דיראק מול אודיסי ב c30

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #1 

היום ביקרתי את רועי המלך שיש לו מרנץ סינמה 30 ,לרועי יש ציוד משובח ,והוא ביצע כיול אחד בודד לאודיסי עם המיקרופון של ה200 דולר .
היום אחרי ששמענו סטראו ,הופעות חיות וסרטים עם אודיסי רועי רכש את דירק עם DLBC ,ביצענו כיול ראשון שלא ממש הצליח ואז ביצענו כיול נוסף שכבר היה ממש נכון.
אני חושב שהמסקנות היו דיי ברורות לי לרועי ולליאור (המכונה תלתל) ...
בסרטים הדיראק ניצח בצורה כמעט מוחלטת עם תדרים נמוכים דינמים ומדהימים ,גם באודיסי הסאונד היה טוב מאוד אבל כאן הורגשה קפיצה גדולה ומורגשת לטובת דיראק.
בנושא סטראו והופעות חיות האודיסי ניצח ,בסטראו לטעמי ההבדלים לא היו גדולים לטובת אודיסי אבל בהופעות חיות האודיסי ניצח בגדול.
עם 2 הכיולים והציוד הטוב של רועי הכל נשמע טוב ומעלה אבל ההופעות חיות אצלו עם אודיסי זה כבר מצויין לדעתי

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3065
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #2 

מעניין מאוד !

רועי האלוף המכונה Royla ,לא כולם מכירים.
תתחדש ותהנה שוב רועי.

תודה !

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2489 פעמים

שליחה #3 

באמת שלא משנה לי מה נשמע יותר טוב רק לא מובן לי למה אמור להיות הבדל בין דו לרב ערוצי בין מערכות כיול כאלו ואחרות ?

אבל ? שיהיה .
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7393
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #4 

בגלל מערך הרמקולים אולי . פה כיול של 8 רמקולים ופה רק 2 ואולי סאב .
Sony 1040
Monitor mass

claudia5 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #5 

שמענו סטראו עם סאב

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #6 

מערך הרמקולים הוא 5.1
כיף חיים.

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 671
נתן תודות: 450 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #7 

08/10/2024 21:19  
istarmini כתב:
באמת שלא משנה לי מה נשמע יותר טוב רק לא מובן לי למה אמור להיות הבדל בין דו לרב ערוצי בין מערכות כיול כאלו ואחרות ?

אבל ? שיהיה .
...
אחת הסיבות להבדל היא המקור - בסרטים עם אטמוס או DTS יש ערוץ LFE יעודי שמכיל את כל הדאטה של הסאב.
במוזיקה, המפענח צריך בעצם לחלק בעצמו את התדרים לפי הקרוסאובר מה הולך לסאב ומה לרמקולים.
בכיול של אודיסי (אין לי נסיון עם דיראק) העוצמות של הסאב והרמקולים שונות במהלך הכיול (בכוונה).
זה בטוח בא לידי ביטוי בטיפול השונה במקורות.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #8 

כל זה אינו יותר מתחושה סוביקטיבית בלבד עם אפקט פאסיבו, כי בכל זאת משהו השקיע כסף במערכת כיול עם הרבה רעש וצלצלים אז ברור שהוא יתאמץ לשמוע הבדלים.

אילו הכיול של דיראק היה יותר טוב משל אודיסי, אז לא הייתה כאן שום סלקטיביות! היו שומעים הבדלים משמעותיים בכל התכנים והמקורות ולא רק בהופעות או סרטים שאין ביניהם שום הבדל כי הכל זה 5.1 ומעלה.

רוצים לבדוק אם יש הבדל? רוכשים מיקורופון כיול UMIK1 ומבצעים מס מדידות עי REW ומחשבים ממוצע ואז משווים עם החלקה פסיכואקוסטית. זה יחשוף את כל ההבדלים באופן מדעי מוכח.

בנתיים, מכל ההשוואות שראיתי, ההבדלים ברוב המקרים יותר טובים באודיסי, בעיקר עם שימוש ב EVO MJ.

אגב כל הטענה של דיראק זה יתרון בכיול פאזות שאמור לתת דיוק טוב יותר בפיזור הצלילים ועומק הבמה שאמור להיות מורגש הכי הרבה בסטריאו ובכל זאת לא הרגשתם שיפור בסטריאו, מה שאומר הרבה על ההבטחות הללו. לדיראק יש נטיה לדפוק את האיזון עוצמות בין הערוצים ולכן רצוי לחזור על המדידות כמה פעמים עד שזה יוצא טוב.

ואגב בשביל מה DLBC אם לרועי יש רק סאב בודד? אין ל DLBC שום יתרון עם סאב בודד כי הוא יבצע בדיוק מה שדיאק היה מבצע.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #9 

08/10/2024 23:25  
יהלי ב כתב:
כל זה אינו יותר מתחושה סוביקטיבית בלבד עם אפקט פאסיבו, כי בכל זאת משהו השקיע כסף במערכת כיול עם הרבה רעש וצלצלים אז ברור שהוא יתאמץ לשמוע הבדלים.

אילו הכיול של דיראק היה יותר טוב משל אודיסי, אז לא הייתה כאן שום סלקטיביות! היו שומעים הבדלים משמעותיים בכל התכנים והמקורות ולא רק בהופעות או סרטים שאין ביניהם שום הבדל כי הכל זה 5.1 ומעלה.

רוצים לבדוק אם יש הבדל? רוכשים מיקורופון כיול UMIK1 ומבצעים מס מדידות עי REW ומחשבים ממוצע ואז משווים עם החלקה פסיכואקוסטית. זה יחשוף את כל ההבדלים באופן מדעי מוכח.

בנתיים, מכל ההשוואות שראיתי, ההבדלים ברוב המקרים יותר טובים באודיסי, בעיקר עם שימוש ב EVO MJ.

אגב כל הטענה של דיראק זה יתרון בכיול פאזות שאמור לתת דיוק טוב יותר בפיזור הצלילים ועומק הבמה שאמור להיות מורגש הכי הרבה בסטריאו ובכל זאת לא הרגשתם שיפור בסטריאו, מה שאומר הרבה על ההבטחות הללו. לדיראק יש נטיה לדפוק את האיזון עוצמות בין הערוצים ולכן רצוי לחזור על המדידות כמה פעמים עד שזה יוצא טוב.

ואגב בשביל מה DLBC אם לרועי יש רק סאב בודד? אין ל DLBC שום יתרון עם סאב בודד כי הוא יבצע בדיוק מה שדיאק היה מבצע.
...
אתה עדין לא הפנמת שמה שמעניין זה מה שאתה שומע ולא מה שאתה מודד.
בני אדם יושבים בחדר ושומעים ולא מודדים.
בהחלט יתכן שמדידה כזו או אחרת תראה טוב יותר/פחות אבל באותו הזמן בהחלט יתכן שהמדידה שנראית פחות טוב תשמע יותר טוב לאדם כזה או אחר .
לאור האמור מומלץ להתמקד יותר בלשמוע ,את הציוד שלך בחדר שלך ופחות במדידות.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #10 

שאני כותב כול הזמן שמדידות לא מעניין אז קופצים עליי פה . אבל מה אני מבין .
Sony 1040
Monitor mass

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

10/10/2024 18:50  
עופרפולק כתב:
...
להגיש שמדידות לא מענינות זה כמו להגיד שמדידות לחץ דם גבוה גם לא מענינות כי לרוב עדיין מרגישים טוב... אני לא רוכש שום מוצר אודיו מבלי לראות תוצאות מדידה אוביקטיביות. לפני יום התחדשתי ברמקולי Elac DBR62 רמקול budget זול. חברתי אותו ל דנון 4400 במקום רמקולי פוקאל Aria ושמעתי ללא כיול במצב PURE. להפתעתי ללא כיול הוא נשמע הרבה יותר טוב מהפוקאל באותו מיקום. הרמקול הזה כמובן נמדד מצויין בדומה לפוקאל רק עולה שליש מהם... מדידות זה תמיד התחלה טובה לשם סינון מוצרים...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #12 

10/10/2024 19:06  
יהלי ב כתב:
להגיש שמדידות לא מענינות זה כמו להגיד שמדידות לחץ דם גבוה גם לא מענינות כי לרוב עדיין מרגישים טוב... אני לא רוכש שום מוצר אודיו מבלי לראות תוצאות מדידה אוביקטיביות. לפני יום התחדשתי ברמקולי Elac DBR62 רמקול budget זול. חברתי אותו ל דנון 4400 במקום רמקולי פוקאל Aria ושמעתי ללא כיול במצב PURE. להפתעתי ללא כיול הוא נשמע הרבה יותר טוב מהפוקאל באותו מיקום. הרמקול הזה כמובן נמדד מצויין בדומה לפוקאל רק עולה שליש מהם... מדידות זה תמיד התחלה טובה לשם סינון מוצרים...
...
נתחיל בזה שאני כמוך חושב, שכשאני שם כסף אני רוצה לקבל בניה איכותית, שבאה לידי ביטוי גם במדידות אבל במידה ואתה תצליח לזהות במבחן עיוור 2 מכשירים האחד עם sinad (סתם בחרתי sinad 😂😂)מדהים והשני עם sinad שנמדד פחות טוב , אתן לך את הסטורם שלי במתנה.😂😂😂😂
אבל , אני בטוח שבמבחן עיוור תוכל להבחין בקלות בין 2 כיולים שונים ובהחלט יתכן שדווקא הכיול שנמדד פחות טוב, במבחן עיוור אתה תגיד שהוא נשמע לך יותר טוב, מהכיול שנמדד טוב יותר.

אלו היו 60 שניות על מדידות.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #13 

10/10/2024 18:50  
עופרפולק כתב:
...
לצערך , אתה לא מבין כלום ושום דבר.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 671
נתן תודות: 450 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #14 

אני מסכים ש-SINAD זה כנראה מדד חסר משמעות (או ליתר דיוק, רוב המכשירים מהעשור האחרון הרבה מעבר ליכולת האנושית אז אין משמעות להבדל בין 115 ל-122).
אבל יש מדידות, כמו למשל בערוץ של ERIN שאפשר לתרגם כמעט באופן ישיר ל"איך הרמקול הזה ישמע בחדר מושלם".
זה לא עונה על השאלה "איך הרמקול הזה ישמע בחדר שלי" אבל זה נותן נקודת פתיחה להשוואה אחידה בין רמקולים שונים.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

יהלי ב כתב:
...
תתחדש ותהנה!
כיף חיים.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #16 

יהלי
די, עזוב קצת את המדידות, אני מסכים שזה חשוב אבל את זה נשאיר ליצרנים ולמי שסוקר. זה פשוט לא רלבנטי ל 99% מהחובבים, אני יכול לחשוב על כמה וכמה שיקולים שיהיו ללקוח ממוצע לפני שבכלל יחשוב לחפש גרפים של ציוד אודיו.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #17 

פששש איזה כיף לקנות מדידות וכיול ב 8000 שקל . ואללה בדיחה אבל מה לעשות כמו שאני גם עוד 100 שנה לא יכול לשכנע אותכם שזה שולי ולכם זה כמו עגל הזהב לא תשכנעו אותי שבגלל זה קונים מגבר . מולדר הגדיר את זה הכי טוב ובאותה דעה .
Sony 1040
Monitor mass

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #18 

אז תקנה עוד 4 סאבים בגלל שיש די.אל. בי .סי ? אז אתה חוזר למה שאני אומר פה כבר שנים . אתה משכנע את המשוכנעים .
Sony 1040
Monitor mass

royla
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

יהלי ב כתב:
...
אתה יכול להרחיב קצת על נושא המדידות רמקולים,
לדוגמה מה המגבר רפרנס לבדיקה? אני מניח שיש מגבר שהוא הבסיס לא?

אני מניח לדוגמה שהדנון שלך לא ישמש לבדיקה של רמקול מחברת ווילסון או סידרת 800 של b&w נכון?
אז איך משווים?
אני מאוד אוהב רמקול מדפי,גם הקודם שלך מדפי?

איך אתה מפרש את המדידות של החדש מול הישן?
אני מתכוון מה ההבדל בסאונד שאנו אמורים לשמוע?
לדוגמה ניקח את ה805d4 b&w, מה המדידות אומרות? עם איזה מגבר מדדו?
כיף חיים.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

11/10/2024 12:28  
royla כתב:
אתה יכול להרחיב קצת על נושא המדידות רמקולים,
לדוגמה מה המגבר רפרנס לבדיקה? אני מניח שיש מגבר שהוא הבסיס לא?

אני מניח לדוגמה שהדנון שלך לא ישמש לבדיקה של רמקול מחברת ווילסון או סידרת 800 של b&w נכון?
אז איך משווים?
אני מאוד אוהב רמקול מדפי,גם הקודם שלך מדפי?

איך אתה מפרש את המדידות של החדש מול הישן?
אני מתכוון מה ההבדל בסאונד שאנו אמורים לשמוע?
לדוגמה ניקח את ה805d4 b&w, מה המדידות אומרות? עם איזה מגבר מדדו?
...
מערכת המדידה הרובוטית היא מוצר מדף שכולל זרוע סריקה למדידה מקרוב כדי לבטל את השפעת החדר. המגבר הוא מגבר רפרנס מובנה במערכת.

אלו תוצאות המדידה של ה פוקל המדפיים שיש לי:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.14085/

סיכום:
The Focal Aria 906 is gorgeous to look at and comes at a very low price for a French made speaker from a top brand company. It only has small imperfections and seemingly low distortion, making for a very pleasant and nice speaker to listen to with a bit of EQ.

Overall I am going to recommend the Focal Aria 906.

ואלו התוצאות של ה ELAC שרכשתי עבור סראונד:

https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.12232/

סיכום:

he ELAC DBR-62 objectively and subjectively meets and exceeds my expectations. It is "Andrew Jones" as I expected but had been missing up to now. It is "high-end" sound on a budget with little to apologize for. I was sad to stop listening to it to type this review! It is that good.

אז בכללי ה ELAC נמדדים טוב יותר כי הם לא זקוקים לתיקון EQ לעומת זת ה פוקל כן זקוקים לתיקון (עולים פי 3 מה ELAC). וזה בדיוק מה שקרה אצלי. עם הפוקאל אני מקבל סאונד בומי ומעט צורם (נשמע FLAT ומשעמם) במצב PURE DIRCT ללא כיול, אבל לאחר כיול אודיסי בדנון או דיראק ב NAD, הם נשמעים מעולה כל עוד לא מגזימים בווליום כי אז בגלל התיקון EQ הם מתאמצים יותר מידי לתוך העיוותים.

עם ה ELAC המאד זולים מהם, כאשר מיקמתי אותם על אותם סנטדים במקום הפוקל ושמעתי במצב PURE DIRECT, הם נשמעו מצויין עם בס עמוק ומיד\גבוהים צלולים ממש כמו הפוקאל לאחר כיול.

היום בבוקר הרצתי כיול ל ELAC והסאונד השתפר עוד אם כי לא בהרבה, אבל עכשיו הם כבר נשמעים טוב יותר מהפוקל וזה דיי מבאס בהתחשב במחיר המופקע של הפוקל (מחירון 6500 שח או 1500 דולר בחול, אני רכשתי בדיל של 4000 לערך, ה ELAC עולים 600 דולר בחול ולא רחוק מזה בארץ.

אז חבל לי להשתמש ב ELAC בתור סראונד, אני אשקול להשתמש בפוקל כסראונד ובחדשים כקדמיים או שאני ארכוש את כל הסט של ה ELAC רפרנס כולל הסנטר שכנראה ישמע טוב יותר מה CC900 של פוקל ואת הסט של פוקל אני אמכור. אילו ידעתי זאת לפני כמה שנים ברור שההיתי רוכש את ה ELAC וחוסך המון.

כמובן שיש קאטש, ה ELAC יותר קשים לדחיפה עם עכבה מינימאלית של 2.3 אוהם שאינה מתאימה לרסיבר קולנוע ביתי. אני משתמש בהגברה חיצונית HYPEX של 250 וואט אז אין בעיה כי המגבר יכול לרדת ל 2 אוהם בקלות ולהפיק 650 וואט.

אז הנה מרה שהמדידות משקפות ב 100% את התוצאה בשטח ואת אוזן. ה ELAC פשוט מתוכנן טוב יותר מהפוקל, אבל עדיין, הפוקל בחדר מטופל או לאחר כיול, ישמע מצויין בדיוק כפי שכל הסקירות שלו מדווחות, רק שיחס תמורה למחיר שלו לא גבוה במיוחד.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”