בית חכם DYI 2025
שלום לכולם
יש לי בית מחווט ZWAVE עם האב של ST
הייתי אומר שלאורך ששת השנים שבהם יש לי את הSETUP חוויתי עליות וירידות. אני די לא מרוצה מהLAG וההתנתקויות של חלק והמודולים מהMESH לעיתים תכופות
כל המודולי תאורה שלי FIBARO DOUBLE
עברו שש שנים, יצאו לאור והשתפשפו מודולי WIFI של שלי, סונוף ואחרים. ZIGBEE התחזק מעט וכו
ב2025 מה הטכנולוגיה שהייתם ממליצים לבית חכם DYI?
תודה
יש לי בית מחווט ZWAVE עם האב של ST
הייתי אומר שלאורך ששת השנים שבהם יש לי את הSETUP חוויתי עליות וירידות. אני די לא מרוצה מהLAG וההתנתקויות של חלק והמודולים מהMESH לעיתים תכופות
כל המודולי תאורה שלי FIBARO DOUBLE
עברו שש שנים, יצאו לאור והשתפשפו מודולי WIFI של שלי, סונוף ואחרים. ZIGBEE התחזק מעט וכו
ב2025 מה הטכנולוגיה שהייתם ממליצים לבית חכם DYI?
תודה
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
קודם כל תעבור ל-Home Assistant, עם המודולים הקיימים. הכל יכול להמשיך לעבוד בזמן שאתה מחליף מודולים באופן הדרגתי. היה לי ST, שיושב בארון כבר כמה שנים, ואני ממש לא מתגעגע. ב-HA יש כבר אינטגרציה לכל דבר, ולא צריך לכתוב קוד נוראי ב-groovy, שפעם פועל ופעם לא. מצד שני, יש לי עדיין 12 מודולים של Z-Wave פעילים, ואני לא ממהר להחליף אותם, כי אין באמת סיבה. Z-Wave JS עושה את העבודה.
בנוגע למודולים - Shelly דור 2 ו-3 הם אחלה, ואין כמו חיישני Zigbee של Xiaomi. לצערי Matter עדיין לא בשל.
כרגע החלוקה אצלי היא:
29 Shelly
23 Zigbee
12 Z-Wave
וחוץ מזה עוד 5 מזגנים, 7 מכשירי חשמל ״לבנים״, רסיבר טלויזיות וכו׳.
בנוגע למודולים - Shelly דור 2 ו-3 הם אחלה, ואין כמו חיישני Zigbee של Xiaomi. לצערי Matter עדיין לא בשל.
כרגע החלוקה אצלי היא:
29 Shelly
23 Zigbee
12 Z-Wave
וחוץ מזה עוד 5 מזגנים, 7 מכשירי חשמל ״לבנים״, רסיבר טלויזיות וכו׳.
תודה. בין מודולי הWIFI דוגמת SHELLY ומודולי הZWAVE שלך אתה שם לב להבדלי PERFORMANCE ויציבות?20/10/2024 17:16dr0r כתב: קודם כל תעבור ל-Home Assistant, עם המודולים הקיימים. הכל יכול להמשיך לעבוד בזמן שאתה מחליף מודולים באופן הדרגתי. היה לי ST, שיושב בארון כבר כמה שנים, ואני ממש לא מתגעגע. ב-HA יש כבר אינטגרציה לכל דבר, ולא צריך לכתוב קוד נוראי ב-groovy, שפעם פועל ופעם לא. מצד שני, יש לי עדיין 12 מודולים של Z-Wave פעילים, ואני לא ממהר להחליף אותם, כי אין באמת סיבה. Z-Wave JS עושה את העבודה.
כרגע החלוקה אצלי היא:
29 Shelly
23 Zigbee
12 Z-Wave
וחוץ מזה עוד 5 מזגנים, 7 מכשירי חשמל ״לבנים״, רסיבר טלויזיות וכו׳....
- dr0r
-
- חבר ותיק

הבעיה הקשה עם WiFi היא שהפרוטוקול לא תוכנן בשביל מודולים כאלה, ובפרט WiFi 6/7. מהבחינה הזו Shelly דווקא הרשימו לטובה, אבל מאז שעברתי לנקודות גישה תומכות WiFi7 התחילו לי בעיות יציבות מדי פעם, עד שכבר התחלתי לחשוב להוסיף נקודת גישה מיושנת רק בשבילם. בינתיים נראה שגירסת התוכנה האחרונה של Ubiquiti תיקנה את הבעיות. 
מצד שני, יש עדכוני firmware כל חודש-חודשיים, משהו שב-Z-Wave אפשר רק לחלום עליו - Fibaro החצופים מאפשרים עדכון רק עם הבקר שלהם, וב-Qubino אפשר לעדכן רק אצלם במפעל (דיברתי איתם). Qubino אגב נקנו ע״י Shelly, כיום קוראים לזה Shelly Wave, ובהתאם הוסיפו תמיכה ב-OTA למודולים, אז אולי בכל זאת יש להם תקווה.
עוד הבדל לדוגמה, הוא שב-Shelly אתה יכול להפוך תוכנתית את הכיוון של תריס, אם החיווט לא היה נכון (גם אין מודול שונה לתריס ולתאורה) ב-Qubino האופציה היחידה היא לסמלץ היפוך בבקר.

מצד שני, יש עדכוני firmware כל חודש-חודשיים, משהו שב-Z-Wave אפשר רק לחלום עליו - Fibaro החצופים מאפשרים עדכון רק עם הבקר שלהם, וב-Qubino אפשר לעדכן רק אצלם במפעל (דיברתי איתם). Qubino אגב נקנו ע״י Shelly, כיום קוראים לזה Shelly Wave, ובהתאם הוסיפו תמיכה ב-OTA למודולים, אז אולי בכל זאת יש להם תקווה.
עוד הבדל לדוגמה, הוא שב-Shelly אתה יכול להפוך תוכנתית את הכיוון של תריס, אם החיווט לא היה נכון (גם אין מודול שונה לתריס ולתאורה) ב-Qubino האופציה היחידה היא לסמלץ היפוך בבקר.
מהאתר של שלי קשה לי להבין כמה דברים. אתה יכול להסביר לי מי המקביל שלהם לfibaro double switch?20/10/2024 20:21dr0r כתב: הבעיה הקשה עם WiFi היא שהפרוטוקול לא תוכנן בשביל מודולים כאלה, ובפרט WiFi 6/7. מהבחינה הזו Shelly דווקא הרשימו לטובה, אבל מאז שעברתי לנקודות גישה תומכות WiFi7 התחילו לי בעיות יציבות מדי פעם, עד שכבר התחלתי לחשוב להוסיף נקודת גישה מיושנת רק בשבילם. בינתיים נראה שגירסת התוכנה האחרונה של Ubiquiti תיקנה את הבעיות.
עוד הבדל לדוגמה, הוא שב-Shelly אתה יכול להפוך תוכנתית את הכיוון של תריס, אם החיווט לא היה נכון (גם אין מודול שונה לתריס ולתאורה) ב-Qubino האופציה היחידה היא לסמלץ היפוך בבקר....
והאם הבנתי נכון שסדרות הGEN3 מחליף את הPLUS?
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 743
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
אולי אתה סובל מאותה בעיה כמוהו20/10/2024 20:21dr0r כתב: מאז שעברתי לנקודות גישה תומכות WiFi7 התחילו לי בעיות יציבות מדי פעם, עד שכבר התחלתי לחשוב להוסיף נקודת גישה מיושנת רק בשבילם....
(אמ;לק: רכיב 2.4GHZ לא עובד טוב בסביבה מרובת קלינטים בצ'יפסט WIFI7 של קואלקום):
- dr0r
-
- חבר ותיק

כן, ה-Gen3 מחליף את ה-Plus (דור 2).21/10/2024 10:37gkatz כתב: מהאתר של שלי קשה לי להבין כמה דברים. אתה יכול להסביר לי מי המקביל שלהם לfibaro double switch?
והאם הבנתי נכון שסדרות הGEN3 מחליף את הPLUS?...
המקביל זה Shelly Plus 2PM (ו-Shelly 2PM Gen3 ברגע שייצא). הוא מקביל גם ל-Fibaro Roller Shutter 3.
כן, זו אותה בעיה. הם עובדים אקטיבית על לתקן את זה, אבל יכול להיות שאוסיף נקודת רשת של WiFi5 רק בשביל להיפטר מכאב הראש.21/10/2024 11:08UriM כתב: אולי אתה סובל מאותה בעיה כמוהו
(אמ;לק: רכיב 2.4GHZ לא עובד טוב בסביבה מרובת קלינטים בצ'יפסט WIFI7 של קואלקום):
...
לגבי בקר של Z WAVE:
אני רכשתי USB Z-STICK של AEON LABS והגדרתי כמה מודולים WALL PLUG ומנעול DANALOCK
בנוסף יש אצלי בקר VERA PLUS (868MHZ): עם הרבה מודולי פיבארו .
ניסיתי להוסיף את ה-VERA PLUS ל- HA אבל אני לא מצליח :
אשמח לעזרת המומחים כאן
אני רכשתי USB Z-STICK של AEON LABS והגדרתי כמה מודולים WALL PLUG ומנעול DANALOCK
אשמח לעזרת המומחים כאן
- dr0r
-
- חבר ותיק

הוספת את האינטגרציה של Vera? איפה אתה תקוע?25/10/2024 11:56movieman כתב: לגבי בקר של Z WAVE:
אשמח לעזרת המומחים כאן...
למה לא להעביר כבר הכל? בגלל שהתהליך ארוך?
אני מניח שאתה מתכוון שאי אפשר לצמד את אותו מודול ל-2 בקרים ?...
מה לגבי להוסיף את ה- VERA PLUS ל- HA ? מישהו ניסה והצליח ???
מנסה להוסיף את האינטגרציה והוא לא מוצא את הבקר - למרות שהכל מחובר עם כבל רשת
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
לפני מיליון שנה הצלחתי לחבר את ה VERA ל HA רק עבור רכיבי ZWAVE כי התעצלתי להעביר ועבד כראוי.
אבל אחרי שהעברתי 2 מודולים ישירות לרכיב ה ZWAVE של ה HA הבנתי את ההבדל הגדול בזמני התגובה ובאמינות, וזה עוד בתקופה הפרהיסטורית של ה ZWAVE ב HA.
מהר מאד ניתקתי את הצימוד של כל המודולים מה VERA ועברתי ל HA. מאז הכל עובד מהר וללא בעיות.
קצת עבודה אבל שווה את המאמץ.
אבל אחרי שהעברתי 2 מודולים ישירות לרכיב ה ZWAVE של ה HA הבנתי את ההבדל הגדול בזמני התגובה ובאמינות, וזה עוד בתקופה הפרהיסטורית של ה ZWAVE ב HA.
מהר מאד ניתקתי את הצימוד של כל המודולים מה VERA ועברתי ל HA. מאז הכל עובד מהר וללא בעיות.
קצת עבודה אבל שווה את המאמץ.
Grappa - אני מבין את ההגיון שלך אבל לעשות סצינות עם ה- HA זה כאב ראש ..
אפילו סצינות פשוטות של VERA כמו: בכל יום בשעה 06:30 לפתוח תריס חשמלי ל- 40 אחוז
או סצינה פשוטה אחרת: ברגע שדוד שמש נדלק - שיכבה אוטומטית אחרי 50 דקות.
ויש לי עשרות מודולים (מפסקים , ממסרים , חיישנים וכו'..) לכן אני "מתעכב" עם הסרה וצימוד מחדש של המודולים .
ורוב המודולים שלי הם FIBARO - אני לא יודע אם הם יעבדו עם ה- HA (יש לי סטיק USB של AEOTEC)
לא ראיתי מדריך שמסביר בצורה פשוטה על סצינות
אשמח להכוונה/קישור לסרטון עם הסבר פשוט .
ויש לי עשרות מודולים (מפסקים , ממסרים , חיישנים וכו'..) לכן אני "מתעכב" עם הסרה וצימוד מחדש של המודולים .
ורוב המודולים שלי הם FIBARO - אני לא יודע אם הם יעבדו עם ה- HA (יש לי סטיק USB של AEOTEC)
אשמח להכוונה/קישור לסרטון עם הסבר פשוט .
- dr0r
-
- חבר ותיק

כל מודול של חברה עם מינימום נוכחות בשוק יעבוד מצויין עם HA ו-Zwave JS, בטח של פיבארו.
זו חד משמעית הרבה עבודה לצמד מחדש הכל, אבל זה שווה את זה.
לא ברור לי איך הגעת לזה שמסובך לעשות אוטומציות ב-HA. בטח כמו בדוגמאות שלך. ה-UI מאפשר היום לעשות ממש הכל.
זו חד משמעית הרבה עבודה לצמד מחדש הכל, אבל זה שווה את זה.
לא ברור לי איך הגעת לזה שמסובך לעשות אוטומציות ב-HA. בטח כמו בדוגמאות שלך. ה-UI מאפשר היום לעשות ממש הכל.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
מאוד קל לייצר *אוטומציות* ב HA. יכול להיות שהוא מנסה לייצר סצינות, ואז כל מה שהוא יכול לעשות זה לשנות state....
"אפילו סצינות פשוטות של VERA כמו: בכל יום בשעה 06:30 לפתוח תריס חשמלי ל- 40 אחוז
או סצינה פשוטה אחרת: ברגע שדוד שמש נדלק - שיכבה אוטומטית אחרי 50 דקות."
לא משנה מה השם, הדוגמאות שהוא הביא מאוד פשוטות למימוש ב HASS
או סצינה פשוטה אחרת: ברגע שדוד שמש נדלק - שיכבה אוטומטית אחרי 50 דקות."
לא משנה מה השם, הדוגמאות שהוא הביא מאוד פשוטות למימוש ב HASS
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2566
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 389 פעמים
הי ב HA סצינות נקראות אוטומציות (הסצינות ב HA עושות משהוא אחר).23/01/2025 21:05movieman כתב: Grappa - אני מבין את ההגיון שלך אבל לעשות סצינות עם ה- HA זה כאב ראש ..
אשמח להכוונה/קישור לסרטון עם הסבר פשוט ....
כפי שכתבו כאן די קל להגדיר אוטומציות במיוחד אלו שתיארת חיפוש קל ותמצא הרבה מדריכים ביוטיוב.
מעבר לזה היכולות של האוטומציות ב HA רחוקות שנות אור מהצעצוע וורה.
תתחיל ונשמח לשמוע את דעתיך בעוד כמה חודשים.
קח בחשבון שכל מה שאתה חווה עכשיו חוויתי לפני הרבה שנים ואז לא היה את הממשק הקליל שיש היום ב HA, ועדיין הצלחתי אז יותר ולמזלי לא הלכתי בכיוון של OH