סרטון הדגמה EPSON QB1000,3000,7000
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4961
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 450 פעמים
גם אחרי 30 שנה בתחום הזה אני לא מצליח להפריד בין השניים.
בסופו של דבר מדובר בחוויה אחת שלמה. בלי סאונד התמונה תראה פחות טוב. בלי תמונה טובה הסאונד ישמע פחות טוב.
נכון, זה לא מדיד ואובייקטיבית אין קשר בין השניים אבל ככה המוח עובד.
[/quote]
אחלה שורה תחתונה, מסכים עם כל מילה
בסופו של דבר מדובר בחוויה אחת שלמה. בלי סאונד התמונה תראה פחות טוב. בלי תמונה טובה הסאונד ישמע פחות טוב.
נכון, זה לא מדיד ואובייקטיבית אין קשר בין השניים אבל ככה המוח עובד.
[/quote]
אחלה שורה תחתונה, מסכים עם כל מילה
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7647
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
אפשר לדמיין או לקרא על איך זה נראה אבל עדיף תמונה כלשהי מכלום07/10/2024 12:59istarmini כתב: תמונות באינטרנט לא מייצגות איכות , לטוב או לרע.
הדיווחים היו מעולים אמרו שהתמונה הייתה מדהימה ....
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4961
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 450 פעמים
לא, הכוונה שאין חוויה שלמה ללא אחד מהשניים.07/10/2024 13:06Balance כתב: כלומר, כשאתה הולך לרכוש מסך או מקרן, אתה מבקש שיחברו לך מערכת סאונד במקביל, והפוך, שאחרת התמונה פחות טובה, או הסאונד?
לא הבנתי את המשפט הזה...
לא פעם אנשים אומרים שחשוב להם רק הסאונד, לא מסכים עם זה.
כאשר מדברים על קולנוע,
תמיד צץ בראש ובראשונה,תמונה, גודל תמונה, BIGGER IS DRAMATIC BETTER, הדרמה הזו שגודל תמונה עושה ושואב אותנו פנימה כצופים.
המונח TV כבר קשה לקרא לזה היום טלוויזיה, לדעתי יותר נכון אולי לקרא לו, "מרכז מולטימדיה", מפני שכבר בעשור האחרון, הכל נמצא במסך כולל מחשב, והכל מחובר מחובר אליו ודרכו)
איכות המסכים, תמונה, חוויה, גודל כבר מזמן שבר את כל הגבולות שרק פינטזנו עליהם...אי שם לפני שני עשורים.
עם זאת, לתחושתי, כל עוד אין לי מסך "TV" של מעל 100 אינץ ובאיכות הכה גבוהה של המסך TV הנוכחי (לפחות),
הגודל לעולם ינצח כאשר מדובר בקולנוע והרגשה קולנועית (בבית).
כך שמקרן ימשיך להשאר רלוונטי למרות שאיכותו נופלת מהמסך TV, אך הגודל פה מייצר את הדרמה ואת ההרגשה, מה שטלוויזה עד כה לא מצליחה למרות איכותה הכה גבוהה.
אבל מאמין וזה בהגזמה, עוד 5 שנים קדימה, לא רואה כבר שום יתרון למקרנים (מבחינת גודל + איכות כאחד).
מסכים מאוד באמרה של ליאור, שקולנוע בחוויה שלו, זה תמונה + סאונד = חוויה טוטלית בקולנוע.
כמו ש - George Lucas אמר עוד בתחילת שנות ה-שמונים ה -"sound is 50% of the movie-going experience" ועוד דיבר אז על דולבי סטיראו שהפך להיות סראונד.
תמיד צץ בראש ובראשונה,תמונה, גודל תמונה, BIGGER IS DRAMATIC BETTER, הדרמה הזו שגודל תמונה עושה ושואב אותנו פנימה כצופים.
המונח TV כבר קשה לקרא לזה היום טלוויזיה, לדעתי יותר נכון אולי לקרא לו, "מרכז מולטימדיה", מפני שכבר בעשור האחרון, הכל נמצא במסך כולל מחשב, והכל מחובר מחובר אליו ודרכו)
איכות המסכים, תמונה, חוויה, גודל כבר מזמן שבר את כל הגבולות שרק פינטזנו עליהם...אי שם לפני שני עשורים.
עם זאת, לתחושתי, כל עוד אין לי מסך "TV" של מעל 100 אינץ ובאיכות הכה גבוהה של המסך TV הנוכחי (לפחות),
הגודל לעולם ינצח כאשר מדובר בקולנוע והרגשה קולנועית (בבית).
כך שמקרן ימשיך להשאר רלוונטי למרות שאיכותו נופלת מהמסך TV, אך הגודל פה מייצר את הדרמה ואת ההרגשה, מה שטלוויזה עד כה לא מצליחה למרות איכותה הכה גבוהה.
אבל מאמין וזה בהגזמה, עוד 5 שנים קדימה, לא רואה כבר שום יתרון למקרנים (מבחינת גודל + איכות כאחד).
מסכים מאוד באמרה של ליאור, שקולנוע בחוויה שלו, זה תמונה + סאונד = חוויה טוטלית בקולנוע.
כמו ש - George Lucas אמר עוד בתחילת שנות ה-שמונים ה -"sound is 50% of the movie-going experience" ועוד דיבר אז על דולבי סטיראו שהפך להיות סראונד.
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
הכוונה היא שכדיי שהחוויה תהיה מושלמת צריך את שני הדברים.07/10/2024 13:06Balance כתב: כלומר, כשאתה הולך לרכוש מסך או מקרן, אתה מבקש שיחברו לך מערכת סאונד במקביל, והפוך, שאחרת התמונה פחות טובה, או הסאונד?
לא הבנתי את המשפט הזה...
אתם סתם מתממים, אתם יודעים בדיוק למה אני מתכוון ..
נערך לאחרונה על ידי Lior_M ב 07/10/2024 19:57, נערך פעם 1 בסך הכל.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17924
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
ליאור נשמה עבור קבלת חוויה אתה צודק אבל עבור רכישה, מבחינתי לפחות, אין קשר בין השנים. אני בהחלט יכול להתרשם מאיכות אודיו/וידאו כשהם מוצגים בנפרד, אני אפילו חושב שזה יותר נכון ככה כי אתה מתרכז באיכות של כל אחד בנפרד מה שמבטיח חוויה קולנוע טובה יותר כשהם נפגשים בחלל אחד.07/10/2024 16:33Lior_M כתב: הכוונה היא שכדיי שהוויה תהיה מושלמת צריך את שני הדברים.
אתם סתם מתממים, אתם יודעים בדיוק למה אני מתכוון .....
אני בהחלט יכול לשבת בחדר הדגמה ולהחליט שהסאונד היה חלום והוידאו לא משהו.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

נו גם אצל היבואן הזה אין חדש תחת השמש הכל07/10/2024 17:59חושחאש כתב: טוב חברים לצערי המחיר של NZ700 יעלה כמעט כפול מQB1000 אני פשוט לא מבין את התמחור הזה אני כרגע לא יכול לנקוב סכום מדויק מקווה שתבינובכל מקרה מבחינתי הJvc ירד משולחן
...
ידוע אין לך מה להסתיר.
במידת הצורך ניישם את אופציית חו״ל ולא ניתן לו להרויח שקל .
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
הוא כתב בהגזמה .....
3-4 שנים לא יהיה שום שינוי.
לא רואה טלביזיה בגודל של 120 אינטש במחיר של מקרני "אמצע" 5000-6000 דולר.
כאשר 120 זה עדיין נחשב קטן כשמדברים על מסכים בחדרים יעודיים ( אולי לא בארץ אבל בחו"ל איפה שהשטח עולה כלום ושום דבר , אתה רואה חדרים עם מסך של 150 אינטש ומעלה ).
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

כדי להגיד משהו רע, צריך שיהיה משהו רע. בארקו וכו' הם מקרנים ברמה גבוהה ביותר, מאחל לי ולכם דבר כזה07/10/2024 11:38Lior_M כתב: יואב,
אתה מספיק שנים בתחום הזה בשביל להבין שכאשר בן אדם נכנס לצפות במקרן שעולה 100 אלף דולר אז סיכוי אפס שהוא יגיד עליו משהו רע.
מספיק לראות את כל ה "משפיעים" בתחום שכל אחד מהם התחזק ערוץ youtube אבל כמו חברי קואלציה הם מקריאים את אותו דף מסרים.
הם ינסו לשכנע שחייבים JVC בגלל השחורים ובגלל ה Tone Mapping ואז יגידו לך שחייבים MadVr בגלל השחורים ובגלל ה Tone Mapping.
על הדרך הם גם ישבעו בנביא מוחמד ש Kscape זה יותר זול מכל תחליף אחר.. אין שום הגיון באופן שבו השוק הזה מתנהל בשנים האחרונות.
...
לגבי ניגודיות/שחור, אישית אני לא חושב שמקרן צריך להיראות כמו פלזמה או אולד ואין לי בעיה ששחור לא יהיה מוחלט במקרן.
hdr אמיתי קשה לרוב המקרנים, זו טכנולוגיה שיועדה במחשבה על מסכים, פחות למקרנים. זה לא אומר שלא ניתן לקבל hdr די מוצלח אבל זה ידרוש יותר התעסקות מאשר מסך. בגלל זה tone mapping יכול לעזור, או - מקרן עם רמות הארה גבוהות מאוד כמו אותו בארקו ודומיו, או אולי האפסון החדשים שיש להם לומן גבוה.
אגב madvr לא קשור לשחור.
שום התעסקות07/10/2024 22:29mulder כתב:
hdr אמיתי קשה לרוב המקרנים, זו טכנולוגיה שיועדה במחשבה על מסכים, פחות למקרנים. זה לא אומר שלא ניתן לקבל hdr די מוצלח אבל זה ידרוש יותר התעסקות מאשר מסך....
לחיצת כפתור להפעלה. זהו
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

כנראה הרבה בעלי מקרנים ישמחו לדעת את זה...
נכון שזה לא כמו לכוון את כיפת ברזל או חץ3 אבל קצת דורש ללמוד מה עושים, במיוחד אם עובדים עם madvr .
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

בני צודק , שום התעסקות.07/10/2024 23:00mulder כתב: כנראה הרבה בעלי מקרנים ישמחו לדעת את זה, כי רובם לוחצים על הכפתור ואז אומרים שה hdr כהה מדי ולא רואים מספיק טוב ומאשימים את כל התעשיה ואז עוברים לחפש תכנים ב SDR .
נכון שזה לא כמו לכוון את כיפת ברזל או חץ3 אבל קצת דורש ללמוד מה עושים, במיוחד אם עובדים עם madvr ....
המקרן מזהה שהוא מקבל HDR ועובר למצב זה באופן אוטומטי.
ב JVC יש DTM מתקדם שמאפשר לך לקבוע מס' אופציות, אתה מגדיר פעם אחת ובזה נגמר הסיפור.
כמובן שמקרן צריך ומומלץ לכייל אחת למספר שעות נורה ( אני חושב שבלייזר זה כבר פחות קריטי, כי עוצמת האור נשארת יחסית קבועה לאורך זמן) אבל זה נכון לגבי כל מקרן .
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

בכל מקרה מבחינתי הJvc ירד משולחן