טסטר כבל רשת הפסיק לעבוד
-
aviv13467
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 23
- שם מלא: אביב
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
יש ברשותי מכשיר טסטר פשוט מאליאקספרס כזה
אין לי שמץ למה הפסיק לעבוד, האמת שהיה לי אחד נוסף כזה בבית שגם הפסיק לעבוד אז רכשתי חדש שעבד כשקיבלתי אותו אבל כיום נצרכתי בו בשנית וגם החליט להפסיק לעבוד.. וזאת אחרי שהצטיידתי בסוללת 9V חדשה ודנדשה..
האור פשוט לא נדלק, פתחתי את היחידה מבפנים לראות אולי הכבל שמגיע לסוללה התנתק אבל הכל נראה תקין. או שהלד פשוט נשרף (נשמע לי קצת מוזר בהתחשב בזה שאפילו נורה אחת אינה דולקת) אבל תכלס, יש לי כמה לדים איפשהו בבית כי בעבר התעסקתי קצת באלקטרוניקה, האם המתח/זרם שעובר שם עם כל הרכיבי SMD יהיו מספיקים כדי להדליק אפילו מעט אור לד רגיל? (3V 20mA) או שמיותר לבזבז את הזמן על המכשיר הזה והם פשוט נהרסים לעוד אנשים? על פניו בפידבקים באליאקספרס לא מצאתי אנשים שטענו שהפסיק לעבוד אחר כך
האור פשוט לא נדלק, פתחתי את היחידה מבפנים לראות אולי הכבל שמגיע לסוללה התנתק אבל הכל נראה תקין. או שהלד פשוט נשרף (נשמע לי קצת מוזר בהתחשב בזה שאפילו נורה אחת אינה דולקת) אבל תכלס, יש לי כמה לדים איפשהו בבית כי בעבר התעסקתי קצת באלקטרוניקה, האם המתח/זרם שעובר שם עם כל הרכיבי SMD יהיו מספיקים כדי להדליק אפילו מעט אור לד רגיל? (3V 20mA) או שמיותר לבזבז את הזמן על המכשיר הזה והם פשוט נהרסים לעוד אנשים? על פניו בפידבקים באליאקספרס לא מצאתי אנשים שטענו שהפסיק לעבוד אחר כך
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
לא הפסדת כלום. עדיף שכך, כי אורגן אורות מסוג זה לא מועיל לשום דבר ובטח שלא היה יכול לשמש כ "טסטר כבל רשת".15/07/2024 22:38aviv13467 כתב: יש ברשותי מכשיר טסטר פשוט מאליאקספרס כזה
image.png
אין לי שמץ למה הפסיק לעבוד, האמת שהיה לי אחד נוסף כזה בבית שגם הפסיק לעבוד אז רכשתי חדש שעבד כשקיבלתי אותו אבל כיום נצרכתי בו בשנית וגם החליט להפסיק לעבוד.. וזאת אחרי שהצטיידתי בסוללת 9V חדשה ודנדשה..
האור פשוט לא נדלק, פתחתי את היחידה מבפנים לראות אולי הכבל שמגיע לסוללה התנתק אבל הכל נראה תקין. או שהלד פשוט נשרף (נשמע לי קצת מוזר בהתחשב בזה שאפילו נורה אחת אינה דולקת) אבל תכלס, יש לי כמה לדים איפשהו בבית כי בעבר התעסקתי קצת באלקטרוניקה, האם המתח/זרם שעובר שם עם כל הרכיבי SMD יהיו מספיקים כדי להדליק אפילו מעט אור לד רגיל? (3V 20mA) או שמיותר לבזבז את הזמן על המכשיר הזה והם פשוט נהרסים לעוד אנשים? על פניו בפידבקים באליאקספרס לא מצאתי אנשים שטענו שהפסיק לעבוד אחר כך...
היו על כך מספר רב דיונים בפורום זה במשך שנים שבהם כבר הסברתי בפשטות למה דבר זה לא עוזר בכלום לאף אחד חוץ מהסינים שמוכרים אותו.
-
aviv13467
- חבר שרק התחיל

יש לך המלצה לאחד טוב? אליאקספרס או אמאזון16/07/2024 8:57sys_admin כתב: לא הפסדת כלום. עדיף שכך, כי אורגן אורות מסוג זה לא מועיל לשום דבר ובטח שלא היה יכול לשמש כ "טסטר כבל רשת".
היו על כך מספר רב דיונים בפורום זה במשך שנים שבהם כבר הסברתי בפשטות למה דבר זה לא עוזר בכלום לאף אחד חוץ מהסינים שמוכרים אותו....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

יש לי המלצה על אחד סיני פשוט וזול שקיים כבר שנים רבות ושמספיק לרוב הדברים לשימוש ביתי של פעם ב. אליאקספרס:...
https://www.aliexpress.com/item/1005006609963085.html
וגם אמזון:
https://www.amazon.com/-/he/NF-8601S-vo ... MMNMT?th=1
-
aviv13467
- חבר שרק התחיל

קצת יקר לשימוש ביתי בעיניי... יש ל-Klein שהיא חברה אחלה באמאזון ב50$ מכשיר דומה וגם במחיר הזה, קצת יקר בעיניי למכשיר שאשתמש בו אחד לשנתיים. לא יודע איך הוא מבחינת תכונות אבל בתכלס אני רק רוצה מכשיר שיגיד לי אם החיבור תקין או לא, אני לא צריך הדרכה מה לא טוב בחיבור גם ממילא אם החיבור לא טוב אני חותך ולוחץ קונקטור חדש.16/07/2024 10:39sys_admin כתב: יש לי המלצה על אחד סיני פשוט וזול שקיים כבר שנים רבות ושמספיק לרוב הדברים לשימוש ביתי של פעם ב. אליאקספרס:
וגם אמזון:
https://www.amazon.com/-/he/NF-8601S-vo ... MMNMT?th=1...
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
יש לי טסטר פשוט שעובד כבר עשרות שנים (עם AVOMETER)
מזהה שגיאות בחיווט שהטסטרים כמו שלך לא יודעים לזהות.
מזהה שגיאות בחיווט שהטסטרים כמו שלך לא יודעים לזהות.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

16/07/2024 12:43aviv13467 כתב: קצת יקר לשימוש ביתי בעיניי... יש ל-Klein שהיא חברה אחלה באמאזון ב50$ מכשיר דומה וגם במחיר הזה, קצת יקר בעיניי למכשיר שאשתמש בו אחד לשנתיים. לא יודע איך הוא מבחינת תכונות אבל בתכלס אני רק רוצה מכשיר שיגיד לי אם החיבור תקין או לא, אני לא צריך הדרכה מה לא טוב בחיבור גם ממילא אם החיבור לא טוב אני חותך ולוחץ קונקטור חדש....
אם מה שהתכוונת ב: "יש ל-Klein שהיא חברה אחלה באמאזון ב50$ מכשיר דומה", זה לדבר הזה:
https://www.amazon.com/Ethernet-Connect ... 19011&th=1
אז הוא דומה לאותו אורגן אורות בפעולה שלו, רק יקר יותר.
בטח שהוא לא מסוגל לזהות את סוג התקלה בכבל או את המיקום שלה, כך כמו שנדרש בכדי לפתור את התקלה זו וכמו שעושה את זה אותו מכשיר הכי פשוט שצירפתי עליו את הקישור.
דרך אגב, גם מכשיר של Klein, רק מכשיר אחר, שנמכר גם הוא באמזון, רק ב 180$, למשל זה:
https://www.amazon.com/Klein-Tools-VDV5 ... 19011&th=1
גם הוא לא מסוגל לבצע שום בדיקת כבל מעבר למה שאורגן אורות מהפוסט הראשון עושה.
ואת האבחנה של החיבור תקין או לא, לא האורגן אורות ההוא ולא המכשיר זה של Klein לא יכולים לבצע מן הסתם. את האבחנה זו אתה יכול לעשות, אם תחבר לקו רשת זה אפילו סתם את מחשב או כל התקן רשת ותראה שהנקודה זו עובדת תקין, על 1G למשל, אם זה המהירות של פורט שעליו חיברת את הקו.
את המכשיר בדיקה של כבלי רשת צריכים דווקא אחרי שבאחת הנקודות רשת החיבור של הכרטיס רשת לא עובד תקין. למשל עולה על 100M או עם שגיאות בקו.
אם, במצב של: " אם החיבור לא טוב אני חותך ולוחץ קונקטור חדש" אז אתה סתם מסתבך ולא פותר שום בעיה ורק גורם יותר נזק. וזה מסיבה פשוטה, והיא שהבעיה יכולה להיות לא בקונקטור שחתכת, אלה בקונקטור מהקצה השני, או בכבל עצמו בנקודה כלשהי או בסוג של קונקטור או במכשיר לחיצה של קונקטורים או בעוד אלף ושניים מאפשרויות שונות שקיימות בהקשר זה.
אם אין מכשיר שמציג מה סוג התקלה ובאיזה מיקום היא נמצאת, אז אפשר לטחון מים עד אינסוף.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אני מאוד מקווה שכתבת את זה בבדיחות הדעת ולא באמת שחשבת שכך תוכל לבדוק את מצב של הנקודת תקשורת ואם היא תקינה או לא לחיבור של רשת או לזהות ובטח שלא לפתור את התקלה בה, אם ידוע כבר שהיא קיימת בנקודת רשת זו.16/07/2024 15:17Amir64 כתב: יש לי טסטר פשוט שעובד כבר עשרות שנים (עם AVOMETER)
מזהה שגיאות בחיווט שהטסטרים כמו שלך לא יודעים לזהות....
כי חוץ מסגירת מעגל חשמלי בזוגות של החוטים אתה כך לא תוכל לבדוק כלום ושום דבר בצורה זו.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
למה בבדיחות הדעת?16/07/2024 16:45sys_admin כתב: אני מאוד מקווה שכתבת את זה בבדיחות הדעת ולא באמת שחשבת שכך תוכל לבדוק את מצב של הנקודת תקשורת ואם היא תקינה או לא לחיבור של רשת או לזהות ובטח שלא לפתור את התקלה בה, אם ידוע כבר שהיא קיימת בנקודת רשת זו.![]()
כי חוץ מסגירת מעגל חשמלי בזוגות של החוטים אתה כך לא תוכל לבדוק כלום ושום דבר בצורה זו....
קודם כל בבדיקה אתה מגלה שכל זוג מחובר לפינים הנכונים בכבל, ואין קצר עם גידים אחרים.
אין קצר בזוג אחד ובשאר יש? אתה יודע שיש בעיה בזוג המסויים הזה.
אם אין קצר ביותר מזוג אחד זה אומר שיש הפרדה של הזוגות בצורה לא נכונה.
ולבסוף, יכול להיות שכל הגידים מחוברים נכון, אבל בזוג אחד המגע לא טוב, מה שמוביל להתנגדות יותר גדולה שגורמת להפרעה בתקשורת ו\או לירדת מהירות סינכרון, ואת זה רואים ב- AVO.
כשצריך בדיקה אקראית כל כמה חודשים בממוצע, זה מספיק די והותר.
מי שצריך בדיקות בתדירות גבוהה, זה לא הפתרון עבורו.
וכמובן, זיהיתי ככה שגיאות\נתקים בחיבורי כבלים ושקעים ותמיד תיקנתי אותם בהצלחה.
נסה את זה:
https://www.aliexpress.com/item/4000982 ... ry_from%3A
עובד איתו כבר שנים והוא לא עושה פאדיחות
עובד איתו כבר שנים והוא לא עושה פאדיחות
-
aviv13467
- חבר שרק התחיל

16/07/2024 10:39sys_admin כתב: יש לי המלצה על אחד סיני פשוט וזול שקיים כבר שנים רבות ושמספיק לרוב הדברים לשימוש ביתי של פעם ב. אליאקספרס:
וגם אמזון:
https://www.amazon.com/-/he/NF-8601S-vo ... MMNMT?th=1...
משום ששניכם ממליצים על החברה הזאת NOYAFA אני מניח שהיא חברה מוכרת בתחום הזה17/07/2024 7:59shay_g כתב: נסה את זה:
עובד איתו כבר שנים והוא לא עושה פאדיחות...
איך הדגם הזה מבחינת פונקציונאליות: NOYAFA NF-8209? מה ההבדל בינו בתכלס לבין היקר יותר NF-8601S
על פניו נראה שכל הפונקציות השימושיות בעבור בדיקת רשת ביתית קיימות, בדיקת קישור, קצר, חיבור לא נכון, ניתוק בכבל, מרחק
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אנסה להסביר למה בבדיחות הדעת.16/07/2024 16:59Amir64 כתב: למה בבדיחות הדעת?
קודם כל בבדיקה אתה מגלה שכל זוג מחובר לפינים הנכונים בכבל, ואין קצר עם גידים אחרים.
אין קצר בזוג אחד ובשאר יש? אתה יודע שיש בעיה בזוג המסויים הזה.
אם אין קצר ביותר מזוג אחד זה אומר שיש הפרדה של הזוגות בצורה לא נכונה.
ולבסוף, יכול להיות שכל הגידים מחוברים נכון, אבל בזוג אחד המגע לא טוב, מה שמוביל להתנגדות יותר גדולה שגורמת להפרעה בתקשורת ו\או לירדת מהירות סינכרון, ואת זה רואים ב- AVO.
כשצריך בדיקה אקראית כל כמה חודשים בממוצע, זה מספיק די והותר.
מי שצריך בדיקות בתדירות גבוהה, זה לא הפתרון עבורו.
וכמובן, זיהיתי ככה שגיאות\נתקים בחיבורי כבלים ושקעים ותמיד תיקנתי אותם בהצלחה....
את הבדיקה של תקינות הקו רשת בבית או את זיהוי של הסוג התקלה בה מבצעים למשל שיש בעיה כלשהיא בחיבור התקן רשת וכבר חושדים שקו זה לא תקין או בשלב שמתקינים את מחברים לקו זה.
עכשיו נניח שבקו זה יש לנו בעיה של split pairs. במצב זה התקשורת בו לא תהיה תקינה, אבל בדיקת הרציפות בזוגות תהיה תקינה ומעגל חשמלי יהיה סגור שהמחבר עם חוטים אלה שסוגרים את המעגלים. ומצד שני לא יהיה שום קצר בין הזוגות וגם לא יהיה קצר בתוך הזוגות, אם מנתקים את המחבר זה. כך שבמצב זה אנו בכלל לא נראה את התקלה ולא נוכל לזהות אותה, אלה נטחן סתם מים.
נעבור לסוג אחר של תקלה. נניח חיברנו את המחבר זה שבצילום שצירפת וגילינו שיש נתק באחד הזוגות או יותר. איך זה בדיוק עוזר לנו בכלל?
איך אנו יכולים לדעת האם זה נתק בצד של המחבר מהתמונה? או שנתק זה הוא מהמחבר מהצד שבו אנו בודקים את הרציפות? או שאולי זה כבל עצמו קרוע במקום כלשהו והיכן בדיוק המקום זה? בקיצור דבר זה לא עזר לנו בכלום ואנו נמשיך לטחון סתם מים בלהחליף מחברים, גם, אם הם היו תקינים בשני הצדדים, גם, אם יש בעיה כללית במחברים אלה, גם, אם יש בעיה במכשיר לחיצה שאנו משתמשים או שחיברנו הכל תקין, אבל הכבל קרוע ואנו לא יכולים לבדוק את זה.
נעבור לעוד סוג של תקלה. נניח שחיברנו את המחבר זה מהצילום שלך ויש סגירה של המעגלים בתוך הזוגות. ניתקנו את המחבר זה עם הקצרים, אבל הסגירה של המעגל אחד או יותר נשארה. איך בדיוק אנו יכולים להבין כך היכן נמצא הקצר בקו הבעיתי שלנו? האם זה באחד הקצוות שלו? האם זה בתוך הכבל עצמו במקום כלשהו? מה נעשה עכשיו? עוד הפעם נחפש את היום של אתמול ונחתוך סתם מחברים בקצוות של הכבל, גם, אם הם תקינים על עיוור בצורה שהיינו עושים את זה גם ללא המחבר זה מהתמונה?
זה בקצרה הסבר למה אפשר היה להתייחס לתמונה ההיא רק בבדיחות הדעת מלכתחילה ולמה שימוש במחבר כזה עם קצר על הזוגות הוא זהה לגמרי בשימוש באורגן אורות מהפוסט הראשון, רק מסורבל יותר ובדיוק באותה המידה לא נותן כלום ושום דבר.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

כבר הוסבר, כולל גם בדיון זה למה מכשיר זה מיותר ולא נותן כלום.17/07/2024 7:59shay_g כתב: נסה את זה:
עובד איתו כבר שנים והוא לא עושה פאדיחות...
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

NOYAFA זה יצרן סיני הכי זול של מכשירים שמתאימים איכשהו לשימוש ביתי של פעם ב. מן הסתם, שאם תעבור על המפרט של NOYAFA NF-8209, אחרי מה שהסברתי כאן לפני זה, אז תגלה מהר מאוד למה לא ניתן לעשות כלום עם מכשיר זה.17/07/2024 10:32aviv13467 כתב: משום ששניכם ממליצים על החברה הזאת NOYAFA אני מניח שהיא חברה מוכרת בתחום הזה
איך הדגם הזה מבחינת פונקציונאליות: NOYAFA NF-8209? מה ההבדל בינו בתכלס לבין היקר יותר NF-8601S
על פניו נראה שכל הפונקציות השימושיות בעבור בדיקת רשת ביתית קיימות, בדיקת קישור, קצר, חיבור לא נכון, ניתוק בכבל, מרחק...
אם כבר מדברים על מחירים ועל היוקר או זילות. למשל ביחס למחיר של הצעצוע ביתי הזה שצירפתי בהתחלה שעולה כ 150$.
מכשירי בדיקה אמיתיים, לא לשימוש ביתי מזדמן של פעם בכמה שנים, אלה לשימוש של טכנאים בתחום, ומכשירים כאלה שלא מתפרקים אחרי שימוש בודד של פעם ב, כמו מהקישור שלי, עולים בטח שלא 150$ כמוהו, אלה בסדרי גודל יותר והם בטח לא של יצרן כמו NOYAFA.
ובגלל שמהתגובה הראשונה שלך היה מובן שאתה צריך את המכשיר בדיקה הכי פשוט לשימוש ביתי בודד ובכמה יותר בזול, אז זו הסיבה שנתתי את הקישור לצעצוע זה ולא למכשיר בדיקה אמיתי שהיה עולה כמה אלפי דולרים טובים. אבל גם בין הצעצועים יש הבדלים, שגם הסברתי אותם כבר בדיון זה וגם.
-
aviv13467
- חבר שרק התחיל

אשמח להסבר, הסתכלתי באתר שלהם בלינק שצירפת ונראה שהתכונה היחידה שרלוונטית לכבל רשת ולא לקואקס או סיב שאינה קיימת בדגם הזה הם פינג ו-TDR. פינג אישית אותי לא ישמש. TDR האמת לא הבנתי כל כך מה זה אומר, ניסיתי לעשות קצת גוגל אבל הידע שלי ברשתות לא מי יודע מה....
עריכה: ראיתי את התגובת הסבר שלך אחרי ששלחתי, אבל המשך התגובה שלי עדיין רלוונטית ואשמח למענה
צפיתי בסרטון הנ״ל:
הבחור כאן מסביר בדיוק איך אפשר לגלות ״בעיות״ בכבל ואפילו עושה את ההשוואה בין ה״אורגן הזול״ למכשיר הזה ומראה איך באמצעות בדיקת האורך אפשר לגלות באיזה צד החיבור התקול. על פניו נראה שכל התכונות הרגילות קיימות בכל הדגמים. בסרטון הזה ספציפית הוא מדבר על הדגם עם ה-S שלפי מה שראיתי ההבדל הוא שהוא נטען ולא עם סוללות וההבדל במחיר הוא 20 שקל באליאקספרס.
קח את הדגם שעובד עם סוללות שניתנות להחלפה ולא זה שעם הסוללה המובנת,17/07/2024 11:17aviv13467 כתב: אשמח להסבר, הסתכלתי באתר שלהם בלינק שצירפת ונראה שהתכונה היחידה שרלוונטית לכבל רשת ולא לקואקס או סיב שאינה קיימת בדגם הזה הם פינג ו-TDR. פינג אישית אותי לא ישמש. TDR האמת לא הבנתי כל כך מה זה אומר, ניסיתי לעשות קצת גוגל אבל הידע שלי ברשתות לא מי יודע מה.
עריכה: ראיתי את התגובת הסבר שלך אחרי ששלחתי, אבל המשך התגובה שלי עדיין רלוונטית ואשמח למענה
צפיתי בסרטון הנ״ל:
הבחור כאן מסביר בדיוק איך אפשר לגלות ״בעיות״ בכבל ואפילו עושה את ההשוואה בין ה״אורגן הזול״ למכשיר הזה ומראה איך באמצעות בדיקת האורך אפשר לגלות באיזה צד החיבור התקול. על פניו נראה שכל התכונות הרגילות קיימות בכל הדגמים. בסרטון הזה ספציפית הוא מדבר על הדגם עם ה-S שלפי מה שראיתי ההבדל הוא שהוא נטען ולא עם סוללות וההבדל במחיר הוא 20 שקל באליאקספרס....
בניגוד למה שנאמר כאן באשכול המכשיר עובד יפה מאוד כבר מספר שנים והפלסטיקה מעולם לא התפרקה לי
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

אחת התכונות היא באמת TDR, שבלעדיה לא ניתן לעשות כלום עם מכשיר בדיקה. תכונה זו, בנוסף למדידה של אורך הכבל גם מזהה באיזה מקום נמצאת התקלה ומה היא. והיא למעשה הופכת את המכשיר בדיקה זה ממכשיר מיותר לשימושי.17/07/2024 11:17aviv13467 כתב: אשמח להסבר, הסתכלתי באתר שלהם בלינק שצירפת ונראה שהתכונה היחידה שרלוונטית לכבל רשת ולא לקואקס או סיב שאינה קיימת בדגם הזה הם פינג ו-TDR. פינג אישית אותי לא ישמש. TDR האמת לא הבנתי כל כך מה זה אומר, ניסיתי לעשות קצת גוגל אבל הידע שלי ברשתות לא מי יודע מה.
צפיתי בסרטון הנ״ל:
הבחור כאן מסביר בדיוק איך אפשר לגלות ״בעיות״ בכבל ואפילו עושה את ההשוואה בין ה״אורגן הזול״ למכשיר הזה ומראה איך באמצעות בדיקת האורך אפשר לגלות באיזה צד החיבור התקול. על פניו נראה שכל התכונות הרגילות קיימות בכל הדגמים. בסרטון הזה ספציפית הוא מדבר על הדגם עם ה-S שלפי מה שראיתי ההבדל הוא שהוא נטען ולא עם סוללות וההבדל במחיר הוא 20 שקל באליאקספרס....
כאן:
https://www.vovov.hu/shop_ordered/36246 ... manual.pdf
נמצא הקובץ של הוראות ההפעלה של מכשיר ושם הכל מוסבר בפשטות.
אני יכול גם לצרף את הדף הרלוונטי לנושא: והתכונה הנוספת שקיימת במכשיר זה ולא קיימת בצעצועים אחרים, זה בדיקה של Split Pair. שגם ללא בדיקה זו לא ניתן כלל לדעת, אם הקו רשת תקין או לא. זה הצילום הרלוונטי מההוראות ההפעלה של המכשיר עם ההסבר הפשוט על כך: מן הסתם שגם הבדיקה זו של ערב דיבור בין הזוגות גם היא הופכת את המכשיר זה לשימושי.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1462
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 225 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
אי אפשר רק עם מולטימטר פשוט. לדוגמא, בעיה של Split pair.
החוטים בכבל הרשת מפוצלים לזוגות, כאשר בכל זוג החוטים מלופפים ביניהם במה שנקרא Twisted pair. זהו תכנון חכם כאשר הרעשים בכל זוג מבטלים אחד את השני וכך מתקבל סיגנל נקי יותר בקצה. כדי שביטול הרעשים יעבוד כל זוג צריך להיות מחובר נכון. כעת תארו מצב בו זוג אחד או יותר מפוצל, כלומר אחד החוטים בזוג פיזית מחובר בזוג אחר. מבחינה חשמלית הכל נראה תקין, ובודקים פשוטים יראו כאילו החיבור תקין, אבל הרעשים על הקו לא יבטלו אחד את השני ולכן הקו יסבול מהפרעות או חוסר יכולת להסתנכרן על מהירויות גבוהות.
Split pair נובע מטעות בחיווט של הקונקטורים.
החוטים בכבל הרשת מפוצלים לזוגות, כאשר בכל זוג החוטים מלופפים ביניהם במה שנקרא Twisted pair. זהו תכנון חכם כאשר הרעשים בכל זוג מבטלים אחד את השני וכך מתקבל סיגנל נקי יותר בקצה. כדי שביטול הרעשים יעבוד כל זוג צריך להיות מחובר נכון. כעת תארו מצב בו זוג אחד או יותר מפוצל, כלומר אחד החוטים בזוג פיזית מחובר בזוג אחר. מבחינה חשמלית הכל נראה תקין, ובודקים פשוטים יראו כאילו החיבור תקין, אבל הרעשים על הקו לא יבטלו אחד את השני ולכן הקו יסבול מהפרעות או חוסר יכולת להסתנכרן על מהירויות גבוהות.
Split pair נובע מטעות בחיווט של הקונקטורים.