עזרה בכיול רמקולים.
ביצעתי רכישה של רסיבר שחדש לי כי לפניי זה היה לי ONKYO TX-NR656 ועכשיו רכשתי
רסיבר MARANTZ CINEMA 60 ורמקולים.
הרמקולים הם של Triangle
הקדמיים דגם - BOREA BR03
האחוריים - BOREA BR02
סנטר - BOREA BR01.
וסאבוופר של SPEAKERCRAFT SDSI-10.
אשמח לעזרה בכיול הרמקולים לסאונד מושלם ואחיד
ביצעתי כיול עם המיקרופון ואלה התוצאות שקיבלתי.
רסיבר MARANTZ CINEMA 60 ורמקולים.
הרמקולים הם של Triangle
הקדמיים דגם - BOREA BR03
האחוריים - BOREA BR02
סנטר - BOREA BR01.
וסאבוופר של SPEAKERCRAFT SDSI-10.
אשמח לעזרה בכיול הרמקולים לסאונד מושלם ואחיד
ביצעתי כיול עם המיקרופון ואלה התוצאות שקיבלתי.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2488 פעמים
מערכת הכיול הנמיכה ב 12db את הסאב זה לא טוב .
תנמיך קצת את הוליום בסאב ותכייל שוב.
תוצאה סביב +/- 3-4db יהיה אחלה.בנוסף המערכת הגדירה קרוס של 40 לרמקולים ומהתבוננות בנתוני יצרן זה נמוך מידי נסה לשנות ל 80hz ותקשיב לתוצאה. (כמובן תגדיר את הקרוס בסאב מאחור על מקסימום)
תנמיך קצת את הוליום בסאב ותכייל שוב.
תוצאה סביב +/- 3-4db יהיה אחלה.בנוסף המערכת הגדירה קרוס של 40 לרמקולים ומהתבוננות בנתוני יצרן זה נמוך מידי נסה לשנות ל 80hz ותקשיב לתוצאה. (כמובן תגדיר את הקרוס בסאב מאחור על מקסימום)
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

את הוליום בסאב צריך לשנות בסאב (להנמיך קצת) ואז לבצע כיול מחדש.05/09/2024 14:30ymeni99 כתב: אוקיי, אז קודם כל שיניתי כמו שרשמת את הווליום של הסאב במגבר כמו שרשמת ואת שאר הרמקולים שיניתי להם את הקרוס ל-80hz וצדקת יש הבדל לטובה, מה מבחינת עוצמות לרמקולים? לשנות בהם משהו?...
את שינוי הקרוסים ל 80 ניתן לבצע גם לאחר הכיול.
עוצמת הרמקולים צריכה להיות סביב 75db במקום הישיבה , כדי לדעת האם מה שהוגדר הוא נכון צריך למדוד עם מד SPL במקום הישיבה בעזרת רעש לבן שהרסיבר מוציא (test tone) .
ניתן למדוד או עם אפליקציה בנייד או עם מד SPL ייעודי.
כשאתה מודד, כוון את כלי המדידה למצב S (slow)
ומצב c weighted ומיקרופון פונה לתיקרה ומומלץ מאוד לתפוס אותו בעזרת חצובה.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
לפי מה שהבנתי יש אפליקציה שנקראת אודיסי משהו כזה, זה יכול לעזור? תוכל לכוון אותי מה צריך לעשות כדי להגיע לתוצאה מושלמת?05/09/2024 14:45istarmini כתב: את הוליום בסאב צריך לשנות בסאב (להנמיך קצת) ואז לבצע כיול מחדש.
את שינוי הקרוסים ל 80 ניתן לבצע גם לאחר הכיול.
עוצמת הרמקולים צריכה להיות סביב 75db במקום הישיבה , כדי לדעת האם מה שהוגדר הוא נכון צריך למדוד עם מד SPL במקום הישיבה בעזרת רעש לבן שהרסיבר מוציא (test tone) .
ניתן למדוד או עם אפליקציה בנייד או עם מד SPL ייעודי.
כשאתה מודד, כוון את כלי המדידה למצב S (slow)
ומצב c weighted ומיקרופון פונה לתיקרה ומומלץ מאוד לתפוס אותו בעזרת חצובה....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לצערי אני לא שולט באפליקציה כבר הרבה שנים שאני בלי אודסי.05/09/2024 16:00ymeni99 כתב: לפי מה שהבנתי יש אפליקציה שנקראת אודיסי משהו כזה, זה יכול לעזור? תוכל לכוון אותי מה צריך לעשות כדי להגיע לתוצאה מושלמת?...
בכל אופן הדרך להגדרת קרוסים/עוצמות/מרחקים ומדידה אמורה להיות זהה עם אפליקציה או בלי
האפליקציה.
ממה שידוע לי האפליקציה מאפשרת שינוי גרפי מטרה אבל זה מבוצע לאחר סיום המדידה הראשונית לאחר שמערכת הכיול למדה את נתוני החלל/רמקולים.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
האפליקציה ב20 דולר עוזרת מאוד,ואין כיול מושלם אף פעם לדעתי כי יש טעם אישי.
תנמיך את הווליום בסאב עצמו (20/30 מספיק לגמרי)ואם יש לו גם ווליום של הקרוס אז תעביר אותו למקסימום בסאב ואז תבצע שוב כיול....חשוב שבכיול לא יצאה לך תוצאה של + או מינוס 12...כל שאר התוצאות זה תקין.
לא צריך לתקן את החיתוך של הרמקולים גם אם הם לא עומדים בנתוני יצרן
בסוף התהליך תגיד מה דעתך ומה אתה רוצה לשפר ונעזור
תנמיך את הווליום בסאב עצמו (20/30 מספיק לגמרי)ואם יש לו גם ווליום של הקרוס אז תעביר אותו למקסימום בסאב ואז תבצע שוב כיול....חשוב שבכיול לא יצאה לך תוצאה של + או מינוס 12...כל שאר התוצאות זה תקין.
בסוף התהליך תגיד מה דעתך ומה אתה רוצה לשפר ונעזור
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

למה לדעתך לא צריך להתיחס לנתוני הרמקול לענין חיתוך הקרוס ??05/09/2024 17:15claudia5 כתב: האפליקציה ב20 דולר עוזרת מאוד,ואין כיול מושלם אף פעם לדעתי כי יש טעם אישי.
בסוף התהליך תגיד מה דעתך ומה אתה רוצה לשפר ונעזור...
לדעתי אתה טועה ומטעה, כי בהחלט יתכן מצב שיגרם נזק לרמקול, במידה ויצטרך להשמיע תדר נמוך בעוצמה גבוהה, שהוא לא מתוכנן להשמיע .
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

גם אני חשבתי כמוך,אודיסי בודק ויודעת מה נתוני הרמקול וגם אם חותך אותו ממש נמוך כאשר נכנסים לנתונים הפנימיים ביותר של הכיול רואים שבאותם תדרים הרמקולים מונמך (על ידי הכיול) ולכן אין צורך לבצע את התיקון05/09/2024 17:31istarmini כתב: למה לדעתך לא צריך להתיחס לנתוני הרמקול לענין חיתוך הקרוס ??
לדעתי אתה טועה ומטעה, כי בהחלט יתכן מצב שיגרם נזק לרמקול, במידה ויצטרך להשמיע תדר נמוך בעוצמה גבוהה, שהוא לא מתוכנן להשמיע ....
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
אתה לא חייב את האפליקציה, אם תעשה את הכיול כמו שצריך דרך הרסיבר אתה תשמע מצוין.05/09/2024 16:00ymeni99 כתב: לפי מה שהבנתי יש אפליקציה שנקראת אודיסי משהו כזה, זה יכול לעזור? תוכל לכוון אותי מה צריך לעשות כדי להגיע לתוצאה מושלמת?...
תרכיב את המיקרופון על חצובה (לא חובה אבל מומלץ מאוד, גם מטעמי נוחות) , תעשה את כל 8 המיקומים כשהמיק' בגובה הראש במצב ישיבה. ההמלצה היא לא לחרוג ממרחק 60 סמ מהנקודה הראשונה בשאר המיקומים.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אבל אז התדרים האלו מונמכים בגלל שהרמקול מתקשה לטפל בהם ?05/09/2024 17:35claudia5 כתב: גם אני חשבתי כמוך,אודיסי בודק ויודעת מה נתוני הרמקול וגם אם חותך אותו ממש נמוך כאשר נכנסים לנתונים הפנימיים ביותר של הכיול רואים שבאותם תדרים הרמקולים מונמך (על ידי הכיול) ולכן אין צורך לבצע את התיקון...
במידה וכן אז למה לא לתת לסאב לטפל בהם ואז אין צורך להנמיך אותם ?
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

הכיול מסדר את הכל ומתחשב בכל הנתונים של החלל.בלי קשר גם אם רמקול מסוגל להגיה ל150 הרץ ותיתן לו תדרים נמוכים יותר הוא לא נפגע ,הוא פשוט לא מנגן את אותם תדרים ואם קראת את זה איפשהו אז מי שכתב את זה טעה,יש אנשים עם רמקולים שלא יורדים מ 200 ושומעים בהם במגברי סטראו שלא יודעים לבצע חלוקת תדרים וחיתוכים05/09/2024 17:59istarmini כתב: אבל אז התדרים האלו מונמכים בגלל שהרמקול מתקשה לטפל בהם ?
במידה וכן אז למה לא לתת לסאב לטפל בהם ואז אין צורך להנמיך אותם ?...
אם יש לך אודיסי ,אחרי הכיול תיכנס לגרפים של הכיול ושם מגלים מה באמת נעשה ברמקולים ואם רמקול לא מסוגל להגיע לתדר מסויים אז רמקול אחר או סאב יגבו אותו.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

יגבו אותו ? יענו דיראק ART למתקדמים ? הבנתי.05/09/2024 18:12claudia5 כתב: הכיול מסדר את הכל ומתחשב בכל הנתונים של החלל.בלי קשר גם אם רמקול מסוגל להגיה ל150 הרץ ותיתן לו תדרים נמוכים יותר הוא לא נפגע ,הוא פשוט לא מנגן את אותם תדרים ואם קראת את זה איפשהו אז מי שכתב את זה טעה,יש אנשים עם רמקולים שלא יורדים מ 200 ושומעים בהם במגברי סטראו שלא יודעים לבצע חלוקת תדרים וחיתוכים
אם יש לך אודיסי ,אחרי הכיול תיכנס לגרפים של הכיול ושם מגלים מה באמת נעשה ברמקולים ואם רמקול לא מסוגל להגיע לתדר מסויים אז רמקול אחר או סאב יגבו אותו....
מהנסיון שלי התאוריה שלך לא מחזיקה מים.
כשנתתי לרמקולי הטאנוי אוקספורד שלי בעזרת דיראק ART לנגן תדרים נמוכים ממה שהרמקול תוכנן החירחור נשמע למרחקים ולכן הם הוחלפו, אבל קטונתי, תתנהל בענין איך שאתה מבין.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

ניסיתה אודיסי?05/09/2024 18:56istarmini כתב: יגבו אותו ? יענו דיראק ART למתקדמים ? הבנתי.
מהנסיון שלי התאוריה שלך לא מחזיקה מים.
כשנתתי לרמקולי הטאנוי אוקספורד שלי בעזרת דיראק ART לנגן תדרים נמוכים ממה שהרמקול תוכנן החירחור נשמע למרחקים ולכן הם הוחלפו, אבל קטונתי, תתנהל בענין איך שאתה מבין....
לא כתבתי שהרמקול ינגן פחות מנתוני היצרן ,רשמתי שהכיול יגדיר אותם נמוך אבל לא ישלח לשם סיגנל על ידי משחקי עוצמות
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אודסי לא ניסיתי כבר מספר שנים .05/09/2024 19:07claudia5 כתב: ניסיתה אודיסי?
לא כתבתי שהרמקול ינגן פחות מנתוני היצרן ,רשמתי שהכיול יגדיר אותם נמוך אבל לא ישלח לשם סיגנל על ידי משחקי עוצמות...
ניסיתי ARC/RP ועכשיו עם דיראק ART שמנסיון שמיעתי , בהחלט לא מומלץ לתת לרמקול לנגן תדרים שהוא לא אמור לנגן.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
לא בטוח שזה עובד ככה. אני חושב שאם אתה משאיר ב 40 הרץ והרמקול לא מנגן עד שם, נגיד מתחיל כבר לנחות חזק מתחת ל 60, האות עובר בכל מקרה רק שלא תשמע את זה וזה גם לא נשלח לסאב. הסאב מקבל רק את מה שמתחת לקרוס.05/09/2024 19:07claudia5 כתב: ניסיתה אודיסי?
לא כתבתי שהרמקול ינגן פחות מנתוני היצרן ,רשמתי שהכיול יגדיר אותם נמוך אבל לא ישלח לשם סיגנל על ידי משחקי עוצמות...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

בדיוק, אבל לטענתו הרמקול שמתקשה מקבל גיבוי מאחרים, כלומר דיראק ART גירסת אודסי.05/09/2024 19:24mulder כתב: לא בטוח שזה עובד ככה. אני חושב שאם אתה משאיר ב 40 הרץ והרמקול לא מנגן עד שם, נגיד מתחיל כבר לנחות חזק מתחת ל 60, האות עובר בכל מקרה רק שלא תשמע את זה וזה גם לא נשלח לסאב. הסאב מקבל רק את מה שמתחת לקרוס....
קטונתי
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

הרסיבר לא יפגע ברמקולים והחיתוך הנמוך לא יכול לפגוע בסאונד כי הכיול מתקן את זה (הכיול יגביר או יחסיר את העוצמות של אותן תדרים בעייתיים) .05/09/2024 19:22istarmini כתב: אודסי לא ניסיתי כבר מספר שנים .
ניסיתי ARC/RP ועכשיו עם דיראק ART שמנסיון שמיעתי , בהחלט לא מומלץ לתת לרמקול לנגן תדרים שהוא לא אמור לנגן....
רמקול לא נפגע כאשר הוא מקבל סיגנל שהוא לא יכול לנגן