עניין של תאורה בלבד,10/09/2024 0:45יהלי ב כתב: זה שחור? מוזר כי באתר מרנץ יש שחור ויש כסוף והשחור נראה ממש שחור.
image.png...
המרנץ לגמרי שחור מט, לא פיאנו ולא חלק,לכן נראה ככה
מותר לי להביא הבית רק בצבע שחור

עניין של תאורה בלבד,10/09/2024 0:45יהלי ב כתב: זה שחור? מוזר כי באתר מרנץ יש שחור ויש כסוף והשחור נראה ממש שחור.
image.png...

זה מה קורה שמגיבים מבלי לנסות להבין על מה. כמו רשמתי, זה רעיון ממש גרוע לחלק את הערוצים בין הסאבים כי זה מבטל את האפשרות להשתמש בכל הסאבים יחד במטרה להבטיח באס אחיד בכל החדר מכל מקור\ערוץ. אבל אני דברתי על משהו אחר. לבצע מדידות כאשר הסאבים מוגדרים כ DIRECTIONAL ואז להשתמש בקובץ ה ADY שהתקבל עבור ה EVO. הגרסה האחרונה תזהה שהמדידות בוצעו ב DIRECTIONAL ותנצל את הפרדת המדידות בין הסאבים במטרה לא רק להפעיל DELAY ועוצמה שונה לכל סאב, אלא כם להפעיל PEQ שונה לכל סאב. בסוף, ה EVO יצור ADY שיחזיר את הרסיבר למצב STANDARD אבל רק אחרי שהסאבים עברו כיול מלא בנפרד ובמשותף. המדידות במצב DIRECTIONAL משפרים משמעותית את ניהול הבאסים עי EVO ממש ברמה של MSO או DLBC.10/09/2024 7:08niko כתב: מצטער לבאס אותך אבל DIRECTIONAL BASS נבדק וממש לא עובד.
הבחור בדק את הנושא לעומק וחשב ששומע הבדל, לבסוף הודה שאין שום הבדל.
זה הפודקאסט 10 דקות ראשונות...

אומנם היום אני כבר לא משתמש עם ה DLBC אבל בתקופה שכן השתמשתי בו ( 3 זיכרונות עם 3 גרפי מטרה של הרמן) לפני הגעת ה ART התוצאה ,לאוזני, הייתה מדהימה.10/09/2024 12:50Mad כתב: בחיי שלא ברורה ה"מנטרה" שלך מצד אחד משבח את ניהול הבאס של dlbc ומצד שני קורא לו ג'אנק בפוסט אחר (לא שניסית בעצמך...).
לא נמאס קצת למחזר דברים שאתה רק קורא עליהם??
רובנו מכירים את asr לא צריך לצוטט כמו תוכי משם.
הדעה שלך היא רק דעה נוספת לא "אמת" יחידה...

הרעיון ש ב DLBC מעולה והוא כמובן לא רעיון מקורי של DIRAC אלא שיטה נפוצה וזמינה בחינם עם אפלקציה כמו MSO לבעלי MINIDSP. הבעיה עם DLBC שבנסיון להפוך את השיטה לפשוטה ואוטומטית הם פשוט לא מצליחים להשיג תוצאות טובות כמו עם MSO. בנוסף, במטרה להצדיק מכירת רשיון ART, הם הגבילו את DLBC רק לערוצי סאבים ללא שיתוף ערוצי רמקולים אחרים בכיול הבאסים. בסקריפט של OCA, אם מבצעים מדידות ברסיבר חדיש עם DIRECTIONAL BASS, הוא מבצע את הרעיון של DLBC בצורה יותר יעילה תוך שימוש בכל הרמקולים שניתן להגדיר כ FULL RANGE. על סמך דיווחי משתמשים, הרוב העדיפו את EVO על DLBC. ברגע ש ART יהיה זמין אולי זה יביא לשיפור.10/09/2024 12:50Mad כתב: בחיי שלא ברורה ה"מנטרה" שלך מצד אחד משבח את ניהול הבאס של dlbc ומצד שני קורא לו ג'אנק בפוסט אחר (לא שניסית בעצמך...).
לא נמאס קצת למחזר דברים שאתה רק קורא עליהם??
רובנו מכירים את asr לא צריך לצוטט כמו תוכי משם.
הדעה שלך היא רק דעה נוספת לא "אמת" יחידה...

לאחר כל ההטרלה שאנו חווים פה,09/09/2024 15:37יהלי ב כתב: שוב. רכשת מכשיר מעולה וזה טבעי להתרגש ולהתלהב. אבל כל מה שאתה מתאר זה תחושות סוביקטיביות. גם אני מיד "שמתי לב" עם ה X4800H שהצבעים בחיבור המחשב נראים יותר חיים אבל אחרי שחזרתי ל 4400 הם נשארו עדיין חיים ולא מתו. אותו כנ"ל לגבי הסאונד. בסדרה החדשה יש אכן יתרון אחד וזה התמיכה ב DIRECTIONAL BASS אם יש לך לפחות שני סאבים. זה כמובן דבר הזוי ובלתי רצוי לנתב צלילים לסאבים שונים, אבל ה EVO מסוגל לנצל את זה כדי לשפר את הכיול של הסאבים וכאן ה EVO מצליח להגיע לרמות של MSO וכמומן הרבה יותר טוב מ DLBC הנוראי שלא ההיתי אפילו שוקל לרכוש אם אתה משתמש ב EVO ומבצע מדידות עם שני סאבים מוגדרים כ DIRECTIONAL....

בזמנו התקשקשתי עם הבחור שהעלה את סירטון ההדרכה של MSO ( אולי הוא זה שפיתח את ה MSO אין לי מושג) שאמר לי חד משמעית במידה ואתה משתמש בסטורם ב DLBC אין לך שום סיבה להשקיע זמן ומשאבים ב MSO .10/09/2024 13:05יהלי ב כתב: הרעיון ש ב DLBC מעולה והוא כמובן לא רעיון מקורי של DIRAC אלא שיטה נפוצה וזמינה בחינם עם אפלקציה כמו MSO לבעלי MINIDSP. הבעיה עם DLBC שבנסיון להפוך את השיטה לפשוטה ואוטומטית הם פשוט לא מצליחים להשיג תוצאות טובות כמו עם MSO. בנוסף, במטרה להצדיק מכירת רשיון ART, הם הגבילו את DLBC רק לערוצי סאבים ללא שיתוף ערוצי רמקולים אחרים בכיול הבאסים. בסקריפט של OCA, אם מבצעים מדידות ברסיבר חדיש עם DIRECTIONAL BASS, הוא מבצע את הרעיון של DLBC בצורה יותר יעילה תוך שימוש בכל הרמקולים שניתן להגדיר כ FULL RANGE. על סמך דיווחי משתמשים, הרוב העדיפו את EVO על DLBC. ברגע ש ART יהיה זמין אולי זה יביא לשיפור....

היתרון הוא רק בנוחות, כי גם ברסיברים ללא תמיכה ב DIRECTIONAL ל OCA יש סקיפט שמאפשר את זה אבל מצריך ניתוק\חיבור הסאב באמצע המדידה. לסדרה החדשה יש יתרון וזה תמיכה ב 4 סאבים שזה לא רלוונטי עבורך, וביצועים נמדדים משופרים, וכמובן שדרוג התמיכה ב HDMI. מעבר לזה שום דבר בכל הקשור לסאונד יותר טוב. גם בסדרה החדשה אתה תקוע עם קצב דגימה של 48 קילוהרץ ברגע שאתה מפעיל את אודיסי. וכן, ללא ספק, אם ההית מוסיף סאב שני, ההית אז באמת יכול לקבל שיפור בבאסים לפחות. הפער בין 7015 ל C30 בכל הקשור לאיכות הסאונד אם לא מנצלים את ריבוי הסאבים, פשוט אפסי עד לא קיים... יש אינספור שרשורים על זה ב ASR.10/09/2024 13:44royla כתב: לאחר כל ההטרלה שאנו חווים פה,
תרשו לי לצטט את הנקודה הכי חשובה "בסדרה החדשה יש אכן יתרון אחד וזה התמיכה ב DIRECTIONAL BASS אם יש לך לפחות שני סאבים."
לטענתו, זה שעליתי מ7015 לסידרת דגל -חסר כל חשיבות קרי- דנון ומרץ שרלטנים בזה שהם מוציאים סדרות מעל 7015/ סינמה40 או מעל הדנון 4800, הכל בלוף אחד גדול.
אגב- יש לי רק סאב אחד....

אני כל כך שמח שאתה חוזר שוב ושוב על אותם שטויות,זה פשוט קורע מצחוק.10/09/2024 14:22יהלי ב כתב: היתרון הוא רק בנוחות, כי גם ברסיברים ללא תמיכה ב DIRECTIONAL ל OCA יש סקיפט שמאפשר את זה אבל מצריך ניתוק\חיבור הסאב באמצע המדידה. לסדרה החדשה יש יתרון וזה תמיכה ב 4 סאבים שזה לא רלוונטי עבורך, וביצועים נמדדים משופרים, וכמובן שדרוג התמיכה ב HDMI. מעבר לזה שום דבר בכל הקשור לסאונד יותר טוב. גם בסדרה החדשה אתה תקוע עם קצב דגימה של 48 קילוהרץ ברגע שאתה מפעיל את אודיסי. וכן, ללא ספק, אם ההית מוסיף סאב שני, ההית אז באמת יכול לקבל שיפור בבאסים לפחות. הפער בין 7015 ל C30 בכל הקשור לאיכות הסאונד אם לא מנצלים את ריבוי הסאבים, פשוט אפסי עד לא קיים... יש אינספור שרשורים על זה ב ASR....

אם יש אנשים שחושבי שהם שומעים הבדלים בין כבלי חשמל, אז מן הסתם יש גם אנשים שחושבים שהם יכולים לשמוע את כיוון מקור הבאסים מתחת ל 150 הרץ, למרות שזה בלתי אפשרי.10/09/2024 19:25י-א כתב: שאלה לגבי סאב כיווני - מה המטרה בניסיון ליצור סאב כיווני? האם זה כדי ליצור התאמה לאפקטים בסרט? או כדי שהבאס יהיה מפוזר בחדר בלי קשר לתוכן המוקרן?...

עכשיו אתה רק צריך לשכנע שהמסקנה שלך על השיפור לא מבוססת על "אמונות" או "תחושה סובייקטיבית"10/09/2024 20:16יהלי ב כתב: אז אם יש לך רסיבר חדש, תריץ מדידות במצב DIRECTIONAL ותריץ את EVO האחרון ותגלה שיפור בתנאי שיש לך לפחות 2 סאבים. אצלי במעבר מ X4400 ל X4800 ושימוש ב EVO, הגעתי למסקנה שני לא צריך יותר את ה MINIDSP ואת ה MSO. בטח ובטח שלא אצטרך DIRAC, פרט אולי אחרי שאשמע ביקורות על ART כאשר יהיה זמין כי כאן זו טכנולוגיה באמת עם פוטנציאל אדיר....

לא במקרה הזה כי כיול נפרד לשני סאבים מוכח מדעית שיכול להביא לשיפור וגם רואית את זה בעיניים בתוצאות המדידה עי REW. האם זה מורגש בשמיעה? כאן האמת שקשה לי להגיד כי לא ניתן לבצע בדיקת ABX מהירה. אבל לכל הפחות זה נשמע דיי מספק ולא שונה ממה שהיה לי עם כיול מבוסס MSO.11/09/2024 8:55mulder כתב: עכשיו אתה רק צריך לשכנע שהמסקנה שלך על השיפור לא מבוססת על "אמונות" או "תחושה סובייקטיבית"![]()
הרי לפי מה שאתה טוען כל הזמן צריך לבצע מבחן A/B מהיר כדי להיות בטוחים לגמרי שיש שיפור , ואין אפשרות לעשות בדיקה כזאת במקרה הזה.....