תשתית לווין - מעבר לבית חדש

שידורים דיגיטליים - yes, HOT, yesMax, HDTV, DTT, DVB-T, עידן+, לויין וסלולרי
שלח תגובה
danielman111 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 48
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי לכולם, כרגע אני מחובר ל-YES עם ממיר לוויני, אני עובר לדירה חדשה, ומעוניין להתתחבר ליס עם אותם ממירים.
לאחר שיחה שביצעתי עם הדייר הקודם, הוא אומר שהוא עשה שיפוץ בבית, ואין כבר את התשתית עבור שידורי לווין.
אני לא מעוניין להשתמש בבממיר על גבי האינטרנט, רציתי לשאול מי שמבין, מה הפרוצדורה הנדרשת כדי לחבר אותי מחדש בדירה זו?

or4558
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 812
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #2 

בקרוב לא יהיה לווין ביס ... והסיכוי נמוך שיתקינו לך צלחת חדשה....

danielman111 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

31/08/2024 19:18  
or4558 כתב:
בקרוב לא יהיה לווין ביס ... והסיכוי נמוך שיתקינו לך צלחת חדשה....
...
הצלחת קיימת בבניין עצמו, הוא אומר שהחיבור של התשתית לבית (מה שיוצא מהקיר) הורד בשיפוץ

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #4 

31/08/2024 19:02  
danielman111 כתב:
היי לכולם, כרגע אני מחובר ל-YES עם ממיר לוויני, אני עובר לדירה חדשה, ומעוניין להתתחבר ליס עם אותם ממירים.
לאחר שיחה שביצעתי עם הדייר הקודם, הוא אומר שהוא עשה שיפוץ בבית, ואין כבר את התשתית עבור שידורי לווין.
אני לא מעוניין להשתמש בבממיר על גבי האינטרנט, רציתי לשאול מי שמבין, מה הפרוצדורה הנדרשת כדי לחבר אותי מחדש בדירה זו?
...
תחשוב כמה פעמים לפני שאתה הולך על זה, אני בחודשיים האחרונים לאחר מסכת של תקלות איתם (מחובר בלווין בלבד),
הם לא מטפלים בתקלות תשתית, לא בצלחת-הלווין, וגם אם יירצו והכוונה תהיה שם, אתה יכול לספור על יד אחת את כמות הטכנאים שלהם
שנשארו ומבינים בעניין, זה לצערי המצב! כל טכנאי ששולחים לתקלת לווין ישר "זורק" לך ממיר אינטרנט חינם בבית, והולך.
(באותיות הקטנות זה חינם ל 18 חודשים ראשונים בלבד - שים לב!) - אני התנתקתי לאחר לא מעט שנים כלקוח YES.

רמאשכ
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 798
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #5 

01/09/2024 10:00  
kaplaey2 כתב:
תחשוב כמה פעמים לפני שאתה הולך על זה, אני בחודשיים האחרונים לאחר מסכת של תקלות איתם (מחובר בלווין בלבד),
הם לא מטפלים בתקלות תשתית, לא בצלחת-הלווין, וגם אם יירצו והכוונה תהיה שם, אתה יכול לספור על יד אחת את כמות הטכנאים שלהם
שנשארו ומבינים בעניין, זה לצערי המצב! כל טכנאי ששולחים לתקלת לווין ישר "זורק" לך ממיר אינטרנט חינם בבית, והולך.
(באותיות הקטנות זה חינם ל 18 חודשים ראשונים בלבד - שים לב!) - אני התנתקתי לאחר לא מעט שנים כלקוח YES.
...
, לי יש יס גם דרך הלווין, ולפני בערך 3 חודשים שהייתה תקלת תשתית אז הם תיקנו אותה,
אני מסכים איתך שזה לא טוב להיות תלוי רק דרך האינטרנט ולא רק בגלל הדיליי, אז אני בחרתי ביס שלא להיות רק דרך האינטרנט.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

kaplaey2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2337
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שליחה #6 

01/09/2024 21:32  
רמאשכ כתב:
, לי יש יס גם דרך הלווין, ולפני בערך 3 חודשים שהייתה תקלת תשתית אז הם תיקנו אותה,
אני מסכים איתך שזה לא טוב להיות תלוי רק דרך האינטרנט ולא רק בגלל הדיליי, אז אני בחרתי ביס שלא להיות רק דרך האינטרנט.
...
אשריך, אתה בר-מזל, אבל בסוף YES יעבירו את כולם לאינטרנט, ככה שזה בלתי-נמנע.

רמאשכ
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

02/09/2024 9:09  
kaplaey2 כתב:
אשריך, אתה בר-מזל, אבל בסוף YES יעבירו את כולם לאינטרנט, ככה שזה בלתי-נמנע.
...
בינתים, מתי שאני יכול להנות מיס גם דרך הלווין, אז זה טוב לי.
אם אני לא טועה ביס דרך הלווין, יש גם מסך מפוצל של חדשות, ערוצי רדיו סלקט ומיוזיק סלקט, ערוץ הפעולות נראה לי מספר 100, ועוד ערוצי טלוויזיה שאין ביס דרך האינטרנט, ותמיכה ב HDR, בממיר של יס אולטרא, בינתים יש לי מיס, 2 ממירי לווין ו 2 סטרימרים של יס פלוס.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78772
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #8 

הלויין כרגע משמש ליס כסוג של גיבוי, הוא לא הערוץ המרכזי שבו הם משדרים.

טכנית אתה אולי תצליח לשכנע אותם להגיע ולחבר מחדש את תשתית הלויין אבל בשנה-שנתיים הבאות זה יעלם לחלוטין.

עדיף שתעשה כבר את המעבר עכשיו לתשתית סיבים, יהיה לך יותר קל.

רמאשכ
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

02/09/2024 11:16  
oferlaor כתב:
הלויין כרגע משמש ליס כסוג של גיבוי, הוא לא הערוץ המרכזי שבו הם משדרים.

טכנית אתה אולי תצליח לשכנע אותם להגיע ולחבר מחדש את תשתית הלויין אבל בשנה-שנתיים הבאות זה יעלם לחלוטין.

עדיף שתעשה כבר את המעבר עכשיו לתשתית סיבים, יהיה לך יותר קל.
...
אם לדעתך הלווין ביס כיום זה לא הערוץ המרכזי שלהם, אז איך למשל, אין ביס פלוס תמיכת HDR?
כי נראה לי שביס דרך הלווין יש תמיכת HDR.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #10 

זה לא רק HDR, לקח מלא זמן עד שהם הוסיפו DD

הבעיה היא שכמעט ואין תוכן ב-HDR כיום, הם לא משקיעים בזה. יש תאכלס רק ערוץ הספורט 4K שלעיתים מאוד רחוקות תומך בזה.

זה לא רק הם, HDR נראה שפחות מעניין את הספקיות הישראליות, כנראה שהשוק פחות דורש את זה.

danielman111 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

02/09/2024 17:43  
oferlaor כתב:
זה לא רק HDR, לקח מלא זמן עד שהם הוסיפו DD

הבעיה היא שכמעט ואין תוכן ב-HDR כיום, הם לא משקיעים בזה. יש תאכלס רק ערוץ הספורט 4K שלעיתים מאוד רחוקות תומך בזה.

זה לא רק הם, HDR נראה שפחות מעניין את הספקיות הישראליות, כנראה שהשוק פחות דורש את זה.
...
מישהו יודע במקרה מה הפרוצדורה להתקין את התשתית מחדש? מה נדרש הטכנאי לעשות במצב זה?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #12 

דבר ראשון צריך טכנאי לווין (זה מיומנות וציוד אחר ממה שהטכנאים של יס כיום מחזיקים). אגב, יש טכנאי לויין פרטיים שיכולים לעשות את העבודה למרות שהם לרוב מתעסקים בהקמת צלחות לקליטה פרטית.

בהנחה שהצלחת וה lnb תקינים צריך דבר ראשון לוודא שמגיע חשמל ל lnb (לרוב מתחברים לתשתית התאורה של הבניין). אחרי זה צריך להעביר עד לקומה שלך אבל קואקס (אם זה עדיין קיים אז הם יכולים לבדוק איכות קליטה בקומה לפני שהם עושים את כל השאר).

שלב אחרון להעביר קואקס לתוך הדירה לנקודה של הממיר הראשון. אם יש כמה ממירים אז גם להעביר בין החדרים.

לרוב מדובר בעבודה של שני אנשים מיומנים (בגלל שצריך להשחיל קואקס שזה דורש מיומנות וכח). אני מניח שיעלה לך אם הם יסכימו בכלל לבצע את העבודה.

כאמור, טכנאי צלחות לויין עושים בדיוק את אותה עבודה, אם הם לא מסכימים חפש מישהו כזה באיזור שלך. כשהם יסיימו, אם הכל תקין אז תצטרך רק לעדכן ביס את הכתובת. שים לב שחוקית לפחות זה ציוד שלהם ואתה לא אמור להתעסק בו אז אם הם מסכימים לעשות את העבודה לא הייתי טורח ולוקח מישהו פרטי.

danielman111 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #13 

03/09/2024 8:47  
oferlaor כתב:
דבר ראשון צריך טכנאי לווין (זה מיומנות וציוד אחר ממה שהטכנאים של יס כיום מחזיקים). אגב, יש טכנאי לויין פרטיים שיכולים לעשות את העבודה למרות שהם לרוב מתעסקים בהקמת צלחות לקליטה פרטית.

בהנחה שהצלחת וה lnb תקינים צריך דבר ראשון לוודא שמגיע חשמל ל lnb (לרוב מתחברים לתשתית התאורה של הבניין). אחרי זה צריך להעביר עד לקומה שלך אבל קואקס (אם זה עדיין קיים אז הם יכולים לבדוק איכות קליטה בקומה לפני שהם עושים את כל השאר).

שלב אחרון להעביר קואקס לתוך הדירה לנקודה של הממיר הראשון. אם יש כמה ממירים אז גם להעביר בין החדרים.

לרוב מדובר בעבודה של שני אנשים מיומנים (בגלל שצריך להשחיל קואקס שזה דורש מיומנות וכח). אני מניח שיעלה לך אם הם יסכימו בכלל לבצע את העבודה.

כאמור, טכנאי צלחות לויין עושים בדיוק את אותה עבודה, אם הם לא מסכימים חפש מישהו כזה באיזור שלך. כשהם יסיימו, אם הכל תקין אז תצטרך רק לעדכן ביס את הכתובת. שים לב שחוקית לפחות זה ציוד שלהם ואתה לא אמור להתעסק בו אז אם הם מסכימים לעשות את העבודה לא הייתי טורח ולוקח מישהו פרטי.
...
זו דירה שהייתה שם תשתית של טלוויזיה לווינית, אז אני מניח שלקומה הכל מגיע.
אז נשמע שיצטרכו להעביר כבל קואקסיאלי לתוך הדירה פשוט.
אם זה קיים בארון תקשורת, יכול להיות שכל מה שצריך זה להעביר דרך הקיר לנקודה הראשונה של הטלוויזיה, ואולי זה משמעותית פחות מסובך ממה שחשבתי.

רמאשכ
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

לפי הבדיקה שלי, יש בערך חצי שנה מהיום, עד שיהיה סוף פברואר 2025, שבו יס מפסיקה לשדר דרך לווין,
https://www.funder.co.il/article/144052
יש עוד הרבה זמן, אבל לא הרבה יותר זמן, אז נראה לי שבמרץ 2025, אפשר יהיה לדעת מה מיס דרך הלווין יעבור ליס דרך האינטרנט,
האם כל ערוצי הטלוויזיה שלהם הליניארים?
והאינטראקטיבים?
כמו של ספורט? חדשות מסך מפוצל? יס סטור?
בחברת יס אמרו לי שהם בניגוד לחברת הוט שאם הם ישדרו רק דרך האינטרנט אז ערוצי הפורנוגרפיה שהם משדרים לא יעברו ליס דרך האינטרנט, בטענה שכיום לפי בדיקת כמות הצפיה שלהם, כמות קטנה של אנשים צופים דרך יס בערוצים האלה, ושיכול להיות מזה יותר פגיעה באחר מאשר הנאה באחר,
מוזר, כי בהוט אמרו לי שלפי בדיקת כמות הצפיה שלהם, כמות בינונית של אנשים צופים בשידורים האלה והם בדעה שמגיל 18 הצופה אחראי למעשיו,
ולכן גם עכשיו יש בהוט טיוי דרך האינטרנט גם את ערוצי הפורנוגרפיה.
, אני מתעלם מהמשתמשים,
בורדרליין1
סיס אדמין

שלח תגובה

חזור אל “לווין, כבלים, עידן+”