שאלה לגבי השארת מטען בחיבור מחשב נייד..48 שעות ברצף.

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46320
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #21 

@gildmor 👍

0. אין ספק שהשארת סוללת ליתיום אשר קיימות במחשב נייד טעונה כל הזמן איננה מתכון בטוח לאורך חיים של הסוללה. שפע כתבות ברשת שיאמרו אותו דבר.
1. לא כל היצרנים של המחשבים הניידים מכלילים תוכנה שתדע להפסיק טעינה ב- 80%
2. גם אם היצרן מכליל תוכנה כזאת, הוא לא עושה את זה בכל הדגמים של המחשבים הניידים מתוצרתו.
3. גם אם היצרן הכליל תוכנה כזאת, המשתמש לרוב לא יפעיל אותה.
4. הסוללות כוללות מנגנון מפני טעינת יתר, אבל המנגנון הזה עובד ב- 100% טעינה ונועד למנוע חימום יותר והרס של הסוללה בגלל טעינת יתר.
5. היצרנים יודעים שההתנהגות הנפוצה של הלקוחות היא להשאיר את המחשב טעון כל הזמן בחשמל, נזק לא יגרם למחשב כאמור, אבל קיצור אורך החיים של הסוללה (במידה ואין תוכנה שתמנע טעינה עד 100%) - בהחלט.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #22 

26/08/2024 8:31  
ziv_r כתב:
@gildmor 👍
...
מהסיבה הזו הם כנראה לא מפעילים אותה כברירת מחדל, כי כל אותם רוב הלא מודעים היו מציפים את השירות לקוחות בפניות לגבי מוצרים שנטענים רק עד 80% ולכאורה מקולקלים...או מחזירים לחנות בארה"ב :-)

זה אמנם סטטיטיקה של מוצרים שאני נתקלתי אבל התחושה היא שסוללות של מוצרים חשמל אחרים שגם הם נמצאים קבוע בהטענה כמו שואבים\רובוטים\שוטפים מחזיקים יותר או מדרדרים פחות יחסית ללפטופים מעניין אם בכל זאת מצאו פתרונות יעילים יותר כי מעשית אי אפשר שלא יהיו כל הזמן בהטענה ושיטענו רק ל-80% שגם ככה זמן השימוש שלהם קצר.
נערך לאחרונה על ידי gildmor ב 26/08/2024 16:32, נערך פעם 1 בסך הכל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #23 

אני משתמש בשקעים עם מפסקים רק בגלל זה עבור השואבים שלי (לא בתמונה) וגם השוטפים (בתמונה).

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #24 

זה רלוונטי רק לסוללות ליתיום-יון.
למשל ברומבה שלי יש סוללת עופרת ואין בעיה לטעון ולהחזיק אותן טעונות ל-100%.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #25 

רשמתי כבר למעלה את האזכור לליתיום.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

26/08/2024 16:32  
TheCoolest כתב:
זה רלוונטי רק לסוללות ליתיום-יון.
למשל ברומבה שלי יש סוללת עופרת ואין בעיה לטעון ולהחזיק אותן טעונות ל-100%.
...
רוב המכשירים החדשים יותר כבר עברו לליתיום יון :-)

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #27 

25/08/2024 9:58  
TheCoolest כתב:
כל מה שאמרתם נכון, אבל בעולם האמיתי, ביומיים שהמחשב היה מחובר לא יקרה שום דבר שאפשר יהיה להבחין בו.
מחשב הנייד שקיבלתי מהעבודה מחובר אצלי קבוע במשך ימים עד שבועות רצופים כל פעם כבר שנתיים ולא קרה לסוללה שלו שום דבר.
בנוסף, תוכנות כמו HWINFO64 ו\או HWMONITOR יציגו את הקיבולת של הסוללה. גם הנוכחית וגם ההתחלתית, כך אפשר לחשב מה רמת הדגרדציה.
...
ניסיתי עכשיו את הכלי הזה שהזכרת, מחשב דל אחרי שנתיים וקצת שמחובר לחשמל קבוע מראה דגרדציה של 16.2% .
זה לא קריטי אבל גם לא מעט ולא ברור אם זה לינארי שאחרי 4 שנים זה יהיה 30% או יותר.

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1301
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #28 

התוכנה של בקר ההגנה (BMS - Battery Management System) מחשבת את קיבולת הסוללה ע"י מחזורי פריקה וטעינה.
משמע, חישוב קיבולת הסוללה לפי זרם לאורך זמן. אם המכשיר כל הזמן בטעינה, לא יהיו לו את הנתונים הנדרשים.
לכן תוכנות שמציגות את הקיבולת יתנו נתון שגוי ואתם עשויים לחשוב שהסוללות שלכם תקינות.
דבר נוסף, יש ניידים שכאשר טוענים את הסוללות שלהם לא יטענו למתח הסף אלא ל-4.1V פר תא למשל, מה שמאריך את אורך חיי הסוללה.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3544
נתן תודות: 1106 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #29 

לא הייתי משקיע אנרגיות בזה
בכללי כל 5-6 שנים החומרה מתיישנת בכל מקרה ומחליפים לפטופ
הלפטופ האחרון שלי עובד 6 שנים ובקרוב יוחלף
לרוב, היה מחובר קבוע לחשמל, עובד 24/7, בהירות מלאה,
ביצועים הכי גבוהים,
מעולם לא התעסקתי עם להטעין עד 80% יותר או פחות.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #30 

ואם תוציא אותו עכשיו מהחשמל, הסוללה כנראה תספיק לכמה דקות במקרה הטוב בגלל שהוא הושאר קבוע מחובר לחשמל.

vivi
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3544
נתן תודות: 1106 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #31 

26/08/2024 19:39  
ziv_r כתב:
ואם תוציא אותו עכשיו מהחשמל, הסוללה כנראה תספיק לכמה דקות במקרה הטוב בגלל שהוא הושאר קבוע מחובר לחשמל.
...
תראה, אני כמובן משתמש בו גם ללא חיבור קבוע לחשמל, הסוללה איבדה 20-30% מהכח שלה כיאה למחשב בן 5-6 שנים.
ההתנהלות שלי לא בגדר המלצה אבל מצאתי שהתעסקות בזה מאוד מיותרת (על בסיס השימושים שלי ושל הסביבה שלי בעשור האחרון).

אני מניח שרוב האנשים לא מתעסקים עם איך לחבר לחשמל, או להטעין עד 80% ולהוציא מקרי קיצון, הסוללה עובדת 5-7 שנים טוב מאוד.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

clubnet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5243
שם מלא: clubnet
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 189 פעמים

שליחה #32 

26/08/2024 8:31  
ziv_r כתב:
@gildmor 👍

0. אין ספק שהשארת סוללת ליתיום אשר קיימות במחשב נייד טעונה כל הזמן איננה מתכון בטוח לאורך חיים של הסוללה. שפע כתבות ברשת שיאמרו אותו דבר.
1. לא כל היצרנים של המחשבים הניידים מכלילים תוכנה שתדע להפסיק טעינה ב- 80%
2. גם אם היצרן מכליל תוכנה כזאת, הוא לא עושה את זה בכל הדגמים של המחשבים הניידים מתוצרתו.
4. הסוללות כוללות מנגנון מפני טעינת יתר, אבל המנגנון הזה עובד ב- 100% טעינה ונועד למנוע חימום יותר והרס של הסוללה בגלל טעינת יתר.
5. היצרנים יודעים שההתנהגות הנפוצה של הלקוחות היא להשאיר את המחשב טעון כל הזמן בחשמל, נזק לא יגרם למחשב כאמור, אבל קיצור אורך החיים של הסוללה (במידה ואין תוכנה שתמנע טעינה עד 100%) - בהחלט.
...
תודה לך על התשובות זיו, לפי דעתי כפי שכתבת בסעיף 5 אורך חיי הסוללה מתקצר..
ערוץ הטלגרם שלי מוזמנים להירשם :
עוסק במבצע "חרבות ברזל"
https://t.me/news_updates_il

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20173
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #33 

ביומיים זה לא יתקצר בצורה שתוכל לשים לב אליה.

clubnet פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5243
שם מלא: clubnet
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 189 פעמים

שליחה #34 

27/08/2024 11:22  
TheCoolest כתב:
ביומיים זה לא יתקצר בצורה שתוכל לשים לב אליה.
...
כן ברור לי הדבר.. (Y)
ערוץ הטלגרם שלי מוזמנים להירשם :
עוסק במבצע "חרבות ברזל"
https://t.me/news_updates_il

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1448
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #35 

מכל פרספקטיבה מעשית ההתעסקות בנושא הטעינה היא לא חשובה להבנתי.

נניח שמקפידים על ניהול הטעינה, ולאחר שלוש שנים הבלאי יהיה 30% במקום 40% זה משנה משהו? לדעתי לא. סוללות כאלו הן מתכלות בכל מקרה, ומתוכננות לאורך חיים מסויים, ואם הם יגיעו למשך החיים הזה עם כמה אחוזים פחות - זה לא חשוב.

מנגנוני בקרת הטעינה מקטינים את הבלאי באחוזים מסויימים - לא יותר מכך.

ושיקול נוסף: סוללה עולה עשרות דולרים בודדים, זה סדרי הגודל, לא שווה לשים תשומת לב על זה.

מתי הדיון כן רלוונטי- במקרה של סוללת ליתיום של רכב, שיכולה לעלות עד כ40% ממחיר הרכב, ואורך החיים עם רמת בלאי מוגדרת אמור להיות 8-10 שנים - במקרה זה יש חשיבות מרובה לפרופיל הטעינה וההגנות, המשמעות הכלכלית היא גדולה, וגם השימושיות בגלל ירידת הטווח האפקטיבי
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

01/09/2024 11:20  
DanielGR כתב:

ושיקול נוסף: סוללה עולה עשרות דולרים בודדים, זה סדרי הגודל, לא שווה לשים תשומת לב על זה.
...
אולי עלות ליצרן, לצרכן זה לפעמים כמה מאות שקלים להחליף סוללה במעבדה או אפילו עלות של סוללה שהיא נשלפת כתלות בחמדנות נותן השירות\יבואן, לרובוטים, טלפונים, שואבים, לפטופ וכו...(למי שלא יודע\יכול להחליף לבד).
יכול להגיע לאחוז משמעותי מעלות המכשיר כך שהרבה אנשים מעדיפים כבר לקנות מכשיר חדש שבחלק מהמקרים קורה אחרי שנתיים שלוש והמוצר עצמו היה יכול לעבוד עוד כמה שנים.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #37 

02/09/2024 19:42  
gildmor כתב:
אולי עלות ליצרן, לצרכן זה לפעמים כמה מאות שקלים להחליף סוללה במעבדה או אפילו עלות של סוללה שהיא נשלפת כתלות בחמדנות נותן השירות\יבואן, לרובוטים, טלפונים, שואבים, לפטופ וכו...(למי שלא יודע\יכול להחליף לבד).
יכול להגיע לאחוז משמעותי מעלות המכשיר כך שהרבה אנשים מעדיפים כבר לקנות מכשיר חדש שבחלק מהמקרים קורה אחרי שנתיים שלוש והמוצר עצמו היה יכול לעבוד עוד כמה שנים.
...
אנחנו חלוקים על קטעים מהתובנה הזו. סוללה שלא ניתנת לשימוש סובלת מבעיה אחרת או שהיא באיכות נמוכה. על מנת להוכיח את הטענה הנ״ל צריך מדגם מספיק גדול של לפטופים מאותו סוג, לטעון אותם באופן שונה, ואז אחרי פרק זמן ארוך- לבדוק את בלאי הסוללה. את זה לא עשיתי, לא אפשרי, אבל יש לי נסיון בעבודה עם הרבה דגמים וזה הרושם המתקבל.

להבנתי מוצר לא יכול לעבוד ״עוד כמה שנים״ רק על ידי בקרת טעינה - זה אופטימי מדי.

וגם אין לשכוח את הבלאי כתוצאה מזמן שעובר. קח מכשיר עם סוללה חדשה, שים בארון לשנתיים ללא שימוש,,בתום התקופה יהיה בלאי לסוללה אפילו אם לא היה שימוש. מידת הבלאי תלויה באיכות הסוללה, ראיתי גם מקרים שלא היה ניתן לטעון מחדש סוללות לא איכותיות. אגב, זה שיקול בקניית טלפונים מדגמים ישנים יותר במחיר מוזל, שאכן הם חדשים אך יוצרו לפני שנתיים שלוש.

Haimbin
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #38 

לצערי בארץ סוללות ממש לא עולות עשרות דולרים בודדים וגם לא קל להשיג אותם, אפילו בחיפוש בAliexpress לא בטוח שתמצא, במיוחד כולל "עבודה".
אמנם ניהול טעינה לא יביא לשיפור של 50% אבל זה יגרום ללפטופ להיות "נייד" בצורה סבירה לכזה שאין מה לעשות איתו ללא שקע צמוד.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות

שליחה #39 

03/09/2024 10:22  
Haimbin כתב:
לצערי בארץ סוללות ממש לא עולות עשרות דולרים בודדים וגם לא קל להשיג אותם, אפילו בחיפוש בAliexpress לא בטוח שתמצא, במיוחד כולל "עבודה".
אמנם ניהול טעינה לא יביא לשיפור של 50% אבל זה יגרום ללפטופ להיות "נייד" בצורה סבירה לכזה שאין מה לעשות איתו ללא שקע צמוד.
...
הנסיון שלי עם עלי אקספרס שונה. אפשר להשיג כמעט הכל. הסוללות מתחלקות לשני סוגים:
- סוללות חיצוניות הניתנות להחלפה בקלות על ידי המשתמש, פשוט ברמה של לפתוח קליפסים
- סוללות הדורשות פתיחה של הלפטופ ניתוק קונקטורים וכו׳, זה לא מתאים למשתמש לא טכני

העלויות לא גבוהות, אבל גם האיכות לא זהה למקור, לעיתים קרובות הן לא מחזיקות אותו זמן כמו המקוריות, אבל העלות בהתאם. במידה ורלוונטי אוכל לשתף לינקים לחנויות בעלי אקספרס שיש לי ניסיון טוב איתם (אין לי קשר עם החנויות ולא מרוויח דבר מזה אם עולה התהייה).

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1301
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 157 פעמים

שליחה #40 

בעבר הרחוק קניתי כמה סוללות מאלי-אקספרס ומחנות פה בארץ למכשיר LG G4.
הסוללה המקורית נטענת עד למתח של 4.4V. זה דבר חריג.
הסוללות החלופיות לא יכלו להיטען למתח הזה.
היו גם נפילות מתח פתאומיות והמכשיר היה נכבה עם מסך שחור ורטט כאילו מופעל מטען חבלה.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”