חיבור Switcher V2 לרשת MESH של DECO X20
שלום,
עברתי לרשת MESH DECO X20. ניסיתי לחבר את הסוויצ'ר V2 לרשת הזו, אך לא הצלחתי:
1. הגדרתי ב MESH שיוציא רק אות של 2.4Ghz (הסוויצ'ר מתחבר רק עם רשת 2.4)
2. הוספתי רשת Guest, והגדרתי אותה עם סיסמא רק עם מספרים (ללא תווים מיוחדים), כדי לראות אם זו הבעיה: ולא הצלחתי להתחבר דרך הרשת הזו
3. שיניתי את הגדרות ההצפנה מ WPA2 ל WPA / WPA2. לא הצלחתי להתחבר.
אם אני מגדיר הוטספוט דרך מכשיר אחר, או מנסה להתחבר דרך ראוטר של סלקום, אז אין שו בעיה להתחבר לסוויצ'ר. משהו בהגדרות של ה X20 לא מוגדר כמו שצריך.
נאמר שלי שצריך לוודר שה MESH משדר על ערוץ אוטומט. לא מצאתי איפה מגדירים זאת ב MESH. כמו כן לוודא שה MESH משדר ברוחב פס של 20Mghz. גם את זה לא מצאתי איפה לשנות בהגדרות של אפליקציית ה MESH
מה אני מפספס כאן? האם הסוויצ'ר זו טכנולוגיה כל כך ישנה, שלא מצליח להתחבר לרשת של DECO? אגב, האם בגירסאות החדשות של סוויצ'ר, הם שינו את צורת ההתחברות, כך שיתמוך ב WIFI 6 / 5Ghz וכו'?
אשמח לעזרה...
עברתי לרשת MESH DECO X20. ניסיתי לחבר את הסוויצ'ר V2 לרשת הזו, אך לא הצלחתי:
1. הגדרתי ב MESH שיוציא רק אות של 2.4Ghz (הסוויצ'ר מתחבר רק עם רשת 2.4)
2. הוספתי רשת Guest, והגדרתי אותה עם סיסמא רק עם מספרים (ללא תווים מיוחדים), כדי לראות אם זו הבעיה: ולא הצלחתי להתחבר דרך הרשת הזו
3. שיניתי את הגדרות ההצפנה מ WPA2 ל WPA / WPA2. לא הצלחתי להתחבר.
אם אני מגדיר הוטספוט דרך מכשיר אחר, או מנסה להתחבר דרך ראוטר של סלקום, אז אין שו בעיה להתחבר לסוויצ'ר. משהו בהגדרות של ה X20 לא מוגדר כמו שצריך.
נאמר שלי שצריך לוודר שה MESH משדר על ערוץ אוטומט. לא מצאתי איפה מגדירים זאת ב MESH. כמו כן לוודא שה MESH משדר ברוחב פס של 20Mghz. גם את זה לא מצאתי איפה לשנות בהגדרות של אפליקציית ה MESH
מה אני מפספס כאן? האם הסוויצ'ר זו טכנולוגיה כל כך ישנה, שלא מצליח להתחבר לרשת של DECO? אגב, האם בגירסאות החדשות של סוויצ'ר, הם שינו את צורת ההתחברות, כך שיתמוך ב WIFI 6 / 5Ghz וכו'?
אשמח לעזרה...
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1307
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 160 פעמים
מתגים חכמים עובדים בתדר 2.4GHz על רוחב ערוץ 20MHz.
אין להם אפשרות להתחבר לראוטר בתדר אחר.
הבעיה שלך היא כנראה שאתה מחובר ל-5GHz בטלפון ואז מנסה לחבר באפליקציה את המתג החכם ל-2.4GHz. זה לא יכול לעבוד.
תנסה להפריד את שמות הרשתות לשמות נפרדים.
עריכה: לפי המפרט באתר שלהם שיטת ההצפנה צריכה לתמוך ב-WPA2, כיום יש שיטת הצפנה יותר חדשה, WPA3. רק תוודא בראוטר שאין חסימה לשיטת ההצפנה הישנה.
הבעיה שלך היא כנראה שאתה מחובר ל-5GHz בטלפון ואז מנסה לחבר באפליקציה את המתג החכם ל-2.4GHz. זה לא יכול לעבוד.
עריכה: לפי המפרט באתר שלהם שיטת ההצפנה צריכה לתמוך ב-WPA2, כיום יש שיטת הצפנה יותר חדשה, WPA3. רק תוודא בראוטר שאין חסימה לשיטת ההצפנה הישנה.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
תודה:04/09/2024 14:08Jabberwock כתב: מתגים חכמים עובדים בתדר 2.4GHz על רוחב ערוץ 20MHz.
עריכה: לפי המפרט באתר שלהם שיטת ההצפנה צריכה לתמוך ב-WPA2, כיום יש שיטת הצפנה יותר חדשה, WPA3. רק תוודא בראוטר שאין חסימה לשיטת ההצפנה הישנה....
יש לי רק רשת אחת, והיא רק 2.4Ghz, אז לא ייתכן שהתחברתי ל 5Ghz עם המכשיר הסלולרי שלי
ההגדרה בינה ל WPA2
אם כך - נראה שזהבעיה הינה ברוחב הפס - 20Mhz. נכון? אם כך - איפה משנים זאת בדקו?
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

למה שתבטל את רשת ה-5GHz? אין הגיון בזה.
אין לי את המכשיר אז לא אוכל לסייע בעניין ההגדרות.
אין לי את המכשיר אז לא אוכל לסייע בעניין ההגדרות.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78775
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5376 פעמים
עוד אופציה שמצאתי אותה שימושית.
הרי הבעיה זה רק בחיבור הראשוני. אחרי שה לא מצליח להתחבר ה switcher אמור לפתוח רשת ישירה לטובת החיבור. נסה להתחבר אליה ואז לתת לו את פרטי החיבור
לא מבין למה זה טוב כל השיטה הזו של סיגנלינג דרך רשת ה 2.4. זה המצאה גרועה
הרי הבעיה זה רק בחיבור הראשוני. אחרי שה לא מצליח להתחבר ה switcher אמור לפתוח רשת ישירה לטובת החיבור. נסה להתחבר אליה ואז לתת לו את פרטי החיבור
לא מבין למה זה טוב כל השיטה הזו של סיגנלינג דרך רשת ה 2.4. זה המצאה גרועה
לפי מה שהבנתי, 5 גה"צ זו רשת מהירה יותר, אבל היא מונחתת יחסית מהר (קרי - היא טובה לטווחים קצרים מיחידת ה MESH), נכון?04/09/2024 15:18Jabberwock כתב: למה שתבטל את רשת ה-5GHz? אין הגיון בזה.
אין לי את המכשיר אז לא אוכל לסייע בעניין ההגדרות....
אם כך - 2.4 מספיק טובה לי...
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

זה לא כזה פשוט כמו שאתה מתאר את זה.
רשת 5Ghz גם אם עוצמת האות חלשה עדיין יכולה לעבוד יותר מהר.
וגם יכול להיות שוני בעוצמת השידור המירבית המותרת.
אם שמות הרשתות זהים, המכשיר יחליט לאיזה רשת להתחבר.
רשת 5Ghz גם אם עוצמת האות חלשה עדיין יכולה לעבוד יותר מהר.
וגם יכול להיות שוני בעוצמת השידור המירבית המותרת.
אם שמות הרשתות זהים, המכשיר יחליט לאיזה רשת להתחבר.
- oferlaor
- מנהל

בתנאי שיש לו רדיו 5Ghz כמובן. הבעיה שיש להם מין פרוטוקול עקום כזה בשביל לשדר בין המכשיר לסלולרי את הסיסמא כשהוא לא מחובר ובשביל השלב הזה אתה צריך את החיבור בטלפון שיהיה על אותה רשת כמוהו.
- Jabberwock
-
- חבר ותיק

בדגמי SONOFF ו-Shelly העדכניים משתמשים במיקרו־בקר ESP32 תומך בלוטוס. באפליקציה ניתן לבחור הגדרה ראשונית בעזרת בלוטוס, ולכן אין כל בעיה.06/09/2024 15:25oferlaor כתב: הבעיה שיש להם מין פרוטוקול עקום כזה בשביל לשדר בין המכשיר לסלולרי את הסיסמא...
ניסיתי עם רשת IOT: גם לא עובד...04/09/2024 16:33shilo כתב: תפעיל באפליקציה של ה-Deco את הרשת IOT והכל יעבוד לך ללא בעיות. זו רשת ייעודית להתקנים חכמים....
עד עכשיו הצלחתי לחבר רק עם הוטספוט והראוטר של חברת סלקום (בד"כ הוא לא מוציא אות WIFI, אבל הפעלתי זמנית, רק למען הבדיקה)
גם את השיטה הזו אני מנסה. אני מצליח להתחבר לרשת שמייצר הסוויצ'ר, אבל ברגע שאני עובר לרשת של הראוטר - אני לא מצליח להתחבר אליו. משהו בהגדרות של ה DECO מונע את ההתחברות לסוויצ'ר. עוד לא מצאתי מה הבעיה ברשת הזו. לא קינפגתי משהו מיוחד... הוא מוגדר כ Access point עם WPA204/09/2024 18:36oferlaor כתב: עוד אופציה שמצאתי אותה שימושית.
לא מבין למה זה טוב כל השיטה הזו של סיגנלינג דרך רשת ה 2.4. זה המצאה גרועה...
- oferlaor
- מנהל

- Jabberwock
-
- חבר ותיק

תנסה לשנות ערוץ, אם נניח מספר הערוץ הוא 13 או 12 תשנה ל-6 או 1.
איך עושים את זה?...
- ramsalemix
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 568
- נתן תודות: 134 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
...
אי אפשר לבחור ידנית בסדרת ה-Deco של TP-Link....
יש לך אפשרות שנקראת Network Optimization ששם לוחצים על סריקה זה מחפש אם יש הפרעות, במידה ויש אתה מאשר לו את השינוי והוא כבר יבחר אוטומטית לכל תדר את הערוץ המתאים עם כמה שפחות הפרעות.
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
אוי, כמה שהסתבכתי עם זה עד שהצלחתי להגיע למצב שזה עובד.
אני גם קניתי לפני כחודשיים את הסוויצ'ר ולצערי התאכזבתי מעט מהמוצר אבל בעיקר מהשירות.
קניתי את המוצר כדי שאצליח לשלוט דרך Home Assistant ביחידת המזגן המרכזית שזורקת אוויר לסלון ולמטבח שאין לה WIFI לעומת היחידות פנימיות של החדרים שלהן יש WIFI.
טופולוגיית הרשת שלי כוללת מתג תקשורת, AP, שרת PFSENSE FW והנתב של סלקום.
כשניסיתי לחבר את הסוויצ'ר לרשת, הצלחתי וגם בוצע פינג כדי לוודא תקינות. מה שלא עבד זו היכולת לממשק אליו את שלט המזגן מסיבה אחת פשוטה. הוא לא הצליח להתחבר לענן של סוויצ'ר. כל מה שניסיתי, לא צלח. היה חיבור לוקאלי לרשת, אך לענן, כלום, ולכן הסוויצ'ר לא הצליח להוריד את טבלת הקודים של השלט.
פתחתי קריאה מול החברה, ניסו להסביר לי שזה בגלל ה-AP ויש דרך לפתור, אך אעצור בשלב זה את הסיפור עם השירות כיוון שהוא לא רלוונטי לפתרון אך בשורה התחתונה, התאכזבתי ממתן השירות והיחס והחלטתי שאני לא ארכוש את המוצר שלהם בעתיד. אגב,
מה שעשיתי כדי לפתור, זה לכבות את רשת ה-WIFI שמשודרת מה-AP ולהפעיל באותו השם ואותה הסיסמא רשת בנתב של סלקום (בדרך כלל היא מכובה). ברגע שעשיתי זאת, הצלחתי לחבר את הסוויצ'ר לענן. אחרי שהצלחתי והקודים לשלט ירדו, כיביתי את הרשת בנתב של סלקום והדלקתי ב-AP. ברגע שעשיתי זאת, הסוויצ'ר התחבר בהצלחה לרשת ומכיוון שכבר יש לו הקודים של השלט, הכל עובד וגם החיבור לענן. לא ברור לי למה החיבור לענן מלכתחילה לא עבד כי ב-FW שלי פתחתי ANY - ANY ולא הגבלתי אותו מלגשת החוצה, ועובדה, עד היום הוא עובד וניגש לענן.
הצורה הזו קצת מסורבלת אך עובדת. לא ברור לי למה מוצר IOT יחסית פשוט מסובך ככה, בטח כשאנחנו נמצאים בעידן שבו אפילו מייבש כביסה מקבל יכולות התממשקות לרשת. אגב, כאיש תקשורת בארגון גדול מאוד, יש לי ניסיון של מעל 14 שנה בתחום וכל הבית שלי מוצרי IOT שהתחברו בהצלחה ובלי בעיה, אז לא ברור לי מה קורה עם המוצר הזה.
אסיים שזה לא נגמר בזה, כדי ש-Home Assistant יזהה את הסוויצ'ר, הייתי חייב להעביר את השרת לאותו הסגמנט רשת של כל מוצרי ה-IOT שלי ורק ככה הצלחתי לממשק אותו לשרת. מוזר.
בכל מקרה, אני עם המוצר והחברה סיימתי.
אני גם קניתי לפני כחודשיים את הסוויצ'ר ולצערי התאכזבתי מעט מהמוצר אבל בעיקר מהשירות.
קניתי את המוצר כדי שאצליח לשלוט דרך Home Assistant ביחידת המזגן המרכזית שזורקת אוויר לסלון ולמטבח שאין לה WIFI לעומת היחידות פנימיות של החדרים שלהן יש WIFI.
טופולוגיית הרשת שלי כוללת מתג תקשורת, AP, שרת PFSENSE FW והנתב של סלקום.
כשניסיתי לחבר את הסוויצ'ר לרשת, הצלחתי וגם בוצע פינג כדי לוודא תקינות. מה שלא עבד זו היכולת לממשק אליו את שלט המזגן מסיבה אחת פשוטה. הוא לא הצליח להתחבר לענן של סוויצ'ר. כל מה שניסיתי, לא צלח. היה חיבור לוקאלי לרשת, אך לענן, כלום, ולכן הסוויצ'ר לא הצליח להוריד את טבלת הקודים של השלט.
פתחתי קריאה מול החברה, ניסו להסביר לי שזה בגלל ה-AP ויש דרך לפתור, אך אעצור בשלב זה את הסיפור עם השירות כיוון שהוא לא רלוונטי לפתרון אך בשורה התחתונה, התאכזבתי ממתן השירות והיחס והחלטתי שאני לא ארכוש את המוצר שלהם בעתיד. אגב,
מה שעשיתי כדי לפתור, זה לכבות את רשת ה-WIFI שמשודרת מה-AP ולהפעיל באותו השם ואותה הסיסמא רשת בנתב של סלקום (בדרך כלל היא מכובה). ברגע שעשיתי זאת, הצלחתי לחבר את הסוויצ'ר לענן. אחרי שהצלחתי והקודים לשלט ירדו, כיביתי את הרשת בנתב של סלקום והדלקתי ב-AP. ברגע שעשיתי זאת, הסוויצ'ר התחבר בהצלחה לרשת ומכיוון שכבר יש לו הקודים של השלט, הכל עובד וגם החיבור לענן. לא ברור לי למה החיבור לענן מלכתחילה לא עבד כי ב-FW שלי פתחתי ANY - ANY ולא הגבלתי אותו מלגשת החוצה, ועובדה, עד היום הוא עובד וניגש לענן.
הצורה הזו קצת מסורבלת אך עובדת. לא ברור לי למה מוצר IOT יחסית פשוט מסובך ככה, בטח כשאנחנו נמצאים בעידן שבו אפילו מייבש כביסה מקבל יכולות התממשקות לרשת. אגב, כאיש תקשורת בארגון גדול מאוד, יש לי ניסיון של מעל 14 שנה בתחום וכל הבית שלי מוצרי IOT שהתחברו בהצלחה ובלי בעיה, אז לא ברור לי מה קורה עם המוצר הזה.
אסיים שזה לא נגמר בזה, כדי ש-Home Assistant יזהה את הסוויצ'ר, הייתי חייב להעביר את השרת לאותו הסגמנט רשת של כל מוצרי ה-IOT שלי ורק ככה הצלחתי לממשק אותו לשרת. מוזר.
בכל מקרה, אני עם המוצר והחברה סיימתי.
אז גם אני לא הצלחתי להתחבר ל DECO. כאשר הפעלתי את ה WIFI של סלקום - הצלחתי להתחבר. גם כאשר עשיתי הוטספוט - הצלחתי להתחבר....
כנראה שאצטרך להפעיל WIFI בסלקום, רק בשביל הסוויצ'ר. מבאס...
זה CHANNEL 10... הוא רושם שהערוץ PERFECT...08/09/2024 2:17ramsalemix כתב: אי אפשר לבחור ידנית בסדרת ה-Deco של TP-Link.
יש לך אפשרות שנקראת Network Optimization ששם לוחצים על סריקה זה מחפש אם יש הפרעות, במידה ויש אתה מאשר לו את השינוי והוא כבר יבחר אוטומטית לכל תדר את הערוץ המתאים עם כמה שפחות הפרעות....