זה מה שהוא עושה בנקודת כיול הראשונה, מופיעים כל הרמקולים האפשריים תאורטית. החל מהמעבר לנקודה השניה מופיעים רק הרמקולים שהוא קיבל מהם סיגנל רק שפתאום הוא לא מקבל מהסאב.21/09/2024 22:26big007 כתב: לא מכיר את אודיאסי.
אני עם ימהה.
ובתחילת הכיול הרסיבר שולח סיגנל לכל ערוץ ומזהה אם מחובר לאותו ערוץ רמקול/סאב ואם חיבור לרמקול הפאזה תקינה.
במידה ואין הוא מנקה אותו מהכיול ומשאיר רק את מה שזיהה מחובר לרסיבר.
ואז מתחיל את הכיול עצמו.
האם זה אותו הדבר באונקיו?...
בעיה בהגדרת סאבוופר במערכת
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
גם ההמלצה של OCA שפיתח את ה EVO היא לא לטרוח עם 8 מדידות במקומות שונים, אלא להסתפק ב 3 מדידות באותה הנקודה מבלי להזיז את המקרופון, אז זה לא ממש שטויות. אתה מוזמן לנסות 9 מול 3 מדידות ולהשוות. ספק רב אם תרגיש הבדל.20/09/2024 11:15istarmini כתב: חאלס לקשקשק שטויות נו.......
אולי בסוני שלך מספיק נקודה אחת, כי הוא כל כך מיוחד, בכל היתר זה לא מספיק....
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
2. כתבתי ווליום בסאב, ולזה בדיוק התכוונתי21/09/2024 22:20dtheater כתב: 2. לגבי העלאת הווליום אין מצב שהוא לא שומע כי אני שומע וכל הבית גם כשהוא מוציא את האות לסאב.
בכל אופן האם אתה מתכוון לווליום בסאב עצמו? יש לו כפתור gain
או הכוונה להגדיר שיש סאב לפני הכיול ולהגביר אותו דרך הרסיבר ורק אז לכייל?
3. למקרה שזה משנה ניסיתי בסאב עצמו לשחק גם עם ההגדרות של הgain וגם ניסיתי פעם לשים על lfe ופעם על 120...
אין טעם להגדיר ידנית שיש סאב לפני הכיול, ולשנות את תיקון הווליום ברסיבר. ממילא תחילת הכיול ימחק הגדרות ידניות שהכנסת.
3. צריך להיות על LFE או תדר מקסימאלי אפשרי.
אבל בכל מקרה זה לא משפיע על הבעיה שאתה מתאר.
אחרי שאתה מסיים כיול, מופיע תיקון ווליום לסאב ברסיבר? או שהוא נשאר על "0"?
אם אתה אומר ששומעים טוב את הסאב בכיול הנקודה הראשונה, ולא בנקודות הבאות, זה נשמע כמו תקלה (במיקרופון או ברסיבר)
כי אם הכיול בנקודה הראשונה השמיע קול בסאב, אין סיבה הגיונית שהסאב לא יהיה מוגדר כפעיל גם בנקודות הבאות ולאחר סיום הכיול.
הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא שהאודיסי לא מצליח לקלוט את האות הנקלט כשטסט נשלח אל הסאב, בין אם כי המיקרופון לא מעביר את התדרים הנמוכים אל הרסיבר, או שברסיבר יש תקלה שלא מאפשרת לו לפענח מה שמגיע מהמיקרופון.
- Amir64
-
- גורו

אם אתה מאזין יחיד, או היחיד מבין המאזינים שאכפת לו איך שומעים, אז אולי נקודה אחת מספיקה, וגם זה לא תמיד נכון.21/09/2024 23:43יהלי ב כתב: גם ההמלצה של OCA שפיתח את ה EVO היא לא לטרוח עם 8 מדידות במקומות שונים, אלא להסתפק ב 3 מדידות באותה הנקודה מבלי להזיז את המקרופון, אז זה לא ממש שטויות. אתה מוזמן לנסות 9 מול 3 מדידות ולהשוות. ספק רב אם תרגיש הבדל....
אם יש יותר מאזינים, אם אתה לא מבצע מדידות נוספות אין למערכת שום דרך לדעת מה קורה בהן והאם יש צורך לבצע תיקון שמתחשב גם במה שקורה בהן.
אני יכול להגיד לך בוודאות שאצלי כשמכיילים רק נקודה אחת שומעים פחות טוב מאשר כשמבצעים כיול ב- 5 מיקומים שונים. (לא עם אודיסי)
8 מיקומים זה אולי קצת מוגזם (אני לא ניסיתי יותר מ- 6) אבל מיקום אחד זה גם מוגזם, מהצד התחתון של הסקאלה
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
מערכות הכיול לא יודעות מה לעשות עם יותר מדידות מלבד למצע אותם מה שאמנם משפר את הבאס במרחב גדול יותר אבל תמיד על חשבון הביצועים האפשריים אם עושים מדידה במקום אחד בלבד. אפילו אודיסי מבקשים לא להתפסר מעבר ל 60 ס"מ מה MLP. זה זה בדיוק שווה חוץ מהמקרה שכל בני המשפחה יושבים אחת על השני...21/09/2024 23:56Amir64 כתב: אם אתה מאזין יחיד, או היחיד מבין המאזינים שאכפת לו איך שומעים, אז אולי נקודה אחת מספיקה, וגם זה לא תמיד נכון.
אם יש יותר מאזינים, אם אתה לא מבצע מדידות נוספות אין למערכת שום דרך לדעת מה קורה בהן והאם יש צורך לבצע תיקון שמתחשב גם במה שקורה בהן.
אני יכול להגיד לך בוודאות שאצלי כשמכיילים רק נקודה אחת שומעים פחות טוב מאשר כשמבצעים כיול ב- 5 מיקומים שונים. (לא עם אודיסי)
8 מיקומים זה אולי קצת מוגזם (אני לא ניסיתי יותר מ- 6) אבל מיקום אחד זה גם מוגזם, מהצד התחתון של הסקאלה...
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
כשאתה נכנס לתפריט של הרמקולים (לא קשור לכיול) הרסיבר מזהה שיש סאב? הסאב נשמע תקין בזמן צפיה?21/09/2024 22:20dtheater כתב: 1. ניסיתי לאפס להגדרות יצרן ולכייל ולא זיהה
2. לגבי העלאת הווליום אין מצב שהוא לא שומע כי אני שומע וכל הבית גם כשהוא מוציא את האות לסאב.
בכל אופן האם אתה מתכוון לווליום בסאב עצמו? יש לו כפתור gain
או הכוונה להגדיר שיש סאב לפני הכיול ולהגביר אותו דרך הרסיבר ורק אז לכייל?
3. למקרה שזה משנה ניסיתי בסאב עצמו לשחק גם עם ההגדרות של הgain וגם ניסיתי פעם לשים על lfe ופעם על 120...
לגבי הכיול זה מאפשר לך לבצע מדידה רק בנקודה אחת ולהפסיק, או שהוא מחייב אותך לבצע 3 ?
- Amir64
-
- גורו

בוודאי שיודעות.22/09/2024 2:05יהלי ב כתב: מערכות הכיול לא יודעות מה לעשות עם יותר מדידות מלבד למצע אותם מה שאמנם משפר את הבאס במרחב גדול יותר אבל תמיד על חשבון הביצועים האפשריים אם עושים מדידה במקום אחד בלבד. אפילו אודיסי מבקשים לא להתפסר מעבר ל 60 ס"מ מה MLP. זה זה בדיוק שווה חוץ מהמקרה שכל בני המשפחה יושבים אחת על השני......
זה לא רק מיצוע, ובוודאי לא מיצוע אריתמטי פשוט.
מיקרופון מודד נקודה אחת בחלל החדר.
אתה, המאזין, בעל 2 אוזניים (לרוב), כלומר אוסף מידע משני מיקומים, ומפענח מידע אקוסטי באופן שונה, ועם יותר נתונים מאשר מיקרופון במיקום יחיד יכול לפענח.
למשל - גל עומד בחדר ניתן לזיהוי ע"י מדידה בשתי נקודות לפחות, כי מודדים את השינוי היחסי בין 2 הנקודות.
לא אמורים למדוד מדידה בכל מיקום ישיבה, אף חברה לא ממליצה על מדידה בצורה הזו.
כשאני נכנס לתפריט הוא מאפשר לי להגדיר שיש סאב והוא עובד אבל לטעמי קצת חזק מידי בזמן הצפייה והסאב יחסית קרוב אלי22/09/2024 9:44mulder כתב: כשאתה נכנס לתפריט של הרמקולים (לא קשור לכיול) הרסיבר מזהה שיש סאב? הסאב נשמע תקין בזמן צפיה?
לגבי הכיול זה מאפשר לך לבצע מדידה רק בנקודה אחת ולהפסיק, או שהוא מחייב אותך לבצע 3 ?...
לגבי הכיול זה לא מאפשר לי לבצע מדידה אחת, הוא מחייב 3
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7393
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
אתה מעביר את המיקרופון נגיד למקום אחר ואז הוא לא נותן לך אות של הסאב .... מוזר . ואיפה שאתה יושב ורואה סרט שם כן ... מוזר ביותר . נראה משהו בהגדרות אבל אתה צריך מישהו שמבין באודיסי הזה .... שונא את הכיול הזה. אל תתייחס למה שכתבתי בסוף .... דיברתי לעצמי .
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5141
- נתן תודות: 1061 פעמים
- קיבל תודות: 696 פעמים
בחיי שאני לא מבין את ההודעות המיותרות שלך, אדם בגילך בגיל כל כך מבוגר שאמור להיות לו ניסיון חיים מינימלי ממשיך לכתוב שטויות בכל פוסט שמישהו פותח25/09/2024 13:44עופרפולק כתב: אתה מעביר את המיקרופון נגיד למקום אחר ואז הוא לא נותן לך אות של הסאב .... מוזר . ואיפה שאתה יושב ורואה סרט שם כן ... מוזר ביותר . נראה משהו בהגדרות אבל אתה צריך מישהו שמבין באודיסי הזה .... שונא את הכיול הזה. אל תתייחס למה שכתבתי בסוף .... דיברתי לעצמי ....
איך את שונא את אודיסי אם מעולם לא כיילת אודיסי? ואני בספק רב אם בכלל שמעת אי פעם מערכת מכויילת אודיסי כמו שצריך, כל הזמן אתה מעביר ביקורת שלילית על אודיסי בזמן שיש לך סוני מקרטע שמערכת הכיול שלו שואפת לאפס ומוניטור מאס עייפים ומיושנים, הגיע הזמן שמישו ירים הכפפה בעניין שלך וידע לעצור את גיבובי השטויות שיוצאות לך מהפה, בחלוף השנים הפכת לטרול משעומם
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- Amir64
-
- גורו

לא מבין את הקשר....
הסאב עובד - בטסט הכיול במיקום הראשון, ובניגון תוכן.
אז לצורך העניין בכלל לא משנה אם יש כבל באורך 1 מטר או 30 מטר.
הבעיה היא שמערכת הכיול לא מצליחה לזהות את האות המגיע מהסאב בבדיקת קיום הרמקולים (למרות שפותח השרשור אומר ששומעים אותו טוב בתחילת הכיול), ומסמנת את הסאב כלא קיים לצורך ביצוע הטסטים הנוספים לצורך ביצוע הכיול.
שאלתי את פותח השרשור אם לאחר איפוס וכיול הרסיבר תיקון הווליום לסאב נשאר על 0 ולא היתה תשובה.
אם נשאר על 0 כשהווליום בסאב בוודאות גבוה מידי (כמו שמציין פ"ש) זה די מוודא שהבעיה היא ברסיבר ולא בסאב או בכבל שלו.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

החלפת ל valhala ?26/09/2024 16:42תלתל כתב: Amir64
הצעתי לפות'ש מגיעה מניסיון אישי.
החלפת הכבל אצלי פתרה את הבעיה שמאד דומה למה שמתואר כאן.
יש המון אפשרויות שיכולות לגרום לתקלה שלו אבל אין צורך להעמיס כאן והבדיקה הפשוטה שהצעתי יכולה לעזור.
ליאור...
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

אז בוא תפתור את הבעיה, אתה יודע בדיוק מה לא לעשות, אז מה כן?26/09/2024 19:42עופרפולק כתב: איך אני אוהב שישר שולחים אותו לאפס את המגבר או להוציא מהחשמל . לא צריך לא את זה ולא את זה ....
די כבר לזרוק שטויות , זה נהיה מגוחך מזמן...