העברת CD למחשב וניהולם
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
שני הסנט שלי:
מדיה שמורה על דיסק USB
הדיסק מחובר נגן של שיאומי MiBox
השיאומי מחובר ב-HDMI לרסיבר קולנוע ביתי
קודי (וגם VLC) על השיאומי מנגן כל דבר שיש בדיסק בכל פורמט שנשמור.
(ויש על הנגן גם שירותי סטרימינג כמו ספוטיפיי ואחרים)
החיסרון בשיטה הזאת הוא הצורך לחבר לרסיבר קולנוע או לטלויזיה. מי שרוצה פתרון למוסיקה דו ערוצית בלי חיבור לטלויזיה / רסיבר ק"ב יצטך פתרון אחר.
מדיה שמורה על דיסק USB
החיסרון בשיטה הזאת הוא הצורך לחבר לרסיבר קולנוע או לטלויזיה. מי שרוצה פתרון למוסיקה דו ערוצית בלי חיבור לטלויזיה / רסיבר ק"ב יצטך פתרון אחר.
תודה30/10/2024 13:39בור_ועם_הספר כתב: שני הסנט שלי:
מדיה שמורה על דיסק USB
החיסרון בשיטה הזאת הוא הצורך לחבר לרסיבר קולנוע או לטלויזיה. מי שרוצה פתרון למוסיקה דו ערוצית בלי חיבור לטלויזיה / רסיבר ק"ב יצטך פתרון אחר....
אבל אני כנראה אשתמש ב Plex מהטלויזיה גם למוסיקה. ההצעה של עודד למעלה לכבות את התמונה בטלויזיה ולהשאיר רק את הקול עובדת יפה.
מסתבר שניתן להגיע לזה בקלות על ידי לחיצה על לחצן המיקרופון בשלט ולהגיד "Picture Off" (והחזרת התמונה על ידי לחיצה קצרה על כל כפתור בשלט למעט הווליום או ההדלקה/כיבוי).
נשמע כמו פיתרון יפה וכמעט אלגנטי, אלא שפה ה OCD הלא קיים שלי מרים ראש ושואל את עצמו (ואותך): האם טלוויזיה עילית של סמסונג בגודל 85 אינץ' היא נגן המוזיקה הנכון? אולי יש פיתרון יותר קומפקטי ואלגנטי שלא מערב טלוויזיה?30/10/2024 14:54yari כתב: תודה
אבל אני כנראה אשתמש ב Plex מהטלויזיה גם למוסיקה. ההצעה של עודד למעלה לכבות את התמונה בטלוויזיה ולהשאיר רק את הקול עובדת יפה.
מסתבר שניתן להגיע לזה בקלות על ידי לחיצה על לחצן המיקרופון בשלט ולהגיד "Picture Off" (והחזרת התמונה על ידי לחיצה קצרה על כל כפתור בשלט למעט הווליום או ההדלקה/כיבוי)....
אני יכול לחשוב על שתי חלופות שלכל הפחות תדע שהן קיימות:
1. לגוגל היה פעם סטרימר קומפקטי וחמוד בשם Chromecast Audio. יש לי יחידה אחת שמשמשת אותי בחדר השינה. מחברים לרסיבר/רמקולים מוגברים, עושים cast מאפליקציית ה plexamp ורואים ישועות. עכשיו- המפגרים האלה הפסיקו את יצור הסטרימר הזה לפני כמה שנים, אבל באיביי מוכרים יחידות יד שניה במחירים שבין 400 ל 500 ש"ח (כולל משלוח) וזאת אופציה שכדאי לחשוב עליה
2. החלפת הרסיבר של מערכת השמע שלך, שאנחנו לא יודעים עליה כלום. זה לא יהיה הכי זול בעולם (גם בהתחשב בקצת כסף שתקבל ממכירת הרסיבר הישן), אבל יכול להיות שרסיבר שתומך בהזרמה או ב cast יהיה, כאמור, אלגנטי יותר
החלפת הרסיבר שלי כרגע לא מתוכננת.30/10/2024 15:14oren29at כתב: נשמע כמו פיתרון יפה וכמעט אלגנטי, אלא שפה ה OCD הלא קיים שלי מרים ראש ושואל את עצמו (ואותך): האם טלוויזיה עילית של סמסונג בגודל 85 אינץ' היא נגן המוזיקה הנכון? אולי יש פיתרון יותר קומפקטי ואלגנטי שלא מערב טלוויזיה?
אני יכול לחשוב על שתי חלופות שלכל הפחות תדע שהן קיימות:
1. לגוגל היה פעם סטרימר קומפקטי וחמוד בשם Chromecast Audio. יש לי יחידה אחת שמשמשת אותי בחדר השינה. מחברים לרסיבר/רמקולים מוגברים, עושים cast מאפליקציית ה plexamp ורואים ישועות. עכשיו- המפגרים האלה הפסיקו את יצור הסטרימר הזה לפני כמה שנים, אבל באיביי מוכרים יחידות יד שניה במחירים שבין 400 ל 500 ש"ח (כולל משלוח) וזאת אופציה שכדאי לחשוב עליה
2. החלפת הרסיבר של מערכת השמע שלך, שאנחנו לא יודעים עליה כלום. זה לא יהיה הכי זול בעולם (גם בהתחשב בקצת כסף שתקבל ממכירת הרסיבר הישן), אבל יכול להיות שרסיבר שתומך בהזרמה או ב cast יהיה, כאמור, אלגנטי יותר...
אבל מה שכתבת ב 1 נראה גם מעניין. לפי מה שקראתי ה wiim pro או ה pro plus הוא תחליף טוב ל chromecast audio ? האם זה נכון ?
על פניו כן. יש השוואה בין ה pro plus ל ultra שהזכרת מוקדם יותר בשרשור כאן:
https://www.crutchfield.com/S-bThnoEbKhAG/compare_399WIIMPPL_399WMULTRA/WiiM-Pro-Plus-vs-WiiM-Ultra.html
מעבר ל DAC המשופר ב Ultra, שלדעתי נועד לתת הרגשה טובה לרוכש בכל הקשור לסכום ששילם, החיסרון היחיד ב pro plus הוא היעדר כניסת USB לחיבור כונן (מה שיכול היה לאפשר לסגור מעגל מדיה-סטרימינג בלי להזדקק לרכיב נוסף מסוג מחשב), אם כי נראה לי שאצלך זה לא רלבנטי. כמו שכתבתי בתגובה קודמת יותר, השימוש באקו סיסטם של Wiim נראה אטרקטיבי יותר ויותר לנוכח השת"פ שלהם עם חברת הרמקולים Audio Pro, כלומר: ניתן יהיה בהמשך לקנות רמקולים של Audio Pro שעובדים עם האפליקציה של Wiim ולהשתמש בהם בכל הבית (ובעתיד אולי גם עם רמקול נייד). ראיתי שה pro plus נמכר בכ 1000 ש"ח בחנויות, שזה מחיר סביר בהחלט למה שנראה כמו אולר שוויצרי של סטרימרים
https://www.crutchfield.com/S-bThnoEbKhAG/compare_399WIIMPPL_399WMULTRA/WiiM-Pro-Plus-vs-WiiM-Ultra.html
מעבר ל DAC המשופר ב Ultra, שלדעתי נועד לתת הרגשה טובה לרוכש בכל הקשור לסכום ששילם, החיסרון היחיד ב pro plus הוא היעדר כניסת USB לחיבור כונן (מה שיכול היה לאפשר לסגור מעגל מדיה-סטרימינג בלי להזדקק לרכיב נוסף מסוג מחשב), אם כי נראה לי שאצלך זה לא רלבנטי. כמו שכתבתי בתגובה קודמת יותר, השימוש באקו סיסטם של Wiim נראה אטרקטיבי יותר ויותר לנוכח השת"פ שלהם עם חברת הרמקולים Audio Pro, כלומר: ניתן יהיה בהמשך לקנות רמקולים של Audio Pro שעובדים עם האפליקציה של Wiim ולהשתמש בהם בכל הבית (ובעתיד אולי גם עם רמקול נייד). ראיתי שה pro plus נמכר בכ 1000 ש"ח בחנויות, שזה מחיר סביר בהחלט למה שנראה כמו אולר שוויצרי של סטרימרים
בסיכומו של דבר מוצא חן בעיני להשתמש בטבלט שלי, עם תוכנת PlexAmp, להשמעת המוסיקה במערכת הביתית שלי. זו בדיוק תוכנה כמו שרציתי.
אבל לפני שאני משקיע כ 1000 שח ב WiiM Pro Plus אשמח אם מישהו כאן יסביר לי איך אחבר את הטבלט שלי, עם תוכנת PlexAmp, אליו.
אני שואל כי אני מבולבל מכל מה שקראתי באינטרנט.
הטבלט שלי הוא +Galaxy Tab S7 בן 4 שנים. אני לא יודע אם זה קשור בכלל אבל לתוכנת ה Smart View שלו אין תמיכה ב Chromecast. (בטלפון החכם שלי, S22 Ultra, יש ב Smart View תמיכה ב Chromecast)
האם יש לזה חשיבות לעניין ?
אשמח לקבל הסבר מפורט.
תודה רבה
אבל לפני שאני משקיע כ 1000 שח ב WiiM Pro Plus אשמח אם מישהו כאן יסביר לי איך אחבר את הטבלט שלי, עם תוכנת PlexAmp, אליו.
אני שואל כי אני מבולבל מכל מה שקראתי באינטרנט.
הטבלט שלי הוא +Galaxy Tab S7 בן 4 שנים. אני לא יודע אם זה קשור בכלל אבל לתוכנת ה Smart View שלו אין תמיכה ב Chromecast. (בטלפון החכם שלי, S22 Ultra, יש ב Smart View תמיכה ב Chromecast)
האם יש לזה חשיבות לעניין ?
אשמח לקבל הסבר מפורט.
תודה רבה
אני לא חושב שזה קשור ל Wiim pro plus אלא לטאבלט. תבדוק אם ב plexamp שעל הטאבלט יש את הכפתור של ה cast (הפריסה של האפליקציה על הטאבלט עשויה להיות שונה מזאת שעל הטלפון, הכפתור יתכן ומסתובב איפשהו ולא במקום שאתה מצפה למצוא אותו. אין לי טאבלט אז אני לא יכול לסייע כאן). אם הכפתור קיים אז תוכל לעשות cast לטלוויזיה וזה הכי ניסוי על יבש שיש. לחילופין, אולי תוכל להתקשר עם חנות כלשהי שמוכרת את ה pro plus, לבוא אליהם עם הטאבלט, להתחבר לרשת שלהם, ולבדוק אם העסק עובד. זה הכי ניסוי על רטוב שיש 
גם בטבלט וגם בטלפון, באפליקציה Plexamp יש את הכפתור של ה Cast. בשניהם, כשאני לוחץ עליו, מופיע ברשימת ה Players רק המכשיר עצמו (This Device - Android) . הטלויזיה לא מופיעה שם ולכן לא יכול לעשות Cast לטלויזיה.31/10/2024 8:23oren29at כתב: אני לא חושב שזה קשור ל Wiim pro plus אלא לטאבלט. תבדוק אם ב plexamp שעל הטאבלט יש את הכפתור של ה cast (הפריסה של האפליקציה על הטאבלט עשויה להיות שונה מזאת שעל הטלפון, הכפתור יתכן ומסתובב איפשהו ולא במקום שאתה מצפה למצוא אותו. אין לי טאבלט אז אני לא יכול לסייע כאן). אם הכפתור קיים אז תוכל לעשות cast לטלוויזיה וזה הכי ניסוי על יבש שיש. לחילופין, אולי תוכל להתקשר עם חנות כלשהי שמוכרת את ה pro plus, לבוא אליהם עם הטאבלט, להתחבר לרשת שלהם, ולבדוק אם העסק עובד. זה הכי ניסוי על רטוב שיש
...
לגבי בדיקה בחנות. אחפש חנויות שיש להם WiiM Pro Plus להדגמה. (אשמח להמלצה על חנות בסביבת רמת השרון (בשעתו היתה העולם הדיגיטלי של עמיחי אבל היא כבר לא קיימת )).
תודה
זה מוזר. הטלוויזיה שלך מחוברת לאותה רשת כמו זו שהטלפון או הטאבלט מחוברים אליה?
אצלי אני רואה מהפלקס בטלפון גם את הקליינט של הטלוויזיה (LG מודל 2021) וגם את הקליינט של אפל טי וי.
רואים גם איזה רמקול חכם שנמצא אצל שכן כלשהו, כך שפלקס כנראה מחפש גם ב-bluetooth.
אצלי אני רואה מהפלקס בטלפון גם את הקליינט של הטלוויזיה (LG מודל 2021) וגם את הקליינט של אפל טי וי.
רואים גם איזה רמקול חכם שנמצא אצל שכן כלשהו, כך שפלקס כנראה מחפש גם ב-bluetooth.
הטלויזיה ( סמסונג QN90D) והטלפון והטבלט מחוברים לאותה רשת. הטלויזיה בכבל אטרנט ולא ב Wifi.01/11/2024 14:21odedee כתב: זה מוזר. הטלוויזיה שלך מחוברת לאותה רשת כמו זו שהטלפון או הטאבלט מחוברים אליה?
רואים גם איזה רמקול חכם שנמצא אצל שכן כלשהו, כך שפלקס כנראה מחפש גם ב-bluetooth....
חשבתי שאולי זה קשור לחיבור בכבל אז חיברתי את הטלויזיה הזו לרשת הזו ב WIFI ועדיין ה PlexAmp לא מזהה אותה.
בדקתי בעוד 2 טלויזיות של סמסונג (CU7100 QN90A) שחיברתי אותן לאותה רשת WIFI. ה PlexAmp לא מזהה אותן.
כשאני מפעיל את ה PlexAmp גם בטלפון וגם בטבלט רואים בכל אחד את השני.
אז בדקתי בטלויזיה אחרת (TCL (אנדרואיד TV)) שחיברתי אותה לאותה רשת WiFi ושם זה עובד בסדר.
האם זה אומר שטלויזיות של סמסונג לא תומכות ב Chromecast או מה שזה לא יהיה ?
בכל מקרה (לאור יכולת ההתחברת לטלויזיה של TCL) נראה שהטבלט שלי כנראה כן עובד טוב עם Cast מה PlexAmp.
עברתי על כל השרשור ואני מתקשה להבין למה אתה מסתבך בכל מיני אופציות של מכשירים ישנים כאשר באותו סכום - כ 500 ש"ח אתה מתקין Raspberry Pi עם תוכנת Volumio
5 דקות התקנה ועוד 5 דקות הגדרות - מחבר עם כבל HDMI ישירות מה - Raspberry Pi למגבר והכל עובד.
אם תרצה תוסיף DAC מאליאקספרס בעוד 60 שקל ואז תוכל לחבר עם כבל RCA במקום HDMI.
מכיוון שה - Raspberry Pi מתחבר לרשת אתה מתחבר אליו מהטבלט דרך הדפדפן ושולט עליו שליטה מהירה - לא צריך Chromecast וכל מיני שטויות כאלה.
כמובן שיש ל Volumio נגנים חיצוניים אבל זה רק אם מתחשק לך לשלם אלפי שקלים.
מציע לך להכנס לאתר שלהם ולראות יש גרסה ל PC וגרסה ל- Raspberry Piממליץ לך לשחק עם זה קצת ותבין לבד את היתרונות
volumio.com
היו לי את אותם התלבטויות כמוך וברגע שהתקנתי (לפני חודשיים בלבד) הבנתי כמה זה נוח
בהצלחה
בני
5 דקות התקנה ועוד 5 דקות הגדרות - מחבר עם כבל HDMI ישירות מה - Raspberry Pi למגבר והכל עובד.
אם תרצה תוסיף DAC מאליאקספרס בעוד 60 שקל ואז תוכל לחבר עם כבל RCA במקום HDMI.
מכיוון שה - Raspberry Pi מתחבר לרשת אתה מתחבר אליו מהטבלט דרך הדפדפן ושולט עליו שליטה מהירה - לא צריך Chromecast וכל מיני שטויות כאלה.
כמובן שיש ל Volumio נגנים חיצוניים אבל זה רק אם מתחשק לך לשלם אלפי שקלים.
מציע לך להכנס לאתר שלהם ולראות יש גרסה ל PC וגרסה ל- Raspberry Piממליץ לך לשחק עם זה קצת ותבין לבד את היתרונות
volumio.com
היו לי את אותם התלבטויות כמוך וברגע שהתקנתי (לפני חודשיים בלבד) הבנתי כמה זה נוח
בהצלחה
בני
זה ממש לא קשור ל-chromecast.
פלקס לא שולח את המדיה מהנייד אל הטלוויזיה אלא שולח פקודות לאפליקציה על הטלוויזיה לנגן את המדיה. זה הרבה יותר יעיל מבחינת העמסה על הרשת.
אולי זו באמת בעיה רק של הקליינט על טלוויזיות סמסונג. מציע לך לחפש בפורומים של פלקס, אולי זו בעיה מוכרת (ואולי יש לה פתרון) ואם לא, פתח הודעה בנושא.
https://forums.plex.tv/c/plex-players/smart-tvs/120
פלקס לא שולח את המדיה מהנייד אל הטלוויזיה אלא שולח פקודות לאפליקציה על הטלוויזיה לנגן את המדיה. זה הרבה יותר יעיל מבחינת העמסה על הרשת.
אולי זו באמת בעיה רק של הקליינט על טלוויזיות סמסונג. מציע לך לחפש בפורומים של פלקס, אולי זו בעיה מוכרת (ואולי יש לה פתרון) ואם לא, פתח הודעה בנושא.
https://forums.plex.tv/c/plex-players/smart-tvs/120
ממש לא חשוב לי לחבר את ה PlexAmp לטלויזיה. זה היה ניסוי לראות עם הטבלט שלי עובד עם ה PlexAmp. ברגע שהוא עבד מול טלויזיה אחת אני מניח שזה בסדר.02/11/2024 12:32odedee כתב: זה ממש לא קשור ל-chromecast.
https://forums.plex.tv/c/plex-players/smart-tvs/120...
בכל אופן, העניין עורר את סקרנותי, אולי אשאל בפורום שהצעת.
תודה.
אם יורשה לי: התחזוקה של RPi עלולה להיות בעייתית. כרטיס הזיכרון שמכיל את מערכת ההפעלה עלול לקרוס מפעם לפעם ואז צריך אחד חדש. אם לא הכנת גיבוי של ה OS ושמרת במחשב (וזה אומר שכל פעם שתשנה הגדרות אז צריך להכין גיבוי כזה) אז חזרת למשבצת מס' של הקינפוג01/11/2024 17:18contact64 כתב: עברתי על כל השרשור ואני מתקשה להבין למה אתה מסתבך בכל מיני אופציות של מכשירים ישנים כאשר באותו סכום - כ 500 ש"ח אתה מתקין Raspberry Pi עם תוכנת Volumio
...
אם חלילה משתנות הגדרות הרשת, או שקונים ראוטר חדש, או שסתם הפסקת חשמל משבשת הכל אז צריך להגדיר מחדש ב RPi. אם ממשק הרשת לא עובד אז צריך להיכנס למחשב באמצעות SSH. אלה דברים שנשמעים טריוויאליים למי שמכיר טיפה (אני לא הבנתי כלום בלינוקס בזמנו ולמדתי עקב בצד אגודל) אבל למי שלא מכיר זאת חוויה מפוקפקת מאד
מצד אחד 500 ש"ח ל RPi+ Volumio. מצד שני 1000 ש"ח ל Wiim Pro plus. זמן זה כסף אמר מי שאמר, וגם אמינות זה כסף