שרשור תגובות: האייפון 16 החדש מגיע עם לחצן צילום - מתי בארץ וכמה יעלה?

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3321
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #1 

https://htmag.co.il?p=86366

אירוע ההכרזה של האייפון 16 גילה כפתור חדש ויכולות בינה מלאכותית

תמונה
אלי חבוש

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78837
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5386 פעמים

שליחה #2 

מעניין כמה אנשים משתמשים באייפון שלהם בתור מצלמה מקצועית שצריכים כזה...

בטוח זה יעזור עם נושא הזום כי אני תמיד מסובב את זה לכיוון הלא הנכון, אולי עכשיו זה יתפוס.

אגב, זה מחובר הרמטית לאפליקציית הצילום המובנית, יש טובות ממנה.

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4685
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #3 

פחות או יותר אותה הגברת + כפתור צילום (כרגיל רק פאנבוייז יתלהבו ומנגד יצרני המגנים יתקשו לייצר מגן תואם ראוי במחיר שפוי). לא חושב שסטיב היה מאפשר למחלקה האחראית להוציא שנה אחר שנה את אותו הטלפון עם שינויים מינוריים (גם AI שניתן היה לדחוף בעדכון תוכנה גם לדור 12...). אני זוכר ששאלו את סטיב לגבי גודל המסך שציין במפורש ש3.5 אינץ זה די והותר... כנראה שטים קוק חושב אחרת ובצדק.

mordsxx
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 365
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 26 פעמים

שליחה #4 

היו שמועות על כוונה להרחיב את הטווח הדינמי של המצלמה ל 12 בייטים. בסופו של יום, התאכזבנו.

בתנאים אופטימליים אפילו מצלמת P&S שעולה רק $300 מנפקת תוצאות טובות יותר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #5 

לא מכיר הרבה פאןבויס שמתלהבים מהכפתור החדש. מוזר לי שהשאירו את הכפתור action כמו שהוא + הוסיפו כפתור נוסף.

תאכלס, מה אמורים לעשות עם הכפתור האקסטרה עכשיו? להפעיל chatGPT?

nils3373
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4685
שם מלא: ShmilMori
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 164 פעמים

שליחה #6 

10/09/2024 21:33  
oferlaor כתב:
לא מכיר הרבה פאןבויס שמתלהבים מהכפתור החדש. מוזר לי שהשאירו את הכפתור action כמו שהוא + הוסיפו כפתור נוסף.
...
אלו שאתה לא מכיר ממש מתלהבים... ;-)
אל דאגה עופר, את הסרת כפתור ה-action הוא שמרו לשנה הבאה לאייפון 17 ויציגו את זה כפיצ'ר חדש.... וכולם יגידו ווואווווווו!!!

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7400
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 503 פעמים

שליחה #7 

מה הכול מסתובב סביב איך המצלמה ואיך התמונה וצילום כזה וצילום אחר . מזכיר לי שכולם קונים מגבר ומתעסקים סביב הכיול אבל בשביל מה קנו את הטלפון או מגבר זה לא מעניין זה כאילו על הדרך .
Sony 1040
Monitor mass

winner
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 281
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #8 

איכות הצילום בטלפונים ממשיכה להשתפר כל הזמן - משפרים גם את העדשות ואת החיישנים שגם גדלים מבחינת שטח וגם מבחינת כמות הפיקסלים וגם את התוכנה לעיבוד שמאפשרת תמונות חדות וברורות יותר וגם כל מיני אפקטים
עד כמה שהצלחתי להבין, לאייפונים אין באמת זום אופטי (טכנולוגיה של עדשה פריסקופית שיש בכמה טלפונים) אלא שילוב של מעבר בין עדשות באורכי מוקד שונים וזום דיגיטאלי (למעשה קרופינג שעדיין נותן תוצאות טובות בגלל כמות הפיקסלים הגדולה בחיישן) כדי לקבל אפקט של זום x5
עדשת הטלפוטו נותנת אורך מוקד שמקביל ל-120 מ"מ במצלמת פילם (שהיא קנה המידה המקובל לאורך מוקד) לא הרבה במונחים של עדשות טלפוטו שאני משתמש בהן (המכסימום אצלי מקביל ל-450 מ"מ אבל מדובר על שילוב של עדשה ומצלמה גדולים ששוקלים כמה ק"ג) אבל הרבה במונחים של טלפונים וזה מושג בעזרת מערכת של פריזמות ש-"מקפלת" את מסלול האור מהעדשה לחיישן ומאפשרת את אורך המוקד הגדול יחסית - קיים כבר מהאייפון 15 פרו מקס. הכפתור היעודי אמור להוסיף נוחות לשימוש במצלמה ובזום.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #9 

אני חושב שאתה טועה. הם משלבים גם קרופ אבל יש זום אופטי עם טטרהפריזם. בקיצר גם וגם.

winner
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

לא החזקתי את הפרעה מקס ביד אף פעם אבל ממה שהבנתי מביקורות וסרטון של פירוק, ובתור אופטיקאי מדופלם במיל' , בניגוד לדגמים של סמסונג שיש להם מנגנון אלקטרו אופטי שמזיז את העדשה פיזית כדי ליצור זום אופטי. הטטרה פריזמה של האייפון היא קבועה וכל מה שהיא נותנת, זה הארכת המסלול האופטי בין העדשה לחיישן, מה שמאפשר ליצור עדשת טלפוטו קצרה, בדומה לעדשות מראה שהיו פופולאריות פעם במצלמות SLR.
הפרקטיקה של "זום" שהוא למעשה החלפה בין עדשות וקרופים וותיקה באפל - מאז שהציגו את האייפון 7 פלוס עם 2 מצלמות - אפילו באייפון 12 מיני הצנוע שלי יש כפתורי זום שבעצם מחליפים בין העדשההרגילה לרחבה וגם אפשרות ל-"זום" רציף שהדרך היחידה לקבל אותו היא ע"י קרופ.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46356
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5075 פעמים

שליחה #11 

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #12 

10/09/2024 19:16  
nils3373 כתב:
פחות או יותר אותה הגברת + כפתור צילום (כרגיל רק פאנבוייז יתלהבו ומנגד יצרני המגנים יתקשו לייצר מגן תואם ראוי במחיר שפוי). לא חושב שסטיב היה מאפשר למחלקה האחראית להוציא שנה אחר שנה את אותו הטלפון עם שינויים מינוריים (גם AI שניתן היה לדחוף בעדכון תוכנה גם לדור 12...). אני זוכר ששאלו את סטיב לגבי גודל המסך שציין במפורש ש3.5 אינץ זה די והותר... כנראה שטים קוק חושב אחרת ובצדק.
...
הם "דחפו" את ה-AI גם לגרסת קודמות אבל רק למכשירי 15 פרו ואייפדים עם מעבדים מספיק חזקים
אם כי לא מצאתי שום תועלת ב-AI עדיין. כנראה שיקח עוד כמה שנים עד שיועיל באמת במשהו משמעותי.
התועלת שלו לסירי עובדת כרגע רק באנגלית וכנראה לדוברי אנגלית שוטפת ולמרבה הפלא גם AI עדיין לא יודע לעשות את המתבקש ולזהות לבד באיזה שפה מדברים אליו בלי שצריך להגדיר את הסירי לעברית\אנגלית כי באנגלית לא יודעת לזהות את אנשי הקשר שכתובים בעברית.

למה שיתקשו ליייצר מגן מתאים? מאז ומתמיד יש מגינים לכל דגם עוד לפני שיצא וגם במאתגרים יותר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #13 

יש תמיד איזו תזוזה (מנחש שזה מנוע פיזואלקטרי מזערי) אבל בסופו של דבר זה לא משנה. המבחנים יגידו איזה מנגנון ינצח...

winner
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

...
הדף לא זמין

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag