צריבה עדיין במסכי OLED
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
התמונה ב-OLED תהיה טובה יותר, אבל כנראה שבערוצים הלינאריים אין באמת הרבה תכנים שינצלו את המסך בצורה כזו שההבדל יהיה באמת משמעותי ושווה את ההשקעה.
למשל, החדשות לא יראו טוב משמעותית ב-OLED מאשר במסך לד פשוט. וכדורגל גם לא.
למשל, החדשות לא יראו טוב משמעותית ב-OLED מאשר במסך לד פשוט. וכדורגל גם לא.
אני לא מסכים (ואין לי עדיין OLED לצורך העניין). להורים שלי יש כבר כמה שנים OLED של LG (לא זוכר איזה דגם), לי יש Q85C של סמסונג.. שידורי SDR רגילים (ובהם חדשות וגם ספורט) נראים משמעותית יותר טוב בOLED שלהם, גם מבחינת עיבוד התנועה (מורגש בעיקר בספורט) יש להם יתרון רציני מאד לדעתי.11/10/2024 22:23TheCoolest כתב: התמונה ב-OLED תהיה טובה יותר, אבל כנראה שבערוצים הלינאריים אין באמת הרבה תכנים שינצלו את המסך בצורה כזו שההבדל יהיה באמת משמעותי ושווה את ההשקעה.
למשל, החדשות לא יראו טוב משמעותית ב-OLED מאשר במסך לד פשוט. וכדורגל גם לא....
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
3 שנים אחריות מלאה.
על סדרה G יש שנתיים נוספות על הפאנל בלבד.
על סדרה G יש שנתיים נוספות על הפאנל בלבד.
מה זה אומר פאנל בלבד? כולל צריבה? לא כולל צריבה?...
אני לא נוגע יותר באולד. באופן כללי ומנסיון עם לא מעט מסכים אחרים, היתרון הכי גדול של האולד הוא זוית הצפיה המושלמת, לא משנה כמה אתה אלכסוני מהמסך התמונה נשמרת בדיוק כפי שהיא כשאתה מולו. מכל בחינה אחרת כמו רזולוציה וצבע, ההבדל בינו לבין מסכים אחרים טובים, מזערי, אם בכלל. מגרעתו הקשה, זו בשלה הוא יורד אצלי מרשימת האלטרנטיבות, אורך חיים מגוחך. פחות מארבע שנים והופ, לפח. אז נכון שזה אצלי ויכול בהחלט להיות שאחרים לא מבינים על מה אני מדבר, אבל כשכל הטלויזיות בסביבה, רחוקה וקרובה מחזיקות שנים יותר, לא סיבה לזרוק עוד פעם כסף. היבואן אגב, סמוך מאוד לפוסט הקודם שלי כאן, ענה לי שצריך טכנאי, זה כנראה יגיד שהלך מסך, שום הליכה ולו סימלית לקראת לקוח מתוסכל שאמנם כבר אינו במסגרת האחריות, אבל דחילקום, טלויזיה חדשה מתפגרת אחרי זמן כל כך קצר, קצת סומק של בושה, משהו. טוב יאללה רק בריאות ויחד ננצח.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
4 שנים זו לא טלוויזיה חדשה. היצרן נותן שנת אחריות אחת, בארץ היבואן נותן 3 שנים מלאות מבחירה. ואפשר להרחיב את האחריות בתשלום ל-6 שנים.
ה-B7 שלי כבר בת 7 והכל טוב איתה. עובדת 10-12 שעות ביממה בשלוש השנים האחרונות.
ב-C1 שלי היתה תקלה בפאנל (שלא קשורה לצריבות) שקרתה בתקופת האחריות (אחרי שנה וחצי), אחרי החלפת פאנל בינתיים הכל בסדר.
יש לי גם מסך LCD שהפאנל בו התקלקל אחרי כמה שנים.
אתה יכול לעשות מה שבא לך, אבל לקבוע לפי ניסיון אישי שלך שמסכי OLED פחות אמינים מ-LCD זה מגוכך.
ב-C1 שלי היתה תקלה בפאנל (שלא קשורה לצריבות) שקרתה בתקופת האחריות (אחרי שנה וחצי), אחרי החלפת פאנל בינתיים הכל בסדר.
אתה יכול לעשות מה שבא לך, אבל לקבוע לפי ניסיון אישי שלך שמסכי OLED פחות אמינים מ-LCD זה מגוכך.
זה לא בדיוק נכון. היבואן מתמחר כבר את ה-3 שנות אחריות במחיר המוצר ולכן זו לא איזו מתנה או טובה שהוא עושה. בנוסף מהסתכלות באתר שלהם בארה"ב המשלוח חינם, ניתן להחזיר את המוצר תוך 14 ימים. אז יש הטבות שלא מקבלים בארץ.19/10/2024 16:37TheCoolest כתב: 4 שנים זו לא טלוויזיה חדשה. היצרן נותן שנת אחריות אחת, בארץ היבואן נותן 3 שנים מלאות מבחירה. ואפשר להרחיב את האחריות בתשלום ל-6 שנים.
אתה יכול לעשות מה שבא לך, אבל לקבוע לפי ניסיון אישי שלך שמסכי OLED פחות אמינים מ-LCD זה מגוכך....
לא טענתי שמדובר בטלויזיה חדשה. אורך חיים קצר יחסית למוצר יקר מהווה עבורי לפחות סיבה לגרושין, כל אחד ינהג כמובן איך שהוא מבין. ושלוש שנות אחריות זה יופי, אבל אין קשר לטענה שלי לגבי המוצר. אשר לכלליות הטענה, ציינתי במפורש שהנסיון שלי לא מלמד אלא עליו ועם זה התקלה שתארתי ( כאמור לא צריבה, אלא פס לבן לרוחב המסך ), מקריאה כאן באתר, חוזרת, גם פה בפורום אצל עוד חברים, מה שהופך אותה לטעמי לסיבה מוצדקת לדאגה. וכשאני לוקח בחשבון את העובדה שמדובר במוצר יקר יחסית עם אמינות נחותה ( לנסיוני כאמור, זה שלך פחות רלבנטי לי ) וקיימים מוצרים אחרים באיכות דומה ומחיר זול יותר, לא רואה סיבה לנסות שוב. לא תודה.19/10/2024 16:37TheCoolest כתב: 4 שנים זו לא טלוויזיה חדשה. היצרן נותן שנת אחריות אחת, בארץ היבואן נותן 3 שנים מלאות מבחירה. ואפשר להרחיב את האחריות בתשלום ל-6 שנים.
אתה יכול לעשות מה שבא לך, אבל לקבוע לפי ניסיון אישי שלך שמסכי OLED פחות אמינים מ-LCD זה מגוכך....
לכל אחד קרטריונים משלו וכל אחד "רואה" משהו אחר.
אצלי הC9 כבר חמש פלוס שנים. אני צורך קרוב לאפס ערוצים "רגילים" כמו 12 או ספורט. רוב התוכן נטפליקס יוטיוב וכדומה ורובו בתאורה נמוכה.
יש לי אפס סובלנות לגוונים של אפור בהיר או כהה במקום שחור מוחלט ולכן לא אחליף בקרוב לטכנולוגיה אחרת.
אני לא רואה שום יתרון בOLED לערוצים הרגילים, לא הייתי קונה OLED בשבילם כנראה אבל ללא ספק העניין סוביקטיבי ביותר ולכן שכל אחד יעשה את שיקוליו.
אצלי הC9 כבר חמש פלוס שנים. אני צורך קרוב לאפס ערוצים "רגילים" כמו 12 או ספורט. רוב התוכן נטפליקס יוטיוב וכדומה ורובו בתאורה נמוכה.
יש לי אפס סובלנות לגוונים של אפור בהיר או כהה במקום שחור מוחלט ולכן לא אחליף בקרוב לטכנולוגיה אחרת.
אני לא רואה שום יתרון בOLED לערוצים הרגילים, לא הייתי קונה OLED בשבילם כנראה אבל ללא ספק העניין סוביקטיבי ביותר ולכן שכל אחד יעשה את שיקוליו.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@רועי51
אני לא בא לשכנע אותך, כל אחד יעשה מה שהוא מוצא לנכון. הנקודה שלי היתה שהניסיון שלך לא מהווה סטטיסטיקה, בדיוק כמו הניסיון שלי.
ואני לא חושב שלמסכי OLED אמינות נמוכה יותר ממסכי LCD, כי תקלה בפאנל כמו שקרתה שצלך יכולה לקרות גם במסך LCD.
ובדיוק כמו שאצלך ה-OLED החזיקה 4 שנים, כך אצלי מסך LCD החזיק כ-3 שנים עד שהתחילו תופעות מוזרות עם הפאנל.
אני לא בא לשכנע אותך, כל אחד יעשה מה שהוא מוצא לנכון. הנקודה שלי היתה שהניסיון שלך לא מהווה סטטיסטיקה, בדיוק כמו הניסיון שלי.
ואני לא חושב שלמסכי OLED אמינות נמוכה יותר ממסכי LCD, כי תקלה בפאנל כמו שקרתה שצלך יכולה לקרות גם במסך LCD.
ובדיוק כמו שאצלך ה-OLED החזיקה 4 שנים, כך אצלי מסך LCD החזיק כ-3 שנים עד שהתחילו תופעות מוזרות עם הפאנל.
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8253
- נתן תודות: 412 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
לפחות ב C3 שקניתי ממש לא מזמן הייתה קיימת.20/10/2024 7:12roy007 כתב: ההטבה הזו של החזרה של 60 יום היתה פעם וכבר אינה קיימת לפי מה שבדקתי.
יתקנו אותי אם מישהו יודע משהו אחר
וגם אז כשהיא הייתה היו עושים לך את המוות כדי להחזיר את המוצר....
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14346
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 1218 פעמים
הקביעה הגורפת הזו היא קישקוש....08/10/2024 10:26יהלי ב כתב: אין דבר כזה OLED שלא נצרב. כל מסך בסופו של דבר יצרב. OLED זה מסך לשימוש מוגבל של עד 5 שנים לכל היותר....
יש לי ולקרובי מסכי OLED מ 2016.
חוץ ממקרה אחד של צריבה כי השאירו את ערוץ האח הגדול במשך ימים ארוכים (ערוץ ללא פרסומות ולכן הלוגו סטאטי ללא הפסקה),
כל המסכים ללא צריבות....גם B7 שאצלי כבר שנה שביעית.
נכון ש OLED מצריכה יותר רגישות והבנה איך נוהגים עם המסך מבחינת הרגלי צפייה והגדרות המסך.
במסכי LED זה "שגר ושכח"...אפשר לשים את ההגדרות הכי הזויות והפנל לא יושפע מזה.
סייעתי למישהי מהמשפחה לנסות להחזיר את הטלויזיה במסגרת ה-60, אז אני יכול לרשום לך איך התהליך היה (זאת גם אחת הסיבות שאני לא מחבב את ח.י.). אציין שזה אינדיבידואלי, כמה חודשים לאחר מכן ביצעתי חיפוש בגוגל וראיתי שהיו כאלה שאכן החזירו להם....
נעשתה פניה לשירות לקוחות של החנות המוכרת (חנות עם שם מאוד מוכר). הם טענו שהם לא יודעים על מה מדובר למרות שנציג שלהם וידא לפני הרכישה שאכן זה קיים. טלפונים לח.י. שאכן אישרו שיש 60 ימים. הם סירבו למסור כמה כסף יוחזר והפנו לחנות. החנות סירבה למסור כמה כסף יוחזר והפנתה לח.י.. התשובה הסופית היתה שרק אחרי שיקחו את הטלויזיה יגידו כמה כסף יחזירו, אז לא החזירו את הטלויזיה כי מי יקח סיכון שהם יורידו סכום משמעותי.
אציין שלאחר מכן החנות טענה שכן מסרו סכום, זה היה משהו כמו עד שליש מהמחיר שהיא עלתה. לא היה ולא נברא, אבל זה רחוק מאוד ממה שמבטיחים. יכול להיות שהיו לוקחים מעט, אבל עד סדר גודל של שליש זה טווח מאוד רחב.