מרגיש ש Google Wallet לא מוגן מספיק לעסקאות
הי,
באנדרואיד אם הטלפון לא נעול אין שום הגנה על ביצוע עסקאות ללא-מגע ב Wallet.
הטלפון שלי נפתח עם זיהוי פנים, טביעת אצבע וסיסמה וננעל אחרי דקה או שתיים ללא פעילות.
בזמן הזה הוא חשוף לביצוע עסקאות לא מורשות בכל מיני תרחישים.
אין היום ב Wallet אפשרות להגדיר אימות נוסף לעסקה, הכל מסתמך על נעילת המכשיר.
פתרון חלקי שמצאתי זה להשאיר את ה NFC תמיד מכובה ולהדליק אותו רק בביצוע עסקאות.
היה עדיף פשוט לבקש אישור לכל סיסמא אבל הם בכוונה לא נותנים את זה משיקולים שלהם.
רק לי זה מפריע?
הטלפון שלי נפתח עם זיהוי פנים, טביעת אצבע וסיסמה וננעל אחרי דקה או שתיים ללא פעילות.
רק לי זה מפריע?
אכן קצת מוזר היישום שלהם, הפתרון הכי פשוט הוא לנעול את הטלפון מייד אחרי ביצוע תשלום.22/06/2024 14:43gilg7 כתב: הי,
רק לי זה מפריע?
גיל...
באופן כללי כל עסקאות האשראי מבוטחות על פי חוק כך שגם אם לצורך העניין תשאיר את הטלפון פתוח כל היום ותקרה עסקה לא מורשית כלשהי הכסף שלך מובטח.
אם אתה דואג לאבטחה באופן כללי אז פתרון אולי "קיצוני" הוא לעבור לאייפון, תשלום מתבצע רק אחרי לחיצה כפולה על לחצן הכיבוי שגם מעלה את מסך התשלום שבו ניתן לבחור מאיזה כרטיס משלמים ובנוסף גם נדרש זיהוי פנים\ססמה בלי קשר אם הטלפון נעול או לא.
מצד שני אין הגבלת סכום בתשלום שם שזה כר להונאות מסוג אחר.
יש כמובן יתרונות רבים נוספים לטובת אייפון חוץ מאבטחה אבל זה לא הנושא.
לבת שלי יש אייפון ושם אכן נדרש ווידוא לכל עסקה.29/08/2024 13:59gildmor כתב: אכן קצת מוזר היישום שלהם, הפתרון הכי פשוט הוא לנעול את הטלפון מייד אחרי ביצוע תשלום.
באופן כללי כל עסקאות האשראי מבוטחות על פי חוק כך שגם אם לצורך העניין תשאיר את הטלפון פתוח כל היום ותקרה עסקה לא מורשית כלשהי הכסף שלך מובטח.
אם אתה דואג לאבטחה באופן כללי אז פתרון אולי "קיצוני" הוא לעבור לאייפון, תשלום מתבצע רק אחרי לחיצה כפולה על לחצן הכיבוי שגם מעלה את מסך התשלום שבו ניתן לבחור מאיזה כרטיס משלמים ובנוסף גם נדרש זיהוי פנים\ססמה בלי קשר אם הטלפון נעול או לא.
מצד שני אין הגבלת סכום בתשלום שם שזה כר להונאות מסוג אחר.
יש כמובן יתרונות רבים נוספים לטובת אייפון חוץ מאבטחה אבל זה לא הנושא....
אבל אני שייך לאנדרואידים מאז ומעולם ולא אעבור לצד השני

בינתיים אני עושה מה שכתבתי בהתחלה: מכבה את ה NFC במכשיר אחרי כל עסקה ומדליק רק כשצריך לשלם.
פרימיטיבי אבל נותן לי הרגשה טובה יותר.
חחח...גם אני חשבתי בהתחלה ככה אחת הסיבות שעברתי זה בשביל שתהיה לי אפשרות להשתמש בבקרת הורים שהיא ממש טובה שם ומובנית (באנדרואיד הם כל הזמן עקפו אותה בקלות) ואז כבר הצטערתי שלא עברתי הרבה קודם...
הסיבה השניה זה שכל הגלקסי 4, 6 ,8+ דרך העבודה היו מבלים יותר מדי במעבדות פרטנר שזה כמו משחטת רכב ואחרי כל ביקור כזה במעבדה היו מחזירים טלפון מאופס שאחר כך שעות עבודה לשחזר הכל כי גם הגיבוי של אנדרואיד לא משהו.
- גלובל
- חבר ותיק

- תגובות: 1285
- נתן תודות: 57 פעמים
- קיבל תודות: 154 פעמים
גם באנדרואיד Wallet נדרש זיהוי ביומטרי לפני כל עסקה ...לפחות אצלי זה ככה29/08/2024 14:26gilg7 כתב: לבת שלי יש אייפון ושם אכן נדרש ווידוא לכל עסקה.
אבל אני שייך לאנדרואידים מאז ומעולם ולא אעבור לצד השני
בינתיים אני עושה מה שכתבתי בהתחלה: מכבה את ה NFC במכשיר אחרי כל עסקה ומדליק רק כשצריך לשלם.
פרימיטיבי אבל נותן לי הרגשה טובה יותר.
גיל...
אם עברתי את הזיהוי הרגיל של הטלפון אפשר לשלם באפליקציה בלי זיהוי נוסף, גם לאשתי בטלפון (סמסונג)29/08/2024 17:17גלובל כתב: גם באנדרואיד Wallet נדרש זיהוי ביומטרי לפני כל עסקה ...לפחות אצלי זה ככה...
לא מצאתי בהגדרות אפשרות לדרוש זיהוי באפליקציה כמו שיש באייפון.
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17916
- נתן תודות: 1145 פעמים
- קיבל תודות: 2488 פעמים
בעולם המטורף שאנו חיים בו היום נייד שלא מאפשר הקלטת שיחה אוטומטית לא שווה שקל.29/08/2024 14:41gildmor כתב: חחח...גם אני חשבתי בהתחלה ככה אחת הסיבות שעברתי זה בשביל שתהיה לי אפשרות להשתמש בבקרת הורים שהיא ממש טובה שם ומובנית (באנדרואיד הם כל הזמן עקפו אותה בקלות) ואז כבר הצטערתי שלא עברתי הרבה קודם
הסיבה השניה זה שכל הגלקסי 4, 6 ,8+ דרך העבודה היו מבלים יותר מדי במעבדות פרטנר שזה כמו משחטת רכב ואחרי כל ביקור כזה במעבדה היו מחזירים טלפון מאופס שאחר כך שעות עבודה לשחזר הכל כי גם הגיבוי של אנדרואיד לא משהו....
יש את זה באייפון ?
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- ramsalemix
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 568
- נתן תודות: 134 פעמים
- קיבל תודות: 112 פעמים
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14346
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 1218 פעמים
עד היום הפעלתי NFC בכל פעם שהשתמשתי בגוגל pay...ובתום השימוש, כיביתי את ה NFC.28/08/2024 23:27arielh323 כתב: אם ישלך סמסונג יש אפשרות לעשות שגרה (רוטינה) שכל פעם כשאתה פותח את הוולט הNFC נדלק אוטומטי וברגע כשאתה יוצא מהאפליקציה זה מתכבה , ככה עשיתי אצלי...
בעקבות ההודעה שלך, הכנסתי רוטינה/שגרה כזו שה NFC נדלק בכל פעם שאני פותח את אפליקציית ה WALLET של גוגל.... ומכבה אותו שאני סוגר/ יוצא ממנה. יצירת השגרה לא מאוד אינטואיטיבית. השקעתי בזה איזה 5 דקות... אבל עובד פגז
משום מה בסמסונג זה באמת מרגיש פחות מוגן.. מצחיק אבל בHuawei ישן בן 5 שנים כל תשלום דורש אימות ביומטרי (יש לו חיישן פנים כמו באייפון ) בשונה מהסמסונג שלי.
אני אישית גם מדליק ומכבה ידנית את הNFC כל פעם שאני משלם, גם יותר בטיחותי וגם פחות שימוש בסוללה.
אני אישית גם מדליק ומכבה ידנית את הNFC כל פעם שאני משלם, גם יותר בטיחותי וגם פחות שימוש בסוללה.
5 דקות ? לוקח להגדיר את זה 30 שניות גג והגזמתי , בכל מקרה שמח שעובד לך31/08/2024 0:36טלHD כתב: עד היום הפעלתי NFC בכל פעם שהשתמשתי בגוגל pay...ובתום השימוש, כיביתי את ה NFC.
בעקבות ההודעה שלך, הכנסתי רוטינה/שגרה כזו שה NFC נדלק בכל פעם שאני פותח את אפליקציית ה WALLET של גוגל.... ומכבה אותו שאני סוגר/ יוצא ממנה. יצירת השגרה לא מאוד אינטואיטיבית. השקעתי בזה איזה 5 דקות... אבל עובד פגז
...
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14346
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 1218 פעמים
בהגדרה ראשונית לא עבד משום מה, הגדרתי שוב, לא עבד.01/09/2024 15:18arielh323 כתב: 5 דקות ? לוקח להגדיר את זה 30 שניות גג והגזמתי , בכל מקרה שמח שעובד לך...
פעם שלישית...גלידה