התחדשתי - מרנץ סינמה 30 -תודה לאודיוקלאב והשוואה למרנץ 7015

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
תלתל
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 702
נתן תודות: 508 פעמים
קיבל תודות: 227 פעמים

שליחה #21 

מכשיר ברמה גבוהה מאד ולא מפתיע שאת תוצאותיו האיכותיות הרגשת במיידי.

תתחדש ותהנה יקירי✨️✨️✨️

ליאור

shac
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #22 

09/09/2024 13:49  
royla כתב:
אז לפני שאתחיל סקירה והשוואה של המרנץ סינמה 30 מול המרנץ 7015 אתן כמה מילים חמות על
החנות ממנה קיבלתי שירות :D

לראשונה...

רועי
...
יופי של פירוט, פרגון ופוסט בכללי.

אגב, אתה מוכר את הקודם? (אם כן אשמח לשמוע :))

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #23 

09/09/2024 19:06  
י-א כתב:
קודם כול תתחדש ותהנה.

אני שנה שעברה החלפתי את הפרוססור מרנץ 7703 ל c40 ועם כיול אודיסי אני יכול להגיד שמבחינת האודיו הרגשתי הבדל עצום בעיקר בבמה ובחלוקת/הפרדת הערוצים בסרטים.

לפני שהחלטתי לקחת את ה c40 שאגב גם אצל אודיוקלאב ביקשתי לנסות את האנטם 1140 (כמדומני) שהיה אצלי כשבועיים וכול כך שמחתי להחזיר אותו אפילו שפה אמרו לי שהשתגעתי.

אין לי ספק שמרנץ עשו קפיצה גדולה בסדרת הסינמה.
...

המרנץ C40 והדנון X4800H זהים לחלוטין במחינת חומרה! ההבדלים הם נטו בכיולים פנימיים של מעגלי ה PRE. המרנץ מיועד לאכלוסיה ה"אודיפילית" ולכן כדי להצדיק את פערי המחיר, ואת "מעגלי ה HDAM" שפעם באמת היו מעגל אנלוגי דיסקרטי והיום לא יותר משינוי מס פרמטרים בתוכנה, מרנץ בכוונה זהמו את הרסיבר במעט יותר הרמוניות זוגיות כדי לתת את תחושת ה"חום" למי שסובל אודיפיליה. שניהם נמדדים בדיוק אותו הדבר, כי למרנץ יש מעט יותר הרמוניה 2 אבל פחות הרמניה 3 אף שה SINAD לא משתנה. הדנון נועד לקהל שמחפש צליל סטרילי שלא מוסיף שום "חתימה" או תבלינים. מה שנכנס זה מה שיוצא.

אבל, כל זה נכון למצב PURE DIRECT. לאחר כיול אודיסי, שניהם ישמעו בדיוק אותו דבר רק שהמאזין עדיין חושב שהוא מאזין לצליל יותר מרנצי...

בתמונה זו השוואה של החומרה והמדידות בין C40 ו X4800H. לא רואה שום הצדקה לשלם יותר בשביל מראה שונה ותצוגה קדמית מוסתרת בתוך מגירה. אבל כל אחד והעדפות שלו...

להבדיל ממרנץ מסדרות קודמות, הפעם הם לפחות נמדדים בדיוק כמו הדנון שזה שיפור לטובה

https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.42812/

https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.50571/

כמובן שבאופן דומה, ה X6800H זהה ל C30.

masteraudio
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1471
נתן תודות: 242 פעמים
קיבל תודות: 322 פעמים

שליחה #24 

ההבדל העיקרי והמהותי הוא ה "קליק".
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #25 

09/09/2024 20:14  
shac כתב:
יופי של פירוט, פרגון ופוסט בכללי.

אגב, אתה מוכר את הקודם? (אם כן אשמח לשמוע :))
...
תודה רבה
ה7015 נמכר
תודה ...
כיף חיים.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #26 

גם אני ביקרתי אצל רועי ואפשר לומר שהפכנו לחברים בגלל התחום הזה, הוא בהחלט לא מוותר עד שהוא מגיע לתוצאה שהוא מחפש.
עם המרנץ הקודם שמעו מצוין, לדעתי משהו שם כנראה היה טוב יותר בהופעות מאשר קולנוע (לטעמי), קשה לי להסביר מדוע. רועי אומר שיש שיפור גם בקולנוע אז זה כבר חדשות טובות למרות שהסרט האחרון שראה היה ב 1979 ..

אז תתחדש! זה צריך להיות מכשיר נהדר מכל מה שקראתי עליו.

תעשה הרצה, אולי עם איזה שיר שלא שמעת המון זמן כמו HELLO :P ...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2488 פעמים

שליחה #27 

ממה שאני קורא רב ערוצי זה לא כוס התה שלך אז למה אתה משקיע ברסיבר ולא בציוד דו ערוצי , בגלל מערכת כיול ?
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #28 

09/09/2024 20:45  
istarmini כתב:
ממה שאני קורא רב ערוצי זה לא כוס התה שלך אז למה אתה משקיע ברסיבר ולא בציוד דו ערוצי , בגלל מערכת כיול ?
...
הוא צופה בהופעות חיות ...5.1

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1501
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 254 פעמים

שליחה #29 

ההבדל העיקרי בין הדנון למרנץ זה באמינות המכשירים, אכן דומים ואולי גם זהים בחלק גדול מהדברים והרכיבים, גם דגמים מקבילים, ועדיין בסופו של יום גם אם נמדדים זהה, אחד רנו והשני טויוטה. הדנונים לא אפויים ברסיברים עדיין ב 2024 הם גרועים באמינות, גם במכשירי ה CD (שהולכים ונכחדים מהעולם) תמיד היה כך לאורך כל השנים בדנון כל עוד אין הרבה שכלולים זה בסדר, המשולבים שלהם סטריאו אין איתם בעיות, ברגע שמכניסים קצת טכנולוגיה אודיו מסתבך עם הוידאו, והעסק מסתבך לו.

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

09/09/2024 20:45  
istarmini כתב:
...
השימוש המרכזי שלי זה הופעות חיות 5.1,
בשנים האחרונות הוספתי גם סטריאו.
כיף חיים.

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

09/09/2024 21:37  
Moshe984 כתב:
ההבדל העיקרי בין הדנון למרנץ זה באמינות המכשירים, אכן דומים ואולי גם זהים בחלק גדול מהדברים והרכיבים, גם דגמים מקבילים, ועדיין בסופו של יום גם אם נמדדים זהה, אחד רנו והשני טויוטה. הדנונים לא אפויים ברסיברים עדיין ב 2024 הם גרועים באמינות, גם במכשירי ה CD (שהולכים ונכחדים מהעולם) תמיד היה כך לאורך כל השנים בדנון כל עוד אין הרבה שכלולים זה בסדר, המשולבים שלהם סטריאו אין איתם בעיות, ברגע שמכניסים קצת טכנולוגיה אודיו מסתבך עם הוידאו, והעסק מסתבך לו.
...
אני לא יודע לגבי האמינות שלדעתי היא מעולה אצל שניהם.

יש פה כמה חברים עם דנון ששומעים אצלהם מעולה.

שאני ניסיתי אצלי דנון 4700 זה היה ממש לא לטעמי, מאוד תוקפני קר אנליטי,לאחר ניסיון של שבועיים עם הדנון, ניסיתי מרנץ והשאר היסטוריה.

מי שמנסה דנון וטוב לו- סבבה, לי זה ממש לא עבד טוב,לאחרים כן.

לדעתי יש מצב שמרנץ עם הסינמה לקחה צעד נוסף למעלה בתוצאה ולהיתרחק בתוצאה מהדנון שלא הוציאו שידרוג לסדרות שלה.
כיף חיים.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #32 

Moshe984 כתב:
...
לא יודע מהיכן המידע הזה לגבי דנון שאתה מביא פה כל פעם..

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

אם SOUND UNITED היו יכולים, הם מזמן היו מאחדים את השתי החטיבות ונשארים רק עם אחת. אבל בגלל אנשים כמו ROYA ובלי לזלזל כי כמוהו יש מליונים, שכנגד כל רציונאל אפשרי, המרנץ שנמדד בדיוק אותו דבר נשמע להם יותר "מוסיקאלי" ופחות אנליטי, הם נאלצים להמשיך להציע את שני המותגים הללו. אבל תכלס זה לא עולה להם הרבה לשנות ממשק GUI, מארז חיצוני, והכי חשוב - להחליף את המדבקה על השנאי מדנון למרנץ שחלילה איזה אודיופיל לא יחשוב שמכרו לו מרנץ עם שנאי של דנון...

אני בטוח שחלק גדול מהיצור עובר דרך אותו קו באותו מפעל לשתי החברות. מרנץ הוא ללא ספק שם מותג מאד וותיק של מוצרי אודיו, ודנון זה שם מותג ותיק של מוצרי AV. בפורומי AVS ו ASR האנדים מתחלקים לשתי קבוצות, חובבי דנון ומרנץ.

אגב לכל האודיפילים כאן שמתלהבים מטידל במרנץ, מקווה שאתם לא שוכחים כי גם במרץ וגם בדנון, ברגע שהפעלתם את אודיסי, לא משנה מה קצב הדגימה של המקור המתנגן, הרסיבר דוגם מחדש בקצב של 48kHz וזה נכון גם ל DIRAC. רק בפרוססורי על כמו STORM העיבוד נעשה בקצב של 96kHz עבור DIRAC, מה שמאד מייקר את הפרוססור.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

Moshe984 כתב:
...
קח. הנה מרנץ חדש מדגם על AV10 שהגיע ללקוח חדש באריזה עם תקלה של מגע רופף בלוח האם:

גם ה X4800H שלי הגיע עם ממסר רועש שממה שהבנתי מהמעבדה, התקלה היא פספוס בהלחמה. מה שחשוב זה שאתה מקבל שירות והשירות לשתי החברות זהה.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #35 

@royla תתחדש.
09/09/2024 14:03  
יהלי ב כתב:
אגב למה בצבע אפור? הרסיברים מגיעים גם בשחור כהה שזה לדעתי יותר יפה מסיח את הדעת מהפלסטיק החיצוני.
...
נראה לי שהוא Silver-Gold. כנראה מצא חן בעיניו יותר.
יש לך הרבה דברים מעניינים להגיד אבל לא תמיד בעיתוי הנכון ולפעמים לוקים בגישה אוונגליסטית וגוררים אנטגוניזם, חבל.
Jack of some trades, master of none

royla פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

09/09/2024 23:25  
Avi_Dagan כתב:
@royla תתחדש.

נראה לי שהוא Silver-Gold. כנראה מצא חן בעיניו יותר.
יש לך הרבה דברים מעניינים להגיד אבל לא תמיד בעיתוי הנכון ולפעמים לוקים בגישה אוונגליסטית וגוררים אנטגוניזם, חבל.
...
תודה!
שחור לגמרי
כיף חיים.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2468
נתן תודות: 751 פעמים
קיבל תודות: 434 פעמים

שליחה #37 

09/09/2024 23:28  
royla כתב:
תודה!
שחור לגמרי
...
וואלה. חשבתי שהמכשיר שחור ובגלל הזווית או פלאש נראה שלא, ואז ראיתי שיש למרנץ אפשרות של Silver-Gold שנראית מאוד דומה לצילום שלך.
Jack of some trades, master of none

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

זה שחור? מוזר כי באתר מרנץ יש שחור ויש כסוף והשחור נראה ממש שחור.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #39 

Moshe984 כתב:
...
חולק עליך מאוד בנושא האמינות של דנון ,יש לי רסיבר שני שלהם אחרי שהראשון עבד כמו חמור 8 שנים ונמכר שמיש ועדיין עובד ,עזרתי לחברים רבים בעלי דנון והאמינות שלהם מצויינת,החברה מוכרת כמות פסיכית של רסיברים ב10 שנים האחרונות ואם המוצרים לא היו אמינים ומבושלים אז לא היתה להם את ההצלחה המטורפת הזאת

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

שליחה #40 

09/09/2024 15:37  
יהלי ב כתב:
שוב. רכשת מכשיר מעולה וזה טבעי להתרגש ולהתלהב. אבל כל מה שאתה מתאר זה תחושות סוביקטיביות. גם אני מיד "שמתי לב" עם ה X4800H שהצבעים בחיבור המחשב נראים יותר חיים אבל אחרי שחזרתי ל 4400 הם נשארו עדיין חיים ולא מתו. אותו כנ"ל לגבי הסאונד. בסדרה החדשה יש אכן יתרון אחד וזה התמיכה ב DIRECTIONAL BASS אם יש לך לפחות שני סאבים. זה כמובן דבר הזוי ובלתי רצוי לנתב צלילים לסאבים שונים, אבל ה EVO מסוגל לנצל את זה כדי לשפר את הכיול של הסאבים וכאן ה EVO מצליח להגיע לרמות של MSO וכמומן הרבה יותר טוב מ DLBC הנוראי שלא ההיתי אפילו שוקל לרכוש אם אתה משתמש ב EVO ומבצע מדידות עם שני סאבים מוגדרים כ DIRECTIONAL.
...
מצטער לבאס אותך אבל DIRECTIONAL BASS נבדק וממש לא עובד.
הבחור בדק את הנושא לעומק וחשב ששומע הבדל, לבסוף הודה שאין שום הבדל.

זה הפודקאסט 10 דקות ראשונות
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”