בקשר לתאריך שנקבע בקשר לסגירת המרבב הראשון של עידן פלוס דרך אנטנה

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #1 

הגיע ה 7.10.2024 הזמן שממנו צריך לפי החוק מדינה הזמני שקבעה כנסת ישראל, להסגר המרבב הראשון של עידן פלוס, אז האם בינתים אתם מרגישים שיותר קשה לכם לקלוט בעידן פלוס את ערוצי, כאן 11 לא של HD, קשת 12? , רשת 13? עכשיו 14? ערוץ הכנסת? ערוצי הרדיו?
כאשר יותר קשה ליקלוט את שידורי המרבב השני של עידן פלוס דרך האנטנה, שהוא בינתים צריך להמשיך לפעול.
נערך לאחרונה על ידי רמאשכ ב 08/10/2024 16:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1305
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

Re: בקשר לסגירת המרבב הראשון של עידן פלוס דרך אנטנה

שליחה #2 

אני חושב שיותר קל כשמתרגלים לצפות דרך סטרימר שיאומי בעזרת אפליקציה "מדיה בוקס".
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: בקשר לסגירת המרבב הראשון של עידן פלוס דרך אנטנה

שליחה #3 

למי שלא הבין טוב,
לפי החוק של מדינת ישראל בקשר לעידן פלוס שהופעל מתאריך 7.10.2024, , אתם צריכים מעכשיו עד כולל 31.1.2025 כל פעם לחפש באתרי אינטרנט שעוסקים רק בנושא של תקשורת או גם בנושא של תקשורת, מידע המודיע,
באיזה תאריך שר התקשורת הישראלי מודיע על סגירת המרבב הראשון של עידן פלוס דרך האנטנה,
אני מזכיר, לפי החוק הזה התאריך הכי מאוחר שבו שר התקשורת הישראלי יכול לסגור את המרבב הראשון של עידן פלוס זה ב 31.1.2025,
שיהיה לכולנו חיפוש נעים(:
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #4 

07/10/2024 8:42  
רמאשכ כתב:
הגיע ה 7.10.2024 הזמן שממנו צריך לפי החוק מדינה הזמני שקבעה כנסת ישראל, להסגר המרבב הראשון של עידן פלוס, אז האם בינתים אתם מרגישים שיותר קשה לכם לקלוט בעידן פלוס את ערוצי, כאן 11 לא של HD, קשת 12? , רשת 13? עכשיו 14? ערוץ הכנסת? ערוצי הרדיו?
כאשר יותר קשה ליקלוט את שידורי המרבב השני של עידן פלוס דרך האנטנה, שהוא בינתים צריך להמשיך לפעול.
...
דבריך לא מדוייקים...
עפ"י החוק (תיקון מס' 7 - הוראת שעה) לחוק הפצת שידורים באמצעות תחנות שידור ספרתיות, יש לרשות השנייה זמן עד ה-31.1.2025 לבצע את סגירת המרבב הראשון. אין שום מקום בתיקון החוק שמתייחס ל-7 באוקטובר 2024, אלא רק ל-7 באוקטובר 2023 - הוראת השעה קובעת הפצה חינמית בין תחילת המלחמה ועד 31.1.2025 לכלל הערוצים למעט ערוצי תאגיד השידור כאן ולמעט ערוץ הכנסת.
התיקון הזה פורסם ב-8.8.2024.

התיקון גם קובע כי שר התקשורת יפרסם הודעה ברשומות על סגירת המרבב הראשון, אז אין מה לבדוק האם הוא ירד - תפורסם הודעה מסודרת.

בכל מקרה, אני ממליץ לכל מי שקולט עידן+ - אם אתם לא קולטים את התדרים של DVB-T2 באמצעות אנטנה פנימית, להתקין אנטנה חיצונית כבר מעכשיו ולא לחכות להפסקת השידורים בתדרי ה-DVB-T.

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

20/10/2024 23:19  
amosii כתב:
דבריך לא מדוייקים...
עפ"י החוק (תיקון מס' 7 - הוראת שעה) לחוק הפצת שידורים באמצעות תחנות שידור ספרתיות, יש לרשות השנייה זמן עד ה-31.1.2025 לבצע את סגירת המרבב הראשון. אין שום מקום בתיקון החוק שמתייחס ל-7 באוקטובר 2024, אלא רק ל-7 באוקטובר 2023 - הוראת השעה קובעת הפצה חינמית בין תחילת המלחמה ועד 31.1.2025 לכלל הערוצים למעט ערוצי תאגיד השידור כאן ולמעט ערוץ הכנסת.
התיקון הזה פורסם ב-8.8.2024.

התיקון גם קובע כי שר התקשורת יפרסם הודעה ברשומות על סגירת המרבב הראשון, אז אין מה לבדוק האם הוא ירד - תפורסם הודעה מסודרת.

בכל מקרה, אני ממליץ לכל מי שקולט עידן+ - אם אתם לא קולטים את התדרים של DVB-T2 באמצעות אנטנה פנימית, להתקין אנטנה חיצונית כבר מעכשיו ולא לחכות להפסקת השידורים בתדרי ה-DVB-T.
...
אחר כך, אני תיקנתי את ההודעה הזו בתגובה שלי פה,
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3350145+

עדכון,

בשבוע שעבר, ביום שני, אני פניתי למחלקת פניות הציבור ציבור של משרד התקשורת הישראלי, בקשר לעניין הזמן היותר מדוייק שלדעתם שר התקשורת הישראלי יסגור את המרבב הראשון של עידן פלוס דרך אנטנה, אז, בשבוע שעבר, ביום שלישי, הם אמרו לי שלדעתם זה לא יהיה בזמן הקרוב, כי יותר חשוב בינתים לשר התקשורת הישראלי, לעסוק בדברים אחרים.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

amosii
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #6 

21/10/2024 15:43  
רמאשכ כתב:
אחר כך, אני תיקנתי את ההודעה הזו בתגובה שלי פה,
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... #p3350145+

עדכון,

בשבוע שעבר, ביום שני, אני פניתי למחלקת פניות הציבור ציבור של משרד התקשורת הישראלי, בקשר לעניין הזמן היותר מדוייק שלדעתם שר התקשורת הישראלי יסגור את המרבב הראשון של עידן פלוס דרך אנטנה, אז, בשבוע שעבר, ביום שלישי, הם אמרו לי שלדעתם זה לא יהיה בזמן הקרוב, כי יותר חשוב בינתים לשר התקשורת הישראלי, לעסוק בדברים אחרים.
...
אתה טועה בגוף שאתה פונה אליו..
מי שסוגר את המרבב השני זו הרשות השנייה, שהיא המפעיל של עידן פלוס.
הם יכולים לסגור מתי שהם יסגרו (עד ה-31.1.2025 לכל המאוחר*), והם רק יודיעו למשרד התקשורת כדי שהוא יפרסם ברשומות את הסגירה. משרד התקשורת עצמו לא מעורב בסגירה..

*סייג ל-31.1.2025 - החוק מאפשר שלא לסגור לפני ה-31.1.2025, במקרה זה הרשות השנייה תישא בעלויות ההפצה של המרבב הראשון עבור בעלי רשיון לשידורי טלוויזיה ורדיו.

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

שאני פניתי לרשות השניה לשידורי טלוויזיה ורדיו, אז הם אמרו לי השבוע הזה, בנושא הזה שבמה שנראה להם נכון לעכשיו, שלא נראה להם שלפני שנת 2025, שהם, הרשות השניה לשידורי טלוויזיה ורדיו תעדיף, יעדיפו, לסגור את המרבב הראשון של עידן פלוס דרך האנטנה.
רק היום אני העדפתי מתוך הרבה הודעות ששלחו לי, לקרוא את תשובת הרשות השנייה לשידורי טלוויזיה ורדיו בנושא הזה, שנשלחה אליי ביום חמישי הזה.

למה לדעתכם הרשות השנייה לשידורי טלוויזיה ורדיו לא ממהרת לסגור את המרבב הראשון של עידן פלוס דרך האנטנה?
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #8 

15/11/2024 22:27  
רמאשכ כתב:
שאני פניתי לרשות השניה לשידורי טלוויזיה ורדיו, אז הם אמרו לי השבוע הזה, בנושא הזה שבמה שנראה להם נכון לעכשיו, שלא נראה להם שלפני שנת 2025, שהם, הרשות השניה לשידורי טלוויזיה ורדיו תעדיף, יעדיפו, לסגור את המרבב הראשון של עידן פלוס דרך האנטנה.
רק היום אני העדפתי מתוך הרבה הודעות ששלחו לי, לקרוא את תשובת הרשות השנייה לשידורי טלוויזיה ורדיו בנושא הזה, שנשלחה אליי ביום חמישי הזה.

למה לדעתכם הרשות השנייה לשידורי טלוויזיה ורדיו לא ממהרת לסגור את המרבב הראשון של עידן פלוס דרך האנטנה?
...
את אוהב להטריד את כל הגופים בשאלות שונות ומשונות.
מה אכפת לך מה לדעתנו השיקולים של גוף כל שהוא לעשות או לא לעשות משהו. (לא שדעתנו לכאן או לכאן יכולה להיות מבוססת יותר מניחוש מטופש ללא ביסוס)
אתה משום מה חושב שגופים שאתה פונה אליהם מחוייבים לענות תשובות אמיתיות לשאלות ששואלים אותן.
אז תשאל אותם.
אתה טוב בזה.

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

16/11/2024 0:22  
Amir64 כתב:
את אוהב להטריד את כל הגופים בשאלות שונות ומשונות.
מה אכפת לך מה לדעתנו השיקולים של גוף כל שהוא לעשות או לא לעשות משהו. (לא שדעתנו לכאן או לכאן יכולה להיות מבוססת יותר מניחוש מטופש ללא ביסוס)
אתה משום מה חושב שגופים שאתה פונה אליהם מחוייבים לענות תשובות אמיתיות לשאלות ששואלים אותן.
אז תשאל אותם.
אתה טוב בזה.
...
, אני לא בדעה שזו הטרדה,
אני בדעה שזה דברים שיש לציבור זכות לדעת,
ואותי זה מעניין לדעת גם מה דעת האנשים פה בנושא הזה, כי לפעמים ידע מדעה יכול לעזור.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

Amir64
גורו
גורו

שליחה #10 

לעזור למי ובמה?
אתה חי בישראל. שום דבר לא בטוח עד שהוא לא קורה, ולפעמים גם אחרי זה.
אז החליטו לסגור... יכולים להחליט לבטל את הסגירה, להקדים או לדחות אותה.
עוד שבוע יכול להיות שר תקשורת אחר שחושב הפוך בדיוק, וייזום חוק של הוספת עוד 2 מרבבים T1.
לא שזה הגיוני, אבל כולנו יודעים כמה החלטות לא הגיוניות מתקבלות בארץ.

אז התשובה שלי אליך, תפסיק להתעסק בשטויות.
יסגרו כשיסגרו. עד אז - המרבב יעבוד.

רמאשכ פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

16/11/2024 1:15  
Amir64 כתב:
לעזור למי ובמה?
אתה חי בישראל. שום דבר לא בטוח עד שהוא לא קורה, ולפעמים גם אחרי זה.
אז החליטו לסגור... יכולים להחליט לבטל את הסגירה, להקדים או לדחות אותה.
עוד שבוע יכול להיות שר תקשורת אחר שחושב הפוך בדיוק, וייזום חוק של הוספת עוד 2 מרבבים T1.
לא שזה הגיוני, אבל כולנו יודעים כמה החלטות לא הגיוניות מתקבלות בארץ.

אז התשובה שלי אליך, תפסיק להתעסק בשטויות.
יסגרו כשיסגרו. עד אז - המרבב יעבוד.
...
לדעתי זה לא שטויות, כל מידע שיכול לעזור בנושא זה.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #12 

16/11/2024 5:45  
רמאשכ כתב:
...
כל הכבוד לך על העלאת הנושא. בשנת 2021 פורסם שהמרבב הראשון נקלט על ידי כ- 170,000 צופים בישראל. מאז אני בטוח שהוכפל, מכיוון שכל מכשירי הטלוויזיה החדשים שנרכשו כוללים ממיר מובנה. בנוסף, המרבב הראשון הוא היחיד שנקלט גם באמצעות אנטנה פנימית.

זאת לעומת המרבב השני שקליטתו מחייבת אנטנה חיצונית, וגם אז הקליטה שלו שברירית יותר ונוטה להיפגע בקלות. יתכן שזה מכיוון שהשקיעו פחות העוצמות הקליטה של המרבב השני, אבל זה בכל אופן המצב לפחות באיזור המרכז בו אני גר.

על כן, הפסקת השידורים של המרבב הראשון, בטרם טיפול באיכות השידור של השני, תביא לפגיעה דרמתית במאות אלפים שתלוים בשידור זה על מנת לקלוט טלוויזיה. הפסקת זו, במיוחד בעת מלחמה, עלולה להיות כזו פארסה שקשה לי להאמין שמישהו יבצע אותה במהלך מלחמה.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #13 

16/11/2024 5:45  
רמאשכ כתב:
...
אין לאף אחד מידע, אז זה רק קשקשת ברשת.
המדינה רוצה לסגור את פרוייקט עידן פלוס. גם את המרבב T2, ולעבור לשידור אינטרנטי.
בינתיים יש מלחמות מי ישדר בעידן, וכמה ישלם (או לא ישלם) על השידור הזה. זה כל הסיפור. כסף.
אז כל פעם שהנושא עולה, יש מלחמה בין שר התקשורת, הרשות השניה ושאר ערוצי השידור על הנושא הכספי.
החלטות משתנות ב- 180 מעלות בכל פעם, תלוי מי מצליח לכופף את ידו של מי.
וכן, גם המלחמה מהווה חלק בפאזל הזה, מה שמוסיף עוד גורם לא ידוע שישפיע מה יהיו ההחלטות העתידיות בנושא.

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”