כעקרון גם תקופת האחריו של היבוא הרשמי ירדה לשנה אחת בלבד כברירת מחדל אבל ניתן להאריך ל 3 שנים בתוספת תשלום של כ 100 שח לשנה.
התקבלה בנתיים תשובה רשמית מדנון. אני לא יכול לפרס אותה כי זו התקשרות פנימית מול היבואן, אבל הם אמרו שאכן מודעים לתופעה שלדעתם דיי נדירה שמשפיעה רק על מס מצוצמם של מכשירים מאותו תאריך ייצור (12-2022) וזה נוגע ל X4800H וגם ל C40. אני משום מה נפלתי על שני מכשירים אם אותה הבעיה ככל הנראה כי הם נבדלים בספרה אחת בסריאלי אז שניהם כנראה עברו את אותה "בעיה" שגרמה לזה.
הם אכן אשרו שזה השדה המגנטי החזק בזמן ההדלקה של השנאי בשל זרמי inrush שמושך חזק את לוחית המגן שמהווה גם בידוד אלקטרומגנטי (כלוב פארדי). ככל הנראה לטענתם, הלוחית שמסומנת בתמונות, אינה מחוזרת טוב או שהמבודדים של הברגים שמחזיקים אותה נמעכו או זזו ולכן יש וויברציה.
הם המליצו לפתוח את המכשיר ולבדוק את יציבות הלוחית ולחזק בהאם. אניכמובן לא מוכן לקבל מכשיר עם טיפולים, ולכן מנסה להתעקש על החלפה למכשיר מתאריך ייצור שונה, רק הבעיה שאין כזה בארץ וזה מצריך הלחלטה של מנהל מותג בכיר שנמצא כרגע בחול.
אני אפילו מוכן להחזיר את המכשיר עכשיו ולהמתין גם חצי שנה בלי רסיבר עד שיגיע מלאי חדש ואפילו הצעתי לשלם את עלות השילוח, רק כדי שאהיה בראש שקט
יכולתי לרכוש את הרסיבר מיבוא מקבילי באילת ולחסוך 3000 שח אבל כדי להבטיח שאקבל מכשיר לא מצאריך יצור ראשוני וללא חשד למחודש\עודפים, המתנתי שנתיים ורכשתי מיבוא רשמי וזאת לאחר שנאמר לי שמדובר במשלוח חדש שהגיע לפני חודשיים בלבד.
בסוף מתברר שגם משלוח חדש לארץ יכול להיות של עודפים שישבו שנתיים במחסנים. בכל אירופה נמכרים רק מכשירים משנת ייצור 2024. בארץ אני מניח בגלל חוסר תנועה ושיקולים כלכליים של להעדיף לרכוש כמות גדולה במבצע, עד שהמלאי יאזל לוקח זמן. כנראה שההיתי צריך להמתיך עד שה X4900H יצא ואז לרכוש את ה 4800.
שוב, אין לי טענות לרועי, וגם למנהל המעבדה של סיריות, חיים, עושה הכל כדי לעזור. אבל בגלל שהמכשיר הוחלף פעם וזה לא עזר לצערי, ובגלל שאין בארץ מכשירים מתאריך אחר, זה לא פשוט. אני מניח שאם רק יחלחפו ל מכשיר מ 2022 אבל עם פער של 10 מקומות בסריאלי, הוא יהיה ללא הרעש, כידנון בעצמם אמרו שלא כל המכשירים מ 2022 עם הרעש הזה, אלא רק כמות מאד מוגבלת וכנראה נפלתי על שניים בסרייה הזאת מחוסר מזל...
עובדה שיש כאן אנשים עם מכשירים מאותה שנת ייצור ללא הרעש כמו למשל ויקטור.
בתמונה אפשר לראות את הלוחית בדנון ובמרנץ המקבילים. אגב לאחר כיול של ה X4800H ועוד עם המקרופון של ה 4400 ו 5 נקודות, בהחלט שומעים מעוצה ויותר טוב מה 4400 בזכות התמיכה בהפרדת הסאבים והשימוש ב EVO החדש שמנצל זאת לטובת שיפור הבאסים. יה לי חבל להפרש ממנו שוב ולחזור ל 4400...