מגברי כוח לריסיוורים מה ערך מוסף?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9613
נתן תודות: 119 פעמים
קיבל תודות: 352 פעמים

שליחה #1 

חברים אולי דיון או נקודה שלא הקדישו לה זמן מספק לדעתי ודי מסקרן
מתי מגיעים לנקודה שבה יודעים או אומרים וואלה מגבר כוח יתן עכשיו ערך מוסף להגברה של הריסיוור...
כלומר הרי ריסיוורים היום וגם בעבר אפילו יותר יש להן הגברה די טובה רצינית בייחוד הגברה היברידית דיגיטלית של פיוניר שהיה לה לזמנו בריסיוורים לפני כמה שנים
האם האוזן תבחין בהגברה או בערך מוסף של חיבור כוח חיצוני כאשר אם ריסיוור חלש יחסית הרי שגם הגיין שלו שיוצא מה PRE out חלש בהתאם...
אזאי הכוח שנמצא בחיצוני לא ממוצה מספיק כי הרי האות שיוצא נגיד 1.5 v לא חזק מספיק..
קיצר אשמח לתגובות הערות דעות
האם כל תעשיית הפאוורים הינה די תעשיית שקר ?????!!!!!

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1501
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 254 פעמים

שליחה #2 

שלמה האלוף יש הרבה תעשיית שקר בתחום זה אמת, אבל לא בחיבור פאוורים לרסיבר אלה בהרבה הרבה דברים אחרים (והרשימה ארוכה).

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #3 

שמעתי מערכות רבות של קולנוע בחנויות שונות ובבתים רבים ובדרך כלל האוזן שלי לא הבחינה בחוסר כלשהו (בקולנוע ביתי).
לאחרונה שמעתי רסיבר של אנטם עם 9 ערוצים ללא הגברה נוספת ,הסאונד היה מצויין ,והרמקולים נשלטו מצויין בכל ווליום.
בעבר שמעתי גם רסיברים של דנון ,פיוניר וימאה עם עם 7 ו 9 רמקולים והסאונד היה מלא וטוב.
אני משתמש ב 5 רמקולים בלבד וגם אצלי למרות שיש לי מגבר סטראו שדוחף את הקדמיים לא הרגשתי הבדל עם/בלי המגבר.
הבדלים מאוד גדולים מורגשים אבל בסטראו בדרך כלל ,אבל לא תמיד כאשר עוברים דרך הרסיבר ,מרגישים הבדל גדול כאשר המקור מחובר ישירות למגבר סטראו ואז מקבלים קפיצה מורגשת פעמים רבות

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14346
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1218 פעמים

שליחה #4 

פאוור פשוט מוריד עומס מהרסיבר (עיוותים/התחממות וכד'), מאפשר הוספת ערוצים נוספים (בדרך כלל 2 נוספים),
מאפשר הנעת רמקולים גדולים ו/או שאינם נצילים שלרסיבר קשה "לסחוב"... בייחוד אם מחוברים אליו עוד 7-9 ערוצים נוספים.

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

29/08/2024 11:38  
טלHD כתב:
פאוור פשוט מוריד עומס מהרסיבר (עיוותים/התחממות וכד'), מאפשר הוספת ערוצים נוספים (בדרך כלל 2 נוספים),
מאפשר הנעת רמקולים גדולים ו/או שאינם נצילים שלרסיבר קשה "לסחוב"... בייחוד אם מחוברים אליו עוד 7-9 ערוצים נוספים.
...
לא יודע מה זה מוריד עומס ..
האם בשביל זה שווה להחזיק עוד קופסא ענקית על המזנון ??? האם בשביל זה שווה לחבר עוד כמה כבלים מאחור????
מדוע בכלל לא מצויין ערך היציאה ב פרה אווט של הריסיוור האם זה ימצה מהפאוור הכל ??? שהרי לרוב זה יהיה צוואר הבקבוק בין הריסיוור לפאוור ....

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #6 

אני פשוט חושב מעבר להפרדה נכונה יותר בין הערוצים בחיבור פאוור לריסיוורים מקור הכוח הוא די שווה בין שתיהם..

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #7 

אם זה שילוב של רמקולים עם נצילות נמוכה יחסית עם רסיבר לא חזק מספיק, אולי אז מגבר יעזור.
לא חושב שיש קשר להפרדת ערוצים, רסיבר טוב יעשה את זה כמו שצריך.

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7393
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #8 

ברור שאין קשר להפרדת ערוצים . זה הכול אצלנו בראש . או אצלכם יותר נכון . מי שחם לקנות מגבר כוח יקנה גם אם לא צריך .
Sony 1040
Monitor mass

matrix23
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 266
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #9 

הי,

עד לא מזמן הייתי סקפטי לגבי מגברי כח, אז לאחר שחיזקתי את הסטריאו במגבר כח וקדם מגבר והיה שינוי דרמטי מהמעבר של מגבר משולב, אז החלטתי להוסיף הגברה בקולנוע.
מה אגיד, השינוי היה מורגש, כלומר עשיתי כיול עם ההגברה הפנימית של מגבר אנטם 740, לאחר מכן עם מגבר כח של krell 1500 והשינוי היה לטובה, דגש על נוכחות של פרטים קטנים שלא הבחנתי קודם, סוג של מהירות שקשה להסביר, אבל איכשהו התחושה שהסאונד בהיקפי מגיע בזמן הנכון.
כעת נוצרה בעייה נפשית נוספת שאולי גם עבור האטמוס הגברה חיצונית יכולה לעזור..
בלי קשר, סימנתי למטרה - טיפול אקוסטי!

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

שוב פעם בואו נתמקד
האם נתון הגיין מאחור בפרה אווט של ריסיוור בחיבור לפאוור הינו אותו דבר בין ריסיוור פשוט לבין ריסיוור הייאנד אחר ??? ואם לא אז למה נתון זה לא מצויין אף פעם???שהרי זה הצוואר 🍾 בחיבור בין ריסיוור לפאוור..
אגב מה שאהבתי בריסיוורים פיוניר SC lx86 ומעלה למשל שאפשר לנתק את ההגברה הריסיוור להפוך אותו לפרה בלבד בחיבור פאוור כלומר AMP OFF !!!

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #11 

30/08/2024 17:55  
ADICT כתב:
שוב פעם בואו נתמקד
האם נתון הגיין מאחור בפרה אווט של ריסיוור בחיבור לפאוור הינו אותו דבר בין ריסיוור פשוט לבין ריסיוור הייאנד אחר ??? ואם לא אז למה נתון זה לא מצויין אף פעם???שהרי זה הצוואר 🍾 בחיבור בין ריסיוור לפאוור..
אגב מה שאהבתי בריסיוורים פיוניר SC lx86 ומעלה למשל שאפשר לנתק את ההגברה הריסיוור להפוך אותו לפרה בלבד בחיבור פאוור כלומר AMP OFF !!!
...
אני מניח שאתה מתכוון לנתון vrms של הפרה אאוט. זה בדרך כלל שונה מרסיבר לרסיבר, באתר של היצרן אפשר למצוא את הנתון הזה לרוב.

ADICT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #12 

30/08/2024 19:38  
mulder כתב:
אני מניח שאתה מתכוון לנתון vrms של הפרה אאוט. זה בדרך כלל שונה מרסיבר לרסיבר, באתר של היצרן אפשר למצוא את הנתון הזה לרוב.
...
אשמח תפנה אותי לקישור לדוגמא למרות שאני בטוח שזה נדיר

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #13 

30/08/2024 20:14  
ADICT כתב:
אשמח תפנה אותי לקישור לדוגמא למרות שאני בטוח שזה נדיר
...
למשל זה ברסיבר שלי (x4400) מתוך מדריך ההפעלה באתר דנון, מוזמנים לתקן אותי אם אני טועה.
Capture.PNG

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

וזה למשל מתוך אתר אנתם
Capture.PNG

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #15 

הנתונים בדנון ובאנתם בלתי ניתנים להשוואה בגלל שבאנטם זה ערך שיא ובדנון זה ערך RMS נמדד כאשר ה TRIM של כל הרמקולים ב 0 דציבל כמו גם ה MASTER VOL. באנתם זה כאשר כל ה TRIM וה MASTER במקסימום. הנתון בדנון אמנם נמום ב 0.8 וולט מהתקן המקובל שהוא 2 וולט אבל וויסות ה LEVELS של הרוצים בקלות מפצה על זה. כל הוספה של 6 דציבל מכפילה את המתח.

בלי קשר, הוספת הגברה חיצונית לרסיבר קולנוע תמיד תביא לשיפור אפילו ברמקולים שעדיין מחוברים לרסיבר כי הההספק שלו עולה ככל שיש לו פחות ערוצים להגביר. אני כרגע עם הגברה חיצונית לשני ערוצים קדמיים אבל בקרוב מוסיף הגברה גם לסנטר ולסראונד. זה משאיר לרסיבר רק 4 ערוצי אטמוס להגביר.

shac
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #16 

30/08/2024 23:37  
יהלי ב כתב:
בלי קשר, הוספת הגברה חיצונית לרסיבר קולנוע תמיד תביא לשיפור אפילו ברמקולים שעדיין מחוברים לרסיבר כי הההספק שלו עולה ככל שיש לו פחות ערוצים להגביר. אני כרגע עם הגברה חיצונית לשני ערוצים קדמיים אבל בקרוב מוסיף הגברה גם לסנטר ולסראונד. זה משאיר לרסיבר רק 4 ערוצי אטמוס להגביר.
...
אם בא לך לפרט,
1. למה בחרת לקנות רסיבר (דנון 4800 אם אני לא טועה ;)), ולא פרוססור? שיקולי מחיר עלות/תועלת, או שיש הגיון אחר בהיבטי סאונד.

2. איזה מגברים יש לך?

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7393
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #17 

הגברה חיצונית נותן יותר ווליום למה שיש. אם צריך את זה ..... לא . מיותר . זריקת כסף סתם . ועוד אם קנית 4800. או מרנץ 30 או 60 . או ימהה . או אנטם או כול מגבר אחר .
Sony 1040
Monitor mass

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

31/08/2024 2:06  
shac כתב:
אם בא לך לפרט,
1. למה בחרת לקנות רסיבר (דנון 4800 אם אני לא טועה ;)), ולא פרוססור? שיקולי מחיר עלות/תועלת, או שיש הגיון אחר בהיבטי סאונד.

2. איזה מגברים יש לך?
...
ההגברה של ה X4800H מעולה כל עוד הוא מגביר לכל היותר 4 ערוצים בו זמנית. פרוססורים אין לדנון ולמרנץ אני לא אתקרב כי זה יצריך תכנון מחדש של שלט ההרמוני וגם במרנץ אין אפשרות להדליק ולכבות את ה DEQ ו ה DVOL בלחיצת כפתור אחת כמו שניתן בדנון עי שלט הרמוני.

יש לי עכשיו 5 מגברי CLASS D של Hypex . שני מונובלוקים שאני הרכבתי מסוג NC400 ומגבר מוכן 3 ערוצים מבוסס NC502MP של חברת VTV שהוזמן. ה 3 ערוצים זה עבור הבמה הקדמית וה NC400 הישנים עבור הסראונד. זה משאיר לרסיבר להגביר רק את 4 רמקולי האטמוס. בצורה זו יש לי הגברה פחות או יותר אחידה של 150 וואט לכל ערוץ לתוך 8 אוהם באחוז עיוותים מאד נמוך.

בעתיד אני ארכוש עוד 4 ערוצי הגברה CLASS D ואז אוכל להגדיר את ה 4800 בתור PRE, מה שמאד משפר את ה SINAD שלו לרמה של ה AV10 לפי מדידות ב ASR.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

שליחה #19 

עוד פעם אתה מקשקש DENON IS THE BEST(חוץ מקליקים)
הנתונים של אנתם נמדדו באודיוהוליק, אתה מהנדס כמו שאני רקדנית בלט.
אני מבין שלא מעיפים אותך כי אתה תחזור בתור יהלי IS THE BEST או משהו כזה 🤣
הבן אדם טרול שעונה לעצמו והמבין מבין.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

31/08/2024 14:02  
niko כתב:
עוד פעם אתה מקשקש DENON IS THE BEST(חוץ מקליקים)
הנתונים של אנתם נמדדו באודיוהוליק, אתה מהנדס כמו שאני רקדנית בלט.
אני מבין שלא מעיפים אותך כי אתה תחזור בתור יהלי IS THE BEST או משהו כזה 🤣
הבן אדם טרול שעונה לעצמו והמבין מבין.
...
בנתיים התגובה היחידה שעונה להגדרה של הטרלה היא רק שלך... מי בכלל אמר שדנון הכי טוב או בכלל הזכיר את אנתם? עניתי לשאלה מדוע בחרתי ברסיבר אם אני הולך להשתמש בהגברה חיצונית... האנתם מהסדרה החדשה להבדיל מהקודמת, דווקא נמדד מצויין וזה רק בזכות הבוקורת הקטלנית שה AVM60 קיבל ב ASR בגלל תוצאות מדידה גרועות מאד. הם הפינו את המסר רק בזכות החשיפה ב ASR. אותו הדבר קרה גם למרנץ שבסדרה החדשה כבר מראים שיפור משמעותי בתוצאות מדידה...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”