התייעצות לגבי רמקולים front height
-
yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
יש לי מערכת atmos עם רמקולים front height של morel sp1 התלויים בפינות הסלון ויורים בזווית למרכז החדר.
המיקום לא אופטימלי מכיוון שהמפתח קצת רחב.
הרמקולים לא מסוגלים להתמודד עם תדרים נמוכים, אבל מצד שני תדרים נמוכים פחות "כיווניים" ואולי זה לא משנה.
הבעיה היא שבהרבה מקרים לא ממש מורגש ה atmos.
האם זוג bookshelf קטנים ישפרו את החוויה?
האם יש משמעות לתצורת חיבור ה tweater woofer בין bipole dipole?
יתר הרמקולים של Klipsch משודכים ל Marantz 5013 והמערכת עברה כולל.
על פניו אני משער שהסיבה היא שאין ממש תוכן atmos איכותי.
אשמח לדעות נוספות
המיקום לא אופטימלי מכיוון שהמפתח קצת רחב.
הרמקולים לא מסוגלים להתמודד עם תדרים נמוכים, אבל מצד שני תדרים נמוכים פחות "כיווניים" ואולי זה לא משנה.
הבעיה היא שבהרבה מקרים לא ממש מורגש ה atmos.
האם זוג bookshelf קטנים ישפרו את החוויה?
האם יש משמעות לתצורת חיבור ה tweater woofer בין bipole dipole?
יתר הרמקולים של Klipsch משודכים ל Marantz 5013 והמערכת עברה כולל.
על פניו אני משער שהסיבה היא שאין ממש תוכן atmos איכותי.
אשמח לדעות נוספות
תמיד תהיה עדיפות לזוג מדפיים. שים לב שאתה עם קליפשים שופריים עם נצילות גבוהה ושמת רמקול שונה בתכלית בתור אטמוס מכל מיני סיבות (הכיול לא יעשה את המורל שיישמע כמו הקליפש ובטח לא ההיפך ולא יעזור כלום), המורל 87DB שזה כ - 10DB נמוך יותר מכל שאר הרמקולים שלך (למה?!) וזה בכלל סטאליט (מוגבל) עם גוון צליל שונה לחלוטין מכל השאר, בנוסף מערכת הכיול משנה לך את הווליומים של הכל כנראה מנחיתה הכל בשביל לכפר על הנצילות הנמוכה של האטמוסים כדיי שאיכשהו יתוכל לשמוע מהם משהו שזה כשלעצמו מגביל לך הכל, תשים זוג מדף נציל עם אופי דומה אתה תאמר וואו! להוכחה לכך תחבר את הקדמי בתור אטמוס ותאמר אם יש הבדל. אם לא יהיה הבדל הרווחת ואל תשנה כלום, תהנה.
חווית אטמוס קודם כל מן הסתם מושפעת מהמקור. לפעמים הכותר מתפאר באטמוס אבל בפועל - כמה נפיחות חלשות ואתה דופק את הראש בקיר
נכון שיש היום כבר סרטים עם אטמוס מורגש מאוד , לדוגמא הסרט השני שיצא ל " מקום שקט ".
כדי להינות מאטמוס שם המשחק זה המיקום של הרמקולים. אם אתה מצפה שפינות התקרה בקבימינט אתה תרגיש אותו בספה היכן שאתה צופה. אז לא.
תוסיף לזה רמקול סטליט קטנצ'יק לעומת הקליפשים שלך והתוצאה בהתאם.
ממליץ לך לקרוא ולצפות בהמלצות ברשת איך מתקינים אטמוס בתקרה בדגש על זויות נכונות ביחס למיקום ישיבה.

נכון שיש היום כבר סרטים עם אטמוס מורגש מאוד , לדוגמא הסרט השני שיצא ל " מקום שקט ".
כדי להינות מאטמוס שם המשחק זה המיקום של הרמקולים. אם אתה מצפה שפינות התקרה בקבימינט אתה תרגיש אותו בספה היכן שאתה צופה. אז לא.
תוסיף לזה רמקול סטליט קטנצ'יק לעומת הקליפשים שלך והתוצאה בהתאם.
ממליץ לך לקרוא ולצפות בהמלצות ברשת איך מתקינים אטמוס בתקרה בדגש על זויות נכונות ביחס למיקום ישיבה.
-
yaronkle
- חבר במועדון HT

תודה על התגובות.
@Moshe984
היו לי את המורל ולא רציתי להשקיע כסף אז שמתי אותם.
היה צורך בלתת הגבר משמעותי לפני הכיול.
@liorShap
יש לי 45 מעלות אנכי ו 60 אופקי מנקודת הישיבה. לא אידיאלי אבל אני לא בטוח שאני רוצה להוסיף תעלה על התקרה מהפינות למרכז הקיר על מנת לקרב את הרמקולים.
זה פחות אסטטי.
לא הצלחתי למצוא תשובה אם יש באמת משמעות לתצורה bipole או dipoloe בחיבור woofer tweater בכל רמקול
@Moshe984
היו לי את המורל ולא רציתי להשקיע כסף אז שמתי אותם.
היה צורך בלתת הגבר משמעותי לפני הכיול.
@liorShap
יש לי 45 מעלות אנכי ו 60 אופקי מנקודת הישיבה. לא אידיאלי אבל אני לא בטוח שאני רוצה להוסיף תעלה על התקרה מהפינות למרכז הקיר על מנת לקרב את הרמקולים.
זה פחות אסטטי.
לא הצלחתי למצוא תשובה אם יש באמת משמעות לתצורה bipole או dipoloe בחיבור woofer tweater בכל רמקול
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9003
- נתן תודות: 1566 פעמים
- קיבל תודות: 1347 פעמים
הי, ככה זה אצלי.
מוזמן לקבל כיוון חשיבה נוסף ליישום.
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3331262+
מוזמן לקבל כיוון חשיבה נוסף ליישום.
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3331262+
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
yaronkle
- חבר במועדון HT

מעניין.
אני עדיין עם 5.1.2 להבדיל מ 5.1.4 או 7.1.2 עם רמקולים בתקרה.
מה שמוזר אצלך זה שהרמקולים הגבוהים יורים ישר ולא כלפי המאזין. הפיזור לא אופטימלי ויכול לפגוע בעוצמות ותדרים שמגיעים לאוזן.
אני עדיין עם 5.1.2 להבדיל מ 5.1.4 או 7.1.2 עם רמקולים בתקרה.
מה שמוזר אצלך זה שהרמקולים הגבוהים יורים ישר ולא כלפי המאזין. הפיזור לא אופטימלי ויכול לפגוע בעוצמות ותדרים שמגיעים לאוזן.
-
yaronkle
- חבר במועדון HT

הרמקולים הנוכחיים שלי הם RSX-5 קדמיים ו RSX-4 אחוריים (קטנים גם כן).
אני מעוניין להשקיע את המינימום האפשרי על מנת לקבל אפקט גובה משכנע.
כרגע על הפרק Infinity US-1 קטנים משומשים:
Frequency range 70-20K
Sensitivity 86db
8 ohm
50Watt
מה דעתכם?
תודה!
Frequency range 70-20K
Sensitivity 86db
8 ohm
50Watt
מה דעתכם?
תודה!
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
רמקול אטמוס לא צריך לרדת נמוך מדי כי זה לא באמת תפקידן לקבל תדרים מאוד נמוכים ,מה שכן מאוד חשוב כפי שנאמר זה שהרמקול בקצת שהרסיבר מפעיל אותו אז שיהיה נציל ,גם אם תבחר רמקול סטליט אחר תבחר אותו נציל זה עדיף מאשר מדפי שקשה לדחוף
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
מה מרחק האטמוסים ממך?30/10/2024 9:30yaronkle כתב: הרמקולים הנוכחיים שלי הם RSX-5 קדמיים ו RSX-4 אחוריים (קטנים גם כן).
Frequency range 70-20K
Sensitivity 86db
8 ohm
50Watt
מה דעתכם?
תודה!...
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
כשעובדים על הפסקול אז עקרונית/בתיאוריה כל הערוצים מקבלים full range , כי את האולפנים לא מעניין איזה רמקולים יש לאנשים בבית ואיך הם מכיילים. יכול להיות שלא מגיעים בסוף תדרים נמוכים מאוד אבל זה לא אומר שזה לא ניתן.30/10/2024 11:53claudia5 כתב: רמקול אטמוס לא צריך לרדת נמוך מדי כי זה לא באמת תפקידן לקבל תדרים מאוד נמוכים ,מה שכן מאוד חשוב כפי שנאמר זה שהרמקול בקצת שהרסיבר מפעיל אותו אז שיהיה נציל ,גם אם תבחר רמקול סטליט אחר תבחר אותו נציל זה עדיף מאשר מדפי שקשה לדחוף...
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
כל הערוצים מקבלים Full Range, אבל האודיו לאטמוסים אינו ב- "ערוצים" אלא באובייקטים.30/10/2024 12:21mulder כתב: כשעובדים על הפסקול אז עקרונית/בתיאוריה כל הערוצים מקבלים full range , כי את האולפנים לא מעניין איזה רמקולים יש לאנשים בבית ואיך הם מכיילים. יכול להיות שלא מגיעים בסוף תדרים נמוכים מאוד אבל זה לא אומר שזה לא ניתן....
לאודיו באובייקטים לא מכלילים באסים נמוכים כי אין שום סיבה לעשות את זה.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
זה נכון רק אם אתה שומע סטראו בכל הערוצים30/10/2024 12:21mulder כתב: כשעובדים על הפסקול אז עקרונית/בתיאוריה כל הערוצים מקבלים full range , כי את האולפנים לא מעניין איזה רמקולים יש לאנשים בבית ואיך הם מכיילים. יכול להיות שלא מגיעים בסוף תדרים נמוכים מאוד אבל זה לא אומר שזה לא ניתן....
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4961
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 450 פעמים
לדעתי יש שילוב של 2 בעיות
הרמקול רחוק מאוד למימוש אטמוס
ומה שמחריף את הבעיה, הרמקול לא נציל.
אם לתקוף את הבעיה מההתחלה, הצבה ו....הצבה

-
yaronkle
- חבר במועדון HT

זה לא שאין אפקט גובה, מרגישים אבל לא ואו.30/10/2024 13:07niko כתב: לדעתי יש שילוב של 2 בעיות
...
אוכל לקרב את הרמקולים למרכז אבל רק בתנאי שיהיו קטנים ולא יכערו את החדר. לכן אני שוקל את ה infinity.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
מה???19/10/2024 8:19Moshe984 כתב: ...בנוסף מערכת הכיול משנה לך את הווליומים של הכל כנראה מנחיתה הכל בשביל לכפר על הנצילות הנמוכה של האטמוסים כדיי שאיכשהו יתוכל לשמוע מהם משהו שזה כשלעצמו מגביל לך הכל...
מאיפה הבאת את זה?
מערכת הכיול מכוונת את העוצמה שתסופק לכל רמקול בחדר, כך שיפיק 75dBSPL במקום המדידה המרכזי.
לא משנה איזה רמקולים יש, מה הנצילות שלהם וכו'.
אין דבר כזה הנחתה של שאר הרמקולים כדי לפצות על נצילות נמוכה של רמקול מסויים.
אחרי הכיול, הקליפש יכולים לקבל למשל תיקון 8dB-, והמורל יכולים לקבל תיקון 2dB+,
וקיבלת תיקון להפרש בנצילות של הרמקולים.
כיוון שהאטמוסים לא מפיקים באסים גם אין שום צורך בהגברה חזקה עבורם, כדי "לפצות" על הנצילות הנמוכה.
....
חוץ מזה שלדעתי SP1 לא ראויים לשמש כרמקול במערכת ק"ב, ולא משנה אם כסוראונדים או כאטמוסים.
רמקול ממש לא מוצלח.