דיראק בדנון מרנץ החדשים
-
royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2450
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1026 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
שלום לכולם
מישהו התנסה בדיראק בדנון מרנץ?
אודה לרשמים!!
מישהו התנסה בדיראק בדנון מרנץ?
אודה לרשמים!!
כיף חיים.
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1402
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
אחרי שהשקעת ב MULTIEQ-X ומיקרופון יעודי לאפלקציה הזאת (אינו נתמך עי DIRAC) אתה לרכוש גם DIRAC? אמנם תוכל להריץ את שניהם ומתוך השליטה על הרסיבר אפשר לשנות PRESET ולהשוות אבל עדיף שקודם תפרט מה בדיוק מפריע לך בתוצאות שקבלת עד כה? ניסית את MULTIEQ-X וכגם את ה EVO. אם יש לך זוג סאבים, וקצת סבלנות, ההיתי הולך על MINIDSP 2X4HD ומיקרופון UMIK1 (ישמש גם לDIRAC אם תחליט לרכוש) וללמוד כיצד לכייך זוג סאבים עי MSO. אם זה נעשה נכון זה ב 99% פותר בעיות באס אם זה מה שמפריע לך.
לגבי הבדלים, יש דיווחים סוטרים. חלק קבלו תוצאות טובות מ DIRAC וחלק פחות טובות ודרשו את הכסף חזרה...
כאן יש השוואה מקצועית בין השניים עבור ה Cinema 50:
https://simplehomecinema.com/2023/11/16 ... receivers/
זה אותו בחור שמוכר את המדריכים לאודיסי ודיראק והוא בעל הנון נסיון בכיול מערכות קולנוע. שים לב שהוא השתמש ב MSO ו MINIDSP כדי לנהל את שני הסאבים ובכך ביטל הבדלים בניהול באסים בין שתי הטכנולוגיות וגם כי זו הדרך הכי טובה כולל מ DLBC.
הוא ביצע בדיקות לפני ואחרי עי REW וגם מבחני האזנה והסיק כי אכן DIRAC שלהבדיל מאודיסי, מבצע גם כיולי פאזה פר תדר, הבדלים לא כאלו גדולים בין השניים. בסוםו של דבר, אודיסי קבלה ציון משוקלל יותר גבוה, 30 לעומת 26 בדיראק.
הוא בדק עי MULTIEQ-X. לדעתי חבל לך על הכסף. תציין מה יש לך במערכת, אם רק סאב אחד אז ללא סבק סאב נוסף יעזור הרבה יותר מרשיון דיראק מיותר ב 2000 שח. יש מצב שלא תזדקק ל MSO ותקבל תוצאות מספקות עם שני סאבים וה EVO או ה MULTIEQ-X.
לגבי הבדלים, יש דיווחים סוטרים. חלק קבלו תוצאות טובות מ DIRAC וחלק פחות טובות ודרשו את הכסף חזרה...
זה אותו בחור שמוכר את המדריכים לאודיסי ודיראק והוא בעל הנון נסיון בכיול מערכות קולנוע. שים לב שהוא השתמש ב MSO ו MINIDSP כדי לנהל את שני הסאבים ובכך ביטל הבדלים בניהול באסים בין שתי הטכנולוגיות וגם כי זו הדרך הכי טובה כולל מ DLBC.
הוא ביצע בדיקות לפני ואחרי עי REW וגם מבחני האזנה והסיק כי אכן DIRAC שלהבדיל מאודיסי, מבצע גם כיולי פאזה פר תדר, הבדלים לא כאלו גדולים בין השניים. בסוםו של דבר, אודיסי קבלה ציון משוקלל יותר גבוה, 30 לעומת 26 בדיראק.
הוא בדק עי MULTIEQ-X. לדעתי חבל לך על הכסף. תציין מה יש לך במערכת, אם רק סאב אחד אז ללא סבק סאב נוסף יעזור הרבה יותר מרשיון דיראק מיותר ב 2000 שח. יש מצב שלא תזדקק ל MSO ותקבל תוצאות מספקות עם שני סאבים וה EVO או ה MULTIEQ-X.
-
royla
-
- חבר ותיק

1-יש לי רק סאב 1
2- על הדברים שאתה מדבר עליהם- מורכבים מידי מבחינתי,אני אוהב לשלם ושתוכנה תעבוד במקומי.
לדוגמה מיקרופון מכוייל- זה חובה
דיראק- זה תוכנה עם עקומת מטרה אחרת מאודסי.
באודסי יש אנשים שעןבדים,בדיראק יש אנשים שעובדים,מבחינתי לקנות את התוכנןת כיול האלו זה אחלה.
3- לגבי הדיווחים הסותרים- אני מכיר את זה,ועדיין אין פה אחד בישראל שיגיב לי? שיגיד ניסיתי!?
4-השווה של תוצאה עם rew? לא נותן לאדם כמוני כלום,מבחינתי רק מבחן התוצאה
5- אודסי evo- אני לא פוסל ואנסה שוב בהמשך...בנתיים התוצאה שם כמו רולטה
6-לא יהיה סאב נוסף.
תודה על תשובתך- באמת!
אבל אשמח לשמוע משהו עם ניסיון באמת
2- על הדברים שאתה מדבר עליהם- מורכבים מידי מבחינתי,אני אוהב לשלם ושתוכנה תעבוד במקומי.
לדוגמה מיקרופון מכוייל- זה חובה
דיראק- זה תוכנה עם עקומת מטרה אחרת מאודסי.
באודסי יש אנשים שעןבדים,בדיראק יש אנשים שעובדים,מבחינתי לקנות את התוכנןת כיול האלו זה אחלה.
3- לגבי הדיווחים הסותרים- אני מכיר את זה,ועדיין אין פה אחד בישראל שיגיב לי? שיגיד ניסיתי!?
4-השווה של תוצאה עם rew? לא נותן לאדם כמוני כלום,מבחינתי רק מבחן התוצאה
5- אודסי evo- אני לא פוסל ואנסה שוב בהמשך...בנתיים התוצאה שם כמו רולטה
6-לא יהיה סאב נוסף.
תודה על תשובתך- באמת!
אבל אשמח לשמוע משהו עם ניסיון באמת
כיף חיים.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
קודם כל זו לא סקירה מקצועית זה סיפור יפה שראוי להכנס לפסטיבל מספרי סיפורים. .22/07/2024 17:56יהלי ב כתב: אחרי שהשקעת ב MULTIEQ-X ומיקרופון יעודי לאפלקציה הזאת (אינו נתמך עי DIRAC) אתה לרכוש גם DIRAC? אמנם תוכל להריץ את שניהם ומתוך השליטה על הרסיבר אפשר לשנות PRESET ולהשוות אבל עדיף שקודם תפרט מה בדיוק מפריע לך בתוצאות שקבלת עד כה? ניסית את MULTIEQ-X וכגם את ה EVO. אם יש לך זוג סאבים, וקצת סבלנות, ההיתי הולך על MINIDSP 2X4HD ומיקרופון UMIK1 (ישמש גם לDIRAC אם תחליט לרכוש) וללמוד כיצד לכייך זוג סאבים עי MSO. אם זה נעשה נכון זה ב 99% פותר בעיות באס אם זה מה שמפריע לך.
הוא בדק עי MULTIEQ-X. לדעתי חבל לך על הכסף. תציין מה יש לך במערכת, אם רק סאב אחד אז ללא סבק סאב נוסף יעזור הרבה יותר מרשיון דיראק מיותר ב 2000 שח. יש מצב שלא תזדקק ל MSO ותקבל תוצאות מספקות עם שני סאבים וה EVO או ה MULTIEQ-X....
בלי מדידות בלי גרפים זה לא יותר מסיפור.
בכל אופן אני לוקח את הטבלה הראשונה כרפרנס לאיכות כי שם כל הפרמטרים החשובים מבחינתי ושם, לפי הסיפור שלו, דיראק מנצח.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
royla
-
- חבר ותיק

יואב22/07/2024 20:47istarmini כתב: קודם כל זו לא סקירה מקצועית זה סיפור יפה שראוי להכנס לפסטיבל מספרי סיפורים. .
בלי מדידות בלי גרפים זה לא יותר מסיפור.
בכל אופן אני לוקח את הטבלה הראשונה כרפרנס לאיכות כי שם כל הפרמטרים החשובים מבחינתי ושם, לפי הסיפור שלו, דיראק מנצח....
אתה מהוותיקים (גם אני התייעצתי איתך לפני שנים רבות )
פעם ראית דבר כזה?
נכנס "גיים צנגר" לשוק- אני מתכוון דנון מרנץ מאפשרים דיראק, ויותר מיממה שהפוסט הזה באויר,ואין אחד שיגיד אני ניסיתי!
זה הזוי מה שקורה לתחום הזה,או יותר נכון זה עצוב מה שקורה לתחום הזה.
כיף חיים.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

התחום הזה מת לצערי.22/07/2024 21:01royla כתב: יואב
אתה מהוותיקים (גם אני התייעצתי איתך לפני שנים רבות )
פעם ראית דבר כזה?
נכנס "גיים צנגר" לשוק- אני מתכוון דנון מרנץ מאפשרים דיראק, ויותר מיממה שהפוסט הזה באויר,ואין אחד שיגיד אני ניסיתי!
זה הזוי מה שקורה לתחום הזה,או יותר נכון זה עצוב מה שקורה לתחום הזה....
אני מסתכל על עצמי יש לי חדר ייעודי עם ציוד מכובד ואני אולי רק אולי יורד פעם בחודש לראות איזה סרט.אין תכנים ששווים את ההשקעה כבר פתחתי על זה פוסט וזה ילך ויחמיר ככל שהסטרימינג עם התכנים המכווצים עם ״אטמוס״ ילך ויתגבר.
פעם היו סרטים טובים היום 95% פשוט על הפנים ולכן כנראה אנשים לא מתלהבים להשקיע במערכות כיול מעבר למה שמקבלים .
זה המצב ולא נראה לי שהוא הולך להשתנות, בדיוק להפך התופעה הזו רק תלך ותתרחב.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7652
- נתן תודות: 486 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
ושוב אני חושב (ומקווה) שאתה טועה22/07/2024 21:26istarmini כתב: התחום הזה מת לצערי.
אני מסתכל על עצמי יש לי חדר ייעודי עם ציוד מכובד ואני אולי רק אולי יורד פעם בחודש לראות איזה סרט.אין תכנים ששווים את ההשקעה כבר פתחתי על זה פוסט וזה ילך ויחמיר ככל שהסטרימינג עם התכנים המכווצים עם ״אטמוס״ ילך ויתגבר.
פעם היו סרטים טובים היום 95% פשוט על הפנים ולכן כנראה אנשים לא מתלהבים להשקיע במערכות כיול מעבר למה שמקבלים .
זה המצב ולא נראה לי שהוא הולך להשתנות, בדיוק להפך התופעה הזו רק תלך ותתרחב....
בגלל עליות מחירים של הסטרימינג אנשים לפחות בארהב הרבה עוזבים את זה (לגמרי או חלקית) וחוזרים במקביל חזרה למדיה פיזית שיש לה יתרונות משלה. השירות הזה פרח בעיקר בגלל הקורונה שחנקה את הקולנוע. אם תשים לב הרבה סרטים חוזרים עכשיו בלעדית לקולנוע ורק אחרי תקופה מגיעים לסטר'.
וגם מה משנה לך אטמוס מכווץ או לא? לא לכולם יש אטמוס, לא לכולם אכפת מזה. זה סוג של בונוס לפסקול, לא מעבר. זה לא יגרום לי לרצות לראות או לא לראות משהו, יש פסקולים אדירים שאין בהם אטמוס בכלל. מקסימום חכה לבלו ריי רשמי אם כזה קריטי לך.
גם פעם היו גם סרטי ז-ב-ל, והרבה, אבל הטעם משתנה או מתחדד ולכן אולי אנחנו פחות סבלניים למה שפעם היינו מחשיבים סרט טוב.
אבל מצד שני יש גם הרבה סרטים טובים, לדעתי.
אולי אם תשמע עם סאונדבר תהנה יותר
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

סתם נתתי דוגמא של אטמוס.22/07/2024 22:30mulder כתב: ושוב אני חושב (ומקווה) שאתה טועה![]()
בגלל עליות מחירים של הסטרימינג אנשים לפחות בארהב הרבה עוזבים את זה (לגמרי או חלקית) וחוזרים במקביל חזרה למדיה פיזית שיש לה יתרונות משלה. השירות הזה פרח בעיקר בגלל הקורונה שחנקה את הקולנוע. אם תשים לב הרבה סרטים חוזרים עכשיו בלעדית לקולנוע ורק אחרי תקופה מגיעים לסטר'.
וגם מה משנה לך אטמוס מכווץ או לא? לא לכולם יש אטמוס, לא לכולם אכפת מזה. זה סוג של בונוס לפסקול, לא מעבר. זה לא יגרום לי לרצות לראות או לא לראות משהו, יש פסקולים אדירים שאין בהם אטמוס בכלל. מקסימום חכה לבלו ריי רשמי אם כזה קריטי לך.
גם פעם היו גם סרטי ז-ב-ל, והרבה, אבל הטעם משתנה או מתחדד ולכן אולי אנחנו פחות סבלניים למה שפעם היינו מחשיבים סרט טוב.
...
שמע אתה מסתכל על נתוני האודיו וידאו בסטרימינג האלו ורואה שמדובר באיכות של DVD אפילו לא של BD
זה טוב לסאונד בר לא למערכות קולנוע ביתי מושקעות אותי זה מבאס ותוסיף לזה שלטעמי רוב הסרטים פשוט על הפנים אז......
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
אולי יום אחד יקום שירות סטרימיניג שיעלה את איכות התמונה והסאונד כגורם מבדל משירותים אחרים, כמו שקרה בתחום הזרמת המוסיקה. כנראה עניין של מהירות האינטרנט בבית ממוצע. ב Disney+ יש איכות לא רעה, במיוחד בסאונד ואטמוס זה בהחלט מגניב ולא גימיק בכלל.22/07/2024 23:06istarmini כתב: סתם נתתי דוגמא של אטמוס.
שמע אתה מסתכל על נתוני האודיו וידאו בסטרימינג האלו ורואה שמדובר באיכות של DVD אפילו לא של BD
זה טוב לסאונד בר לא למערכות קולנוע ביתי מושקעות אותי זה מבאס ותוסיף לזה שלטעמי רוב הסרטים פשוט על הפנים אז.........
הבעיה העיקרית של התחום הזה היא המחיר היקר מאוד מאוד של הקמת חדר יעודי. היום במקרה ראיתי כמה סרטונים על הסטרימר החדש של Kaleidescape, הציגו אותו כ Affordable - רק 4000$ לפמי מיסים. RTJ (חברה חדשה של JTR) הציגו רמקולים חדשים 9000$ לאחד, 6000$ לכל סאב וופר. לרוב האנשים סאונד בר ב 2000$ זה כבר הוצאה מאוד יקרה.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

בסדר, הלכת קצת רחוק... תראה, לא הייתי אצלך ולכן אני לא יודע לפי מה אתה טוען שהסאונד לא טוב היום. אני מכיר את הנתונים של הקבצים, ואני מאמין שאתה מאמין לאוזניים שלך אבל במערכת שלי (שהיא ממש לא סאונדבר או סטליטים) אני שומע סיפור אחר. לפעמים רואה סרט מקובץ סטרימינג אבל חייב להודות שזה באיכות ממש טובה מכל בחינה, ואיכות הסאונד היום היא גבוהה מאוד כבר בבסיס, זה לא מה שהיה בתקופת ה dvd . סדרה מושקעת כמו "בית הדרקון" נשמעת מדהים, כך שאני קצת מתקשה להבין איפה יש כאן בעיה.. אלא אם מחפשים בעיה.22/07/2024 23:06istarmini כתב: סתם נתתי דוגמא של אטמוס.
זה טוב לסאונד בר לא למערכות קולנוע ביתי מושקעות אותי זה מבאס ותוסיף לזה שלטעמי רוב הסרטים פשוט על הפנים אז.........
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

רוב הלקוחות לא צריכים שירות כזה כי אין להם עניין או ציוד לזה. בטח לא בסאונד, 99% מעניין אותם רק איכות התמונה ומצידם לשמוע ברמקולים של המסך. ואלה שמבינים והשקיעו הרבה כסף כבר יילכו על פיזי או קליידסקייפ.22/07/2024 23:37שמוליק_טל כתב: אולי יום אחד יקום שירות סטרימיניג שיעלה את איכות התמונה והסאונד כגורם מבדל משירותים אחרים, כמו שקרה בתחום הזרמת המוסיקה. כנראה עניין של מהירות האינטרנט בבית ממוצע. ב Disney+ יש איכות לא רעה, במיוחד בסאונד ואטמוס זה בהחלט מגניב ולא גימיק בכלל....
לא חושב שזה רק עניין הקיווץ. אני די משוכנע שגם המיקס שונה בסטרימינג. אם זה כי רבים לא משקיעים במערכות סאונד ואם מסיבות אחרות.22/07/2024 22:30mulder כתב: וגם מה משנה לך אטמוס מכווץ או לא? לא לכולם יש אטמוס, לא לכולם אכפת מזה. זה סוג של בונוס לפסקול, לא מעבר. זה לא יגרום לי לרצות לראות או לא לראות משהו, יש פסקולים אדירים שאין בהם אטמוס בכלל. מקסימום חכה לבלו ריי רשמי אם כזה קריטי לך.
...
Jack of some trades, master of none
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

תראה ה Kaleidescape (שדרך אגב ספריית התכנים שלו לא זמינה בארץ הקודש) הזה זה נחמד אבל כל עוד אפשר להשיג את התכנים במקומות אחרים מהמזרח22/07/2024 23:37שמוליק_טל כתב: אולי יום אחד יקום שירות סטרימיניג שיעלה את איכות התמונה והסאונד כגורם מבדל משירותים אחרים, כמו שקרה בתחום הזרמת המוסיקה. כנראה עניין של מהירות האינטרנט בבית ממוצע. ב Disney+ יש איכות לא רעה, במיוחד בסאונד ואטמוס זה בהחלט מגניב ולא גימיק בכלל.
הבעיה העיקרית של התחום הזה היא המחיר היקר מאוד מאוד של הקמת חדר יעודי. היום במקרה ראיתי כמה סרטונים על הסטרימר החדש של Kaleidescape, הציגו אותו כ Affordable - רק 4000$ לפמי מיסים. RTJ (חברה חדשה של JTR) הציגו רמקולים חדשים 9000$ לאחד, 6000$ לכל סאב וופר. לרוב האנשים סאונד בר ב 2000$ זה כבר הוצאה מאוד יקרה....
(יש לי כ 12 טרה תכנים בנאס) אבל לא ממש צופה בהם ובתכלס מוריד ומוחק לפי שיטת ניהול המלאי המפורסמת FIFO ( FIRST IN FIRST OUT )
אולי אני מקצין קצת אבל בחיי שזו התחושה שלי, שהתחום הזה הולך ויורד ואנחנו נישאר עם סטרימינג, שאני מקווה שיאפשר איכות קרובה מאוד ואולי אפילו שווה לתכנים מלאים, שמגיעים מהמזרח
ועדין לא הזכרתי את בעיית התרגומים . פעם, כמעט לכל סרט היה תרגום זמין, היום זה לא ממש המצב ולכן נניח כבר יש לך סרט שמתחשק לך לצפות בו אתה בודק ומגלה שאין תרגום זמין להורדה, כמובן שבסטרימינג התרגום מובנה אבל אז שוב אתה חוזר לבעיית איכות האודיו / וידאו.
ולגבי המחירים, אתה בהחלט צודק, לפחות בארץ מדובר בטרוף מוחלט.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
לגבי רמת הסרטים, מסכים איתך לגמרי. הג'נרים מתחלקים לסירטי מצ'ואים - בן אדם שהורג 50 איש ב 4 דקות, סרטי ילדים וסרטים משעממים לנשים. ראיתי לא מזמן את טופ גאן האחרון, חשבתי שיהיה מגניב, אבל זה פשוט סרט מטומטם, לא הצלחתי להחזיק יותר מ 20 דקות. ממש קשה למצוא סרט טוב.
אני צופה בעיקר בסדרות, אני מנוי לכמעט כל ערוצי הסטרימיניג ככה שתמיד יש משהוא לראות. בסדרות צריך להתגבר על ההנדסה החברתית שעושים נטפליקס ו HBO - הגיבורים תמיד שחורים, הנבל תמיד לבן, בונים מחדש את ההיסטוריה כששחורים הם פתאום האצולה הלבנה, כולל אבסורדים כמו מלכת אנגליה שחורה. השוטרים הטובים הם שחורים או מוסלמים. ההפקה של סדרות כבר לא רחוקה מסרטי קולנוע, הבעיה שהסאונד ברמה נמוכה מאוד. כשניסיתי אטמוס בפעם הראשונה, חשבתי שזה סתם גימיק מיותר כי ניסיתי רק חומר מנטפליקס. כנראה שלנטפליקס יש תקציב של לא יותר מ 10 שניות אפקטים באטמוס לסידרה וזה במקרה הטוב. בדיסני, במיוחד בסדרות של מלחמת הכוככבים, המערכת מתעוררת לחיים.
אני צופה בעיקר בסדרות, אני מנוי לכמעט כל ערוצי הסטרימיניג ככה שתמיד יש משהוא לראות. בסדרות צריך להתגבר על ההנדסה החברתית שעושים נטפליקס ו HBO - הגיבורים תמיד שחורים, הנבל תמיד לבן, בונים מחדש את ההיסטוריה כששחורים הם פתאום האצולה הלבנה, כולל אבסורדים כמו מלכת אנגליה שחורה. השוטרים הטובים הם שחורים או מוסלמים. ההפקה של סדרות כבר לא רחוקה מסרטי קולנוע, הבעיה שהסאונד ברמה נמוכה מאוד. כשניסיתי אטמוס בפעם הראשונה, חשבתי שזה סתם גימיק מיותר כי ניסיתי רק חומר מנטפליקס. כנראה שלנטפליקס יש תקציב של לא יותר מ 10 שניות אפקטים באטמוס לסידרה וזה במקרה הטוב. בדיסני, במיוחד בסדרות של מלחמת הכוככבים, המערכת מתעוררת לחיים.
- mbd
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3601
- נתן תודות: 26 פעמים
- קיבל תודות: 2020 פעמים
אם אתה מחפש מערכת כיול שהיא מכיילת באופן אוטומטי מושלם [ PNP ] לא קיים דבר כזה ....
מערכת כיול טובה מאפשרת לך לבצע מגוון רחב של שינויים והגדרות בכדי להגיע לצליל הרצוי
לך [ עד כמה שאפשר ] אבל אתה חייב להיות מסוגל להבין מספיק בכדי לבצע את השינויים הנדרשים
בכדי להגיע לתוצאות הרצויות . כמו כן התוצאות כמעט תמיד שונות עבור מוזיקה לעומת קולנוע כך
שיש 2 אפשרויות אחת היא כיול שהוא פשרה מסויימת עבור השניים והשניה שני כיולים שונים
וכל אחד בזיכרון שונה ברסיבר [ כמובן אם קיימת אפשרות לזכרונות שונים ]
ועכשיו לגבי השאלה הספציפית שלך .
עד היום חוויתי והתנסתי ב 5 מכשירים שונים את ההבדלים בין - DIRAC - QX - A1E
ה - DIRAC כלל גם את - DLBC .
המכשירים . AV10 - A1H - C30 - X3800 - X4800 .
כשנעשו השוואות הם נעשו באופן עיוור ע'י מעבר בין זכרונות [ לחיצת כפתור ] ב 4 השוואות ה - SCRIPT
[ APP ] היה חביב הקהל ובמקרה ה 5 היה חוסר החלטה בין - DIRAC לבין ה - SCRIPT כמו כן כל
הכיולים היו כיול פשרה קולנוע ומוזיקה .
אני חייב לציין שבכל המיקרים - DIRAC הוחזר תמורת החזר כספי מלא ללא בעיה . כאשר בכל המיקרים
נאמר שאין שום תועלת בהוצאה כספית כל כך גבוהה לעומת האיכות והתועלת החינמית של ה - SCRIPT .
נכון להיום עזרתי ליישם את ה - SCRIPT לפחות ב 11 מכשירים אולי יותר ואני חייב לומר שאין כרגע שום
דרך טובה / יעילה / נוחה ביחד עם תוצאות שמע טובות יותר מאשר ה - SCRIPT . אם עוקבים אחר ההתראות
בקשר ליישום הגדרות שונות של - REW ברסיבר ובסאב/ים ומבינים לאחר האזנה לקטעים שונים מה בדיוק חסר
או מה רוצים לשנות ניתן בקלות להגיע לתוצאות מעולות לקולנוע וגם עבור מוזיקה .
אבל עדיין אם אתה רוצה להתנסות ב - DIRAC מלא כולל - DLBC [ 800$ ] אין בזה שום דבר רע
ותמיד אפשר לקבל החזר . אבל תבין שזה לא כיול אוטומטי שיסדר לך הכל בלחיצת כפתור .
מקווה שקצת עוזר לך .
- יהלי ב
- חבר ותיק

ההבדל המהותי ובו זמנית, גם הזניח בין דיראק לאודיסי, זה במסננים. דיראק כוללת מסנני FIR מסוג mixed-phase שמתקנים גם עוצמה פר תדירות וגם מופע פר תדירות וכאן הם מצהירים שהגישה שלהם משפרת דיוק הפרדת צלילים ובמה כי היא מנסה לפצות על הפרדי מופע בין רמקולים וגם בין דריברים של כל רמקול.
אודיסי מתקת רק עוצמה לפי תדר אבל משתמשת במסננים מסוג minimum-phase שאין להם כמעט כל השפעה על המופע ומתקנים רק אמפליטודה לפי תדר.
יחד עם זאת, כבר הוכח שלתיקון מופע אין כמעט כל השפעה או חשיבות
הנה שרשור ענק שיש בו המון דעות מומחים מהתחום
https://www.audiosciencereview.com/foru ... -no.24026/
השרשור התחיל כתגובה לעוד סרטון הסוי של פול מ PS AUDIO שאומר שמופע מאד משפיע על הסאונד. התשובה היא לא!
בקיצור, אם אתה לא מרוצה מתוצאות אודיסי כולל הגרסה האחרונה של EVO עם REW B43, חבל לך על הכסף לזרוק על דיראק ובחט שלא על DLBC.
בפעם המאה, במקום לזרוק כסף על דיראק, תקנה סאב נוסף ומקם אותם בצורה אסימטרית אחד פינה קדמית והשני בקיר צדדי או פינה אחורית. תריץ כיול מחדש עם ה EVO ושב להינות מהמערכת...
אודיסי מתקת רק עוצמה לפי תדר אבל משתמשת במסננים מסוג minimum-phase שאין להם כמעט כל השפעה על המופע ומתקנים רק אמפליטודה לפי תדר.
יחד עם זאת, כבר הוכח שלתיקון מופע אין כמעט כל השפעה או חשיבות
הנה שרשור ענק שיש בו המון דעות מומחים מהתחום
https://www.audiosciencereview.com/foru ... -no.24026/
השרשור התחיל כתגובה לעוד סרטון הסוי של פול מ PS AUDIO שאומר שמופע מאד משפיע על הסאונד. התשובה היא לא!
בקיצור, אם אתה לא מרוצה מתוצאות אודיסי כולל הגרסה האחרונה של EVO עם REW B43, חבל לך על הכסף לזרוק על דיראק ובחט שלא על DLBC.
בפעם המאה, במקום לזרוק כסף על דיראק, תקנה סאב נוסף ומקם אותם בצורה אסימטרית אחד פינה קדמית והשני בקיר צדדי או פינה אחורית. תריץ כיול מחדש עם ה EVO ושב להינות מהמערכת...
- יהלי ב
- חבר ותיק

כל דריבר אחראי לתחום תדרים שונה ולאותו תחום יש GROUP DELAY שונה (רמקול טוב דואג לתקן את הפרשי המופע כמה שניתן) ואם דיראק משנה מופע בהתאם לתדרים, הוא משנה מופע באופן שונה בין הדריברים. זה לא אומר שהוא שולט על אות הדריבר בנפרד כמובן. אבל שוב, הוכח שאין לכך כל השפעה משמעותית. כרגע לא רואה כל צורך לרכוש דיראק ברסיבר שיש בו אודיסי בחינם! ברסיברי אונקיו\פיוניר, דיראק זה חובה כי אלטרנטיבה נוראית......
רמקול הוא גולם בעל מספר דרייברים שמנגנים בהתאם לכרטיס הקרוסים שהיצרן/מהנדס תיכנן.
תפקיד הקרוסים מעבר לחיתוך לבצע תיאום מושלם ככל הניתן בין הדרייברים גם בסלופים ופאזות למיניהם ועוד.
מבין את מה שכתבת והסברת ועדיין אני מתקשה להבין איך כיול כלשהוא יכול "כאילו לבודד" דרייבר ולהתייחס אליו בהתאם או לנסות שינויי פאזה.
לטעמי, הכיול מתייחס לכל רמקול בעל דרייברים כיחידה אחת בחלל בו הוא נמצא וכמובן אל מול שאר הרמקולים בחלל.
בעניין אחר-בשבוע שעבר השתתפתי עם חברים בכיול דיראק מלא פלוס dlbc.(ארקם 31)
אופן ודרך הכיול ואפשרויות המשחק רק העצימו את התרשמותי והערצתי לדיראק.
רוב האנשים לא מבינים ולא מעוניינים לכייל כפי שהינך ממליץ ומחפשים פתרון מהיר יחסית שיפתור אותם מכל אותם משחקי כיול, ולדעתי, למרות מחירו הוא שווה כל שקל של אחרי הנחת ה 30 אחוז שיש מפעם לפעם.
את התוצאה שיצאה ללא כל שינוי והתערבות של מי מהנוכחים, מאחל לכל חובב קולנוע באשר הוא.
אישית, מאד מאד רוצה להתנסות במו אוזניי את הדיראק המלא על דנון,מרנץ,פיוניר,נאד וכל השאר וחבר Royla אף פתח שרשור כזה מחוסר התנסות מעשית בדיראק במכשירים שהם לא ארקם.
ליאור
תפקיד הקרוסים מעבר לחיתוך לבצע תיאום מושלם ככל הניתן בין הדרייברים גם בסלופים ופאזות למיניהם ועוד.
מבין את מה שכתבת והסברת ועדיין אני מתקשה להבין איך כיול כלשהוא יכול "כאילו לבודד" דרייבר ולהתייחס אליו בהתאם או לנסות שינויי פאזה.
לטעמי, הכיול מתייחס לכל רמקול בעל דרייברים כיחידה אחת בחלל בו הוא נמצא וכמובן אל מול שאר הרמקולים בחלל.
בעניין אחר-בשבוע שעבר השתתפתי עם חברים בכיול דיראק מלא פלוס dlbc.(ארקם 31)
אופן ודרך הכיול ואפשרויות המשחק רק העצימו את התרשמותי והערצתי לדיראק.
רוב האנשים לא מבינים ולא מעוניינים לכייל כפי שהינך ממליץ ומחפשים פתרון מהיר יחסית שיפתור אותם מכל אותם משחקי כיול, ולדעתי, למרות מחירו הוא שווה כל שקל של אחרי הנחת ה 30 אחוז שיש מפעם לפעם.
את התוצאה שיצאה ללא כל שינוי והתערבות של מי מהנוכחים, מאחל לכל חובב קולנוע באשר הוא.
אישית, מאד מאד רוצה להתנסות במו אוזניי את הדיראק המלא על דנון,מרנץ,פיוניר,נאד וכל השאר וחבר Royla אף פתח שרשור כזה מחוסר התנסות מעשית בדיראק במכשירים שהם לא ארקם.
ליאור
נערך לאחרונה על ידי תלתל ב 24/07/2024 18:07, נערך פעם 1 בסך הכל.