הגדרת MESH DECO X20: יש טעם להגדרות מתקדמות?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 817
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום,

אז אחרי שהתייעצתי בפורום הזה: רכשתי 2 יחידות MESH X20 DECO. הטופולוגיה:
כניסה של סיב סלקום, 300 Mbps, מתחבר לראוטר שמתחבר לסוויצ'
מהסוויצ' מחוברים כ 8 כבלי RJ45 לדירה (5 חדרים, מפלס אחד)
כמו כן, מהסוויצ' מחובר כבל ליחידת MESH הקרובה. כבל RJ45 מחובר בין היחידה הקרובה ליחידה הרחוקה.

שאלות:
1. האם יש יתרון בלחבר את הסוויצ' ישירות לראוטר, על פני חיבור הסוויצ' ליציאה RJ45 מתוך ה MESH הקרוב לראוטר? האם היציאות הקוויות מיחידת ה MESH יהיו במהירות גבוהה יותר מאשר חיבור ישיר לראוטר? על פניו נראה לי שעדיף ישירות לראוטר, אלא אם אני מפספס משהו
2. האם כדאי לקנפג משהו בהגדרות המתקדמות באפליקציה? אין לי צורך בבקרת הורים. מה לגבי אנטי וירוס או הגדרות אחרות?
3. חלק מהמכשירים שלי בבית (בעיקר הסוויצ'ר / איירובוט) מתחבר רק ל WIFI במהירות 2.4 Ghz. במצב הקודם, היו שמות שונים לרשתות, אז יכולתי להבדיל בין רשת 2.4 לרשת 5. בשימוש עם ה MESH, אני רואה רק שם רשת אחד. אם כך, איך ניתן להתחבר עם מהירות 2.4 לסוויצ'ר?

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78837
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5387 פעמים

שליחה #2 

1. רצוי לשרשר את הדקו אחד לשני. מבחינת מכשירים שמתחברים לחיבור הזה, הוא סתם bridge (אם הדקו במצב ap ). המצב היחיד שיש יתרון לחיבור ישירלראוטר זה אם יש לך תקשורת פנים ביתית. החיבורים מוגבלים ל 1Gbps כלפי חוץ. זה אומר שבתוך אותו סוויץ, שני מכשירים יכולים לדבר בקצב של 1G ושני מכשירים אחרים יכולים עדיין לתקשר גם הם ב 1G. המקסימום שכל חיבור סוחב זה 1G. אם אתה משרשר מכשירים אז הסהכ תקשורת מוגבלת ל 1G. לא בטוח שהסברתי מספיק טוב אבל מקווה שהנקודה הובהרה.

2. יש לדקו האלה אנטי וירוס? יש לי את סדרת m שהיא ממש בסיסית. בהגדרות שלה יש בעיקר נושאי security והצפנה של התקשורת.

בכל מקרה אנטי וירוס והגנות כאלה רצוי לעשות בראוטר. לא מאמין שתוכל להשתמש ביכולות האלה כשהדקו במצב access point.

3. פשוט תבטל בהגדרות את 5Ghz כשאתה מתחבר לכל המכשירי IOT האלה. סיימת? תחזיר. הבעיה היא רק בתהליך החיבור הראשוני של המכשירים האלה (לא כולם! רק כאלה שאין להם bt ועושים טריקים כדי לבצע את החיבור הראשוני)

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #3 

31/07/2024 9:15  
oferlaor כתב:
3. פשוט תבטל בהגדרות את 5Ghz כשאתה מתחבר לכל המכשירי IOT האלה. סיימת? תחזיר. הבעיה היא רק בתהליך החיבור הראשוני של המכשירים האלה (לא כולם! רק כאלה שאין להם bt ועושים טריקים כדי לבצע את החיבור הראשוני)
...
לי יש את הM5, באחד העדכונים של האפליקציה נוספה האפשרות לרשת IOT נפרדת וניתן להפעיל אותר ב2.4 בלבד ללא קשר לרשת הראשית או האורחים.

urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

31/07/2024 9:15  
oferlaor כתב:
2. יש לדקו האלה אנטי וירוס? יש לי את סדרת m שהיא ממש בסיסית. בהגדרות שלה יש בעיקר נושאי security והצפנה של התקשורת.

בכל מקרה אנטי וירוס והגנות כאלה רצוי לעשות בראוטר. לא מאמין שתוכל להשתמש ביכולות האלה כשהדקו במצב access point.
...
יש אנטי וירוס (או לפחות מסך של security): האם צריך לקנפג או לעשות משהו שונה בהגדרות? רצ"ב צילום מסך
כמו כן, הראוטר שיש לי הינו של סלקום. בכניסה אליו רשום חברת Sagemcom Broadband. יש עליו אנטי וירוס? אני בספק... רצ"ב צילום מסך
WhatsApp Image 2024-07-31 at 11.33.09.jpeg
Sagemcm broadband.png

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 568
נתן תודות: 134 פעמים
קיבל תודות: 112 פעמים

שליחה #5 

ל-Deco X20 בגרסאות V1/V1.20/V2 יש HomeCare שמסופק ע"י Trend Micro והוא פועל רק אם אתה במצב Router ולא Access Point.
יש גם HomeShield שמסופק ע"י Avira לדגמים חדשים יותר כמו Deco X20 בגרסה V4.

urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

01/08/2024 9:21  
ramsalemix כתב:
ל-Deco X20 בגרסאות V1/V1.20/V2 יש HomeCare שמסופק ע"י Trend Micro והוא פועל רק אם אתה במצב Router ולא Access Point.
יש גם HomeShield שמסופק ע"י Avira לדגמים חדשים יותר כמו Deco X20 בגרסה V4.
...
תודה:
לא ממש הצלחתי לזהות איזו גירסת X20 יש לי. פרט ל X20, רשום רק גירסת Firmware 1.2.0
בכל מקרה - אני במצב MESH, אז זה בפרמיום, נכון?
ועוד שאלה, לסקרנות: למה משמש מצב ראוטר? האם רק כדי שאוגל לחבר רשת פנימית, דרך ה RJ45 של היחידה? האם במצב ראוטר, היחידה לא משמשת כ MESH? (במילים אחרות: זה או MESH או ראוטר?)

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

01/08/2024 10:08  
urielp כתב:
תודה:
לא ממש הצלחתי לזהות איזו גירסת X20 יש לי. פרט ל X20, רשום רק גירסת Firmware 1.2.0
בכל מקרה - אני במצב MESH, אז זה בפרמיום, נכון?
ועוד שאלה, לסקרנות: למה משמש מצב ראוטר? האם רק כדי שאוגל לחבר רשת פנימית, דרך ה RJ45 של היחידה? האם במצב ראוטר, היחידה לא משמשת כ MESH? (במילים אחרות: זה או MESH או ראוטר?)
...
ע"פ גרסת הקושחה של ה-Deco X20 שלך יש HomeCare.
גם במצב של נתב היחידות עדיין משתמשות בטכנולוגיית ה-Mesh, בנוסף במידה וה-Deco X20 שלך יותר מתקדם מהנתב של חברת התקשורת ואולי מעוניינים לחסוך את העלות השכרה ומבחינה אסתטית גם פחות מכשירים, מאשר טופולוגיה שבה יש נתב של חברת התקשורת שאליו מחברים את שאר היחידות, קח בחשבון שאם אתה רוצה לעבור למצב נתב עדיף לוותר על הנתב של חברת התקשורת כדי שלא יהיה לך Double NAT.
ההבדל פשוט שבמצב AP לא זמינות לך הפונקציות הבאות:
NAT
Connection Alerts
Antivirus
Parental Control
QoS
HomeCare/HomeShield
IPv4/IPv6/LAN IP/DHCP server/MAC Clone
IPTV/VLAN
Address Reservation
Port Forwarding
DDNS
SIP ALG
UPnP
VPN Server/Client
Static Routing
Device Isolation

urielp פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

01/08/2024 20:44  
ramsalemix כתב:
גם במצב של נתב היחידות עדיין משתמשות בטכנולוגיית ה-Mesh, בנוסף במידה וה-Deco X20 שלך יותר מתקדם מהנתב של חברת התקשורת ואולי מעוניינים לחסוך את העלות השכרה ומבחינה אסתטית גם פחות מכשירים, מאשר טופולוגיה שבה יש נתב של חברת התקשורת שאליו מחברים את שאר היחידות, קח בחשבון שאם אתה רוצה לעבור למצב נתב עדיף לוותר על הנתב של חברת התקשורת כדי שלא יהיה לך Double NAT.
...
תודה: הנתב של סלקום הינו עם כניסה של סיב אופטי, אז אני לא יכול לוותר עליו...

כמו כן, מרשימת המאפיינים שרשמת: אני לא כזה מומחה גדול, אבל מרפרוף ברשימה לא ראיתי משהו קריטי שכדאי לקנפג ביחידות שלי, נכון?
סה"כ רשת ביתית פשוטה. ללא בקרת הורים / ניהול QoS וכו'. יש משהו שכן חשוב לדעת / להטמיע?

ramsalemix
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

02/08/2024 9:07  
urielp כתב:
תודה: הנתב של סלקום הינו עם כניסה של סיב אופטי, אז אני לא יכול לוותר עליו...

כמו כן, מרשימת המאפיינים שרשמת: אני לא כזה מומחה גדול, אבל מרפרוף ברשימה לא ראיתי משהו קריטי שכדאי לקנפג ביחידות שלי, נכון?
סה"כ רשת ביתית פשוטה. ללא בקרת הורים / ניהול QoS וכו'. יש משהו שכן חשוב לדעת / להטמיע?
...
אפשר לוותר על הנתב אם רוצים בעזרת מתאם סיב אופטי ככה שתמיד יש לך את האפשרות.
אם אין לך צורך בפונקציות הנוספות אז תשאיר את ה-Deco במצב נקודת גישה, פשוט וקל.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”