מעוניין לרכוש XD5 של אסוס AX3000 ויש לי מספר שאלות
שלום חברים,
כרגע יש לי ראוטר של סלקום די ישן עם תמיכה 5G ואני רוצה להתקדם ולרכוש עצמאית.
המטרה היא להחזיר את הראוטר לסלקום ולהשתמש ב-ASUS ZenWiFi XD5 AX3000 WiFi 6 (3 יחידות) בלבד.
יחידה אחת תקבל את מקור האינטרנט (סלקום יספקו את המתאם ללא עלות), ומהיחידה הזו אני אוכל לחבר למחשב דרך כבל LAN
ושתי היחידות האחרות אציב במקומות שונים בבית שכמובןמחוברים לחשמל.
זה יעבוד?
כרגע יש לי אינטרנט סיבים 500 מגה.
הדירה שלי היא דירה רגילה, 4 חדרים (ולא רב קומות או משהו כזה).
תודה
כרגע יש לי ראוטר של סלקום די ישן עם תמיכה 5G ואני רוצה להתקדם ולרכוש עצמאית.
המטרה היא להחזיר את הראוטר לסלקום ולהשתמש ב-ASUS ZenWiFi XD5 AX3000 WiFi 6 (3 יחידות) בלבד.
יחידה אחת תקבל את מקור האינטרנט (סלקום יספקו את המתאם ללא עלות), ומהיחידה הזו אני אוכל לחבר למחשב דרך כבל LAN
ושתי היחידות האחרות אציב במקומות שונים בבית שכמובןמחוברים לחשמל.
זה יעבוד?
כרגע יש לי אינטרנט סיבים 500 מגה.
הדירה שלי היא דירה רגילה, 4 חדרים (ולא רב קומות או משהו כזה).
תודה
במבט על החסכון בתקציב, לדירה כזו, 1-2 יספיקו. תוכל לשקול גם נתב יחיד במקום מרכזי (אם אפשרי), תמיד תוכל להוסיף עוד אחד אם תהיה בעיה. למשל השיאומי BE3600 יעלה רק כ ~35$, ועם תמיכה גם בחבילות 2.5G.
תודה.06/10/2024 10:20rafi_d כתב: במבט על החסכון בתקציב, לדירה כזו, 1-2 יספיקו. תוכל לשקול גם נתב יחיד במקום מרכזי (אם אפשרי), תמיד תוכל להוסיף עוד אחד אם תהיה בעיה. למשל השיאומי BE3600 יעלה רק כ ~35$, ועם תמיכה גם בחבילות 2.5G....
כבר אין הרבה שמוכרים את המוצר ולכן מהבודדים שמוכרים, השלישייה כבר עדיפה מאשר זוג יחידות.
דווקא לא ראיתי מחסור המוכרים של הBE3600 באליאקפרס...... 

כי גם מוצרי שיאומי תומכים בMESH, ותוכל לקנות כמה יחידות ממנו... תקרא כאן:06/10/2024 14:18centaur כתב: לא הבנתי, מה שרציתי לקנות זה מספר יחידות, איך בדיוק הדגם BE3600 יעזור לי בפיזור הקליטה בבית אם מדובר במכשיר אחד בלבד?...
https://www.mi.com/global/product/xiaomi-router-be3600/
https://www.mi.com/global/search/mesh?tab=product
רק שזה קצת ביזבוז, וכדאי לנסות לברר אם יש חלופה זולה יותר שלהם שתואמת לMESH שלו.
מצד שני - פורט 2.5G בכל חדר יכול להיות נחמד....