כבל ניזוק מעמדת טעינה ביתית של טסלה
שלום לכולם,
אשמח לעזרה בנושא.
יש לי עמדת טעינה ביתית לטסלה שקניתי דרך אפקון. סיפור של 5000 ש"ח בערך.
בכל מקרה, העמדה הותקנה לפני 4 חודשים בערך, ואתמול הכלבה המקסימה שלי, החליטה מסיבה לא ברורה, לנשנש את הכבל של הטעינה.
מאז הכבל לא מטעין.
רואים סימני נשיכה על הכבל ומאד יכול להיות שהכבל ניזוק.
בכל מקרה, התקשרתי לטסלה ולאפקון מספר פעמים - ומתברר שאין שום ברירה אחרת אלא, לרכוש את כל העמדה מחדש למרות שרק הכבל ניזוק.
השאלה שלי היא האם למישהו קרה מקרה דומה והאם ידוע על פתרון אחר מאשר להוציא שוב 5000 ש"ח.
כרגע אני מטעין עם הכבל הביתי האיטי - וזה סיפור, כי זה לוקח המון זמן (שעות ארוכות) עד לטעינה מלאה.
** צירפתי תמונות של הכבל **
תודה רבה,
יותם.
אשמח לעזרה בנושא.
יש לי עמדת טעינה ביתית לטסלה שקניתי דרך אפקון. סיפור של 5000 ש"ח בערך.
בכל מקרה, העמדה הותקנה לפני 4 חודשים בערך, ואתמול הכלבה המקסימה שלי, החליטה מסיבה לא ברורה, לנשנש את הכבל של הטעינה.
מאז הכבל לא מטעין.
רואים סימני נשיכה על הכבל ומאד יכול להיות שהכבל ניזוק.
בכל מקרה, התקשרתי לטסלה ולאפקון מספר פעמים - ומתברר שאין שום ברירה אחרת אלא, לרכוש את כל העמדה מחדש למרות שרק הכבל ניזוק.
השאלה שלי היא האם למישהו קרה מקרה דומה והאם ידוע על פתרון אחר מאשר להוציא שוב 5000 ש"ח.
כרגע אני מטעין עם הכבל הביתי האיטי - וזה סיפור, כי זה לוקח המון זמן (שעות ארוכות) עד לטעינה מלאה.
** צירפתי תמונות של הכבל **
תודה רבה,
יותם.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
טכנית, הכבל עצמו פריק. אבל אני לא חושב שהוא נמכר בנפרד מעמדת טעינה.
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1485
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
השאלה אם כבל type 2 רגיל יעבוד עם העמדה? שאין איזה "חוכמה" בפלאג של טסלה חוץ מהכפתור לפתיחת פתח הטעינה...
שווה להתייעץ עם חשמלאי שמכיר את העמדות האלה. יכול לחבר אותך עם חשמלאי תותח שעשה לי את העמדה בבית אולי יוכל לעזור
שווה להתייעץ עם חשמלאי שמכיר את העמדות האלה. יכול לחבר אותך עם חשמלאי תותח שעשה לי את העמדה בבית אולי יוכל לעזור
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא חושב שזה יעבוד. בכבל של טסלה יש גם כפתור לשחרור הנעילה של הכבל מהרכב.
כל חשמלאי (או חובב) יחתוך את חתיכה שניזוקה ויעשה חיבור מחודש בצורה תקנית באמצעות בידוד מתכווץ.
ישנם בידודים שתוך כדי החימום גם משחררים דבק שלמעשה אוטם לחלוטין את השני הקצוות.
בקיצור...מי שמכיר את העבודה יקח לו בין 15-20 דקות לסיים את המלאכה כמו שצריך.
אני ממש מקווה שתוך כדי הלעיסה (של הכלב) המערכת לא היתה מופעלת, שכן יתכן שנגרם גם קצר למעגל הטעינה, כמובן שזה יכול היה גם להרוג את הכלב (ואומרים שחתולים מטומטמים)...אותו החשמלאי יוכל לבדוק זאת בקלות, עוד לפני שהוא ניגש לתיקון הכבל.
אגב, מה יש בעמדה של טסלה שעולה 5000 ש"ח לעומת עמדה אחרת שעולה רק 2000 ש"ח ?
בקיצור...מי שמכיר את העבודה יקח לו בין 15-20 דקות לסיים את המלאכה כמו שצריך.
אני ממש מקווה שתוך כדי הלעיסה (של הכלב) המערכת לא היתה מופעלת, שכן יתכן שנגרם גם קצר למעגל הטעינה, כמובן שזה יכול היה גם להרוג את הכלב (ואומרים שחתולים מטומטמים)...אותו החשמלאי יוכל לבדוק זאת בקלות, עוד לפני שהוא ניגש לתיקון הכבל.
אגב, מה יש בעמדה של טסלה שעולה 5000 ש"ח לעומת עמדה אחרת שעולה רק 2000 ש"ח ?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
עמדה של טסלה עולה 2000 שקל. עם התקנה והכל כנראה זה עולה 5.
בכל עמדה נורמלית (כן, כולל זו של טסלה) המערכת כבויה ואין מתח על הכבל בזמן שלא מתבעצת טעינה בצורה אקטיבית.
אל תשכח שהכבל צריך להעביר 11KW של הספק בצורה בטוחה, בתוך הכבל יש גם חוטי שליטה וחישה, שגם הם צריכים להיות מחוברים כמו שצריך.
אני לא שולל את זה שאפשר לתקן את הכבל, אבל אני לא יודע אם יש חשמלאי מורשה שיקח על עצמו אחריות כזו.
בכל עמדה נורמלית (כן, כולל זו של טסלה) המערכת כבויה ואין מתח על הכבל בזמן שלא מתבעצת טעינה בצורה אקטיבית.
אל תשכח שהכבל צריך להעביר 11KW של הספק בצורה בטוחה, בתוך הכבל יש גם חוטי שליטה וחישה, שגם הם צריכים להיות מחוברים כמו שצריך.
אני לא שולל את זה שאפשר לתקן את הכבל, אבל אני לא יודע אם יש חשמלאי מורשה שיקח על עצמו אחריות כזו.
שטויות יפות.29/08/2024 13:56Arie10 כתב: כל חשמלאי (או חובב) יחתוך את חתיכה שניזוקה ויעשה חיבור מחודש בצורה תקנית באמצעות בידוד מתכווץ.
בקיצור...מי שמכיר את העבודה יקח לו בין 15-20 דקות לסיים את המלאכה כמו שצריך....
תיארת את זה כאילו הוא מתקן צינור השקייה.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
כשיבוא אחד שיודע להחזיק מברג ביד ויחסוך את הכסף, ובסוף יגרום להתחשמלות של מישהו או שריפה ויצטרך לשלם מיליונים בפיצויים וללכת לכלא תעדכן אותי בדעתך על כך.
אתה בסך הכל צריך לציין מבעוד מועד לבודק מוסמך סוג 3 של העמדה שהזמנת לטובת הביטוח, שחתכת את החתיכה שניזוקה ועשית חיבור מחודש באמצעות בידוד מתכווץ.29/08/2024 14:42TheCoolest כתב: כשיבוא אחד שיודע להחזיק מברג ביד ויחסוך את הכסף, ובסוף יגרום להתחשמלות של מישהו או שריפה ויצטרך לשלם מיליונים בפיצויים וללכת לכלא תעדכן אותי בדעתך על כך....
נערך לאחרונה על ידי Shasoosh ב 29/08/2024 14:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
זה משחק ילדים לכל חשמלאי מתחיל !29/08/2024 14:32TheCoolest כתב: עמדה של טסלה עולה 2000 שקל. עם התקנה והכל כנראה זה עולה 5.
אני לא שולל את זה שאפשר לתקן את הכבל, אבל אני לא יודע אם יש חשמלאי מורשה שיקח על עצמו אחריות כזו....
לפי הסרטון יש שם כבל תלת גידי לטעינה עצמה ועוד צמה של 4 או 5 גידים דקים (יחסית) לבקרה.
התיקון של זה כמו שאמרתי, לא אמור לקחת יותר מ 15-20 דקות למי שיודע מה הוא עושה...
בסופו של דבר מדובר על חיבור מחודש של כבלים קרועים. זה קצת יותר פשוט ממדע טילים ומתורת הקוואנטים !
המון אנשים יעשו את זה לבד בהצלחה יתרה (שלע ישמע שאני מעודד להתעסק בחשמל למי שלא חשמלאי), אחרים יזמינו חשמלאי והנותרים יקנו עמדה חדשה.
שכל אחד יבחר מה הוא רוצה לעשות. אני רשמתי את דעתי.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
בסה"כ הייתי מסכים איתך אם לא היה מדובר בחיבור שצריך להעביר 16A לכל פאזה באופן רצוף מבלי להסתכן בקצרים ותקלות.
לא טענתי שאי אפשר לתקן כבל כזה. מה שאני אומר זה ש"תיקונים" מהסוג הזה שמים עליך אחריות מאד גדולה במקרה של תיקון לקוי.
אני רוצה לראות חשמלאי מוסמך שיעשה כזה תיקון וייתן לך חשבונית מס על עבודה כזו.
לא טענתי שאי אפשר לתקן כבל כזה. מה שאני אומר זה ש"תיקונים" מהסוג הזה שמים עליך אחריות מאד גדולה במקרה של תיקון לקוי.
אני רוצה לראות חשמלאי מוסמך שיעשה כזה תיקון וייתן לך חשבונית מס על עבודה כזו.
אתה פשוט לא מבין על מה אתה מדבר...תסלח לי שאני בוטה.
אני בזמנו (לפני המון שנים) עבדתי אצל חשמלאי. עשינו הארכות לכבלים 240 מ"מ, שהיו מזינים ארונות של 1200A !!! מה נראה לך, שמישהו ישלוף כבל כזה מהאדמה ויחליף אותו ?
זוהי עבודה של חשמלאי, הוא מוסמך לזה מטעם הרשויות, על זה הוא מקבל כסף והדוגמא כאן היא פשוט משחק ילדים לכל חשמלאי מתחיל.
כמובן שכל חשמלאי שיעשה את העבודה יקח עליה אחריות, כמו שרואה חשבון שחותם על דוחות, מהנדס קונסטרוקציה שחותם על תכניות וכו...
יאללה סיימתי.
אתם יכולים להמשיך ולהתפלפל.
אני בזמנו (לפני המון שנים) עבדתי אצל חשמלאי. עשינו הארכות לכבלים 240 מ"מ, שהיו מזינים ארונות של 1200A !!! מה נראה לך, שמישהו ישלוף כבל כזה מהאדמה ויחליף אותו ?
זוהי עבודה של חשמלאי, הוא מוסמך לזה מטעם הרשויות, על זה הוא מקבל כסף והדוגמא כאן היא פשוט משחק ילדים לכל חשמלאי מתחיל.
כמובן שכל חשמלאי שיעשה את העבודה יקח עליה אחריות, כמו שרואה חשבון שחותם על דוחות, מהנדס קונסטרוקציה שחותם על תכניות וכו...
יאללה סיימתי.
אתם יכולים להמשיך ולהתפלפל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
סבבה, מה שאתה מדבר עליו זו עבודת תשתית, וכמו שאתה אומר, כנראה שאף אחד לא יחליף כבל כזה אם אפשר להאריך\לתקן אותו בצורה בטוחה.
אבל כאן מדובר בציוד קצה שאנשים הולכים להשתמש בו ביומיום, אפשר להגיד ציוד "מתכלה".
אפשר לתקן אותו כמו שאתה אומר, אין בעיה. כל מה שאני אומר זה שאף חשמלאי לא יקח על עצמו את האחריות הזו, לפחות לדעתי.
וכדי לתקן כבל כזה עצמאית, צריך לדעת מה אתה עושה וצריך את הכלים, רכיבים והידע המתאימים כדי לחבר את שני הקצוות לאחר חיתוך החלק הבעייתי.
לא לכל מי יודע להחזיק מברג ביד יש את זה.
אבל כאן מדובר בציוד קצה שאנשים הולכים להשתמש בו ביומיום, אפשר להגיד ציוד "מתכלה".
אפשר לתקן אותו כמו שאתה אומר, אין בעיה. כל מה שאני אומר זה שאף חשמלאי לא יקח על עצמו את האחריות הזו, לפחות לדעתי.
וכדי לתקן כבל כזה עצמאית, צריך לדעת מה אתה עושה וצריך את הכלים, רכיבים והידע המתאימים כדי לחבר את שני הקצוות לאחר חיתוך החלק הבעייתי.
לא לכל מי יודע להחזיק מברג ביד יש את זה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32976
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
גילוי נאות: אני מהנדס אלקטרוניקה בהשכלתי.
אני מסכים לחלוטין עם Arie10. בהנחה שמערכת הטעינה עצמה לא ניזוקה, אפשר לחתוך סביב החלק הלעוס של הכבל ולתקן את זה.
צריך כמובן מלחם, Blower, הרבה בדיל, שרוול מתכווץ (דק עבור המוליכים עצמם ועבה עבור מעטפת הכבל), ולשזור את הגידים של כל מוליך, קצה חתוך אחד ביחד עם הקצה החתוך השני, בצורה כזו ששטח המגע יהיה אופטימלי, אולי גם להקיף את שטח המגע בעוד תייל דק, ואז להלחים טוב טוב עם הרבה בדיל כדי לוודא ש-16A יעברו כמו שצריך מבלי להתחמם.
כמו שאריה טען, לא מדובר במדע טילים. זה בסה"כ כבל עם כמה מוליכים עבים.
יעלה הרבה פחות מ-2000 או 5000 ש"ח, זה בטוח.
אני מסכים לחלוטין עם Arie10. בהנחה שמערכת הטעינה עצמה לא ניזוקה, אפשר לחתוך סביב החלק הלעוס של הכבל ולתקן את זה.
צריך כמובן מלחם, Blower, הרבה בדיל, שרוול מתכווץ (דק עבור המוליכים עצמם ועבה עבור מעטפת הכבל), ולשזור את הגידים של כל מוליך, קצה חתוך אחד ביחד עם הקצה החתוך השני, בצורה כזו ששטח המגע יהיה אופטימלי, אולי גם להקיף את שטח המגע בעוד תייל דק, ואז להלחים טוב טוב עם הרבה בדיל כדי לוודא ש-16A יעברו כמו שצריך מבלי להתחמם.
כמו שאריה טען, לא מדובר במדע טילים. זה בסה"כ כבל עם כמה מוליכים עבים.
יעלה הרבה פחות מ-2000 או 5000 ש"ח, זה בטוח.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73189
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
מסכים לחלוטין. כשמדובר על הוצאה של כ 2000 ש"ח אני אישית לא הייתי מתקן גם אם זה "אפשרי". יש סיכונים בחיים שפשוט לא שווה לקחת, גם אם הם קטנים.29/08/2024 16:41TheCoolest כתב: בסה"כ הייתי מסכים איתך אם לא היה מדובר בחיבור שצריך להעביר 16A לכל פאזה באופן רצוף מבלי להסתכן בקצרים ותקלות.
אני רוצה לראות חשמלאי מוסמך שיעשה כזה תיקון וייתן לך חשבונית מס על עבודה כזו....
הויכוח פה סתם מיותר, כולם צודקים.
הדרך הכי בטוחה זה להחליף את הכבל והמון חשמלאים לא יקחו אחריות על עבודה של תיקון כבל, רק החלפה שהיא גם קלה יותר, כמו בהרבה תחומים בישראל.
העבודה היא לא קשה מידי, אבל מעט האנשים שיש להם ציוד הלחמה סבבה ועוד פחות כאלו שיודעים להלחים כמו שצריך, במיוחד כבלים שמעבירים זרמים כאלו.
עמדה של טסלה עולה 2000 שקל, 5K כנראה זה מחיר של עמדה + התקנה.
אתה יכול לקנות כבל type 2 של אפקון לטסלה, או כל חברה, ופשוט לחתוך ראש אחד וחבר את הקצה לעמדה, לא יהיה שום הבדל, אפילו תוכל לבחור את אורך הכבל אם הקודם לא התאים:
https://www.afconev.co.il/product/%D7%9 ... zy1KBJa97P
הדרך הכי בטוחה זה להחליף את הכבל והמון חשמלאים לא יקחו אחריות על עבודה של תיקון כבל, רק החלפה שהיא גם קלה יותר, כמו בהרבה תחומים בישראל.
העבודה היא לא קשה מידי, אבל מעט האנשים שיש להם ציוד הלחמה סבבה ועוד פחות כאלו שיודעים להלחים כמו שצריך, במיוחד כבלים שמעבירים זרמים כאלו.
עמדה של טסלה עולה 2000 שקל, 5K כנראה זה מחיר של עמדה + התקנה.
אתה יכול לקנות כבל type 2 של אפקון לטסלה, או כל חברה, ופשוט לחתוך ראש אחד וחבר את הקצה לעמדה, לא יהיה שום הבדל, אפילו תוכל לבחור את אורך הכבל אם הקודם לא התאים:
https://www.afconev.co.il/product/%D7%9 ... zy1KBJa97P