a1 evo - הכיול הטוב ביותר למכשירי - DENON / MARANTZ .
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1400
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
OCA שחרר עכשיו כלי (אפלקציה לוינדוס) שניגשת עצמאית לרסיבר לאחר שהיא מזהה אותו ברסיבר, ומבצע בו PATCH שמבטל את שינויי עוצמה ברמקולי הסראונד כאשר מפעילים DEQ.
הפיצ'ר הזה הוא רק קדימון קטן מגרסת ה EVO החדשה שאמורה לצאת. היא כבר לא תזדקק לאפלקציה של אודיסי ותהיה מסוגלת לבצע מדידות לבדה מול REW ולטעון את הפילטרים ישירות לרסיבר. ניסיתי את האפלקציה על הרסיבר הישן X4400H וזה עבד והוא שרד את זה בלי בעיה. אבל אין טעם להשתמש בו כי הוא כרגע מוגדר עבור רסיבר של OCA. זה רק DEMO (אם מריצים אותו הוא יקלקל את ההגדרות הקיימות ואז צריך לטעון את ה ADY מחדש).
זה אומר שה EVO כבר לא צריך ליצור שתי קונפיגורציות ל MASTER ו SEQ אלא רק MASTER והמשתמש יכול לבחור לבטל את הגברת הסראונד ב DEQ עי ה EVO החדש.
https://drive.usercontent.google.com/do ... authuser=0
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... &start=405
הפיצ'ר הזה הוא רק קדימון קטן מגרסת ה EVO החדשה שאמורה לצאת. היא כבר לא תזדקק לאפלקציה של אודיסי ותהיה מסוגלת לבצע מדידות לבדה מול REW ולטעון את הפילטרים ישירות לרסיבר. ניסיתי את האפלקציה על הרסיבר הישן X4400H וזה עבד והוא שרד את זה בלי בעיה. אבל אין טעם להשתמש בו כי הוא כרגע מוגדר עבור רסיבר של OCA. זה רק DEMO (אם מריצים אותו הוא יקלקל את ההגדרות הקיימות ואז צריך לטעון את ה ADY מחדש).
זה אומר שה EVO כבר לא צריך ליצור שתי קונפיגורציות ל MASTER ו SEQ אלא רק MASTER והמשתמש יכול לבחור לבטל את הגברת הסראונד ב DEQ עי ה EVO החדש.
https://drive.usercontent.google.com/do ... authuser=0
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php ... &start=405
- יהלי ב
- חבר ותיק

Re: Audyssey One - הכיול הטוב ביותר למכשירי - DENON / MARANTZ .
משמש בפורום audioholics ביקש מג'ין דלסאלה (הבעלים) לבצע סקירה ולהתיחס ל EVO של OCA ולמרבה ההפתעה הוא סיבר ורשם שהוא מעדיף את ה MultiEQ-X ושהוא לא מרגיש נוח לטעון קבצי אודיסי שעברו טיפול לא מפוקח למעבד ב 7500 דולר שיש לו. אמר שהוא הולך לברר מול מרנץ על זה. אז או שהוא מקנא או שהוא קיבל הנחיה ממרנץ\דנון להגיב כך, כי אחרי הכל, כלי חינמי כמו EVO פוגע להם במכירות של האפלקציה ב 200 דולר שלא עושה כלום מלבד לאפשר ממשק יותר נוח.
https://forums.audioholics.com/forums/t ... st-1653466
עוד סוקר שמסרב לבדוק את EVO מאותה הסיבה וגם מזהיר שימוש בתוכנה מהשוק האפור תגרום לביטול האחריות
נראה כי כל הוסקרים מקבלים הוראות מגבוה. דנון\מרנץ כנראה התחילו להלחץ מ EVO...
https://forums.audioholics.com/forums/t ... st-1653466
עוד סוקר שמסרב לבדוק את EVO מאותה הסיבה וגם מזהיר שימוש בתוכנה מהשוק האפור תגרום לביטול האחריות
נראה כי כל הוסקרים מקבלים הוראות מגבוה. דנון\מרנץ כנראה התחילו להלחץ מ EVO...
שלום,
אשמח לעזרה.
כיוונתי את הסאב שלי לפאזה של 180 מעלות.
אני נעזר ב-A1Evo_Electrified (BETA 4) כדי לכייל את המערכת.
אשמח לדעת היכן אני אמור, בקובץ JSON, ליידע את התוכנה שהסאב בפאזה הפוכה ? בנוסף, מה ה-Target curve המומלץ שכדאי להשתמש בו ?
תודה מראש.
אשמח לעזרה.
כיוונתי את הסאב שלי לפאזה של 180 מעלות.
אני נעזר ב-A1Evo_Electrified (BETA 4) כדי לכייל את המערכת.
אשמח לדעת היכן אני אמור, בקובץ JSON, ליידע את התוכנה שהסאב בפאזה הפוכה ? בנוסף, מה ה-Target curve המומלץ שכדאי להשתמש בו ?
תודה מראש.
- יהלי ב
- חבר ותיק

אם זה סאב עם וויסות פאזה אז אין לך מה לשנות בו כלום. צריך מדידות וכיול עם EVO עם האופציה של המנעות מהיפוך מופע בסאב כי הסאב שלך לא תומך בהיפוך מופע (הווסת מוסיף השהיה). אם EVO לא מצליח לכייל ללא היפוך מופע, אז צריך להזיז את הסאב למקום אחר ומדוד מחדש.
היי,21/09/2024 6:04יהלי ב כתב: אם זה סאב עם וויסות פאזה אז אין לך מה לשנות בו כלום. צריך מדידות וכיול עם EVO עם האופציה של המנעות מהיפוך מופע בסאב כי הסאב שלך לא תומך בהיפוך מופע (הווסת מוסיף השהיה). אם EVO לא מצליח לכייל ללא היפוך מופע, אז צריך להזיז את הסאב למקום אחר ומדוד מחדש....
תודה על תגובתך.
אני סבור כי הסאב שלי כן תומך בהיפוך מופע, אבל יכול מאוד להיות שאני טועה:
דגם SPL-1000 Ultra
מפרט: https://www.velodyneacoustics.com/pdf/s ... asheet.pdf
- יהלי ב
- חבר ותיק

יש לך בשלט מס מצבי מופע. אין לדעת אם המצב 180 מעלות זה ממש החלפת קוטביות או השהיה גורמת למופע 180 בתדר הנמוך ביותר כמו עם SVS. היפוך קוטביות זה לרוב מתג דו מצבי ולא חוגה או בקרה עם שלט. למברה הצער זה פיצ'ר שהולך ונעלם מסאבים מודרניים בגלל ה DSP המיותר שהם מוסיפים לסאבים.22/09/2024 0:38maorgr כתב: היי,
תודה על תגובתך.
אני סבור כי הסאב שלי כן תומך בהיפוך מופע, אבל יכול מאוד להיות שאני טועה:
דגם SPL-1000 Ultra
מפרט: https://www.velodyneacoustics.com/pdf/s ... asheet.pdf...
מופע זה תרגום לאיזו מילה באנגלית? Staging?...
Jack of some trades, master of none
- יהלי ב
- חבר ותיק

דנון ומרנץ הוציאו הצהרות לגבי A1 EVO מן סוג של הזהרה\הסרת אחריות ורמיזה שהסקריפט כנראה זדוני ועלול להסיר את האחריות לרסיברים:
https://support.denon.com/app/answers/d ... dyssey-one
כעקרון מה שקורה הוא שהם יחד עם חברת אודיסי ודיראק מתחילים להרגיש פגיעה במכירות של MultiEQ-X ו DIRAC וככל הנראה יתחילו להלחם ב OCA, או עי איון בהליכים משפטיים או באמצעים טכנולוגיים כמו שחרור קושחות לסיברים שיהפחו את השימוש ב EVO לבלתי אפשרי או ביטול התמיכה באפלקציה או את האפשרות לחלץ את קבצי ה ADY.
כעקרון, לא מזמן OCA הצהיר שיש גרסה חדשה שתאפשר לבצע מדידות עי REW ללא הרסיבר, תוסיף כיול של פאזה (phase = מופע@avi_Dagan) ממש כמו בדיראק, והוא אפילו יצר קובץ EXE נסיוני שרץ ברקע ומתחבר לרסיבר אוטומטית כדי לשנות עוצמות לכל הערוצים בכל פעם שהמשתמש משנה את הוליום וה DEQ פעיל במטרה לעקוף את ההגברה של ערוצי הסראונד שה DEQ מבצע ללא צורך.
ז"א שבשלב מסויים, OCA שעובד עם עוד מפתח, ישחרר אפלקציה שתוכל לבצע כיול מלא מול REW והרסיברים ללא צורך באפלקציות רשמיות של דנון\מרנץ. עם המעבר למדידות עי REW, יהיה אפילו ניתן לרכוש גרסה REW PRO ומקרופונים וקטוריים (רבי מוקדים) של MINIDSP ולבצע כיוול וקטורי סטייל TRINNOV ברסיברי דנון\מרנץ עי ה EVO. זה כמובן מאד מלחיץ את דנון\מרנץ\אודיסי\דיראק בעיקר את אודיסי ודנון שהשקיעו המון ב Multi-EQ-X.
ממליץ לכל מי שרוצה לבצע כיול עם EVO, שיבטל עדכונים אוטומיית לקושחה ברסיבר כי אין לדעת מתי הם ינסו לחסום את השימוש ב EVO.
לפני מס הודעות פרסמתי תגובות של סוקרי ציוד שסרבו לבצע סקירה ל EVO ללא אישור דנון\מרנץ.
מקווה שהמשתמשים לא יוותרו וילחמו בכל נסיון לצנזר את EVO עי חרם על מוצרי דנון\מרנץ.
כעקרון מה שקורה הוא שהם יחד עם חברת אודיסי ודיראק מתחילים להרגיש פגיעה במכירות של MultiEQ-X ו DIRAC וככל הנראה יתחילו להלחם ב OCA, או עי איון בהליכים משפטיים או באמצעים טכנולוגיים כמו שחרור קושחות לסיברים שיהפחו את השימוש ב EVO לבלתי אפשרי או ביטול התמיכה באפלקציה או את האפשרות לחלץ את קבצי ה ADY.
כעקרון, לא מזמן OCA הצהיר שיש גרסה חדשה שתאפשר לבצע מדידות עי REW ללא הרסיבר, תוסיף כיול של פאזה (phase = מופע@avi_Dagan) ממש כמו בדיראק, והוא אפילו יצר קובץ EXE נסיוני שרץ ברקע ומתחבר לרסיבר אוטומטית כדי לשנות עוצמות לכל הערוצים בכל פעם שהמשתמש משנה את הוליום וה DEQ פעיל במטרה לעקוף את ההגברה של ערוצי הסראונד שה DEQ מבצע ללא צורך.
ז"א שבשלב מסויים, OCA שעובד עם עוד מפתח, ישחרר אפלקציה שתוכל לבצע כיול מלא מול REW והרסיברים ללא צורך באפלקציות רשמיות של דנון\מרנץ. עם המעבר למדידות עי REW, יהיה אפילו ניתן לרכוש גרסה REW PRO ומקרופונים וקטוריים (רבי מוקדים) של MINIDSP ולבצע כיוול וקטורי סטייל TRINNOV ברסיברי דנון\מרנץ עי ה EVO. זה כמובן מאד מלחיץ את דנון\מרנץ\אודיסי\דיראק בעיקר את אודיסי ודנון שהשקיעו המון ב Multi-EQ-X.
ממליץ לכל מי שרוצה לבצע כיול עם EVO, שיבטל עדכונים אוטומיית לקושחה ברסיבר כי אין לדעת מתי הם ינסו לחסום את השימוש ב EVO.
לפני מס הודעות פרסמתי תגובות של סוקרי ציוד שסרבו לבצע סקירה ל EVO ללא אישור דנון\מרנץ.
מקווה שהמשתמשים לא יוותרו וילחמו בכל נסיון לצנזר את EVO עי חרם על מוצרי דנון\מרנץ.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
הגיוני שיכסו את עצמם מתביעות.22/09/2024 11:42יהלי ב כתב: דנון ומרנץ הוציאו הצהרות לגבי A1 EVO מן סוג של הזהרה\הסרת אחריות ורמיזה שהסקריפט כנראה זדוני ועלול להסיר את האחריות לרסיברים:
מקווה שהמשתמשים לא יוותרו וילחמו בכל נסיון לצנזר את EVO עי חרם על מוצרי דנון\מרנץ....
אני לא חושב שהם לחוצים, רוב המשתמשים ברוב שיטות הכיול הקיימות היום עושים "נקסט נקסט" וסוגרים עניין.
הסיכוי שהרבה אנשים יאמצו את זה כמו שזה היום ברמה שתאיים על דנון/מרנץ - לא גדול.
אני ניסיתי פעם אחת והשלמתי את הכיול כמובן, אבל זה דורש יחסית הרבה התעסקות, לא ממשק ותהליך ידידותיים, טעות אחת קטנה והכל הולך.
לדעתי המשתמש הסביר ממש לא ירצה להכנס לזה בכלל.
אחרי תקופה החלטתי לחזור לכיול רגיל שבוצע מחדש, לא כי היתה בעיה אלא מסקרנות.
המילה שמופיעה היא בד"כ "PHASE" - מופע...
תודה, החכמתי....
לפי מורפיקס:
Phase = שָׁלָב, דַּרְגָּה, פָזָה; מוֹפָע (של הירח)
Jack of some trades, master of none
- יהלי ב
- חבר ותיק

זה גם וגם אבל תלוי בהקשר.
ואגב, ג'ין דלסאלה מייסד אודיהוליקס גם אמר שעם כיול ידני שהוא עושה לאודיסי הוא מקבל תוצאות הרבה יותר טובות מ DIRAC בדנון ואפילו טובות יותר מ DIRAC ART ב STORM, שאגב ל ART ב STORM הוא קרא "אסון" בגלל ביצועים ירודים הרבה מתחת למה שמקבלים מרסיבר דנון עם אודיסי ידני שזה כמו עם הסקריפט של OCA.
מעניין מה חובבי ה STORM וה DIRAC שאני מזמן אמרתי שהוא לא שווה שקל יגידו עכשיו..
ואגב, ג'ין דלסאלה מייסד אודיהוליקס גם אמר שעם כיול ידני שהוא עושה לאודיסי הוא מקבל תוצאות הרבה יותר טובות מ DIRAC בדנון ואפילו טובות יותר מ DIRAC ART ב STORM, שאגב ל ART ב STORM הוא קרא "אסון" בגלל ביצועים ירודים הרבה מתחת למה שמקבלים מרסיבר דנון עם אודיסי ידני שזה כמו עם הסקריפט של OCA.
מעניין מה חובבי ה STORM וה DIRAC שאני מזמן אמרתי שהוא לא שווה שקל יגידו עכשיו..
מה שגם אומר שכיולים הרבה תלויים באוזן השומע
יש את "אמיר אמר "
עכשיו יש את "ג'ין אמר "
נאמרים הרבה דברים. לכולנו יש אוזניים טובות.
לא סומך על אף אחד בתחום יותר . נדיר למצוא אובייקטיביות.
בסופו של יום היית בוחר בסטורם עם דיראק.
מבלי חלילה לזלזל בשאר המוצרים ולא משנה מחירם.
עכשיו יש את "ג'ין אמר "
מבלי חלילה לזלזל בשאר המוצרים ולא משנה מחירם.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2489 פעמים
העסק פה הפך כבר לבדיחה.22/09/2024 15:00LiorShap כתב: יש את "אמיר אמר "
עכשיו יש את "ג'ין אמר "
מבלי חלילה לזלזל בשאר המוצרים ולא משנה מחירם....
ההוא אמר וזה אמר והם אמרו ולמה כובע עף לגובה.
מי שיכול לקנות סטורם ב כ 60000 ש"ח עם דיראק ולא קונה, כי מישהו כזה או אחר אמר שמרנץ\דנון , טובים יותר עם קומבינת האודסי, שיבושם לו.
מי שלא יכול לקנות סטורם בכ 60000 ש"ח ונהנה לקרוא חוות דעת כאלו ואחרות ולהתנחם, גם זה טוב, זה אפילו עדיף כלכלית:lol:
מי שרוצה להתרשם מחוות דעת של סטורם עם דיראק ו ART מול טרינוב גם זו אופציה.(שפה גרמנית תעזרו בתרגום אבל מי שיכול להבין יגלה שלהפתעת כולם לא הורגש הבדל וזה כנראה בגלל שה ART והסטורם פשוט על הפנים
https://www.avforums.com/threads/storm- ... t-32497477
בקיצור לא שזה מעודד זה פשוט שווה בדיוק כמו כל יתר חוות הדעת השונות, של פרסונה כזו או אחרת.
הכל חארטה והרבה נגזר מאינטרסים, כאלו ואחרים .
אני ,להבדיל מיהלי, מניסיון אישי עם סטורם ו ART ו 4 סאבים יכול לקבוע שזה פשוטו נשמע וואהו, פשוט וקל וואהו ( וזה בלי יותר מידי חפירות ומדידות הלוך ושוב, מי שרוצה להמשיך ולקבוע מסקנות, כאלו ואחרות, על סמך חוות דעת, כאלו ואחרות ברשת, שיבושם לו.
חשוב להדגיש שכדי למקסם את יתרונות ה ART נדרש להשקיע המון שעות והתעסקות זה ממש לא פלאג אנד פליי ממש לא וזה, לדעתי, חסרון.
בקיצור השרשור הזה הפך להתשה חסרת תקנה
דרך אגב יש גירסה חדשה ל REW + OTA ?
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- יהלי ב
- חבר ותיק

22/09/2024 15:00LiorShap כתב: יש את "אמיר אמר "
עכשיו יש את "ג'ין אמר "
מבלי חלילה לזלזל בשאר המוצרים ולא משנה מחירם....
...
אמיר וג'ין לא מביעים דעות סוביקטיביות. הם מסתמכים על מדידות בלבד. ג'ין התנסה עם ART אצלו בחדר שמטופל אקוסטית וביצע מדידות עי REW ולפני ואחרי וזיכם את מה ש ART עשה במילה אחת Disaster.
לעומת זאת, הוא מבצע כיול אודיסי ידני עי REW ממש כמו EVO אבל הוא לא משתמש בסקריפט אלא משקיע עבודה ידנית של כמה שעות, ולטענתו מקבל תוצאות מושלמות.
שוב, להבדיל מאודיסי שהיא חברה שמרנית שלא ממהרת לצאת עם אלגוריתם נסיוני חדש כל חצי שנה, DIRAC יותר מידי מתבססת על ניסוי וטעיה והופכת את הלקוחות שלה לבטא טסטרים. ART הזה כנראה לא בשל מספיק כמו גם ה DLBC.
חשוב לציין שתגובתי לא היתה לגמד את מה שהסקיפט מציע , או האם התוצאה טובה יותר , פחות , מי עף , מי לא.
כל אחד יעשה את אשר טוב לו וביכולתיו הכלכליות.
אני באופן אישי לא הייתי קונה סטורם ב 60 אם הארקם או אונקיו / אנטגרה + רשיון מלא היה עולה 15או 20.
זה כבר בגלל נושא שקשור לתכנים המוצעים נכון להיום להבדיל מבעבר. ( לרוב אני צופה בסדרות )
כלומר , לי באופן אישי סטורם כזה או רסיבר ב 10 יתנו את אותה הנאה .
תוסיף לזה שצריך להשקיע מסביב המון משאבים כלכליים וסביבתיים בסלון . כי לצפות שיהיו קסמים זה קצת אבוד מראש.
אבל לבוא ולגמד את התוצאה של סטורם ודיראק , גם אם זה ג'ין או ווטאבר זה מגוחך.
כל אחד יעשה את אשר טוב לו וביכולתיו הכלכליות.
אני באופן אישי לא הייתי קונה סטורם ב 60 אם הארקם או אונקיו / אנטגרה + רשיון מלא היה עולה 15או 20.
זה כבר בגלל נושא שקשור לתכנים המוצעים נכון להיום להבדיל מבעבר. ( לרוב אני צופה בסדרות )
כלומר , לי באופן אישי סטורם כזה או רסיבר ב 10 יתנו את אותה הנאה .
תוסיף לזה שצריך להשקיע מסביב המון משאבים כלכליים וסביבתיים בסלון . כי לצפות שיהיו קסמים זה קצת אבוד מראש.
אבל לבוא ולגמד את התוצאה של סטורם ודיראק , גם אם זה ג'ין או ווטאבר זה מגוחך.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
סרטון קליל להסבר על מיקום רמקולים בעזרת claude ai
זאת הבעיה הגדולה ביותר של צרכנים היום, אי אפשר להאמין לשום דבר שקוראים או צופים בכל מדיה אפשרית. כל הביקורות/REVIEWS זאת בסה"כ צורת שיווק יעילה מאוד של משווקים שנותנים מוצרים ל review בתשלום או בשליטה מלאה על מה שנכתב....
יצא לי בשבועות האחרונים ליפול עם כמה מוצרים שמקבלים ביקורות מעולות ביוטיוב, אבל בשימוש קצר המוצר כל כך גרוע שחשבתי שנפלתי על מוצר תקול. אחרי חיפשו קצר מגלים את כל הבעיות ששוכחים להזכיר ב reviews.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
זה שיווק מאז ומעולם, כמו שהיו פעם נוכלים כרזימטים שעוברים מעיירה עם 'שמני נחשים' ונעלמים לעד עם הכסף.23/09/2024 18:35שמוליק_טל כתב: זאת הבעיה הגדולה ביותר של צרכנים היום, אי אפשר להאמין לשום דבר שקוראים או צופים בכל מדיה אפשרית. כל הביקורות/REVIEWS זאת בסה"כ צורת שיווק יעילה מאוד של משווקים שנותנים מוצרים ל review בתשלום או בשליטה מלאה על מה שנכתב.
יצא לי בשבועות האחרונים ליפול עם כמה מוצרים שמקבלים ביקורות מעולות ביוטיוב, אבל בשימוש קצר המוצר כל כך גרוע שחשבתי שנפלתי על מוצר תקול. אחרי חיפשו קצר מגלים את כל הבעיות ששוכחים להזכיר ב reviews....
ועדיין, יש כל מיני סוקרים יחסית אמינים בתחום הזה.