מהיום בלילה: CoreELEC מכריזה על תמיכה בניגון תכני Dolby Vision
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2606 פעמים
- יצירת קשר:
לא חושב שזה יעבוד בעתיד. עוד לא ברור לנו איפה בדיוק המגבלה, אבל זה נראה כמו משהו שבכל מקרה בשליטה בלעדית של Amlogic או אולי אפילו דולבי.
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
חבר בפורום איתר מכשיר S905X4 תומך DV שמריץ קרנל 4.9 ושלף משם את הדרייבר dovi.ko.
משמע שבקרוב תהיה תמיכה ב-DV FEL גם על מכשירי S905X4 בעלי סרטיפיקצית דולבי.
זה יגדיל משמעותית את היצע הציוד שתומך ב-DV FEL על CoreELEC וגם יביא איתו future-proofing מאחר ו-S905X4 תומך גם ב-AV1.
אעדכן ברגע שיהיה משהו חדש בנושא.
לדיון המלא:
https://discourse.coreelec.org/t/ce-ng- ... /50953/182
משמע שבקרוב תהיה תמיכה ב-DV FEL גם על מכשירי S905X4 בעלי סרטיפיקצית דולבי.
זה יגדיל משמעותית את היצע הציוד שתומך ב-DV FEL על CoreELEC וגם יביא איתו future-proofing מאחר ו-S905X4 תומך גם ב-AV1.
אעדכן ברגע שיהיה משהו חדש בנושא.
לדיון המלא:
https://discourse.coreelec.org/t/ce-ng- ... /50953/182
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@hgny
ראיתי שיש גם S905X2-J\K, אבל אני לא יודע באיזה מכשירים אפשר למצוא אותם.
היה פרוייקט של מישהו שקנה שבבים כאלה והחליף את השבב בקופסה שלו, וקיבל תמיכה ב-DV.
https://discourse.coreelec.org/t/fel-s905x2/52127/
וגם ראה פוסט מעל, יהיה מעניין.
ראיתי שיש גם S905X2-J\K, אבל אני לא יודע באיזה מכשירים אפשר למצוא אותם.
היה פרוייקט של מישהו שקנה שבבים כאלה והחליף את השבב בקופסה שלו, וקיבל תמיכה ב-DV.
https://discourse.coreelec.org/t/fel-s905x2/52127/
וגם ראה פוסט מעל, יהיה מעניין.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
זה אכן future-proof מבחינת פורמטים, אבל FEL כרגע נתמך רק ב NG, אז זה לא כל כך future proof מבחינת גרסאות של CE/Kodi. לא ברור כמה גרסאות קדימה התמיכה ב NG תמשיך.02/09/2024 19:16TheCoolest כתב: זה יגדיל משמעותית את היצע הציוד שתומך ב-DV FEL על CoreELEC וגם יביא איתו future-proofing מאחר ו-S905X4 תומך גם ב-AV1....
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@DudeShemesh
רשמית כנראה שנתמוך רק ב-CE21 ב-NG.
אבל אם יהיה לי כוח אוציא גרסאות חדשות יותר של קודי כ-community build, לא אמור להיות סיפור גדול מדי.
אלה לא יהיו שחרורי נייטלי, אלא רק כשיצאו גרסאות יציבות.
אנחנו עדיין מנסים להבין איפה הנעילה הזו שמונעת את הפעלת ה-FEL בגרסאות קרנל החדשות יותר. אולי נמצא דרך, אבל בינתיים לא ברור כל כך איפה הבעיה.
אבל אם יהיה לי כוח אוציא גרסאות חדשות יותר של קודי כ-community build, לא אמור להיות סיפור גדול מדי.
אנחנו עדיין מנסים להבין איפה הנעילה הזו שמונעת את הפעלת ה-FEL בגרסאות קרנל החדשות יותר. אולי נמצא דרך, אבל בינתיים לא ברור כל כך איפה הבעיה.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
אני מקווה שאם הבעיה לא תיפתר הצוות ישקול להאריך את התמיכה ב NG בעקבות פריצת הדרך ב FEL. זה באמת מדהים, וCE היום תומך ב DV בצורה יותר טובה מכל פתרון תוכנה אחר וכנראה גם רוב מוצרי החומרה.03/09/2024 10:16TheCoolest כתב: @DudeShemesh
אנחנו עדיין מנסים להבין איפה הנעילה הזו שמונעת את הפעלת ה-FEL בגרסאות קרנל החדשות יותר. אולי נמצא דרך, אבל בינתיים לא ברור כל כך איפה הבעיה....
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@DudeShemesh
אנחנו עדיין חופרים ומנסים להבין איפה בדיוק הבעיה עם FEL בגרסאות החדשות יותר של לינוקס. יש עוד תקווה שנפתור את זה בצורה כלשהי.
וכמו שאמרתי, במקרה "הכי גרוע" שלא נתמוך רשמית ב-NG, אז סביר להניח שיהיו שחרורי community שכן יתמכו.
את רוב העבודה על הקרנל בזמן האחרון עושה בעיקר מפתח אחד, ולתמוך ביותר מגרסה אחת של קרנל זה המון עבודה.
NG כבר הגיע לסוף הדרך, וכרגע נמצא על מכונת הנשמה רק בגלל התמיכה המלאה ב-DV.
אנחנו עדיין חופרים ומנסים להבין איפה בדיוק הבעיה עם FEL בגרסאות החדשות יותר של לינוקס. יש עוד תקווה שנפתור את זה בצורה כלשהי.
וכמו שאמרתי, במקרה "הכי גרוע" שלא נתמוך רשמית ב-NG, אז סביר להניח שיהיו שחרורי community שכן יתמכו.
את רוב העבודה על הקרנל בזמן האחרון עושה בעיקר מפתח אחד, ולתמוך ביותר מגרסה אחת של קרנל זה המון עבודה.
NG כבר הגיע לסוף הדרך, וכרגע נמצא על מכונת הנשמה רק בגלל התמיכה המלאה ב-DV.
- Akila
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- שם מלא: Joel Strikovsky
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אולי קצת ישן, אבל FEL עובד לי טוב ב cpm CE על ההומטיקס.
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא עדכנתי את השרשור כי, אבל תמיכה ב-FEL בגרסאות חדשות יותר מ-NG לא תתאפשר ככל הנראה בכלל.
הדרייברים ש-Amlogic מספקת (בלי קוד מקור) פשוט לא מאפשרים להפעיל את המקודד השני בשבבים שקיימים בהם שניים. ובשבבים חדשים יותר (כמו ה-S928X) כנראה שפשוט יש רק מקודד פיזי אחד בחומרה.
הדרייברים ש-Amlogic מספקת (בלי קוד מקור) פשוט לא מאפשרים להפעיל את המקודד השני בשבבים שקיימים בהם שניים. ובשבבים חדשים יותר (כמו ה-S928X) כנראה שפשוט יש רק מקודד פיזי אחד בחומרה.
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אם אתה רוצה תמיכה ב-DV פרופיל 7 FEL, ואין לך צורך בתמיכה ב-AV1 אז כן.
אופציה נוספת היא מכשיר מבוסס S905X4-J\K, ואז תהיה לך תמיכה גם בפיענוח חומרה של AV1.
אני שם לב שיש כבר לא מעט קידודים שמכילים את שכבת ה-FEL מעובדת לתוך הוידאו. זה כמובן עובד רק עבור קידודים ולא רימוקסים.
בתצורה כזו אפשר לקבל את האפקט של FEL עם פרופיל 8.
אופציה נוספת היא מכשיר מבוסס S905X4-J\K, ואז תהיה לך תמיכה גם בפיענוח חומרה של AV1.
אני שם לב שיש כבר לא מעט קידודים שמכילים את שכבת ה-FEL מעובדת לתוך הוידאו. זה כמובן עובד רק עבור קידודים ולא רימוקסים.
בתצורה כזו אפשר לקבל את האפקט של FEL עם פרופיל 8.
זה כזה טירוף אבל אני אוהב לשחק עם צעצועים חדשים אז אולי אלך על זה.27/07/2025 11:19TheCoolest כתב: אם אתה רוצה תמיכה ב-DV פרופיל 7 FEL, ואין לך צורך בתמיכה ב-AV1 אז כן.
בתצורה כזו אפשר לקבל את האפקט של FEL עם פרופיל 8....
יש לי כבר Oppo 203 ו-Z9X PRO
ה-PRO לא תומך ב-FEL או ב-CM4.0 והאופו תומך רק בקבצים מלאים BDMV/ISO (ודיסקים כמובן) אבל לא ב-MKV וגם לא ב-CM4.0.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4767
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
יש,גם את ההומטיקס שיש עליו פה סקירה ומדריכים והוא תומך בהכל
אתה מתכוון ל-HOMATICS Box R 4K Plus S905X4?...
אז אני מבין שהוא תומך בכל מה שUgoos תוך בנוסף ל-AV1
וכשמדברים על זה שאפשר להשתמש בו גם כמכשיר אנדרויד זה אומר שכשאתה עושה לו Boot אז אתה יכול לבחור בין זה או זה?
-
TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אין bootloader עם תפריט בחירה
CE מתקינים על כרטיס SD (או USB במקרה של ההומטיקס) ואז כשהיא עולה, אפשר לעשות מהתפריט ריבוט לאנדרויד.
כשעושים ריבוט באנדרויד אז CE תעלה אוטומטית.
CE מתקינים על כרטיס SD (או USB במקרה של ההומטיקס) ואז כשהיא עולה, אפשר לעשות מהתפריט ריבוט לאנדרויד.
כשעושים ריבוט באנדרויד אז CE תעלה אוטומטית.