מאיפה אפשר לקנות כוננים קשיחים מחודשים בארץ?
היי!
לאחרונה שדרגתי את שרת הפלקס שלי בלוח אם חדש (יחסית חדש לאומת הלוח אם הקודם שהיה) ועכשיו נותר לי לקנות עוד כוננים קשיחים שיחליפו את הכוננים הישנים (תפזורת של 3 כוננים של 250/500 ג'יגה וכונן חדש של סיגייט 4TB) שיש לי בשרת.
חיפשתי מקומות בארץ שמוכרים כוננים קשיחים בזול או כוננים קשיחים מחודשים אבל לא מצאתי אף מקום כזה וזה פחות אפשרי עבורי להזמין מחול
האם יש מקום כזה שמוכר כוננים קשיחים מחודשים בארץ?
תודה!
לאחרונה שדרגתי את שרת הפלקס שלי בלוח אם חדש (יחסית חדש לאומת הלוח אם הקודם שהיה) ועכשיו נותר לי לקנות עוד כוננים קשיחים שיחליפו את הכוננים הישנים (תפזורת של 3 כוננים של 250/500 ג'יגה וכונן חדש של סיגייט 4TB) שיש לי בשרת.
חיפשתי מקומות בארץ שמוכרים כוננים קשיחים בזול או כוננים קשיחים מחודשים אבל לא מצאתי אף מקום כזה וזה פחות אפשרי עבורי להזמין מחול
תודה!
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4775
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 762 פעמים
אני לא מכיר, חושב שיש לזה פחות שוק בארץ. על איזה נפחים חשבת ?
אני בקושי מסתדר עם 40tb
אני בקושי מסתדר עם 40tb

ההמלצה הראשונה שלי - אמאזון:
תלוי מה התקציב שלך,
אני רכשתי מאמאזון מהמוכר ServerPartDeals קישור
רכישה של 5 יחידות 12TB דיסקים מחודשים מעולים,
היו בשימוש 3.8 שנים בערך (דיסקים קשיחים לשרתים), מגיעים ארוזים היטב,
יש 90 יום להחזרה על חשבונם אם לא מרוצים,שנתיים אחריות.
יש תקופות שהמחיר זול יותר , וניתן להשתמש בקופון מאסטרכרדיי
אך אם אין לך אפשרות בכלל, הייתי בודק במרקט בפייסבוק,
מצאתי כמה דיסקים מוכר 6-14 טרה , 10 טרה ב400 ש"ח
[url]10 טרה ב600 שח[https://www.facebook.com/marketplace/it ... 5dc096/url]
תלוי מה התקציב שלך,
[url]10 טרה ב600 שח[https://www.facebook.com/marketplace/it ... 5dc096/url]
חשבתי על נפחים בין 6 ל10 טרה.17/11/2024 13:04ChinggisKhan כתב: אני לא מכיר, חושב שיש לזה פחות שוק בארץ. על איזה נפחים חשבת ?
אני בקושי מסתדר עם 40tb
...
עד עכשיו הצלחתי להסדר עם 5 טרה וקצת, כי רוב התכנים בשרת שלי הם עם קידודים ממש קיצוניים (ברמה של 150מגהבייט לפרק וג'יגה וחצי לסרט) אבל אני רוצה להעלות את האיכות של התכנים וזה טיפה בעייתי עם כמות האחסון שיש לי
תודה רבה על ההמלצות!17/11/2024 17:08stale כתב: ההמלצה הראשונה שלי - אמאזון:
תלוי מה התקציב שלך,
[url]10 טרה ב600 שח[https://www.facebook.com/marketplace/it ... 5dc096/url]...
שלחתי לאחד מהמוכרים במקרטפלייס הודעה וביקשתי צילום מסך של הS.M.A.R.T של הכונן, יש עוד משהו שאני צריך לשאול אותו לגבי הכונן?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

גם אם זה MP4 (ולי החיסרון זה שאין תמיכה בכתוביות SDH שאני תמיד צופה עם), זה ממש מעט לאיכות טובה. עבורי האיכות די קריטית (פרקים 7-9 ג'יגה, רימוקסים 70-90 ג'יגה לסרטים) אבל יש לי גם סרטים ישנים מאד שאין להם שחרורים באיכות גבוהה ולכן יש גם DVDRIP בגדלים של 1-2 ג'יגה.18/11/2024 10:48ndpp כתב: חשבתי על נפחים בין 6 ל10 טרה.
עד עכשיו הצלחתי להסדר עם 5 טרה וקצת, כי רוב התכנים בשרת שלי הם עם קידודים ממש קיצוניים (ברמה של 150מגהבייט לפרק וג'יגה וחצי לסרט) אבל אני רוצה להעלות את האיכות של התכנים וזה טיפה בעייתי עם כמות האחסון שיש לי...
צדקת, רוב הסרטים הלא ישראליים שיש לי הם בmp4 ולא ידעתי שזה ממש מעט לאיכות טובה18/11/2024 10:57ChinggisKhan כתב: גם אם זה MP4 (ולי החיסרון זה שאין תמיכה בכתוביות SDH שאני תמיד צופה עם), זה ממש מעט לאיכות טובה. עבורי האיכות די קריטית (פרקים 7-9 ג'יגה, רימוקסים 70-90 ג'יגה לסרטים) אבל יש לי גם סרטים ישנים מאד שאין להם שחרורים באיכות גבוהה ולכן יש גם DVDRIP בגדלים של 1-2 ג'יגה....
סתם שאלה, איך זה הגיוני ששחרורים של סרטים ישראליים באיכות גבוה (1080p Web-dl) נראים יותר טוב מהסרטים האלו (לרוב ריפים מבלוריי באיכות 1080p מאתר שמתחיל בY ונגמר בS) אבל שוקלים שוקלים כמעט אותו הדבר? איך זה הגיוני שיש הבדל של שמים וארץ בין 2 הריפים? (הWEBDL באמת נראה כמו 1080p בזמן שהריפים האחרים נראים כמו 480p לעומתו) איך זה עובד?
בנוסף לסמארט, אם אפשר לחבר ולשמוע את הדיסק עובד, זה יהיה מצוין, אם תשמע רעש של חיכוך, הדיסק גמור.18/11/2024 10:53ndpp כתב: תודה רבה על ההמלצות!
שלחתי לאחד מהמוכרים במקרטפלייס הודעה וביקשתי צילום מסך של הS.M.A.R.T של הכונן, יש עוד משהו שאני צריך לשאול אותו לגבי הכונן?...
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

אנסה לפשט את ההסבר ככל האפשר: MKV ו-MP4 הם קונטיינרים, כלומר "קובץ חבילה" שבתוכו יש מידע של אודיו ווידיאו. המידע הזה מקודד באופן כלשהו. גם לפרמטרים של הקידוד יש משקל, ולמען האמת יש לו את המשקל הגדול ביותר. היתרון היחסי של MP4 הוא הגמישות הרבה שהוא מציע כקונטיינר לגבי המקודדים והפרמטרים.
למשל סרט פופלארי מאד, שמקודד ע"י קבוצות איכותיות, רימוקס
General:Container: Matroska
Size: 74 GiB
Runtime: 2 h 49 min
Overall Bit Rate: 62.6mb/s
Video:Format: HEVC
HDR: HDR10
Dolby Vision: P7.L6
Resolution: 3840x2160
Aspect Ratio: 16:9
Frame Rate: 23.976 (24000/1001) FPS
Bit Rate: 57.6mb/s
Audio:#1: English / MLP FBA 16-ch / 8ch / 4165kb/s / TrueHD Atmos 7.1
#2: English / AC-3 / 5.1ch / 640kb/s / AC-3 5.1
קידוד MKV
Size: 44.1 GiB
Overall Bit Rate: 37.3mb/s
Dolby Vision: P8.L6
Resolution: 3840x1608
Aspect Ratio: 2.40:1
Bit Rate: 32.2mb/s
Audio:#1: English / MLP FBA 16-ch / 8ch / 4165kb/s
#2: English / AC-3 / 5.1ch / 640kb/s
קידוד MP4:
General:Container: MPEG-4
Size: 19.9 GiB
Overall Bit Rate: 16.8mb/s
Bit Rate: 16.0mb/s
Audio:#1: English / E-AC-3 / 8ch / 768kb/s / E-AC-3 7.1
שים לב לירידה בנפח כתלות בפרמטרים כמו מספר רצועות הקול והביטרייט
למשל סרט פופלארי מאד, שמקודד ע"י קבוצות איכותיות, רימוקס
Size: 74 GiB
Overall Bit Rate: 62.6mb/s
Dolby Vision: P7.L6
Resolution: 3840x2160
Aspect Ratio: 16:9
Bit Rate: 57.6mb/s
Audio:#1: English / MLP FBA 16-ch / 8ch / 4165kb/s / TrueHD Atmos 7.1
#2: English / AC-3 / 5.1ch / 640kb/s / AC-3 5.1
קידוד MKV
Size: 44.1 GiB
Overall Bit Rate: 37.3mb/s
Dolby Vision: P8.L6
Bit Rate: 32.2mb/s
Audio:#1: English / MLP FBA 16-ch / 8ch / 4165kb/s
#2: English / AC-3 / 5.1ch / 640kb/s
קידוד MP4:
General:Container: MPEG-4
Size: 19.9 GiB
Overall Bit Rate: 16.8mb/s
Bit Rate: 16.0mb/s
Audio:#1: English / E-AC-3 / 8ch / 768kb/s / E-AC-3 7.1
שים לב לירידה בנפח כתלות בפרמטרים כמו מספר רצועות הקול והביטרייט
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
ריפ של בלו-ריי ייראה בד"כ יותר טוב מ-WEB-DL (מה גם שלא ראיתי בארץ WEB-DL אמיתי, זה כמעט תמיד WEBRip, כלומר עם כרטיס לכידת HDMI, שקצת פוגע באיכות).18/11/2024 11:32ndpp כתב: צדקת, רוב הסרטים הלא ישראליים שיש לי הם בmp4 ולא ידעתי שזה ממש מעט לאיכות טובה
סתם שאלה, איך זה הגיוני ששחרורים של סרטים ישראליים באיכות גבוה (1080p Web-dl) נראים יותר טוב מהסרטים האלו (לרוב ריפים מבלוריי באיכות 1080p מאתר שמתחיל בY ונגמר בS) אבל שוקלים שוקלים כמעט אותו הדבר? איך זה הגיוני שיש הבדל של שמים וארץ בין 2 הריפים? (הWEBDL באמת נראה כמו 1080p בזמן שהריפים האחרים נראים כמו 480p לעומתו) איך זה עובד?...
הסיבה שבלו ריי הוא באיכות יותר גבוהה היא שהוא בביטרייט הרבה יותר גבוה מסטרימינג. כמה? סרט בלו ריי באורך מלא באיכות מקורית יהיה לרוב בין 30 ל-40 ג'יגה. מן הסתם זה נחשב הרבה גם במונחים של היום, ואם תוריד יותר מידי כאלה אתה עלול לסתום גם דיסק שלם של NAS די מהר.
בד"כ מה שמורידים מאתרים זה קידוד מחדש של הסרט כדי להוריד את הגודל בלי לפגוע יותר מידי באיכות. לרוב ממירים אותו מפורמט H.264, שזה הקידוד של בלו-ריי, ל-HEVC או AV1, מה שמוריד את הגודל בסביב ה-50% בלי לפגוע באיכות בכלל (החסרון הוא שלא תהיה תמיכה בנגנים ישנים או מחשבים ממש ישנים), ואם מתפשרים טיפה על איכות אפשר לרדת עד גודל של סביב ה-8 ג'יגה בלי שתהיה פגיעה מורגשת לעין. זה עדיין יהיה לרוב יותר טוב מ-WEB-DL - בהנחה שמי שביצע את הקידוד עשה עבודה טובה (לדוגמה השתמש ב-2PASS).
כשמדובר בסרטים ישראלים לעומת זאת אתה כמעט תמיד נאלץ להסתפק ב-WEB-DL, כי לא זכור לי מתי בפעם האחרונה יצא סרט ישראלי בבלו-ריי או אפילו ב-DVD. אפילו תרגום לעברית בסרטי בלו-ריי זרים זה כבר נדיר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@ChinggisKhan
MP4 הרבה פחות גמיש. יש לו תאימות טובה יותר עם נגנים מסויימים.
למשל טלוויזיות ה-LG שלי לא יודעות לנגן DV מ-MKV אבל כן מ-MP4.
וגם אין שום הבדל בגודל, גודל הקובץ הסופי נקבע אך ורק לפי רצועות הוידאו ואודיו שהוא מכיל. (יש אולי איזה overhead קטנטן ל-MKV)
ברוב המקרים WEB-DL מגיעים כ-MP4, שזה קובץ שהורד ישירות משירותי הזרמה.
MP4 לא תומך בכלל ברצועות קול lossless למיטב זכרוני.
MP4 הרבה פחות גמיש. יש לו תאימות טובה יותר עם נגנים מסויימים.
למשל טלוויזיות ה-LG שלי לא יודעות לנגן DV מ-MKV אבל כן מ-MP4.
וגם אין שום הבדל בגודל, גודל הקובץ הסופי נקבע אך ורק לפי רצועות הוידאו ואודיו שהוא מכיל. (יש אולי איזה overhead קטנטן ל-MKV)
ברוב המקרים WEB-DL מגיעים כ-MP4, שזה קובץ שהורד ישירות משירותי הזרמה.
MP4 לא תומך בכלל ברצועות קול lossless למיטב זכרוני.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73211
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3153 פעמים
יש לי כמה שלי ששידרגתי לגדולים יותר, דבר איתי בפרטי ונסתדר.17/11/2024 12:59ndpp כתב: היי!
תודה!...
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

@TheCoolest
אני לא מכיר את זה. עברתי עכשיו על כמה טראקרים ליתר ביטחון ובכל המקרים הקבוצות המובילות (NTb, FLUX וגם שחרורי Scene) משחררות Web-DL ו-WebRIP ב-MKV.ברוב המקרים WEB-DL מגיעים כ-MP4, שזה קובץ שהורד ישירות משירותי הזרמה....
אתה צודק, טעות סופר, התכוונתי לכתוב MKV. בגלל ש-MP4 פחות גמיש אז יש לו תאימות טובה יותר (כי יש סטנדרט אחיד פחות או יותר).MP4 הרבה פחות גמיש. יש לו תאימות טובה יותר עם נגנים מסויימים....
הבעיה הגדולה היא נושא הכתוביות. אין היום שחרורים עם כתוביות ל-MP4 בקונטיינר.למשל טלוויזיות ה-LG שלי לא יודעות לנגן DV מ-MKV אבל כן מ-MP4....
תומך באפל אבל לא FLACMP4 לא תומך בכלל ברצועות קול lossless למיטב זכרוני....
אם לא ראית web-dl אמיתי בארץ אז כנראה שאתה לא נמצא באתרים הספציפיים שיש בהם web-dl אמיתי של דברים ישראליים19/11/2024 0:39NegativeIQ כתב: ריפ של בלו-ריי ייראה בד"כ יותר טוב מ-WEB-DL (מה גם שלא ראיתי בארץ WEB-DL אמיתי, זה כמעט תמיד WEBRip, כלומר עם כרטיס לכידת HDMI, שקצת פוגע באיכות).
הסיבה שבלו ריי הוא באיכות יותר גבוהה היא שהוא בביטרייט הרבה יותר גבוה מסטרימינג. כמה? סרט בלו ריי באורך מלא באיכות מקורית יהיה לרוב בין 30 ל-40 ג'יגה. מן הסתם זה נחשב הרבה גם במונחים של היום, ואם תוריד יותר מידי כאלה אתה עלול לסתום גם דיסק שלם של NAS די מהר.
בד"כ מה שמורידים מאתרים זה קידוד מחדש של הסרט כדי להוריד את הגודל בלי לפגוע יותר מידי באיכות. לרוב ממירים אותו מפורמט H.264, שזה הקידוד של בלו-ריי, ל-HEVC או AV1, מה שמוריד את הגודל בסביב ה-50% בלי לפגוע באיכות בכלל (החסרון הוא שלא תהיה תמיכה בנגנים ישנים או מחשבים ממש ישנים), ואם מתפשרים טיפה על איכות אפשר לרדת עד גודל של סביב ה-8 ג'יגה בלי שתהיה פגיעה מורגשת לעין. זה עדיין יהיה לרוב יותר טוב מ-WEB-DL - בהנחה שמי שביצע את הקידוד עשה עבודה טובה (לדוגמה השתמש ב-2PASS).
כשמדובר בסרטים ישראלים לעומת זאת אתה כמעט תמיד נאלץ להסתפק ב-WEB-DL, כי לא זכור לי מתי בפעם האחרונה יצא סרט ישראלי בבלו-ריי או אפילו ב-DVD. אפילו תרגום לעברית בסרטי בלו-ריי זרים זה כבר נדיר....
והריפים מבלוריי שעליהם דיברתי הם מאתר ספציפי שהדגש בו הוא גודל הקובץ ולכן הייתי מופתע מההבדל באיכות בין קובץ web-dl לבין ריפ של בלוריי ששניהם שוקלים כמעט אותו הדבר והרזולוציה של שניהם היא 1080
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

אבל על מה השתוממות ? בפרק של סדרה ארוכה יש 50 דקות וסרט קצר 90 דקות.. אם גודל הקובץ של שניהם זהה הרי שזה צריך לבוא על חשבון משהו
סליחה שאני מקפיץ את השרשור אבל מצאתי בארץ חנות (פלונטר) שמוכרת כונן 1tb ב91 שקל
https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?s ... 9&lang=heb
הכונן הזה יכול להתאים לצרכים שלי? אשמח לחוות דעת מכם
https://www.plonter.co.il/detail.tmpl?s ... 9&lang=heb
הכונן הזה יכול להתאים לצרכים שלי? אשמח לחוות דעת מכם
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא הבנתי. חיפשת כוננים בין 6 ל-10 טרה. איך קשור כונן 1 טרה?
בגלל כל מיני סיבות אישיות, אין לי את התקציב לכוננים בנפח שרציתי אבל אני עדיין צריך כוננים אז חיפשתי כוננים עם נפח יותר נמוך....
וזו האופציה הכי זולה שמצאתי שיכולה לתאים לתקציב שלי
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
סביר להניח שזה יעבוד, אבל בגלל שמדובר בדיסק OEM של לנובו תוודא מול החנות לפני הקניה.