אפשר למחוק לא רלוונטי :(
Re: ייבוא גיטרה חשמלית *משומשת*
1. דרך איזה אתר? איביי או צד ג' (דילטס וכו')? אם איביי, הרי כתוב לך בדף המוצר מה עלות המשלוח... אם דילטס. יש להם מחשבון עלות משלוח.
2.
https://apps.economy.gov.il/Apps/Person ... /Index/493
3. לא יודע, אף פעם לא השתמשתי. אבל הייתי מקדיש תשומת לב לנושא הביטוח.
2.
3. לא יודע, אף פעם לא השתמשתי. אבל הייתי מקדיש תשומת לב לנושא הביטוח.
דרך מישהו פרטי לגמרי שנמצא בקנדה.19/11/2024 23:52osh78 כתב: 1. דרך איזה אתר? איביי או צד ג' (דילטס וכו')? אם איביי, הרי כתוב לך בדף המוצר מה עלות המשלוח... אם דילטס. יש להם מחשבון עלות משלוח.
2.
3. לא יודע, אף פעם לא השתמשתי. אבל הייתי מקדיש תשומת לב לנושא הביטוח....
מניח שאורך הצלע הגדולה מעל מטר? במקרה כזה לא פשוט לשלוח דרך USPS, מה גם שביטוח יהיה בעייתי. ממליץ ללכת על דילטס (מקליפורניה לדילטס במסצ'וסטס ומשם לארץ). מה עלות המוצר? תזכור שאתה חייב לשלוח קבלה עבור המכס ויכול להיות שבגלל שזו גיטרה משומשת המכס יעריך אותה ביותר.
תזכור גם שדרך דילטס חבילה עם אורך צלע מעל מטר יכולה להיות מחוייבת בתוספת תשלום. מכיוון שזה מוצר מיוחד הייתי מתייעץ איתם.
תזכור גם שדרך דילטס חבילה עם אורך צלע מעל מטר יכולה להיות מחוייבת בתוספת תשלום. מכיוון שזה מוצר מיוחד הייתי מתייעץ איתם.
WTF למה ביותר ??20/11/2024 22:11osh78 כתב: מניח שאורך הצלע הגדולה מעל מטר? במקרה כזה לא פשוט לשלוח דרך USPS, מה גם שביטוח יהיה בעייתי. ממליץ ללכת על דילטס (מקליפורניה לדילטס במסצ'וסטס ומשם לארץ). מה עלות המוצר? תזכור שאתה חייב לשלוח קבלה עבור המכס ויכול להיות שבגלל שזו גיטרה משומשת המכס יעריך אותה ביותר.
תזכור גם שדרך דילטס חבילה עם אורך צלע מעל מטר יכולה להיות מחוייבת בתוספת תשלום. מכיוון שזה מוצר מיוחד הייתי מתייעץ איתם....
התכוונתי יעריך אותה ביותר ממה שקנית אותה. גיטרה חדשה יש לה מחיר נקוב. אתה לא יכול לדעת על מי תיפול מהמכס... רוב הסיכויים שהכול יהיה בסדר אבל אין לדעת...
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
הכל תלוי ברמת העירנות והמוטיבציה של המוכס....
יכול להיות שהמחיר המוצהר נראה לו הגיוני, ואז זה יעבור בלי בעיה. עם חיוב מס לפי הצהרת המחיר על הגיטרה.
יכול להיות שהמוכס יחשוד במשהו. יחליט לפתוח את האריזה, לראות גיטרה שניראית לו חדשה (למשל ללא שריטות), ולחייב במס לפי מחירון המכס.
במקרה כזה אפשר כמובן לערער, להציג הוכחת תשלום, ולקוות לטוב.
דרך אגב, אם אין הפרדה ברורה בין מחיר המוצר ומחיר משלוח, החיוב יהיה לפי הסכום הכולל.
למשל.. איך החבילה מגיעה מקנדה לארה"ב?
אם המחיר שאתה משלם למוכר הוא כולל את רכיב המשלוח לארה"ב, בלי הפרדה, מחיר המשלוח הזה ייכלל בחישוב המע"מ לתשלום.
מחיר המשלוח מארה"ב לישראל, שעליו יש לך תשלום נפרד, כמובן לא ייכלל בחישוב המס.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
כתבת:...
17/11/2024 16:16maorgr כתב: 1) מה בערך עלות המשלוח ? משקל החבילה כ-13.6 ק"ג. החבילה תשלח מארה"ב (קליפורניה)...
אכן, טעות שלי שלא עדכנתי את ההודעה הראשונה. בסוף קניתי אחרת מטורונטו....
היי,
אני צריך עצה טובה ממישהו עם נסיון בייבוא אישי של דבר דואר גדול (יחסית) ויקר ערך (יחסית).
בקיצור להלן הסיפור - מצאתי גיטרה חשמלית שאני מאוד רוצה, שילמתי למוכר (מישהו פרטי שנמצא בטורונטו) את מלוא הסכום כולל משלוח ישירות לישראל וכולל דמי המרה של פייפאל. הכל סוכם באימייל, כולל דמי המשלוח שהוא בירר עם UPS טרם העברת הכסף בפייפאל (הכסף הועבר לחשבון good and services לא family and friends, ששם אין שום החזר לא משנה מה).
אתמול, הוא הגיע ל-UPS והם אומרים לו שהוא צריך להירשם כמוכר באתר הממשלתי של קנדה ודמי המשלוח, שגם ככה היו יקרים מאוד, קפצו בשיעור של יותר מ-100 אחוז.
לכן כרגע, הפתרון היחידי, לעניות דעתי הלא מלומדת, הוא לשלוח לישראל דרך חברת שליחויות ישראלית ההמוקמת בארה"ב (במקרה שלי, זו תהיה ככול הנראה Dealtas) וכפועל יוצא, דמי המשלוח יפחתו משמועתית, לפחות אליהם לבוסטון ונראה לי שגם לארץ.
השאלה שלי, לדעתכם - מה הסיכוי שהקופסא תיפול בין הכיסאות ? למרות שהמוכר ישלח עם UPS והחבילה תהיה מבוטחת, תהיה דרישת חתימה והגיטרה תהיה ארוזה ממש טוב אני מאוד חושש - מדובר בסכום כסף ממש לא פעוט עבורי.
כך היא עתידה להישלח אבל בתוך קרטון:
אשמח מאוד לשמוע מה עדיף לעשות מבעלי ניסיון.
תודה מראש.
אני צריך עצה טובה ממישהו עם נסיון בייבוא אישי של דבר דואר גדול (יחסית) ויקר ערך (יחסית).
בקיצור להלן הסיפור - מצאתי גיטרה חשמלית שאני מאוד רוצה, שילמתי למוכר (מישהו פרטי שנמצא בטורונטו) את מלוא הסכום כולל משלוח ישירות לישראל וכולל דמי המרה של פייפאל. הכל סוכם באימייל, כולל דמי המשלוח שהוא בירר עם UPS טרם העברת הכסף בפייפאל (הכסף הועבר לחשבון good and services לא family and friends, ששם אין שום החזר לא משנה מה).
אתמול, הוא הגיע ל-UPS והם אומרים לו שהוא צריך להירשם כמוכר באתר הממשלתי של קנדה ודמי המשלוח, שגם ככה היו יקרים מאוד, קפצו בשיעור של יותר מ-100 אחוז.
לכן כרגע, הפתרון היחידי, לעניות דעתי הלא מלומדת, הוא לשלוח לישראל דרך חברת שליחויות ישראלית ההמוקמת בארה"ב (במקרה שלי, זו תהיה ככול הנראה Dealtas) וכפועל יוצא, דמי המשלוח יפחתו משמועתית, לפחות אליהם לבוסטון ונראה לי שגם לארץ.
השאלה שלי, לדעתכם - מה הסיכוי שהקופסא תיפול בין הכיסאות ? למרות שהמוכר ישלח עם UPS והחבילה תהיה מבוטחת, תהיה דרישת חתימה והגיטרה תהיה ארוזה ממש טוב אני מאוד חושש - מדובר בסכום כסף ממש לא פעוט עבורי.
כך היא עתידה להישלח אבל בתוך קרטון:
אשמח מאוד לשמוע מה עדיף לעשות מבעלי ניסיון.
תודה מראש.
לא משנה כבר, אמרתי לו לשלוח...זה ייקח כמה ימים (בין 5-10) אז אם יש למישהו עצה או משהו - אשמח.
המשלוח יהיה מקנדה לארה"ב או מקנדה לארץ?
אם מקנדה לארה"ב (דילטס), ממש לא בקיא בנושא, אבל שווה לברר אם הגיטרה חייבת במס מקומי (מוצר שנכנס לארה"ב). למיטב ידיעתי קנדה וארה"ב (וגם מקסיקו) חברות בנפט"א (הסכם סחר צפון אמריקה) ואין מכס על מוצרים מיובאים אבל ייתכן מס פדרלי (דילטס במסצ'וסטס).
בדר"כ לא משתמשים בחברות שילוח צד ג' למשלוחים שמגיעים מחוץ למדינה או מחוץ לאזור סחר חופשי (איחוד אירופי לדוגמה) מהסיבה הזו.
אם מקנדה לארה"ב (דילטס), ממש לא בקיא בנושא, אבל שווה לברר אם הגיטרה חייבת במס מקומי (מוצר שנכנס לארה"ב). למיטב ידיעתי קנדה וארה"ב (וגם מקסיקו) חברות בנפט"א (הסכם סחר צפון אמריקה) ואין מכס על מוצרים מיובאים אבל ייתכן מס פדרלי (דילטס במסצ'וסטס).
בדר"כ לא משתמשים בחברות שילוח צד ג' למשלוחים שמגיעים מחוץ למדינה או מחוץ לאזור סחר חופשי (איחוד אירופי לדוגמה) מהסיבה הזו.
אם אתה שולח ישירות לארץ ממליץ לשים טלפון שלך בחשבונית או שתתן לו שירשום בפרטים של השט"מ
23/11/2024 19:52osh78 כתב: המשלוח יהיה מקנדה לארה"ב או מקנדה לארץ?
בדר"כ לא משתמשים בחברות שילוח צד ג' למשלוחים שמגיעים מחוץ למדינה או מחוץ לאזור סחר חופשי (איחוד אירופי לדוגמה) מהסיבה הזו....
טורונטו -> DEALTAS מסצ'וסטס -> ישראל.
הייתי פונה לדילטס בהקדם האפשרי ומתייעץ איתם בנושא בהקשר של משלוח מקנדה לארהב.
אגב, מה מחיר הגיטרה?
אגב, מה מחיר הגיטרה?
העלות של הגיטרה - 2900 דולר24/11/2024 0:55osh78 כתב: הייתי פונה לדילטס בהקדם האפשרי ומתייעץ איתם בנושא בהקשר של משלוח מקנדה לארהב.
אגב, מה מחיר הגיטרה?...
השיט הוא עלויות המשלוח, המכס והעמלות המחוברנות וכמובן הסוגייה הלוגיסטית.
עם מחיר כזה, אדרבא... הייתי פונה לדילטס ומציין את כל הפרטים מאחר ומדובר בפריט מאוד חריג אצלם מכל הבחינות: מחיר, מידות פריט, משלוח מחוץ לארהב.
אגב, מאיפה אתה בארץ? הם ממליצים לשחרר פריטים מעל 1000 דולר ישירות מנתבג.
כמה גיטרה כזאת עולה בארץ? זה שווה את זה?
עם מחיר כזה, אדרבא... הייתי פונה לדילטס ומציין את כל הפרטים מאחר ומדובר בפריט מאוד חריג אצלם מכל הבחינות: מחיר, מידות פריט, משלוח מחוץ לארהב.
נעשתה פנייה, אבל אברר מולם לגבי מכס ועלויות של המשלוח מקנדה אליהם לארה"ב. תודה.
זה התכנון.
הגיטרה לא נמכרת בארץ ומאוד נדיר למצוא אותן בעולם, במיוחד שמאלית.
נעשתה פנייה, אבל אברר מולם לגבי מכס ועלויות של המשלוח מקנדה אליהם לארה"ב. תודה.
זה התכנון.
הגיטרה לא נמכרת בארץ ומאוד נדיר למצוא אותן בעולם, במיוחד שמאלית.