התלבטות בין כמה מכשירים...
יש לי אפשרות לקבל ממקום העבודה את המכשירים הבאים:
S23 ULTRA
S24 PLUS
וכאן עלו לי בראש עוד 2 מכשירים (למעביד תאכלס לא ממש איכפת, כל עוד זה בתקציב)...
ONEPLUS 12
XIAOMI 14T PRO
השימושים לרוב יחסית סטנדרטיים. אני לא משחק כמעט בטלפון, ואם כן אז דברים יחסית פשוטים.
מצלמה נחמד שתהיה איכותית, אבל אני ממש לא מאלה שבודקים ומשווים פיקסלים !
הזכרון בסיניים מאוד נחמד !
מה דעתכם ?
S23 ULTRA
S24 PLUS
וכאן עלו לי בראש עוד 2 מכשירים (למעביד תאכלס לא ממש איכפת, כל עוד זה בתקציב)...
ONEPLUS 12
XIAOMI 14T PRO
השימושים לרוב יחסית סטנדרטיים. אני לא משחק כמעט בטלפון, ואם כן אז דברים יחסית פשוטים.
מצלמה נחמד שתהיה איכותית, אבל אני ממש לא מאלה שבודקים ומשווים פיקסלים !
הזכרון בסיניים מאוד נחמד !
מה דעתכם ?
- ramsalemix
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 568
- נתן תודות: 134 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
בסדרת S24 יהיו 7 שנים של עדכוני מערכות הפעלה ועדכוני אבטחה, בעוד שבסדרת S23 זה 4 שנים של עדכוני מערכת הפעלה ועוד שנה של עדכוני אבטחה סה"כ 5.
אתה מכיר הרבה אנשים שמחזיקים טלפון 5-7 שנים ? כי אני לא.07/10/2024 9:33ramsalemix כתב: בסדרת S24 יהיו 7 שנים של עדכוני מערכות הפעלה ועדכוני אבטחה, בעוד שבסדרת S23 זה 4 שנים של עדכוני מערכת הפעלה ועוד שנה של עדכוני אבטחה סה"כ 5....
בכל אופן, אצלנו מחליפים מכשיר כל 3 שנים. אז הנתון הזה קצת פחות רלוונטי במקרה שלנו.
בכל אופן, תודה על המידע !
- ramsalemix
-
- חבר פעיל במיוחד

התגובה שמעליי ציינה שהסדרה החדשה תקבל עדכוני תוכנה לאורך תקופה ארוכה יותר, אז ציינתי את מספר השנים הספציפי. בסך הכול, זה יתרון טוב, גם אם לא מחזיקים במכשיר לתקופה כזו ארוכה. אפילו אם זה מכשיר משני או שיעבור לעובד אחר, הוא עדיין ימשיך לקבל עדכונים.07/10/2024 11:14Arie10 כתב: אתה מכיר הרבה אנשים שמחזיקים טלפון 5-7 שנים ? כי אני לא.
בכל אופן, אצלנו מחליפים מכשיר כל 3 שנים. אז הנתון הזה קצת פחות רלוונטי במקרה שלנו.
בכל אופן, תודה על המידע !...
כמובן, אף אחד לא חייב להמשיך להשתמש במכשיר לתקופה מסוימת – כל אחד חופשי להחליף מתי שנוח לו. מכשיר לעבודה זה משהו אחר ממכשיר אישי.
אני מכיר אנשים שמחליפים מכשיר אישי כל 4 שנים, במיוחד אם זה מכשיר דגל, וגם כאלו שממשיכים להשתמש במכשיר ביניים כל עוד הוא מספק אותם. למשל, סדרת A של סמסונג מקבלת עדכונים למשך 5 שנים וזה מעולה כי אחד המכשירים הכי נמכרים של סמסונג הוא בכלל Galaxy A15 כנ"ל לגבי A14 והם מכשירים זולים יחסית.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14346
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 1218 פעמים
האולטרה.... בלי לחשוב פעמיים.
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
אני אהיה פה קצת "הפרקליט של השטן", נתחיל בזה שאני עם טלפונים של סמסונג שנים כבר...
כרגע עם ה S24 ULTRA ודווקא אני מייעץ לך אל "תתבשם" מההבטחות של סמסונג לשידרוגי
תוכנה ותמיכה של 4-7 דורות קדימה,
דוגמא רלוונטית מהזמן האחרון...
ה S21 ULTRA הוותיק שלי, טלפון שמור, תקין, בריאות סוללה מצויינת, מתוחזק כראוי, הכל לפי הספר!
קיבל עדכון UI 6.1 שפשוט "דפק" את ה MotherBoard של הטלפון, ואני לא לבד, מאות מקרים מתועדים כבר קיימים
והתיקון או עדכון או לקיחת-אחריות של סמסונג לא נראיית באופק, הפיתרון לפי סאני החלפה של ה MotherBoard
העלות? כמעט 66% מעלות המכשיר ביד שניה (קרוב ל 1,000 ש"ח), והכי חשוב? לא מבטיחים לי שהתקלה לא תחזור
לסיכום, הפרספקטיבה שלי על הניידים של סמסונג השתנתה, ולא לטובה כפי שאתה אולי מבין,
ולכן הייתי מייעץ לך קודם כל להשוות פיצ'רים ואז עלות מול תועלת כשאתה ניגש לקנות מכשיר פרימיום.
כרגע עם ה S24 ULTRA ודווקא אני מייעץ לך אל "תתבשם" מההבטחות של סמסונג לשידרוגי
תוכנה ותמיכה של 4-7 דורות קדימה,
דוגמא רלוונטית מהזמן האחרון...
ה S21 ULTRA הוותיק שלי, טלפון שמור, תקין, בריאות סוללה מצויינת, מתוחזק כראוי, הכל לפי הספר!
קיבל עדכון UI 6.1 שפשוט "דפק" את ה MotherBoard של הטלפון, ואני לא לבד, מאות מקרים מתועדים כבר קיימים
והתיקון או עדכון או לקיחת-אחריות של סמסונג לא נראיית באופק, הפיתרון לפי סאני החלפה של ה MotherBoard
העלות? כמעט 66% מעלות המכשיר ביד שניה (קרוב ל 1,000 ש"ח), והכי חשוב? לא מבטיחים לי שהתקלה לא תחזור

לסיכום, הפרספקטיבה שלי על הניידים של סמסונג השתנתה, ולא לטובה כפי שאתה אולי מבין,
ולכן הייתי מייעץ לך קודם כל להשוות פיצ'רים ואז עלות מול תועלת כשאתה ניגש לקנות מכשיר פרימיום.
שוב פעם, נושא העדכונים לא מעניין אותי. המכשיר יהיה ברשתותי 3 שנים. לאחר מכן הוא כנראה מוכנס למגירה (כך היה עד היום).
כיום יש לי S21+ ואני מוכרך לציין שאני מרוצה ממנו.
אם היתי רוכש מכשיר מכספי, אין ספק שלא היתי בכלל מסתכל על סמסונג...הם לא שוים את המחיר שמבקשים עבורם.
כל מכשיר סיני ממוצע ומעלה נותן תמורה משמעותית גבוהה יותר.
כיום יש לי S21+ ואני מוכרך לציין שאני מרוצה ממנו.
אם היתי רוכש מכשיר מכספי, אין ספק שלא היתי בכלל מסתכל על סמסונג...הם לא שוים את המחיר שמבקשים עבורם.
כל מכשיר סיני ממוצע ומעלה נותן תמורה משמעותית גבוהה יותר.
- ramsalemix
-
- חבר פעיל במיוחד

@Arie10 בהמשך למה שכתבתי בסוף ההודעה הקודמת מסתבר שהיום סמסונג השיקה את Galaxy A16 עם 6 שנות עדכוני מערכת הפעלה.
https://www.androidauthority.com/galaxy ... p-3487074/
כמו סדרת ה-POCO של Xiaomi עם ה-F6 ששם דווקא לשם שינוי הם שינו ל-3 שנות עדכוני מערכת הפעלה ועוד שנה אבטחה סה"כ 4....
תחילת החודש למשל דגמים משנת 2019 לפני 5 שנים...08/10/2024 9:44kaplaey2 כתב: אני מייעץ לך אל "תתבשם" מההבטחות של סמסונג לשידרוגי תוכנה ותמיכה של 4-7 דורות קדימה...
https://www.androidauthority.com/galaxy ... p-3487074/
Warning: Older Galaxy phones getting bricked by new Samsung update (Updated: Statement)
TL;DR
Galaxy S10 and Galaxy Note 10 phones are getting stuck in bootloops.
A just-released Samsung SmartThings Framework update may be to blame.
Affected users should contact Samsung Support for a resolution, or they can attempt a factory reset....
ראיתי גם אותו, אך לא הכללתי אותו ברשימה מכיון שעלותו גבוהה יותר מסמסונג....
לא ברור לי איך הם מתמחרים ומול מי הם מתחרים בדיוק.
בזמנו היו לי מכשירים שלהם N4 וגם N5. אז הם נתנו תמורה גבוהה מאוד למחיר. בתמחור של היום אני לא רואה שום הצדקה לרכוש אותם.
עוד נקודה היא השרות...הם בקושי נמכרים כאן בארץ ולכן נשאלת השאלה מה יקרה כשתרצה לתקן את המכשירים שלהם...
יש שירות תיקונים גם לפיקסל, יש להם יבואן
בעבר הנקסוס היה מתומחר אטרקטיבי, אבל "עיגל" פינות ולא היה "איכותי" (מבחינת חומרה) מול מכשירי היי אנד. היום הוא מכשיר היי אנד לכל דבר,
לי ספציפית יש s24 ultra מהעבודה, והייתי מחליף מחר לפיקסל אם היה אפשרי...
בעבר הנקסוס היה מתומחר אטרקטיבי, אבל "עיגל" פינות ולא היה "איכותי" (מבחינת חומרה) מול מכשירי היי אנד. היום הוא מכשיר היי אנד לכל דבר,
לי ספציפית יש s24 ultra מהעבודה, והייתי מחליף מחר לפיקסל אם היה אפשרי...
תכנס לכמה חנויות שמוכרות פיקסל (ויש בודדות כאלה שמוכרות אותם ברשת) ותראה שכל חנות נותנת אחריות של עצמה. לא מצאתי אחריות רשמית למכשירים שלהם.
לא יודע מה מצב החלפים כשהם בקושי בשוק.
כמובן שבמצב כזה תצטרך גם לחפש מי יוכל לתקן לך אותו...בקיצור...בארץ זה פחות נח !
לא יודע מה מצב החלפים כשהם בקושי בשוק.
כמובן שבמצב כזה תצטרך גם לחפש מי יוכל לתקן לך אותו...בקיצור...בארץ זה פחות נח !