משרד התקשורת רוצה לסגור את תשתיות בזק ו-HOT
-
arotman
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3590
- שם מלא: אריה רוטמן
- נתן תודות: 413 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
- יצירת קשר:
"תגידו ביי לתשתית הנחושת של בזק ולכבלים של HOT, שמשרד התקשורת מכנה "מיושנת ומסורבלת". המשרד מוותר לחברות על חובות הפריסה באזורים חדשים, הן יוכלו לנתק אזורים בהם 85% מהמנויים מחוברים לסיבים והתשתיות ייסגרו עד 2030. מי ייפגע? קשישים שמשתמשים בטלפון קווי ולקוחות מחיר"
https://www.ynet.co.il/economy/article/bjuousou0
https://www.ynet.co.il/economy/article/bjuousou0
-
arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
ולחשוב שרק לפני כמה שנים יועז הנדל שר התקשרות דאז היה צריך לשכנע את בזק לפרוס סיבים אופטיים...
בזק התעקשו על פטור מחובת הפריסה האוניברסלית ולמעשה פרסו תשתית ברוב הארץ לבדם עם "צבא" של קבלני משנה.
אגב כיום אני מחובר בסיב אופטי בזק עם סלקום משלם 99 ש"ח לחודש כולל מתאם אופטי מסלקום בהשאלה ללא תשלום ומשתמש בנתב פרטי.
בזק התעקשו על פטור מחובת הפריסה האוניברסלית ולמעשה פרסו תשתית ברוב הארץ לבדם עם "צבא" של קבלני משנה.
אגב כיום אני מחובר בסיב אופטי בזק עם סלקום משלם 99 ש"ח לחודש כולל מתאם אופטי מסלקום בהשאלה ללא תשלום ומשתמש בנתב פרטי.
זה לא הזוי בכלל. כמות האנשים שלא רוצים אינטרנט בבית אבל כן רוצים שידורי טלוויזיה של HOT\YES היא מזערית עד לא קיימת. זה לא קשור בכלל לטריפל כזה או אחר.
תוסיפו לזה את העובדה שלרוב האנשים (גם קשישים יבדל"א) יש מכשיר סלולרי שמייתר את הטלפון הביתי והנה זה נראה הרבה יותר הגיוני.
צעד מבורך לדעתי.
תוסיפו לזה את העובדה שלרוב האנשים (גם קשישים יבדל"א) יש מכשיר סלולרי שמייתר את הטלפון הביתי והנה זה נראה הרבה יותר הגיוני.
צעד מבורך לדעתי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78842
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5388 פעמים
לא מאמין שהם ינתקו. זה יעלה להם המון כסף. יותר סביר שלא יפרסו ולא יתקנו כשיש תקלות.
-
arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
כנראה שלאט לאט יפרקו את הציוד הטלפוניה וה Adsl יש לציוד ערך. בארונות בזק והוט ואת כבלי הטלפון ישאירו או שיביאו סוחרי מתכת להוציא כבלי נחושת בין הגובים.
בזמנו זוכר שברמת השרון הביאו אנשים שיפנו את כבלי הטלפון של מאות הזוג בידוד נייר שהיו קבורים בין הגובים בשדרות ביאליק.
בזמנו זוכר שברמת השרון הביאו אנשים שיפנו את כבלי הטלפון של מאות הזוג בידוד נייר שהיו קבורים בין הגובים בשדרות ביאליק.
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
שאלה, נניח ומנתקים, מה זה אומר על תשתית הנחושת הבייתית, האם אפשר למעשה לוותר עליה?
בא לי לנצל את הצנרת של הטלפוניה לטובת משהו אחר.
בא לי לנצל את הצנרת של הטלפוניה לטובת משהו אחר.
-
arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
שבוע טוב, לא מדובר במשהוא שיתבצע ברגע זה, גם פרוק הציוד ייקח להערכתי כמה שנים, כבר היום בזק ושאר חברות התקשורת עובדות עם שרתי טלפוניה, המרכזיות של פעם של טלרד, סימנס וכו כבר מזמן לא קיימות, גם בארונות בזק היום יש בד"כ מצברים שמספיקים ל 3 שעות גיבוי,גם בחברות הסלולאר המצב להבנתי לא שונה, פעם במרכזיות של פעם היה חדר מצברים שהיה מפעיל את המרכזיה בין יום ליומיים ובנוסף גנרטור, היום להערכתי יש גיבוי כזה בצמתים אופטיים מרכזיים אבל מלבד הגיבוי שהוזכר לעיל בארונות בזק ברחוב אין, כלומר גם קוי טלפון חרום יפסיקו לעבוד לאחר מספר שעות במקרה כזה מזמינים קו ציר PRI אופטי שבד"כ מרותך עד למרכזיה הקרובה ודואגים לגיבוי חשמלי מקומי קרי אלפסק וגנרטור או לחילופין קו מטרו שעליו מעבירים SIP trunk.
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 746
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
מה שרציתי לשאול זה מה עם כל קווי הנחושת שמשמשים למעליות, מרכזיות אש וכד' מבחינת, איך הם יפעלו, לא כמה גיבוי בזק או גורם אחר יתן להם בחירום. יש היום הרבה מאוד קווים כאלו שמשרתים ארגונים ובתים פרטיים.
בכל המתקנים האלו יושבות מערכות שיודעות להתממשק לקווים אנלוגים. האם כל בניין שיש בו מעלית יצטרך לשנות את החומרה במעלית שלו?
בכל המתקנים האלו יושבות מערכות שיודעות להתממשק לקווים אנלוגים. האם כל בניין שיש בו מעלית יצטרך לשנות את החומרה במעלית שלו?
-
arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
כן זה בעצם מה שכיוונתי אליו ,במינימום יהיה צריך לרכוש או לקבל מספק שרות, מתאם שיחות אנלוגי לרשת או מרכזיית ip קטנה שיקבלו חיבור אינטרנט קרי קו sip או קו תקשורת טלפוניה קרי pri שיספקו קוים אנלוגיים למעליות ולציוד החרום הקיים, כלומר במקום שבזק יספקו לך קו נחושת אנלוגי עד אליך אתה תצתרך לדאוד לציוד ולאלפסק.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
דבר ראשון, כבר שנים שבמערכות חדשות כאלה שמותקנות, אם הוגדרו במפרט הפרויקט בהתאם לצורך זה, אז החיבור שלהם הוא מתבצע לשירותי SIP ובטח שלא לקווים אנלוגיים. גם במערכות עתיקות כאלה, לפחות מאשרים שנה אחרונות יש אפשרות להחליף את כל המודולי POTS למודולים שמבוססים על חיבור SIP. גם במקומות שבהם יש ציודים פרהיסטוריים, מה שעושים גם עכשיו, כבר כמה עשורים, זה מחברים לפניהם ATA עם פורט FXS אחד או מאה, לפי הצורך ואין שום בעיה או שוני מבחינת העבודה של הציוד זה. ממילא כל הקווי טלפון של בזק כבר יותר מעשרים שנה הם קווי IP. רק שאם עד כה, ההמרה, אם היה צורך הייתה מתבצעת ב MSAG ברחוב, אז אחרי המעבר זה יתבצע בצמוד לציוד legacy של הלקוח.28/07/2024 8:45UriM כתב: מה שרציתי לשאול זה מה עם כל קווי הנחושת שמשמשים למעליות, מרכזיות אש וכד' מבחינת, איך הם יפעלו, לא כמה גיבוי בזק או גורם אחר יתן להם בחירום. יש היום הרבה מאוד קווים כאלו שמשרתים ארגונים ובתים פרטיים.
בכל המתקנים האלו יושבות מערכות שיודעות להתממשק לקווים אנלוגים. האם כל בניין שיש בו מעלית יצטרך לשנות את החומרה במעלית שלו?...
כך למשל גם היכן שהיו צריכים מכשירי פקס. אם לפני עשרים שנה, היו משתמשים בקווי SIP, אז היו מתקינים לפני מכשיר פקס את ATA שתומך ב T.38 ובשנים אחרונות מכשירים משולבים של מדפסת, פקס, סורק, מכונת צילום, כבר מתחברות ישירות לרשת IP וההגדרת קו פקס כבר מוגדרת בתוכה כלקוח SIP רגיל.
גם, כל הציודים הנדרשים בצד הלקוח יכולים להיות מחוברים למערכת UPS, אם יש בכך צורך.
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 746
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
מקום העבודה עבר לבניין חדש לגמרי לפני כ-5 שנים. יש בבניין 7 מעליות והתבקשנו להזמין עבורן קווים של בזק. אני לא יודע מה יש בתוך המעלית עצמה (איזה מין חיבור) אבל בזק פרסו אל הבניין כבל של 10 קווים (10 זוגות חוטים?) והכבל מחובר לקרונה של בזק בארון החלוקה שבתוך הבניין.
אותו הדבר עבור מרכזית האש של הבניין ולחצן חירום של עמדת האבטחה. שניהם עם קווי נחושת של בזק.
כאמור, בניין חדש למדי.
עוד דבר, עם המעבר לבניין החדש עברנו ממרכזית תדיראן ישנה מאוד (ראשית שנות ה-2000) למרכזית IP חדשה. הנסיון עם מכשירי ה-ATA עבור פקסים, היה לא מוצלח, בלשון המעטה. אלו שהותקנו אצלנו מאוד גמגמו והוחלפו לדגם אחר. לא מכיר בדיוק את הדגמים, נדמה לי שהראשון היה ATA 90 של סיסקו, לא זוכר מה החלופי, רק יודע שהוא יושב בארון התקשורת במקום להיות צמוד לפקס. גם החלופי לא עבד חלק ובאופן עקבי כמו חיבור נחושת.
ברור לי שיש פתרונות. רק שלפעמים ביטול מוצר "ישן" במוצר "מודרני" יותר עלול ליצר בעיות שכדאי להיות מודעים אליהם ולהערך אליהם נכון. דוגמה זה ביטול שקע אודיו 3.5 ממ" בטלפונים ומעבר לבלוטות'. זה לא שהבלוטות' לא עובד, אבל לפעמים הוא מייצר בעיות שמצריכות התיחסות ולא היו קיימות קודם.
אותו הדבר עבור מרכזית האש של הבניין ולחצן חירום של עמדת האבטחה. שניהם עם קווי נחושת של בזק.
כאמור, בניין חדש למדי.
עוד דבר, עם המעבר לבניין החדש עברנו ממרכזית תדיראן ישנה מאוד (ראשית שנות ה-2000) למרכזית IP חדשה. הנסיון עם מכשירי ה-ATA עבור פקסים, היה לא מוצלח, בלשון המעטה. אלו שהותקנו אצלנו מאוד גמגמו והוחלפו לדגם אחר. לא מכיר בדיוק את הדגמים, נדמה לי שהראשון היה ATA 90 של סיסקו, לא זוכר מה החלופי, רק יודע שהוא יושב בארון התקשורת במקום להיות צמוד לפקס. גם החלופי לא עבד חלק ובאופן עקבי כמו חיבור נחושת.
ברור לי שיש פתרונות. רק שלפעמים ביטול מוצר "ישן" במוצר "מודרני" יותר עלול ליצר בעיות שכדאי להיות מודעים אליהם ולהערך אליהם נכון. דוגמה זה ביטול שקע אודיו 3.5 ממ" בטלפונים ומעבר לבלוטות'. זה לא שהבלוטות' לא עובד, אבל לפעמים הוא מייצר בעיות שמצריכות התיחסות ולא היו קיימות קודם.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

מדובר כאן על טכנולוגיות שהמעבר עליהם הסתיים עוד לפני רבע מאה. ובתחום של טלקום ושל מערכות מידע זה שווה ערך למאות שנים בתחומים אחרים. כך שלא מדובר כאן על חידושים מהפכניים שעוד לא נוסו או שאין להם פתרונות עובדים בדוקים שעברו כבר דורות של שימוש ושמגובים בתקנים מחייבים חוצי יצרנים.28/07/2024 11:38UriM כתב: מקום העבודה עבר לבניין חדש לגמרי לפני כ-5 שנים. יש בבניין 7 מעליות והתבקשנו להזמין עבורן קווים של בזק. אני לא יודע מה יש בתוך המעלית עצמה (איזה מין חיבור) אבל בזק פרסו אל הבניין כבל של 10 קווים (10 זוגות חוטים?) והכבל מחובר לקרונה של בזק בארון החלוקה שבתוך הבניין.
כאמור, בניין חדש למדי.
ברור לי שיש פתרונות. רק שלפעמים ביטול מוצר "ישן" במוצר "מודרני" יותר עלול ליצר בעיות שכדאי להיות מודעים אליהם ולהערך אליהם נכון. דוגמה זה ביטול שקע אודיו 3.5 ממ" בטלפונים ומעבר לבלוטות'. זה לא שהבלוטות' לא עובד, אבל לפעמים הוא מייצר בעיות שמצריכות התיחסות ולא היו קיימות קודם....
בכל דבר יש צורך לתכנן מערכת מתאימה למשימה ספציפית, לבחור במודע ציוד שמתאים למשימה ספציפית זו ולדעת גם להגדיר אותו בצורה נכונה. גם בתחום זה זה לא שונה. עוד מתחילת שנות אלפיים, אם נבחרו והוגדרו נכון מכשירי ATA מתאימים והמרכזית SIP גם הגיונית והוגדרה נכון, אז אין ולא יכולה להיות שום בעיה, לא, עם הפקסים ולא עם מודמים אנלוגיים שמחוברים דרך מרכזייה זו.
אם בתחילת שנת אלפיים, עוד היו לי מקומות שהיו שם channel banks של יותר ממה פורטים FXS, שהיו מחוברים למרכזיית SIP, אז אחרי שנת 2010 כבר נשארו בקושי כמה מכשירי ATA עם פורט FXS בודד שיושב ליד מכשיר עתיק כלשהו ומחובר ישירות עליו. וכל המכונות המשולבות שנרכשות בעשור אחרון, כאלה שכוללות גם פקס, כבר לקוח SIP של פקס זה הוא כבר חלק מהמכונה המשולבת והחיבור היחידי שלה, זה לרשת IP, שדרכה היא מחוברת למרכזיה.
כך זה גם במערכות של המעליות, כיבוי אש וכו, כמו שהיה גם עם שעוני נוכחות, מסופנים לסליקת אשראי וכל דבר אחר שהיה מצריך בתקופות פרהיסטוריות מודם אנלוגי קווי לחיוג.
- silverbullet
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
נו אז מה אומרים? לבטל את התשתית טלפוניה בבית?
-
arotman
- חבר במועדון HT

- יצירת קשר:
אני כבר מזמן ויתרתי על קו טלפון בבית, יש לנו 4 טלפונים ניידים בבית והפקס האחרון שקיבלתי היה לפני 4 שנים וזה היה גם בטעות...היום אפילו בנקים ומשרדי ממשלה מקבלים מסמכים סרוקים ב PDF.
תכל"ס היום צריכים רק כבלי רשת בבית או למהדרין סיבים אופטיים, יס (שגם אמורים להפסיק לשדר דרך לוין עד 2026) והוט מזמן עברו ל OTT, כנ"ל לגבי סלקום TV ופרטנר TV Free TV, Disney,Netflix שמהתחלה משדרים כך, לא רואה כלל צורך בתשתיות של טלויזיה וטלפוניה.
ואם ירצה ה' אז בתחילת שנה הבאה Starlink יתחילו ח
לספק שרות לאזור כך שגם כל מי "שמאותגר סיבים"
יוכל לקבל אינטרנט,.
בעולם היאכטות Starlink הפך לחובה.
תכל"ס היום צריכים רק כבלי רשת בבית או למהדרין סיבים אופטיים, יס (שגם אמורים להפסיק לשדר דרך לוין עד 2026) והוט מזמן עברו ל OTT, כנ"ל לגבי סלקום TV ופרטנר TV Free TV, Disney,Netflix שמהתחלה משדרים כך, לא רואה כלל צורך בתשתיות של טלויזיה וטלפוניה.
ואם ירצה ה' אז בתחילת שנה הבאה Starlink יתחילו ח
לספק שרות לאזור כך שגם כל מי "שמאותגר סיבים"
יוכל לקבל אינטרנט,.
בעולם היאכטות Starlink הפך לחובה.
יש אנשים שעובדים מהבית וחייבים תקשורת גם בזמן הפסקת חשמל. יש אנשים שעדיין צריכים לשלוח פקסים (בנקים חולים על פקסים. גם ביטוח לאומי). יש אנשים שהשיחות נשמעות להם יותר טוב בקווי והאוזן לא מתחממת. ולא להאמין, יש אנשים שעדיין מאמינים שקווי בריאותי יותר מקרינה של סמארטפון. אני אחד מהם, תקפצו לי 
בדקת לאחרונה בזמן הפסקת חשמל שיש לך באמת קו טלפון פעיל? גם לאחר לדוגמה רבע שעה.29/07/2024 15:00ICE-MAN כתב: יש אנשים שעובדים מהבית וחייבים תקשורת גם בזמן הפסקת חשמל. יש אנשים שעדיין צריכים לשלוח פקסים (בנקים חולים על פקסים. גם ביטוח לאומי). יש אנשים שהשיחות נשמעות להם יותר טוב בקווי והאוזן לא מתחממת. ולא להאמין, יש אנשים שעדיין מאמינים שקווי בריאותי יותר מקרינה של סמארטפון. אני אחד מהם, תקפצו לי
...
כי גם שם הוא מבוסס על IP ויפול אם יש הפסקת חשמל ואו לא מגובה ב UPS/גנרטור
אצלי מחובר עם HOT בקו קואקס/נחושת ו UPS מקומי וגם שם כשיש הפסקת חשמל הכל נופל למרות שהתשתית ברובה פסיבית.
בזמן הפסקת חשמל/פגיעה פיזית אזורית יש סיכוי טוב שכל התקשורת תיפול פיזי/אלחוטי וכו.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אנשים שעובדים מהבית וחייבים תקשורת גם בזמן הפסקת חשמל משתמשים ב UPS ובטח שלא ישתמשו בחיבור של נחושת, אם יש להם אפשרות של סיב אופטי אמין יותר.29/07/2024 15:00ICE-MAN כתב: יש אנשים שעובדים מהבית וחייבים תקשורת גם בזמן הפסקת חשמל. יש אנשים שעדיין צריכים לשלוח פקסים (בנקים חולים על פקסים. גם ביטוח לאומי). יש אנשים שהשיחות נשמעות להם יותר טוב בקווי והאוזן לא מתחממת. ולא להאמין, יש אנשים שעדיין מאמינים שקווי בריאותי יותר מקרינה של סמארטפון. אני אחד מהם, תקפצו לי
...
בנקים וגם ביטוח לאמי לצורך ההתקשרות עם הלקוחות בטח שלא משתמשים בפקסים. כבר יותר מעשור שנים כל זה מתבצע אצלם באזור אישרי של הלקוח באתר אינטרנט שלהם. כך שבשביל זה אנשים בטח שלא צריכים שום פקסים. ואלה שכן צריכים לצרכים אחרים גם היום מעבירים את הפקסים דרך תקשורת IP. כך שמקסימום הם, אם רוצים להשתמש במכשיר פקס עתיק, אז יחברו אותו למתאם בתוך הבית במקום המתאם שנמצא ברחוב. או יותר הגיוני המכשיר יתחבר ישירות לנקודת רשת ביתית. האנשים האלה ש"שהשיחות נשמעות להם יותר טוב בקווי והאוזן לא מתחממת" יכולים לפנות לרופא אוזניים והוא יטפל בהם. ואלה מהם שניתן לרפא אצלם את הבעיה זו, יגלו אחרי זה עד כמה הם סבלו סתם ללא שום צורך. אלה שבמצב כזה שלא ניתן לרפא אותם גם לא צריכים את קווי נחושת בכדי לחבר טלפון קווי ויכולים לעשות את זה כבר מזמן דרך טלפון קווי שמחובר על אותו סיב אופטי.
אפילו אנשים אלה "שעדיין מאמינים שקווי בריאותי יותר מקרינה של סמארטפון" , גם יכולים לחבר את הטלפון הקווי שלהם דרך אותו סיב אופטי שדרכו הם כבר מחוברים לאינטרנט ובטח שלא צריכים בשביל כך את תשתיות ישנות.