בעיות שמע בערוץ סנטר ב- Denon X4700H
-
jaksirak
- חבר ותיק

- תגובות: 1397
- שם מלא: קובי כהן
- נתן תודות: 139 פעמים
- קיבל תודות: 68 פעמים
שמע סנטר מתנתק out of blue! זה קורה גם לכם?
שלום לכולם,
מזה מעל לארבע שנים אני נהנה מהרסיבר שלי, Denon X4700H. אמנם במהלך השנים היו מספר תקלות, שתוקנו במסגרת האחריות (ספק כוח שהוחלף), אבל בסך הכל מדובר במכשיר שעובד סבבה.
לצערי, בזמן האחרון אני נתקל בבעיה מעצבנת: בעוד אני צופה בסרטים או בטלוויזיה בפורמט 5 ערוצים (לא משנה מה פורמט), ערוץ הסנטר כאילו מתנתק.
לעיתים לא שומעים בסנטר או ששומעים מאוד חלש.
כשזה קורה, צריך פשוט להכות בעדינות על הרסיבר, וזה פותר את הבעיה, אך זה קורה לפעמים כל כמה דקות ולפעמים כל כמה שעות, אקראי לחלוטין.
להלן שאר הפרטים:
הבעיה לא תלויה בפורמט הנבחר.
הבעיה לא קשורה לכבלים. הוחלפו.
זה לא משנה אם אני משתמש ב-ARC או eARC.
כיבוי והדלקה לא מקנים פתרון לרוב
גם החלפת פורמטים לא עוזרת.
לקחתי את המכשיר למעבדה מומלצת, אך הם לא הצליחו לעלות על הבעיה. הם ביקשו שאחזיר את המכשיר רק כאשר הבעיה מתייצבת, מה שבעייתי.
במקום אחר, נאמר לי שזה עשוי להיות רלוונטי לבעיה בהלחמה של אחד הכרטיסים, והם ציינו שהתיקון המיוחד הזה עשוי להיות ארוך (צריך לפרק איזה 5 כרטיסים כדי להגיע לזה), עדין ויקר.
מישהו כאן נתקל בבעיה דומה?
אני מתמודד עם דילמה, כי אני כבר מתחיל לפזול לכיוון ה-X4800H.
אשמח לתובנותיכם!
תודה מראש!
שלום לכולם,
מזה מעל לארבע שנים אני נהנה מהרסיבר שלי, Denon X4700H. אמנם במהלך השנים היו מספר תקלות, שתוקנו במסגרת האחריות (ספק כוח שהוחלף), אבל בסך הכל מדובר במכשיר שעובד סבבה.
לצערי, בזמן האחרון אני נתקל בבעיה מעצבנת: בעוד אני צופה בסרטים או בטלוויזיה בפורמט 5 ערוצים (לא משנה מה פורמט), ערוץ הסנטר כאילו מתנתק.
לעיתים לא שומעים בסנטר או ששומעים מאוד חלש.
כשזה קורה, צריך פשוט להכות בעדינות על הרסיבר, וזה פותר את הבעיה, אך זה קורה לפעמים כל כמה דקות ולפעמים כל כמה שעות, אקראי לחלוטין.
להלן שאר הפרטים:
הבעיה לא תלויה בפורמט הנבחר.
הבעיה לא קשורה לכבלים. הוחלפו.
זה לא משנה אם אני משתמש ב-ARC או eARC.
כיבוי והדלקה לא מקנים פתרון לרוב
גם החלפת פורמטים לא עוזרת.
לקחתי את המכשיר למעבדה מומלצת, אך הם לא הצליחו לעלות על הבעיה. הם ביקשו שאחזיר את המכשיר רק כאשר הבעיה מתייצבת, מה שבעייתי.
במקום אחר, נאמר לי שזה עשוי להיות רלוונטי לבעיה בהלחמה של אחד הכרטיסים, והם ציינו שהתיקון המיוחד הזה עשוי להיות ארוך (צריך לפרק איזה 5 כרטיסים כדי להגיע לזה), עדין ויקר.
מישהו כאן נתקל בבעיה דומה?
אני מתמודד עם דילמה, כי אני כבר מתחיל לפזול לכיוון ה-X4800H.
אשמח לתובנותיכם!
תודה מראש!
נערך לאחרונה על ידי jaksirak ב 28/10/2024 23:22, נערך 4 פעמים בסך הכל.
בברכה קובי כהן
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
קראתי את מה שכתבת,
עלה בדעתך שאולי הבעיה היא ברמקול עצמו ?
תפתח את האזור אליו מחוברים הכבלים ברמקול, בדרך כלל שניים או ארבעה ברגים. אולי יש שם כבל שלא מחובר טוב.. ?
אני לא יודע כל כמה זמן זה משתחזר, אבל אתה יכול לחבר את אחד הקדמיים לחיבור הסנטר ולראות אם התקלה חוזרת על עצמה.
תפתח את האזור אליו מחוברים הכבלים ברמקול, בדרך כלל שניים או ארבעה ברגים. אולי יש שם כבל שלא מחובר טוב.. ?
אני לא יודע כל כמה זמן זה משתחזר, אבל אתה יכול לחבר את אחד הקדמיים לחיבור הסנטר ולראות אם התקלה חוזרת על עצמה.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
הוא כתב שזה מסתדר זמנית כשהוא נותן מכה קטנה לרסיבר, אז לא בטוח שזה הרמקול. אולי זאת בעיה בספק של הערוץ הזה.21/10/2024 9:18Lior_M כתב: קראתי את מה שכתבת,
אני לא יודע כל כמה זמן זה משתחזר, אבל אתה יכול לחבר את אחד הקדמיים לחיבור הסנטר ולראות אם התקלה חוזרת על עצמה....
מוזר שבמעבדה אומרים לו לבוא כשזה "מתייצב" , חדש לי שבאים לתקן במעבדה כשהכל עובד בסדר
jaksirak@
נסה לבדוק עם המעבדה של היבואן, תפנה גם לתמיכה של דנון , הגיוני שנתקלו בבעיה דומה בעבר.
ניסית לחבר את הערוץ הזה לאחד הרמקולים הקדמיים ? כמו שהוצע למעלה ככה תפסול שזה הרמקול עצמו למרות שלא הכי סביר לפי מה שמתואר.
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
מכשיר שבמשך 4 שנים עבר כמה תקלות, החלפת ספק כוח, ובעיות נוספות, זה ממש לא מכשיר ש"עובד מצויין". זה יבוא רשמי או מקבילי? יש לי 4400 בן 5 שנים שעובד כמו סוס ללא אף תקלה.
אם אתה רוצה המלצה לטכנאי מומחה לדנון\מרנץ מאזור מודיעין, תשלח הודעה פרטית ואני אתן לך טלפון. הוא יוכל לבדוק את הרסיבר כולל לתקלות אחרות ולתת הצעת מחיר הוגנת.
אם אתה רוצה המלצה לטכנאי מומחה לדנון\מרנץ מאזור מודיעין, תשלח הודעה פרטית ואני אתן לך טלפון. הוא יוכל לבדוק את הרסיבר כולל לתקלות אחרות ולתת הצעת מחיר הוגנת.
-
jaksirak
- חבר ותיק

תודה, ממממ לא חושב שזה הרמקול. הסיבה היא שברגע שזה קורה (ערוץ הסנטר כאילו מתנתק), מכה קלה על הדופן או מעל הרסיבר, וזה מסתדר....
אני חושב, לא כתבתי את זה, שאמנם זה בעיקר הסנטר שנעלם, אבל גם הקדמיים שלי מרגיש לי לא 100 נגדיר את זה ככה.
זה לגמרי מרגיש כמו הלחמה של איזשהו כרטיס.
בברכה קובי כהן
-
jaksirak
- חבר ותיק

לא ניסיתי לחבר רמקול אחר. האמת דיי משוכנע שזה לא קשור. אבל לא אכפת לי לנסות21/10/2024 9:36mulder כתב: jaksirak@
נסה לבדוק עם המעבדה של היבואן, תפנה גם לתמיכה של דנון , הגיוני שנתקלו בבעיה דומה בעבר.
ניסית לחבר את הערוץ הזה לאחד הרמקולים הקדמיים ? כמו שהוצע למעלה ככה תפסול שזה הרמקול עצמו למרות שלא הכי סביר לפי מה שמתואר....
בעבר הייתי בקשר עם סיריוס, לתיקון ספק הכח.. אגב, לא היה שירות להיט, מה גם שהתקלה חזרה והם היו צריכים לתקן את התיקון שלהם.
זה היה כבר אחרי שנגמרה לי האחריות שלהם
בברכה קובי כהן
-
jaksirak
- חבר ותיק

לגמרי עבר לי בראש.21/10/2024 11:44עופרפולק כתב: שהיה לי את הימהה והספק כוח הלך הבאתי אותו לפינסקר בתל אביב תיקנו אותו ואחר כך ישר מכרתי אותו . ואתה אומר שהיו עוד תקלות .... תחשוב גם לכיוון הזה ....
כבר עובד על זה עם הבוסית, להתחדש (x4800h) ואז לתקן את ה x4700h ולמכור.
בברכה קובי כהן
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
ביש מזל.. נפלת על יחידה תקולה עם תקלות כמעט מההתחלה כמעט לפי מה שהבנתי (אם עדיין קרה בתקופת האחריות).
לדעתי אין טעם להשקיע בתיקון ואז למכור, רסיבר בן 4 כבר לא שווה הרבה ואני אישית לא הייתי קונה מכשיר מיד שניה יחסית ישן שעבר כמה סבבים של תקלות ותיקונים.
נסה למכור אותו כמו שהוא ומי שרוצה יתקן, תחתוך הפסדים ותמשיך למכשיר הבא.
לדעתי אין טעם להשקיע בתיקון ואז למכור, רסיבר בן 4 כבר לא שווה הרבה ואני אישית לא הייתי קונה מכשיר מיד שניה יחסית ישן שעבר כמה סבבים של תקלות ותיקונים.
נסה למכור אותו כמו שהוא ומי שרוצה יתקן, תחתוך הפסדים ותמשיך למכשיר הבא.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
רובי?21/10/2024 10:37יהלי ב כתב: מכשיר שבמשך 4 שנים עבר כמה תקלות, החלפת ספק כוח, ובעיות נוספות, זה ממש לא מכשיר ש"עובד מצויין". זה יבוא רשמי או מקבילי? יש לי 4400 בן 5 שנים שעובד כמו סוס ללא אף תקלה.
אם אתה רוצה המלצה לטכנאי מומחה לדנון\מרנץ מאזור מודיעין, תשלח הודעה פרטית ואני אתן לך טלפון. הוא יוכל לבדוק את הרסיבר כולל לתקלות אחרות ולתת הצעת מחיר הוגנת....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2489 פעמים
כנראה שכן....
אחלה גבר הרובי הזה עזר לי המון בזמנו כשהיה לי אינטגרה שקניתי בארה״ב.
היה מנהל המעבדה של טופ אודיו בזמנו.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78772
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
רובי מותק של אדם ותותח מקצועית.
גם יאיר פורמן (אודיו קליניק) כנראה יצליח לפצח את הבעיה המסתורית.
גם יאיר פורמן (אודיו קליניק) כנראה יצליח לפצח את הבעיה המסתורית.
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 959
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
כשזה קורה, האייקון של הסנטר בתצוגה מופיע? אם לא, כנראה הבעיה קשורה כבר לאיזור ההתחלתי של אות האודיו: העיבוד הדיגיטלי הDSP ושות. אם כן מופיע, אלו השלבים הבאים של האות: כמו ההגברה, הRELAY של הערוץ, הצ'יפ שאחראי על הווליום (מצחיק, אבל יש כזה). יש אלפי רכיבים שקשורים לכל השלבים האלה ויכול להיות שמזייפים. מעבדה רצינית תדע לאן לכוון ותמדוד רכיב רכיב לפי הסכמות של היצרן. אם המומלצים באמת עושים את זה? לא יודע...
הכי קל זה להחליף כרטיס שלם, וגם זה כשהבעיה קבועה (בגלל זה שלחו אותו הביתה "עד שהבעיה תתיצב - תהיה קבועה").
הכי קל זה להחליף כרטיס שלם, וגם זה כשהבעיה קבועה (בגלל זה שלחו אותו הביתה "עד שהבעיה תתיצב - תהיה קבועה").
נערך לאחרונה על ידי ice2k ב 22/10/2024 0:14, נערך 2 פעמים בסך הכל.
DENON AVC-X4700H| Audiovector S3 Signature| Audiovector SC Signature | Audiovector Ki1| SVS SB3000
-
jaksirak
- חבר ותיק

נקודה מעניינת. לא בדקתי. בהחלט אבדוק.22/10/2024 0:09ice2k כתב: כשזה קורה, האייקון של הסנטר בתצוגה מופיע? אם לא, כנראה הבעיה קשורה כבר לאיזור ההתחלתי של אות האודיו: העיבוד הדיגיטלי הDSP ושות. אם כן מופיע, אלו השלבים הבאים של האות: כמו ההגברה, הRELAY של הערוץ, הצ'יפ שאחראי על הווליום (מצחיק, אבל יש כזה). יש אלפי רכיבים שקשורים לכל השלבים האלה ויכול להיות שמזייפים. מעבדה רצינית תדע לאן לכוון ותמדוד רכיב רכיב לפי הסכמות של היצרן. אם המומלצים באמת עושים את זה? לא יודע...
הכי קל זה להחליף כרטיס שלם, וגם זה כשהבעיה קבועה (בגלל זה שלחו אותו הביתה "עד שהבעיה תתיצב - תהיה קבועה")....
לגבי אותה מעבדה: מה שאמרו לי זה שמכיוון והבעיה היא לא קבועה (קורית כל הזמן), הם לא הצליחו לשחזר ולהבין את מקור הבעיה. לכן ביקשו שאחזור כשהבעיה תהייה קבועה.
מצד אחד מבין את ההיגיון. מצד שני, תתאמצו, תחכו חצי שעה, זה ישתחזר.
בברכה קובי כהן
-
jaksirak
- חבר ותיק

טוב, זה מוזר.
הבעייה כבר כמה ימים, לא קורית.
ממצב שזה היה קורה כל כמה דק, או לפחות פעם בשעה...
זה כבר איזה 3-4 ימים לא קורה.
לא שיניתי כלום
מה נהייה פה?
הבעייה כבר כמה ימים, לא קורית.
ממצב שזה היה קורה כל כמה דק, או לפחות פעם בשעה...
זה כבר איזה 3-4 ימים לא קורה.
לא שיניתי כלום
מה נהייה פה?
נערך לאחרונה על ידי jaksirak ב 26/10/2024 20:41, נערך פעם 1 בסך הכל.
בברכה קובי כהן