מערכת שלי, ולא נראה לי דווקא שהמחשב הוא זה שבעייתי.
Intel(R) Core(TM) i7-10700 CPU @ 2.90GHz 2.90 GHz
RAM 16GB
מה הכוונה לא עומד בעומס? כמה אתה מוריד במקביל? יכול להיות ששווה להוסיף עוד דיסק SSD ולחלק את ההורדות בניהם
לפי נתוני WD הדיסק שלך יכול להגיע לכתיבה של 950MB/s בכתיבה סדרתית ול 120K IOPS בכתיבה אקראית - קשה להאמין שאתה מגיע לזה.
לפי נתוני WD הדיסק שלך יכול להגיע לכתיבה של 950MB/s בכתיבה סדרתית ול 120K IOPS בכתיבה אקראית - קשה להאמין שאתה מגיע לזה.
SSD != הארדיסק. תשתמש במינוח נכון.22/11/2024 12:02contact64 כתב: מה הכוונה לא עומד בעומס? כמה אתה מוריד במקביל? יכול להיות ששווה להוסיף עוד דיסק SSD ולחלק את ההורדות בניהם
לפי נתוני WD הדיסק שלך יכול להגיע לכתיבה של 950MB/s בכתיבה סדרתית ול 120K IOPS בכתיבה אקראית - קשה להאמין שאתה מגיע לזה....
כמו שברכב חשמלי לא 'נותנים גז'
יש לא מעט דיסקים מודרניים באזור 210MB/s, אפילו בלי 7200rpm....
הדיסקים הגדולים יותר, ועם 7200rpm, מתקרבים ל-300MB/s.
אמנם זה לא מאוד נפוץ, אבל M2 קיים גם עם SATA.לכן תצטרך SSD, ולא הארדיסק, עם ממשק PCIE (הידוע כM2)...
האינדיקטור לממשק המהיר יותר הוא NVMe.
אגב, גם SSD SATA, בין אם בחיבור כבל קלאסי או M2, לא רחוק מ-5Gbps, כי דגמים שונים מגיעים למהירות של יותר מ-500MB/s.
22/11/2024 18:09jtk כתב: יש לא מעט דיסקים מודרניים באזור 210MB/s, אפילו בלי 7200rpm.
הדיסקים הגדולים יותר, ועם 7200rpm, מתקרבים ל-300MB/s.
אמנם זה לא מאוד נפוץ, אבל M2 קיים גם עם SATA.
האינדיקטור לממשק המהיר יותר הוא NVMe.
אגב, גם SSD SATA, בין אם בחיבור כבל קלאסי או M2, לא רחוק מ-5Gbps, כי דגמים שונים מגיעים למהירות של יותר מ-500MB/s....
ברגע שתתחיל להוריד הרבה קבצים קטנים המהירות תשחק. זה נכון וטוב כשהכונן לא מלא+ קבצים יחסית גדולים.
לגבי הSSD ברגע שהקאש שלו נגמר, המהירות צונחת משמעותית לכמה עשרות מגה, כולל הNVME (נסה להעביר כמה מאות גיגה על SSD ותראה)
אני משתמש בSamsung 980 Pro 2TB להורדות דרך IDM (Internet Download Manager עם 32 חיבורי שרתים)
בעיקרון אני תמיד רואה הורדה מקסימלית בין 500 מגה ל-650 מגה.
אפילו SSD תומך במהירויות גבוהות זה עדיין לא מגיע למהירות המקסימלית לפחות אצלי (870 EVO)
אם אתה באמת צריך את המהירות המקסימלית עדיף מאוד NVMe.

מאוד חשוב בIDM לא לשכוח לשנות את התיקייה לאן שזה מתחיל להוריד.

בעיקרון אני תמיד רואה הורדה מקסימלית בין 500 מגה ל-650 מגה.
אפילו SSD תומך במהירויות גבוהות זה עדיין לא מגיע למהירות המקסימלית לפחות אצלי (870 EVO)
אם אתה באמת צריך את המהירות המקסימלית עדיף מאוד NVMe.

מאוד חשוב בIDM לא לשכוח לשנות את התיקייה לאן שזה מתחיל להוריד.

רק התייחסתי למהירות המקסימום ב-HDDs.22/11/2024 22:46xsoft7 כתב: ברגע שתתחיל להוריד הרבה קבצים קטנים המהירות תשחק. זה נכון וטוב כשהכונן לא מלא+ קבצים יחסית גדולים....
גם בדיסק נקי המהירות היא כחצי מהמקסימום אם כותבים בסוף הדיסק ולא בתחילתו.
כמובן שכתיבה מפוזרת איטית יותר, אבל הדיון כאן הוא לגבי הורדות רציפות.
בדיסק למטרות אחסון כנראה לא תהיה יותר מדי פרגמנטציה, ואם יש, לא מזיק לעשות defrag.
אולי בזולים ובגרועים ביותר, וגם שם נראה לי כבר לא סביר בימינו לכתיבה רציפה.לגבי הSSD ברגע שהקאש שלו נגמר, המהירות צונחת משמעותית לכמה עשרות מגה, כולל הNVME...
באלה שכותבים כמה GB בשניה, גם אם יאיטו אחרי כתיבת כמות מסויימת עדיין המהירות תהיה לפחות כמה מאות. וזה בדגמים הפשוטים.
ועדיין, מדובר בנפח כתיבה של עשרות או יותר GB, מה שאמור להספיק להורדות.
בדגמים בינוניים נראה לי צפוי 1GB/s או יותר למלוא הנפח.
ב-SATA הבסיסיים אך הנורמליים, המהירות אחידה למלוא השטח:

דגם NVMe מאוד-בסיסי מודרני:

דגם NVMe ביניים מדור קודם:

jtk אתה פשוט טועה.
לי אישית יש SN850X 2 טרה, ולעיתים רחוקות יוצא לי להעתיק קבצים עצומים, אבל יוצא. והקצב צונח משמעותית.
כדי לחזק את הטענה, קישור לסקירה של סמסונג 990PRO באתר מוכר וידוע TOMSHARDWARE. זה שהפרוטוקול NVME הכל טוב ויפה, אבל ברגע שהקאש נגמר, הכתיבה מתבצעת מול TLC|QLC והם משמעותית איטיים יותר
https://www.tomshardware.com/reviews/sa ... d-review/2
"The 2TB Samsung 990 Pro writes at up to 6.2 GBps for 39 seconds, suggesting a pSLC cache size of about 240GB. Officially, the 990 Pro utilizes TurboWrite 2.0 - like the 980 Pro - which at 2TB is rated for 226GB. Of this, 10GB is static while 216GB is dynamic. The drive may engage in some folding in the background which can create an effectively larger cache. This drive may have different caching characteristics when run in PCIe 3.0 mode. Hybrid caches are becoming more common and that’s generally a good thing as such caches offer a good balance between performance and consistency."
לי אישית יש SN850X 2 טרה, ולעיתים רחוקות יוצא לי להעתיק קבצים עצומים, אבל יוצא. והקצב צונח משמעותית.
כדי לחזק את הטענה, קישור לסקירה של סמסונג 990PRO באתר מוכר וידוע TOMSHARDWARE. זה שהפרוטוקול NVME הכל טוב ויפה, אבל ברגע שהקאש נגמר, הכתיבה מתבצעת מול TLC|QLC והם משמעותית איטיים יותר
https://www.tomshardware.com/reviews/sa ... d-review/2
"The 2TB Samsung 990 Pro writes at up to 6.2 GBps for 39 seconds, suggesting a pSLC cache size of about 240GB. Officially, the 990 Pro utilizes TurboWrite 2.0 - like the 980 Pro - which at 2TB is rated for 226GB. Of this, 10GB is static while 216GB is dynamic. The drive may engage in some folding in the background which can create an effectively larger cache. This drive may have different caching characteristics when run in PCIe 3.0 mode. Hybrid caches are becoming more common and that’s generally a good thing as such caches offer a good balance between performance and consistency."