S90C vs LG B4

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
Nisim90 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
שם מלא: ניסים א
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מאוד מתלבט בן 2 הטלוויזיות האלה, שנהם בערך באותו מחיר (6k).
רוב השימושים יהיו בסטרימינג נטפליקס דיסני וכו, ומשהו כמו 30 אחוז משחקים בPS5.
לסמסונג יש את היתרון של הבהירות אבל האמינות והאחריות מפחידה אותי, העניין שהפיקסלים הצרובים נראה בעייתי.

לB4 דגם כניסה חדש, היתרון של האחריות ואמינות, יש גם תמיכה בדולבי ויישן.

על איזה דגם כדי ללכת? האם מבחינת איכות תמונה בדגם על סצנות חשוכות הLG טובה יותר?
הבנתי גם שהסמסונג מורידה בהירות אוטומטית בגלל ABL ,אז היתרון של הבהירות לא מגיע לכדי ביטוי ?

בקיצור אשמח לעצתכם

roy007
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 452
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #2 

קל בחשבון שה-s90c זה דגם של שנה שעברה ורוב המסכים יהיו מעודפים או מתצוגה.
השבוע חבר שלי רכש אחד כזו שנאמר לו שהיא חדשה מעודפים וכשפתח אותה התברר שהיא מתצוגה בלי שלט בלי נייר אריזה בלי כלום..
אז במקרה הזה עדיף ה-lg B4 ללא ספק

Nisim90 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

13/09/2024 8:55  
roy007 כתב:
קל בחשבון שה-s90c זה דגם של שנה שעברה ורוב המסכים יהיו מעודפים או מתצוגה.
השבוע חבר שלי רכש אחד כזו שנאמר לו שהיא חדשה מעודפים וכשפתח אותה התברר שהיא מתצוגה בלי שלט בלי נייר אריזה בלי כלום..
אז במקרה הזה עדיף ה-lg B4 ללא ספק
...
לי נאמר שהיא חדשה, ברור לי שזה שזה לא דגם חדש אבל אם זה מגיע חדש בקופסה זה לא משנה לי, יותר חשוב לי הטלוויזיה עצמה.
ברור שאם היא תראה לי משומשת אני יחזיר.

בהנחה שהיא חדשה עדיין עדיף B4?

roy007
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 452
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #4 

אם היא חדשה וזה אם גדול (כי גם לחבר שלי נאמר כך) אז לדעתי הסמסונג עדיפה במקרה הזה

moshe105
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #5 

אם נצא מנקודת הנחה שאכן מדובר במסך חדש ולא מתצוגה/משומש....אז אין מה להשוות בכלל. ה-S90C כמה רמות מעל מבחינת איכות תמונה.

עניין האחריות אכן מצריך מחשבה, אבל אם אתה מוכן ל"הסתכן", לא הייתי חושב פעמיים וקונה את הסמסונג. חוסר תמיכה בדולבי וויזן זה מבאס, אבל לא קריטי בכלל לדעתי.

אין שום סיטואציה של-B4 יהיה יתרון מבחינת איכות תמונה/בהירות גם ל-B4 יש ABL. לכל OLED יש. הסמסונג יראה יותר טוב בכל סיטואציה (למעט אולי בתכנים באיכות ירודה ו BIT RATE נמוך, וגם פה אני לא בטוח שיש ל-LG יתרון). הסמסונג יהיה בהיר יותר בכל סיטואציה, ולא פחות חשוב, הצבעים הרבה יותר טובים, במיוחד שהבהירות גבוהה יותר.

Nisim90 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

13/09/2024 22:00  
moshe105 כתב:
אם נצא מנקודת הנחה שאכן מדובר במסך חדש ולא מתצוגה/משומש....אז אין מה להשוות בכלל. ה-S90C כמה רמות מעל מבחינת איכות תמונה.

עניין האחריות אכן מצריך מחשבה, אבל אם אתה מוכן ל"הסתכן", לא הייתי חושב פעמיים וקונה את הסמסונג. חוסר תמיכה בדולבי וויזן זה מבאס, אבל לא קריטי בכלל לדעתי.

אין שום סיטואציה של-B4 יהיה יתרון מבחינת איכות תמונה/בהירות גם ל-B4 יש ABL. לכל OLED יש. הסמסונג יראה יותר טוב בכל סיטואציה (למעט אולי בתכנים באיכות ירודה ו BIT RATE נמוך, וגם פה אני לא בטוח שיש ל-LG יתרון). הסמסונג יהיה בהיר יותר בכל סיטואציה, ולא פחות חשוב, הצבעים הרבה יותר טובים, במיוחד שהבהירות גבוהה יותר.
...
ומה עם הC3? הציעו לי אותה גם
הs90c טובה ממנה?

moshe105
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 72
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #7 

14/09/2024 18:23  
Nisim90 כתב:
ומה עם הC3? הציעו לי אותה גם
הs90c טובה ממנה?
...
חד משמעית, כן. ה-C3 דיי דומה ל -B4. היא בהירה יותר, אבל יש לה חיסרון. במצב GAME MODE היא מאבדת בהירות וצבעים. לפי RTINGS זה לא המצב עם ה-B4.

בכל מקרה, הסמסונג עדיפה על שתיהם מכל בחינה אפשרית. (עדיין יותר בהירה מה-C3) . QD OLED זה פשוט רמה אחרת מבחינת צבעים (זה בעיקר בא לידי ביטוי ב-HDR, ב-SDR הם יהיו דיי דומים).

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”