סאב SVS עם אפליקציה. השתקת הסאב מהאפליקציה.

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
בור_ועם_הספר פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #1 

פונקציה שחסרה לי באפליקציה של SVS - ביטול הסאב כאילו הוא מכובה. לפעמים רוצים לשמוע קטע מוסיקלי בלי הסאב לדוגמה כדי להשוות עם ובלי או הקלטה לא טובה וכו'

אני לא מדבר על ביטול מהרסיבר אלא למקרה שהסאב מחובר למגבר ללא ניהול באס, הרמקולים והסאב מקבלים טווח מלא ונקודת החיתוך בסאב נקבעת לפי תכונות הרמקולים.

למרות שאין אפשרות כזאת באפליקציה, אפשר לדמות אותה ע"י preset (שקראתי לו, כמה מפתיע "NO SUB") באופן הבא:
* בדף ווליום להגדיר 60- (להנמיך סאב עד למינימום)
* בדף Low Pass Filter להעביר הכי נמוך (30)
* בדף Parametric Eq לאפשר ולהגדיר את שלושת הגרפים של EQ באופן זהה: תדר 25 הרץ, בוסט 12- db, ולבסוף Q-Factor=0.2 כלומר לעשות עקומה הכי שטוחה שיש סביב 25 הרץ במינוס 12 (נוסף על המינוס 60 למעלה) כפול שלוש פעמים. יוצא בעצם הנמכה של 10-12 דציבל בטווח תדרים עד 80 הרץ.
* בדף Room Gain הגדרתי על ON ו-40 הרץ. זה אומר שהסאב יוריד מהווליום בתדר הזה (ואני חושב גם ומטה)
* לשמור הכל בPRESET ולשנות את השם של ה-preset. לדוגמה NO SUB

אחרי כל ההנמכות האלה, גם בווליום, גם בחיתוך, גם באקולייזר (כפול שלוש פעמים) וגם בהנמכה על תוספת של החדר, יש לי PRESET שבו הסאב בלתי נשמע (ולא צריך לקום לכבות אותו)

ברגע שרוצה לחזור לשמוע, מפעיל PRESET אחר (לדוגמה MUSIC)

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7394
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #2 

ואללה לא חשבתי על זה כי לאאאאאאאאא חושב לכבות אותו . הכי הרבה תכבה מהכפתור מאחורה
Sony 1040
Monitor mass

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3721
שם מלא: חיים
נתן תודות: 852 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #3 

לא יותר פשוט להעביר ברסיבר ל"פיור דיירקט" ככה זה נקרא בימהה.
עוקף את כל המעגלים של הרסיבר רק הגברה.
ובמידה והראשיים מוגדרים על קטנים.
הם חוזרים להיות גדולים במצב פיור דיירקט.
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

בור_ועם_הספר פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

27/10/2024 0:39  
big007 כתב:
לא יותר פשוט להעביר ברסיבר ל"פיור דיירקט" ככה זה נקרא בימהה.
עוקף את כל המעגלים של הרסיבר רק הגברה.
ובמידה והראשיים מוגדרים על קטנים.
הם חוזרים להיות גדולים במצב פיור דיירקט.
...
כתבתי שזה רלוונטי למצב שאין ניהול באס מהרסיבר.

( פיור דירקט לא פתרון מושלם. יש מצבים שכן רוצים להרויח את כל הכיול שעשה הרסיבר, במצב כזה שרוצים להשוות עם או בלי סאב, פשוט מבטלים את הסאב מתפריטי הרסיבר )

בור_ועם_הספר פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

26/10/2024 14:07  
עופרפולק כתב:
ואללה לא חשבתי על זה כי לאאאאאאאאא חושב לכבות אותו . הכי הרבה תכבה מהכפתור מאחורה
...
בשוטף אתה צודק, אין סיבה לכבות או להשתיק את הסאב.

זה למקרה שעושים השוואה עם או בלי סאב (במקום לקום לכבות מאחור)

מקרה אפשרי הוא הפקה לא טובה עם באס חזק מדי (יש לי חבר שיוצר מוסיקה בבית להנאתו, באחד מהקטעים ששלח לי הבאס היה לא נעים וביטול הסאב הקל מעט)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”