מחשב נייד חדש עם אפשרות גיימינג
-
שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4806
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 948 פעמים
- קיבל תודות: 302 פעמים
הגיע זמן להחליף נייד. רוצה לפתוח לי את האפשרות לגיימינג, ולא כל כך מכיר את התחום.
אני מחפש אפשרות למשחקים פשוטים יחסית כמו Age of Ampires (I,II,III) ומשחקי Total War. אני פחות מכיר משחקי דמויות/תפקדים, יותר מתעניין באסטרטגיה.
אני רואה שברוב הניידים החדשים יש כרטיס מסך מובנה Iris Xe. לעומת מחשב עם מפרט זהה בתוספת כרטיס מסך לדוגמה: RTX-3050, אשר מוסיף כ 1000 עד 1500 ש"ח למחיר.
השאלה אם צריך לדרישות שלי להשקיע את ההפרש? או Iris Xe יספיק למשחקים אלו?
תודה מראש, שי
אני מחפש אפשרות למשחקים פשוטים יחסית כמו Age of Ampires (I,II,III) ומשחקי Total War. אני פחות מכיר משחקי דמויות/תפקדים, יותר מתעניין באסטרטגיה.
אני רואה שברוב הניידים החדשים יש כרטיס מסך מובנה Iris Xe. לעומת מחשב עם מפרט זהה בתוספת כרטיס מסך לדוגמה: RTX-3050, אשר מוסיף כ 1000 עד 1500 ש"ח למחיר.
השאלה אם צריך לדרישות שלי להשקיע את ההפרש? או Iris Xe יספיק למשחקים אלו?
תודה מראש, שי
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1312
- נתן תודות: 69 פעמים
- קיבל תודות: 162 פעמים
אתה צריך כרטיס מסך ייעודי. מחשבים ניידים לגיימינג בנויים אחרת. יש להם יכולת קירור הרבה יותר טובה.
יש את הכרטיס RTX 4050 שהוא יותר עדכני.
יש את הכרטיס RTX 4050 שהוא יותר עדכני.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
-
שי-כ
- חבר מביא חבר

זה חלק מהשאלה......
אין לי בעיה להשקיע 4.5K +/- אבל אם אני לא צריך ויכול לרכוש את אותו מפרט עם כרטיס מסך מובנה ב 2.5-3K אז עדיף.
לגבי גודל מסך, אם אפשר 16" עדיף. ראיתי כמה מציאות במחיר שציינתי עם 17.3". אין לי בעיה גם עם זה.
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
גודל מסך כזה יחד עם כרטיס מסך ייעודי בתקציב שציינת יהיה בעייתי למצוא. אתה יכול ללכת על 15.6 אינץ' עם כרטיס מסך RTX 4050 שיריץ לך את המשחקים שאתה רוצה לשחק בלי בעיה. יכול להיות שעם כרטיס מסך מובנה תצטרך להתפשר על ההגדרות הגרפיות.
https://ksp.co.il/web/item/339641
https://ksp.co.il/web/item/339641
-
שי-כ
- חבר מביא חבר

גם במשחקים שציינתי?14/11/2024 19:49toxin כתב: יכול להיות שעם כרטיס מסך מובנה תצטרך להתפשר על ההגדרות הגרפיות.
https://ksp.co.il/web/item/339641...
תודה
- toxin
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9355
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 742 פעמים
https://technical.city/en/system-requir ... ve-edition
עדיף שלמחשב יהיה לפחות 16GB של זיכרון ראם. יעזור מאוד במשחקים.
עדיף שלמחשב יהיה לפחות 16GB של זיכרון ראם. יעזור מאוד במשחקים.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

המחשב הנייד Asus TUF Gaming A15 שהוצע כאן מגיע רק עם 8GB זיכרון שזה בעייתי לגיימינג והמסך שלו עם בהירות יחסית חלשה.
יש את הנייד הזה שכמו שביקשת מגיע עם מסך בגודל 16 אינטץ':
Asus VivoBook 16X K3605VU
כדי לבדוק האם המשחק יעבוד טוב, תרשום בגוגל את שם המשחק + שם הכרטיס מסך. ובביקורות שתמצא תחפש כמה FPS מופיע. מעל 60FPS בהגדרות שאתה רוצה (בינוני, גבוה וכו').
אחר כך צריך לבדוק ברשת על דגם הנייד הספציפי, זה קצת עבודת מחקר לפני שקונים. איך הוא בעומס, מה אומרים עליו בביקורות וכו'.
למשל, נניח ויש את דגם הכרטיס מסך שאתה רוצה, זה לא אומר שהיצרנית של הנייד נותנת לחומרה את המעטפת התרמית שהרכיב צריך. כלומר, מערכת הקירור יכולה להגביל את הביצועים של הנייד.
אגב, הניידים שהוצעו עד כה מגיעים כולם ללא מערכת הפעלה. זה אומר שאתה צריך להתקין לבד עם Disk on Key, להוריד ולהתקין דרייברים מאתר היצרן ולרכוש קוד אקטיבציה.
כדי לבדוק האם המשחק יעבוד טוב, תרשום בגוגל את שם המשחק + שם הכרטיס מסך. ובביקורות שתמצא תחפש כמה FPS מופיע. מעל 60FPS בהגדרות שאתה רוצה (בינוני, גבוה וכו').
אחר כך צריך לבדוק ברשת על דגם הנייד הספציפי, זה קצת עבודת מחקר לפני שקונים. איך הוא בעומס, מה אומרים עליו בביקורות וכו'.
למשל, נניח ויש את דגם הכרטיס מסך שאתה רוצה, זה לא אומר שהיצרנית של הנייד נותנת לחומרה את המעטפת התרמית שהרכיב צריך. כלומר, מערכת הקירור יכולה להגביל את הביצועים של הנייד.
אגב, הניידים שהוצעו עד כה מגיעים כולם ללא מערכת הפעלה. זה אומר שאתה צריך להתקין לבד עם Disk on Key, להוריד ולהתקין דרייברים מאתר היצרן ולרכוש קוד אקטיבציה.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
-
שי-כ
- חבר מביא חבר

המחשב הזה של Vivobook כן מומלץ? קיבלתי הצעת מחיר טובה עבורו.15/11/2024 14:11Jabberwock כתב: המחשב הנייד Asus TUF Gaming A15 שהוצע כאן מגיע רק עם 8GB זיכרון שזה בעייתי לגיימינג והמסך שלו עם בהירות יחסית חלשה.
אגב, הניידים שהוצעו עד כה מגיעים כולם ללא מערכת הפעלה. זה אומר שאתה צריך להתקין לבד עם Disk on Key, להוריד ולהתקין דרייברים מאתר היצרן ולרכוש קוד אקטיבציה....
הוא קצת דק למחשב גיימינג. מקווה שאין לו בעיית התחממות.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

מבדיקה קצרה ברשת עליו, באופן כללי, הוא לא ממותג כמחשב גיימינג. אלא נייד לעריכת וידאו....
לפי היצרן, מעטפת החום שלו מסוגלת לקרר עד 70W של תפוקת חום מעבד+כרטיס מסך.
מביקורת אחת שמצאתי עליו ביוטיוב ממליצים עליו, אבל מציינים שחייבים להשאיר אותו מחובר למטען לקבלת ביצועים מיטביים במשחקים, כנ"ל גם בתוכנת עריכת הוידאו.
הייתי לוקח משהו כזה, נראה שמתאים לצרכים ויצא כ 3600 ש"ח.
שווה אולי בכל מקרה לחכות שבוע לבלק פריידיי ולראות אילו הנחות יהיו
https://www.amazon.com/i7-13620H-Proces ... r=1-1&th=1
שווה אולי בכל מקרה לחכות שבוע לבלק פריידיי ולראות אילו הנחות יהיו
https://www.amazon.com/i7-13620H-Proces ... r=1-1&th=1